akıllı vida ve dayson silikon cırt kelepçe olmasa kaportacıların yüzde 90ı iş yapamaz bu ülkede. Herşeyi bu üç malzeme ile onardığını sanan el becerisi gram olmayan insanlar kaportacı olmuş memelektte. araba sıfır tampon aldım ön arka gittim birçok iyi yorum olan bir kaportacıya taktırdım ki ben kendimde takabilirdim ama boyanması lazımdı.Boyanmışken taksın dedim. adama eline kağıt verdim bu parça böyle sökülüyor şurasına şu cıvata atılıyor akıllı vida kullanmayın diye.Adam kağıdı okumamış bile tampon akıllı vida dolu. 2 vida ile takılabilen orjinal tampon ekini boydan boya dayson ile tampona yapıştırmış ve yamuk yapıştırmış.Tampon için örnek araç resmi yollamama rağmen kafasına göre boyamış. Araç 20 senelik araç.Adam arabayı kapıdaki koda göre boyuyor.Arabanın yarısı başka renk yarısı başka renk çıkmış.Be adam gözün görmüyorsa burda ne işin var araba grinin 50 tonu olmuş. 20 senelik renk değişimi ile orjinal renk tutarmı birbirine sen bunu anlayamıyormusun.Bu bahsettiğim kişi 10 yaşından beri bu işi yapıyor bakın kendine ait yeri yanında çalışan elemanları var. Yeni yetme acemi birisi değil.30 senedir bu işi yapan birisinden bahsediyorum. 10 cm mesafeden kapanan Kaputu kapatırken en tepeye kadar kaldırıp bırakmış sanki logar kapağı kapatıyor ve sıfır 2 tane farımı kırmış bu yüzden. Ben görmiyim diyede birşeyler yaparak yapıştırmaya çalışmış.Ve bana araban hazır gelip alabilirsin diyor.Ben arabayı akşam alıyorum bu sorunları arabayı ertesi gün yıkarken fark ediyorum. Sonra sadece rengini düzeltebildi gerisini bok etti. Mekanikçiye gidiyorum arabanın teker bilyası değişecek adam eline balyozu alıyor dan dun söküyor.Bunun aparatı var anahtarla cıvata kastırarak açma yolu bilmem nesi var. Adama orjinal yağ varmı diyorum bu aracın.Evet var diyor bana getiriyor x marka bir yağ bu orjinal diyor.Piyasa malı bir yağ için söylüyor bunu. Mekanikçilerinde olmazsa iş yapamayacakları malzemeler sıvı conta, balata spreyi, balyoz, kompresörlü bijon sıkma. Fren sorunu için gezmediğim yer kalmadı en iyi yorum yapılan önerilen yere gidiyorum adam abs sorunu için bu frenci işi değil diyor.Mekanikçide ben değişirim ama sorun kesin omudur bilmem frenci söyler diyor.Tekrar fenciye gidiyorum oda bana beyinciye git diyor.Balata disk yağ değiştirmekle frenci olmuş hepsi.Onları bende yapıyprum yerim malzemem olsa. Yurt dışı videolarını izliyorum adamlar okadar temiz titiz iş yapıyorki.Orjinalinden daha iyi bir kondüsyona getiriyor yaptığı işi.adam herşeye akıllı vida atmak yerine epoxy ile tamir yapıyor veya oturmayan kısım için metalden özel bir parça üretip onu takıyor.Fabrikanın yapmış olduğu zayıf alanları bu şekilde sağlamlaştırıyorlar.Tork anahtarını heryerde kullanıyorlar. Benim kadar arabadan anlayan insan bile bukadar sıkıntı çekebiliyorken anlamayanlar ne yapıyor bilmiyorum. Anlamadıkları için iyi bir işçilik yapıldığını falanmı düşünüyorlar. edit: arabanın bütün camları boya tozu olmuş.adamı aradım getir zımpara yaparım dedi.ama ben şimdi bu adama güvenemem.jilet ile temizlemeyi deneyeceğim tiner ile çıkmadı.cam sileceğini çalıştırınca anladım ses yapıyordu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal___61 -- 26 Ağustos 2023; 21:45:21 > |
Allah kimseyi bu ülkede oto sanayiye-hastahaneye-adliyeye düşürmesin-edit
-
-
mutlu olmak için arabadan çok anlamıcan. veya 2 senede bir 0 km araç çekicen geçicen. kafa rahat
-
Sanayi esnafı olarak biz iş yaptıramıyoruz istediğimiz gibi. El işçiliği olan her meslekte parasıyla iş yaptıramaz noktaya geldik. Herkes üniversite mezunu herkes müdür..
