Şimdi Ara

Alkollü ve ehliyetsiz sürücü aracıma çarptı (edit2) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun polisi aramakla çok doğru yapmışsınız

Acıyıp polisi çağırmasanız yarın sizi tanımazlardı tüm masraf üstünüze kalırdı.

Bagaj kapağın da bir şey yok gibi ama yetkili servis nokta göçük olsa bagaj kapağını değiştirir bilemedim bir kaç özel boyasız düzeltmeden bilgi almanızda fayda var hiç yoktan gereksiz yere bagaj değişmemiş olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Hocam, karşı tarafın sigortası yoksa süreç nasıl işliyor?
    Sigortası öderdi arkadaşın. Bu yüzden her ay sigorta fiyatlarına %2 Zam geliyor. özelllikle sigortası olmayan kişilerin karıştığı ölümlü kazalarda yine de tazminat ödeniyor bunların hepsi sigorta sistemine yük olarak biniyor ve fiyatlar uçuyor sonra.bu ülkede kim faturasını tam ödüyor ,sigortasını yatırıyorsa yük hep duruşt vatandaşa biniyor özet olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tokcan57

Doğru diyorsunuz da uğraşmak istemedim..
    Iyide niye ugrasmasin. Yarin birgun bu serefsizler coluk cocuk yasli buyuk dinlemeden ezip gecmiyorlar mi? Kac tane haber var internette bu alkollu suruculerden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem-

Alkollü ve/veya ehliyetsiz araç kullanmak neden asli kusur değildir? Aydınlatır mısınız?

Alıntıları Göster
    Karayolları Trafik Kanununda asli kusur ve tali kusur halleri sayılmıştır.

Madde 84 asli kusur hallerini sayar diğer tüm kusurlar ise tali kusurdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Hocam, karşı tarafın sigortası yoksa süreç nasıl işliyor?
    Güvence mevduat fonu var orada sistem biraz karışık işliyor, ben proformo fatura + eksper raporu alıp araç sahibine ihtiyati haciz yoluna gidiyorum. güvence mevduatıyla uğraşmak yerine sigortasız trafiğe çıkanla uğraşmak makul geliyor.
  • Adamlarla anlaşıp para alsaydınya adamlardan, inşallah seni bulup sıkıntı olup bi tarafını kırmazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Hadi dediğin gibi olsun bakalım, acenteyi ara sor diye yazmışim genco senin atarin kimedir ?

Parayi rucu edip alamadığında anlarsin ne dedigimi.

quote:

Trafik sigortasında ise; 3.kişilerin uğrayacağı hasarları tazmin edeceğinden tazminat gerektiren olaydan sorumlu olan kişilerin alkollü içki tüketmeleri sebebiyle aracı güvenli sürüş yeteneğini kaybetmesi nedeniyle yaşandıysa, zarar gören tarafın tazmin hakkı saklı tutularak tazminat ödenir, sigorta şirketi ödediği tazminatı olaya sebep olan kişiden geri alır.

Kisacasi dedigin gibi trafik sigortasi ödüyor belki ama trafik sigortası uzerinden işlem yapan hasar servisi çok az, Bunlarla uğraşmamak için, kasko yaptiriyorsun kasko senin hasarini çatır çatır ödeyip alkollü sürücünün de artik neyi varsa ondan alıyor.

Bu kadar sinirlenmeye gerek yok. Ben karşı tarafi alkollu ve trafik sigortası olmadığını düşünerek yazdim.
    sinirlendiğim yok

parayı rücu eden ben değilim sigorta şirketi

çarpan ve kusurlu olan aracın sigortası olmasa dahi hiçbir problem yok yine aracı bedelsiz onartırım.

trafik sigortasıyla işlem yapan servis yok her servis trafik sigortasıyla işlem yapar, trafik sigortası yönetmelik gereği muadil parça kullanır. servise gidip orijinal ile onaracaksın dersen o zaman yapamayız der. bu sebepledir ki değer kaybı tazminatı diye bir olgu var, bu sebepledir ki kusur kimde olursa olsun hasar dosyası kaskodan açılır ancak kusurlu olan karşı aracı sigortasına rücu edilip hasarsızlık indirimi korunur.

ayrıca üslubun iğrenç. genco atarın kimedir ne garip laflar bunlar?

• En doğrusunu yapmışsınız. Alkollü ehliyetsiz adamın lafına güvenilip de hareket edilmez. O şekilde trafiğe çıkmayı biliyorsa cezasını da paşa paşa çekmeyi bilecek. Hadi şimdi bir araca vurmuş can kaybı olmamış. Yalvar yakar işi halletse bi daha çıkıp masum insanların canını yakmayacağı ne malum. En azından böyle olunca 5 sene falan dava işleriyle uğraşır da bi daha cesaret edemez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun en doğrusunu yapmışsınız. Çünkü genelde olayın sıcaklığı biter bitmez çoğunlukla çamura yatma hatta polise gidip tam tersi ifade verip sanki siz ona çarpmışsınız gibi zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar. Anlaşmanın tek yolu hasar bellidir ve ufaktır,o esnada parayı verir anca o zaman belki anlaşılabilir.

