Şimdi Ara

Allah kimseyi bu ülkede oto sanayiye-hastahaneye-adliyeye düşürmesin-edit (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
10.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok öyle bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt
    tuzla da sogut otocam da seat kelebek soran sizmiydiniz :)

• Yakında youtubeden bakıp öğreneceğim her şeyi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

Ben değildim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Ne demek yok öyle birsey 4 ay önce gittim daha yeni posta geldi siraya aldik diye nhs den

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

motor inecek

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

sorma

"işimiz bu" derler bide utanmadan

• Herkes kendine "ben işimi iyi yapıyor muyum" diye sormalı.

Aracı sanayiye götürüyorum iki parça değişecek birisi davlumbaz adam davlumbazı değiştirmeden teslim ediyor aracı.

Yine aynı aracın turbo radyatöründen gelen sesi balata sebepli diyecek kadar işbilmez.

Hepsiburada hesabım hacklenip oradan adam ürün eklemiş beni kandırmaya çalışıyor, şikayetçi oluyorum, şuç oluşmamış diyor (hesap hacklemenin suç olmadığını düşünen hakim!)

Yüzlerce kişinin olduğu eposta grubunda aleni hakarete kovuşturmaya yer olmadığı...

Dava gerekçeli kararında bilirkişinin tespitinin tam tersini bilirkişi söylüyormuşçasına gerekçelendiren hakim.

Yüzüne bakmadan, seni dinlemeden ilaç yazan klasik doktor.

vs vs.

• mturgaye kullanıcısına yanıt
    Bir gün aracım yolda kaldı, çekici çağırdım. Görevli geldi halatı indirdi ve bir demiri ön tekerin altında bir yere takıp arabayı çekicinin üstüne aldı. Sonra yola çıktık; bana önceki ay Almanya'ya gittiğini orada herkesin işini ne kadar güzel yaptığını anlattı durdu. Sonra servise gelince arabayı indirdi bir de baktım tampon altından bir plastik parça yere düştü. Uzandı aldı bu sizin çıkmış dedi. O an telaş içinde olduğum için dikkat etmedim. Meğer halatı öyle taktığı için plastiği gerdirip dişlerini kırmış atmış. Daha en başta bana arabanın tamponuna çeki demirini takar mısınız diye sorsa ben takardım. Böyle bir zarar vereceği aklıma bile gelmezdi. Kim bilir, alt takımlara bir zarar verdi mi?

Kırılan plastik parça 1500₺. Şimdi ustanın deldiği deliklere geçirilmiş cırt cırt ile yerinde duruyor. Ara sıra kopuyor yeniden cırt cırt. Her aklıma geldiğinde sinir oluyorum, o kadar kafamı ütüleyip bana sonunda bunu yaptığı için...

K.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• jackal___61 kullanıcısına yanıt

Memleket olarak hak ettik. 2000'lerin ortalarında başlayan inşaat furyası yüzünden kaliteli ustalar bile dükkanını kapatıp müteahhitliğe başladı. Bu adamların kalfa yetiştireceği dönemler boşa gitti. Az biraz iş öğrenen açtı bir dükkan ben ustayım diyor. Ondan sonra senin başına gelen durumlar yaşanıyor.

90'larda doğanlar çıraklık yapması gerekirken sınıfta kalma kaldırıldığı için lise diplomasını aldı oradan ver elini saçma sapan tabela üniversitesi. E bu adamlar 20'lerin ortasında nasıl öğrensin bu işi? Elde kalan birkaç kaliteli usta da dediğim gibi butik işletmeye döndü belli bir modelin altındaki araçlara bakmıyor bile. Bir de bu işi hobi olarak yapan zengin bebeleri var işte. Off-road işlerine falan girdiler ama motor-kaportaya bulaşan yok zahmetli iş olduğu için.