-
Sağlık konusunda dünyada en iyilerden biriyiz yalnız. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde burnum akıyor diye devlet hastanesine direkt gidip başvuramazsın. Sevk sistemi var. Hastanelerde gördüğün kalabalığın nedeni de bu. Ezberden konuşmayın yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 23 Ağustos 2023; 11:22:57 > -
Çok doğru tespit. Sadece oto sanayi değil, akıllı vida, silikon, dayson, Türkiye'de her sektörün baş belası. Bilirkişilik yaptığım işlerde çok defa rastladım. Ahşaba metale alçıya tuğlaya betona, önlerine ne gelirse "akıllı" vida atıyorlar, silikon sıkıyorlar. Tutmuyor tabi. Ya da en azından teslime kadar tutuyor. Cehaletin ve arsızlığın net ifadesi.
K.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konu sahibi kesinlikle yerden göğe kadar haklı.Hastaneye,sanayiye,adliyeye düşürmesin gerçekten.Sanayide iş bilmez ustaları geçtim esas olan can güvenliği de yok.Sanayide tanıdık ustalar dışında bir yerde aracınızı yaptırdığınızda konu sahibinin yaşadığı soruna benzer bir sorun yaşayıp bunu da ustanın yüzüne vurduğunuzda genelde mağara adamı gibi kaybedecek bir şeyi olmayan adam gibi rahat bir şekilde size saldırma yolunu seçiyorlar.Öyle birşey olacak sizi fena kazıklayan milletin kanını emen,kazıklayan ahlaksız ustanın dükkanına mafya ile birlikte tam tekmil girip cana zarar vermeden tarayıp çıkacaksın.
Ben bun tür durumları çok yaşadığım için eve 2,5 x 1,3 ölçülerinde kanal yaptım.Bir liftin yapabileceği her işi yapabiliyorum.Şöyle bir baktım da tam 2 yıldır sanayiye hiç gitmememiş.Triger değişimi hariç sanayiye gitmiyorum.Aracım 2009 model ama gelin bakın 2020 model kondisyonunda.
-
Sorun devletin bu konuya el atmamasında, çeki düzen vermemesinde akıllı politikalarla gençler buralara yönlendirilmiyor sonuç en vasıfsız adamlar yuvası oluyor
koç yıllar önce dilinde tüy bitti reklamını bile yapıyordu "meslek lisesi memleket meselesi" diye ama kime ne anlatıcan bu ülkede
-
Butun binek araclarimi sıfır aliyorum garanti bitince veya bitmeden satiyorum. sirf esnafla muhattap olmamak icin bile deger ama v8 amerikan sevdasina mecbur gidiyoruz sanayiye, parçaları orijinal olarak abd den siparis etmeme ragmen olmuyor yapamiyorlar fit to fit parcalari bile, bezdik yeminle bu gidisle bu sevdadan da vazgeçecegiz ...
-
Ortaokulda, ders çalışmayan verdiğin işi yapmayan ya da düzgün yapmayan anasının babasının sözünü dinlemeyen millete salça olan sabah akşam boş işlerle uğraşan çocukları meslek lisesine gönderiyoruz maalesef. Orda da kendileri gibi onlarcası olduğu için iyice yoldan çıkıyorlar, sonra sanayideki sözde "usta" denilen tipler ortaya çıkıyor. Ortaokulda eskisi gibi iş eğitimi dersleri de yok, çocuklara küçükken el becerisi de kazandırmıyoruz. Bu düzen devam ettikçe sanayilerde böyle olmaya devam edecek, daha kalifiye çocukları meslek lisesine göndermezsek giderek daha da kötüleşecek nesil. Bu arada ortaokul öğretmeniyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 23 Ağustos 2023; 13:8:42 > -
Aslında imkanım olsa dediğiniz gibi sıfır alıp kafan rahat olacak ama hem imkan yok hemde 90-2000 arası arabaları daha çok seviyorum
-
benim adıma çene cerrahisinden randevu alabilirmsn ben 2 senedir alamadımda.
-
ben orjinal tampon eki aldım bir sağdan bir soldan vida yeri var hatta tampondaa bu vidaların delikleri hazır.Adam gitmiş hem ordan delmemiş hemde boydan boya dayson la sabitlemiş.
-
arkadaşımın birisi kliması soğutmuyor diye 10 tane yere gitti. en son klima fanının ters takıldığı ortaya çıktı.ben daha başka birşey demiyorum
-
90larda lise okuyanlar bilir . nerede gerizekalı,adam olmaz,anasının babasının yaka silktiği tip var hepsi sanayiye giderdi. az biraz laf dinleyenler de berber olurdu.
-
Hocam sanayi yerine biraz keseyi açarak belirli işlemleri yapan özel garajlar ile görüşmenizi tavsiye ederim. Sanayi işi olunca en ucuza nasıl hallederiz kafasına giriyor ustalar. Dün araç bakmaya gittim, arabanın motor çevresinde ki coğu komponentin silikonla yapıştırıldığımınım gördüm.
