Şimdi Ara

All in One PC Upgrade ve Performansa Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üretim Yılı: Ekim 2017

İşlemci Özellikleri
    İşlemci Ön Bellek 8 MB
    İşlemci Hızı 2.90 GHz
    İşlemci Numarası 7700T
    İşlemci Markası Intel
    İşlemci Teknolojisi Core i7

Ram Özellikleri
    RAM Kapasitesi 16GB (8GB X2)
    RAM Tipi DDR4

HDD Özellikleri
    Disk Kapasitesi 1 TB HDD
    HDD Dönüş Hızı 5400 Rpm
    SSD 128GB M.2 SATA 3

Kullanım Tipi
    Oyun yok
    Grafik yok

PC sesli çalışıyor. Ayrıca ekranın üst kısmında arka metal çerçeve ile birleştiği yerde ekranın yarısı kadar mesafede milimlik açıklık/açılma var. Garanti kapsamında SMS Infocomm Asus yetkili teknik serviste sorunlar giderilecek; ekran ve fan değişimi yapılacak. İçi açılmışken upgrade yapmak istedim.

Sadece RAM ve depolama birimleri yükseltilebiliyor.

16GB RAM yerine
    CORSAIR 32GB (2x16GB) 2400MHz DDR4 CMK16GX4M1A2400C16

128 ssd yerine
    SAMSUNG 970 PRO NVMe M.2 SSD 512GB

1TB HDD yerine
    SAMSUNG 860 EVO SATA 2.5" SSD 1TB (Sanırım bunun Prosu yok)

düşünüyorum.

* Parça seçimlerini çok kısıtlı teknik bilgimle yaptım. Marka/model tercihi doğru mu? Daha iyi öneri olabilir mi?
    * Bu değişiklikler performansı etkiler mi?
    * Bilgisayarın daha sessiz çalışmasına katkısı olur mu?
    * Parçalar uyumlu mu? Parça değişiminden kaynaklı herhangi bir sorun yaşar mıyım?

SSD'yi SSD ile değiştirme isteğimin temelinde yatan neden, kapasite arttırmanın yanısıra (windows bu kısma kurulacak) esas olarak, sanıyorum daha bir yeni teknoloji olması münasebetiyle, PCnin genel performansına olumlu katkı yapacağını düşünmem.

HDD'yi SSD ile değiştirmeyi istememin nedeni ise yine genel performansa etki edebileceği, veri aktarırken hız (depo olarak kullanıyorum) ve bir diğer önem verdiğim husus ise belki az da olsa PCnin sessiz çalışasına katkı sağlayabileceği düşüncesi.

Asus'un bir diğer yetkili servisi olan OUNO mail yoluyla şöyle bir bilgi verdi:

Sanıyorum yanlış bilgi. Alıntı yaptıkları yer ise başka bir model olan Zen AiO Pro Z240IC'a ait Asus Türkiye sayfas

Asus Müşteri Hizmetleri'nin teknik bilgisi sıfır desek yeridir. Sayfaya bakıp cevap veriyorlar. Onların dediğine göre 128 SSD'nin M.2 SATA 3 olması koşuluyla 512GB'a kadar her hangi bir SSD ile değişebileceği yönünde. Info SMS teknik elemanı ise tereddüt yaşasa da son kararı, değişim yapmak istediğim marka model ürünlerde sorun yaşamayacağımı söyledi.

Yorumlarınızı bekliyorum. Sonrasında spariş verecepim. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 8 Şubat 2020; 12:13:6 >

• yok mu bir bilirkişi?
  • Bilgisiyarla ne yapıyorsunuz beklentiniz nedir? Tüm slotlari hw info tarzi bi program vardi tam adi doğru olmayabilir onunla görebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    PC şuan serviste.

Word, excel, bluray film izleme, ses görüntü dönüştürme, internet ve bilumum gerekli programları kullanıyorum. Ses rahatsız ediyor. Mümkün olduğunca az ses olmalı. Word dosyası örnek 2000 3000 sayfa olunca son sayfaya ulaşması zaman alıyor. Bitdefender tarama yaparken işlemci, ram her neyse fazla çalışıyor ses artıyor. Hacimli dosyalar, 3-5-7TB veri aktarırken daha hızlı olmasını istiyorum. Bunun gibi şeyleri minimize etmek istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 16gb ram bu dediklerinize muhtemelen yetiyordur. Keşke servise vermeden yukteyken ram kullanimina baksaydınız. Aio daki ses sorunu soğutmasınin yetersiz olması. Custom bişeyler yapılabilir belki ama yine de sıfır ses imkansız. Pc okuma yazması ssd ile artar. Fakat veriyi aktarcaginiz depolama da çok hızlı olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Servis fanı değiştirecek. Yurtdışından gelecekmiş. Bu hafta değişecek sözce. Nedeni nedir bilmiyorum.

Sıfır ses değil de daha önce rahatsız ediyordu. Umarım fan değişimiyle düzelir. Ben de ram yükseltme ve ssdlerle katkıda bulunmak istiyorum.

Veri aktarımı iki adet 10TB WD Elements Desktop Harici Disk, iki adet 3TB My Password Ultra Taşınabilir Disk ve 1 adet 250GB SanDisk Extreme Taşınabilir SSD ve PC içinde C ve D birimleri arasında yapıyorum. Çok hızlı değiller ama yavaş da değiller.

• 16 gb ram bu zamana kadar yetiyorsa 32gb ram bir işinize yaramaz. Daha iyi ssd'ye geçmek de pek bir fark yaratmıyor. Size faydası olacak şey hdd'den kurtulmanız olur. Ayrıca boşuna pro versiyonuna o kadar para vermeyin evo modelini alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 16 gb ram yetiyorsa 32 bir işe yaramaz öyle mi, yani hiç bir farkını göremem. Peki hdd'yi ssd ile değiştirmenin ne gibi farkları olur? pro ile evo arasında fark olmaz mı benim için?
  • Yok mu daha do açıklayıcı cevap verecek olan. Halbuki o kadar özenerek yazmıştım mesajımı:(
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt
    Bellek yükseltmeye gerek yok
    Hepsinin fiyatına 2 tb m.2 sata ssd alabilirsin
  • Münebbih kullanıcısına yanıt
    36tb depom var. 2tb gereksiz. Tşk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.