Bir ülke düşün ki herkes memur olmanın derdinde. Memur olayım ek iş olarak araba alıp satayım yolumu bulayım. Eee o otomobilleri kim tamir edecek? Bunun acısını yarın ben de çekeceğim bu arada. Sana özel bir durum değil yani.

• 6 arabanın 6'sı da sanayiye gidiyor. Çok memnunum. Yetkili servise kafam girsin.

57 veya 58 Belair'ımı Chevrolet yetkili servise götüreyim de kendileri ile kafa bulalım?

• Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

Belki bazı kişiler böyle yapmış olabilir ama genel fotoğrafa baktığımız zaman dedikleriniz ile çok fazla alakası yok. Asıl sorun zorunlu eğitim 12 yıl olunca Meslek Lisesine giden kişi dahi meslek öğrenmeye 18 yaşında atılır oldu. Bu yaş bile sanat öğrenmek için geç ayrıca bu yaşa gelmiş çocuk zora da kolay kolay gelemez. Tabi bu yaşa kadar okuyunca anne babalar dediler ki yüksek okulda okusun, diploma alsın. Bu durumda sanayi için alttan eleman yetiştirmek mümkün olmadı.

Usta olabilmek için çıraklık sistemi olmak zorunda. Bu da eski sistem ile maksimum ortaokulu bitiren çocuğun bir ustanın yanına gitmesi ile olur. Yaklaşık 3-4 yıldır bu sistem uygulanıyor artık. Çok fazla çıraklığa başvuru var ve talep sürekli de artıyor. 10 seneye kalmadan usta sorunu hemen hemen çözülmüş olur.

• İstanbul'da Askar, Mekanik Garaj gibi servisler videolardan gördüğüm kadarıyla temiz iş yapıyorlar. İyileri de var bence.

• morphine84 M kullanıcısına yanıt
    Allah kimseyi bu ülkede oto sanayiye-hastahaneye-adliyeye düşürmesin-edit

• Sağlık sektörü olarak şunu diyeyim ben sağlıkcıyım İngiltereden, Amerika'dan gelen hastalar oluyodu adam geld belinde fıtığı var, bakın İngiltere'de diyiyo para vermeye bile razıyım ordaki. Doktor ilaç kullanın geçer demiş asla ve katı Mr yada tomografiye almıyolar.

Nankör olmayın ya migren ağrısı için dünyada hiç. Bi ülke sizi hastaneye bile almaz aslında doğrusunu onlar yapıyo, özgürlük ve sağlık olarak dünyada en rahat ülkeyiz.

• _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    okadar kalabalık bir şehirki.her saniye bir kaza oluyor.durum öyle olunca sayılı yerlere işini yaptırman aylar alabiliyor.ben arabayı boyatmak için ilk başta bir bu işte gerçekten iyi olan biryere gittim.bana arabayı ay sonu bırak 1 ay sürer dediler bitmesi.neyse 2 hafta bekledim ay sonu grldi arabayı bırakıcam.birde buranın verdiği fiyst bu yaptordığım yerin yüzde 50 daha pahalısı idi.ay sonu arabayı bırakacakken deidki ben umreye gideceğim 1 hafta. e şimdi benim çocuğum doğacak eli kulağında hem arsbayı verceğim 1 ay sonra alacağım vesaire sonra 3 tane daha bu işi yapan yerlerle görüştüm.hepsi 1 haftaya yaparız dedi.bende zamandan tasarruf edeyim diye x bir yerde yaptırdım sonra olanlar ortada işte. her işi yaptırmak için 1 ay 2 ay beklersek biz arabayı kullanamayız.şurda zyen bi haftasonu kullanıyorum onuda yapamayacaktım

• Hocam mesele düzgün iş yapmaları değil adamına göre muamele yapılıyor genel olarak bu ülkede Allah polisin eline bile düşürmesin olabildiğince her işimi kendim görmeye çalışıyorum

• ExeCuTioN66 kullanıcısına yanıt
    polis meseleside var doğru.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.