-
babam abim dahil bütün sülalem sanayici geneli ankara ivedikte...kendi arabamızı emanet edecek usta bulamıyoruz hatta nasılsa bizden diye daha da baştansavma yapıyorlar..usta yok usta iş bilen adam kalmadı sanayilerde...hepsi deneme yanılma yöntemi ile iş yapıyor..
-
Başlığa amin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
mesela en basit yağ değişimi yaptırmaya gittim.Gittiğim yerin adını vermeryeceğim bostancı sanayide en bilindik honda servisi.
araba 3.8 litre yağ koyulması lazım teknik olarak öyle. ama ben daha bugüne kadar bu şekilde yağ değişmi yapan ustaya denk gelmedim. 4 litre dolduruyor .çubuğu çekiyorum 2çizgi arasında olması gereken şey çizgiyi bile aşmış. Sorduğumda ise cevao hep aynı.Birşey olmaz.Yağ değişimini kendim yapacağım artık.parasında hiç değilim yeterki düzgün yapsınlar.
-
Sanayiye gidince bıyıklı amcalar bizleri bekliyor gibi geliyor. Seçiyorsun istediğinin kucağına oturuyorsun. Ondan sonra gelsin bıyıklı amcanın fantazileri :)
mutlu olmak için arabadan çok anlamıcan. veya 2 senede bir 0 km araç çekicen geçicen. kafa rahat |
seninle tartışmayacağım. şataftlı bina yapmakla hastahane olmuyor.ben ultrason için 6 ay bekledim. çene cerrahisindende randevu alamadım. özele gitmek zorunda kalacağım.doktorlar kaçıyor yurt dışına ucuz dediğiniz tedavi yabancılara ucuz saç ekimi estetik için buraya geliyorlar. |
Dünyada en iyilerinden birisiyiz dediğin sistemde ben kendi annemin göğüs kanseri teşhisi için 1.5 sene sıra bekledim. Peki o ağızınıza sakız ettiğiniz avrupada sağlık sistemi çok pahalı dediğiniz UK ne yaptı biliyor musun? Teşhis + Ameliyatı 6 ayda tamamladılar. Özel hak tanımladılar, UK sınırları içerisinde özel devlet farketmez gittiğin her medikal hizmet veren kurumda sıra beklemiyorsun. Verdikleri tüm ilaçları bedava verdiler ve hastahane bize ÖZEL araç gönderip evimizden alıp evimize bıraktılar. Özel ulaşım kartı verdiler hiçbir şekilde ulaşıma para ödettirmediler. Ameliyat için para almadılar, hiçbir görüşme veya muane için 1 pound dahi istemediler. Artı olarak göğüsü alındığı için eğer dilersen devlet sana bedava bir şekilde estetik slikon ameliyatı sağlıyor, yapmak ister misin diye sordular. Ve artı olarak devlet işlerimiz aksadığı için her ay toplamda 1200 pound para sağladı. Biz bu ülkeye toplamda 14 sene vergi ödedik, 14 senelik verginin karşılığını 1 senede fazlasıyla iade etmiş gibi oldular. Maalesef bu yazıyı yazmak zorunda kalıyorum çünkü bazı üniversitelerde şahit oldum avrupa sağlık sisteminden iyi olduğumuzu düşünen akademisyenler bile var. Kaldı ki bu akademisyen 45 ülke gezmişti. |
Doktor musunuz yoksa hiç işi hastaneye düşmeyip fikir belirtenlerden misiniz? Doktorlardan hastalar süper güler yüz beklemiyor gerek yok. Biraz insanca davranış bekliyor sadece. Öyle doktorlara denk geldim ki derdini anlatamıyorsun gördüğün tedavileri anlatmaya çalışıyorsun ama resmen konuşturmuyor. Doğru teşhis koyamıyor haliyle tedavi edemiyor Soruna cevap vermiyor, açıklama desen yok zaten. Bunlar olurken kapıda kuyruk falan da yok hani. Süre yetmiyor bahanesine sığınamazlar. Bir örnek vereyim babamın karnından ultrason çekildi. Safra kesesi ve karaciğerde bazı bulgular vardı. Raporda ileri tetkik önerilmesine rağmen doktor çok önemli bir şey yok diyerek babamı gönderdi. Sonra bir kaç ay sonra tekrar başka doktora gittiğimizde aslında kanser olduğunu safra kesesinden başlayıp karaciğere metastaz olduğunu ve 4. Evre olduğunu öğrendik. O iş bilmez doktora denk gelmeseydik tedaviye daha erken başlayacaktık. Daha birbirlerini yalanlayan, tamamen zıt şeyler söyleyen karşılaştığım doktorlarla ilgili çok örnek verebilirim de fazla uzatmak istemiyorum. Neyse diyeceğim o ki her alanda her meslekte gördüğümüz baştan savma, iş bilmezlik doktorlara da yayıldı maalesef. Maaş meselesine gelirsek doktorlarda diğer çalışanlar gibi Türkiye şartlarında maaş alıyorlar. Ne bekleniyor sadece doktorlar gelişmiş ülke düzeyinde maaş alacak diğer tüm çalışanlar Türkiye şartlarında maaş mı alacak. O zaman akla gelen herhangi bir meslekten biri de şikayet etmeyin dünyada bu kadar ucuza böyle hizmet yok diyebilir. |