Ödeme konusuna gelince,servisin sigorta firması ile anlaşması varsa ve hasar limitler dahilinde ise uğraşmadan hasarınız yaptırırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

bayılıyorsunuz bilmeden sallamaya...

Hasarı trafik sigortası öder, alkollü sürücüye rücu eder.

Lakin bilinmesi gereken şudur, alkol veya ehliyetin olmaması asli kusur değildir...

Yani; kontrolsüz kavşakta sağdan gelen araca yol vermediniz, iki yol da aynı statüde cadde/cadde veya sokak/sokak, o sağdan gelen araca çarptınız veya o size çarptı, şahsın alkollü olması asli kusur olmadığından kusurun size yazılması gerekir.

Tabi bizim trafikçiler bunu bilmediğinden ve halk da bilmediğinden alkollü olana yazılır, neyse ki öyle yapılıyor canımıza kast etmiyor andavallar.

@synt...

alkollü olup, kendi kusuruyla kaza yapıp, kaskodan ödemesini alan insanlar var...

yeter ki kazaya sebebiyet verebilecek bir sebep bulunsun, alkol yerine.

Alıntıları Göster
    Gayet açık net bilgi vermiş. Teşekkür edeceğinize niye şöyle niye böyle ... sacmalıyorsunuz.
    Bi kişi ehliyetsiz olsun siz kırmızıda geçip ona vurun o zaman!

• quote:

Güvence mevduat fonu var orada sistem biraz karışık işliyor, ben proformo fatura + eksper raporu alıp araç sahibine ihtiyati haciz yoluna gidiyorum. güvence mevduatıyla uğraşmak yerine sigortasız trafiğe çıkanla uğraşmak makul geliyor.

Alıntıları Göster
    Bu hususta bi boşluk var.
    Sigorta yoksa dava ile takip etmek gerekiyor. Tüm yükümlülükleri yerine getir, 30 yıl trafik sigortası yaptır. Diyelim ki arkadan geldi sigortasz araç çarptı. Çarpan lütfedecek aracı yaptır cam diycek ki ne kadar güvenilir?
    Burda vatandaşı koruyacak bişey lazım.

• lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul’da trafik Sigorta ile islem yapabilen Yetkili Servis gormedim, Honda VW ve Mercedes de.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 7 Temmuz 2020; 2:32:18 >
  • En doğrusunu en iyisini yapmışsınız . Alkol var , ehliyet yok bide kaza yapmışlar ben olsam şikayetçi bile olurdum .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cezdim34

Bu hususta bi boşluk var.
    Sigorta yoksa dava ile takip etmek gerekiyor. Tüm yükümlülükleri yerine getir, 30 yıl trafik sigortası yaptır. Diyelim ki arkadan geldi sigortasz araç çarptı. Çarpan lütfedecek aracı yaptır cam diycek ki ne kadar güvenilir?
    Burda vatandaşı koruyacak bişey lazım.

Alıntıları Göster
    hocam güvence mevduatı zaten bedensel zararlarda devreye girer. orada bir nüans var o yoldan zaman zaman maddi hasarlar da karşılanabiliyor.

yani haklısınız sosyal devlet anlayışı pek iyi işlemiyor, ama sizi duyarlarsa MTV'yi arttırırlar :D kazalar için yeni fon oluştururlar

• quote:

hocam güvence mevduatı zaten bedensel zararlarda devreye girer. orada bir nüans var o yoldan zaman zaman maddi hasarlar da karşılanabiliyor.

yani haklısınız sosyal devlet anlayışı pek iyi işlemiyor, ama sizi duyarlarsa MTV'yi arttırırlar :D kazalar için yeni fon oluştururlar

Alıntıları Göster
    Sigorta şirketleri, düzgün vatandaş sayesinde ayakta kalıyor. Sesimizi, onlar duyacak!

• Karşı taraf suçlu karşı tarafın sigortası karşılar sigorta ama değer kaybını da muhakkak karşılatın.
  • Şimdi görmüş oldunuz..

Trafik sigortası (ak sigorta) vosmer Skoda ya gelerek expertiz yaptı ve aracı orjinal parcalar ile onarılması için onayı verdi.

Ancak durum şu ki fazla bir hasar yok ve bu aracın muadil parçası da yok bu etken olabilir.

• shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözüldüğüne sevindim, geçmiş olsun. Umarım işlemler tez biter sigortalar ödemede sorun cikarmaz vr alirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Temmuz 2020; 20:29:35 >
  • ben hayatımda ilk defa trafik sigortası anlaşmalı yetkili servis duyuyorum.

• Anlaşmaları yok ben ödeyeceğim. Faturayı sigorta şirketi bana geri ödeyecek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.