Konu sahibi kesinlikle yerden göğe kadar haklı.Hastaneye,sanayiye,adliyeye düşürmesin gerçekten.Sanayide iş bilmez ustaları geçtim esas olan can güvenliği de yok.Sanayide tanıdık ustalar dışında bir yerde aracınızı yaptırdığınızda konu sahibinin yaşadığı soruna benzer bir sorun yaşayıp bunu da ustanın yüzüne vurduğunuzda genelde mağara adamı gibi kaybedecek bir şeyi olmayan adam gibi rahat bir şekilde size saldırma yolunu seçiyorlar.Öyle birşey olacak sizi fena kazıklayan milletin kanını emen,kazıklayan ahlaksız ustanın dükkanına mafya ile birlikte tam tekmil girip cana zarar vermeden tarayıp çıkacaksın. Ben bun tür durumları çok yaşadığım için eve 2,5 x 1,3 ölçülerinde kanal yaptım.Bir liftin yapabileceği her işi yapabiliyorum.Şöyle bir baktım da tam 2 yıldır sanayiye hiç gitmememiş.Triger değişimi hariç sanayiye gitmiyorum.Aracım 2009 model ama gelin bakın 2020 model kondisyonunda. |
Sanayiye gidince bıyıklı amcalar bizleri bekliyor gibi geliyor. Seçiyorsun istediğinin kucağına oturuyorsun. Ondan sonra gelsin bıyıklı amcanın fantazileri :) |
Kötü yazacam da gece gece kalp kırmak istemiyorum.
Sadece söyleyeceğim şu; Bir gece Devlet hastanesi aciline git ve insan çaresizliğini, çığlıkları, zangır zangır titreyip can çekişen insanları, hele yaşlı bir kadının koridorda gelen geçene yalvarmasını duy! O zavallı genç doktorun ve hemşirenin 40 hastaya yetişmek için koşmasını, çaresizliğini görmesek tamam da, bi kaç sene oluyor, halâ aklıma gelince moral falan kalmıyor. Kötü durumda gitsen kimse yardım edemez bağıra bağıra ölürsün. İyi olsa neden kötü diyelim. Düşmanım bile olsa, kimseye, sende oradaki hasta insanların acılarını, çaresizliğini, çığlıklarını yaşa diyemem, Allah kimseyi kötü durumda oralara düşürmesin, ölüm her canlı için acı... |
O sağlık sistemi iyi diyen şahıs ah var ya sana öyle şeyler söyleyesim var da Allahınızdan bulun vicdansızlar.
2 aydır diş ve çeneye randevu bulamıyorum. Özel durumum var iyi bir çene cerrahına ihtiyacım var. Ne doktor var ne randevu. Terbiyesiz herif utanmıyorsunuz dimi sağlık sistemini överken! Sizin yüzünüzden özelde yüzbinlerce lira bayılacağım belki tabi önce gerçekten prof bir doktor bulabilirsem. Özel de apayrı bir dünya 1 aydır bir diş hastanesindeyim doktorların birbirlerinden haberi yok biri dişin çürük değil diyor diğeri çok çürük var diyor. Kafayı yedim. Allah sevdiklerine sağlık sorunu vermez inşallah. |
Artık doktor bile dövecek seviyeye geldiniz değil mi ?
Vallahi önce ironi yapıyorsun sandım, sonra diğer mesajlara bakınca . Durum vahim Senin zaten burnun akıyorsa hastanede işin olmaz, olmamalı. Sevk sistemi sırf işte senin gibi tipler ya da o da sosyal medya da dönen videodaki kadın gibiler yüzünden kullanılamıyor. Akla mantığa uygun olanı oy kaygısı neeniyle iktidar uygulamaya koyamıyor. |
Benzer içerikler
- dubai"den araba getirmek
- f1 şanzıman nedir
- peugeot 306 kronik sorunları
- 7+1 otomobil ruhsatlı araçlar
- bmw 520i yakıt tüketimi
- togg fabrikası gemlik"te nerede
- byd bayilik şartları
- dacia jogger yorumları
- dacia elektrikli fiyat
- yeni ev6
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X