Şimdi Ara

Allah kimseyi bu ülkede oto sanayiye-hastahaneye-adliyeye düşürmesin-edit (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
10.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Sağlık sistemi, iyi mi, kötümü, senin veya yakının başına gelirse görürsün, desem olmayacak, sadece Allah düşürmesin kimseyi diyeyim.

Bir de başka Avrupa lkelerinden örnek vermişler, neden kötlükte yarıştırıyorsunuz, hiç mi iyi bi şey olmuyor oralarda, onları da yazsanız!

Otomobil konusunda yazacakken nerelere geldik, çünkü, sağlık çok önemli, araç bozulur, basarsın parayı kaldırırsın da, giden can geri gelmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayesque kullanıcısına yanıt

saymakla bitmez hocam saymakla bitmez bunların olayları.porya bilyasında olsa sorun düz giderkenda hata verir.işte bantlamış işçilik almıyorum diyor bide.Arabalarda bazı yerlerde tasarım hatası olabiliyor.

Yurt dışı videolarına baktığım zaman elemanlar bu tasarım hatalarını giderecek sağlam parçalar ile değiştirip modifiye edip kullanıyor bizde dayson cırt kelepçe elektrik bandı işe iş çözüyolar.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Annemin bir sgk davası var sanırım 7 yıl oldu biz unuttuk artık davayı.Ama nedense zengin veya ünlü birinin davası olduğunda en fazla 2 celsede olay bitiyor bizimki yıllar sürüyor aam belki ölürde davaya gerek kalmaz diye uzatıyolar heralde.

• Aracımı sanayiye götürecek kadar zengin değilim.O hatayı yıllar önce bir kere yaptım ve bir daha hiçbir sanayinin kapısından geçmedim.Üç kuruş fazla verip yetkili servise gidiyorum.Bir sorun olduğunda hiç olmazsa karşımda laf anlayan,muhatap olabileceğim birisi var.17 senedir hiçbir sorun yaşamadım.

• Hocam ben sanayinin dışında yaptırdım bu boya işini.İstanbulda semtin en işlek yerinde adamın dükkanı var.Yani ben hiç masraftan kaçınmıyorum sadece istediğim adam gibi hizmet almak.

bana 30 binde dese verecektim zaten.Ama aldığı para yaptığı işe göre yine fazla oldu bana zararı daha fazla oldu hem psikolojik hem maddi olarak.Bazı insanların arabaları ile bağı vardır.

Arabasının biryerine birşey olsa o gece rahat uyuyamaz.Ben onlardanım

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

İstanbul zaten kalabalıktı tammaı.Birde bu mülteciler doldu.Adamlar sürekli ürüyor.Nufus arttıda arttı.Ben şuan 33 yaşındayım.Eskiden hastahane işleri şöyle idi.Randevu sistemi olmadığı için o zamanlar giderdin sabahtan akşama kadar orda rezillik çekerdin.Ama muaine olurdun.Sonra ilacıda yine hastahane içinde alırdın.Bütün gün orda rezillik çekerdin ama işin görülürdü.Doktorlar o zamanda çok kaba idi.

Şimdi randevu sistemi var ama randevu alamıyorsun.Mesela benim örneğim çene cerrahisi bazı diş hastahanelerinde dahi yok.Olandada 2 tane falan ancak var.Röntgen çekeceksin 3 ay 6 ay sıra bekliyosun.

Değişen teş şey bu.Kapıda beklemek yerine evde bekiyorsun.Hastahanelerde çoğu acemi stajyer doktor dolu.Özellikle acilde zaten sana birşey yapamıyorlar.Gidiyorsun neyin var en fazla bir iğne yapıp gönderirler.Benim amcam göğsüm ağrıyo diye gitti.Göztepe hastahanesine.Adama bişeyin yok deyip eve yolladılar.Meğer kalp krizi geçiriyormuş eve gideren arabada kalp krizi geçirip ölüyor üstüne birde arabayı o sürdüğü için kaza yapıyor birisine çarpıyor.Sağlık bu arabadanda herşeydende önemli bir mesele.

• Fulton F kullanıcısına yanıt

aynı dert bendede var ama ben 2 senedir alamıytrum üst 20 lik dişlerim çıktı ve eğri çıktı.Bazen öyle bir ağrıyrki kafamı duvarlara vuruyorum.Abartıyorsam arap olayım.

Özele gideceğim eğer tekrar ağrı tutarsa artık ama onlarda dediğin gibi bu işi genelde özelde normal dişçilerde yapıyor ama çok keserek çıkarıyorlar.Çene cerrahisi onu bildiğin çekerek çıkarıyor kendi gücü ile.alt 20 likleri çektirmiştim çünkü

• En son ne zaman devlet hastanesine gidip tedavi oldunuz? Muayene sonrası şartları dünyanın en iyilerinden biriyiz şeklinde yorumladınız mı? İstanbul da acilde hiç adam akıllı tedavi olamadım. Sanırım ben çok şanssızım.

• Adfam bir dünya borca girip araba alıyor, arabaya işten gram anlamayan ustalara sürekli bir dünya masraf yapıyor, rengi bile tutmasa kendini paralıyor, dişinde cerrahilik bir problem var-2 senedir gitmiyor, kendi sağlığı için alt tarafı 5bin lira harcamaya kıyamıyor. Neden, az gelişmiş ortadoğu ülkelerinde arabanın prestiji kendi sağlığından daha önemli, kaportaya kim bilir ne kadar harcanmıştır.

Bu arada Afganistan'dan, Pakistan'dan, Özbekistan'dan fakirliğiyle dünyaca ünlü Hindistan'tan bile ülkemize millet diş yaptırmaya, tedavi olmaya geliyor daha ucuz başka ülke yok diye, çünkü İngiltere, Amerkira, Almanya, Fransa vs gibi gelişmiş ülkelerde olduğu gibi gelişmekte olan ülkelerde de sağlık önemli. Önemsiz olan ülkeler zaten geri gidenler, bi elin parmaklarını geçmez.

• Çırakların tek amacı işi yarım yamalak öğrenip bir dükkan açıyım. Eskilere laf ediyoruz ama yenilerde de iş yok.

• Durun ben de sövmeye geldim. Sene 2020, sıfır km stonic araç almışım, kapı ayarı bozulmuş, hiç arkaya oturmadığım için 3-5 ay sonra fark ediyorum. Yetkili servise götürdüm garanti kapsamında baktırmak için gel abi halledelim hemen dediler. Bir kapı ayarı yapacaklar diye size yemin ediyorum daha 3-5 aylık siyah arabayı çizdiler. Evet resmen bir karış çizdiler arabayı. Allah'tan ben başlarındaydım yoksa kapıyı boyayacaklardı. Bunu yapan yetkili servis olunca sanayiye diyecek bir şey bile bulamıyorum.

• İngilizler bizi kıskanıyor. Hep öyle oldu. Mesela adam direk uzmana görünemiyor. Kendi doktorunun yönlendirmesi lazım. Tabii ki kendi doktorun da randevuya gittiğim zaman yüzüne bile bakmadan reçete yazmaya başlamıyor. Yarım saat seninle adam gibi ilgilenebiliyor.

Kapitalizmin doğduğu yer İngiltere paran varsa doktor ayağına gelir. Karşılaştırmak için yanlış yer Kanada ile karşılaştırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

ben de ustaya aynısını dedim.

o da dedi ki tam tersi bu vakum ne var ne yok çekiyor daha iyi dedi

• perSNN kullanıcısına yanıt

benim sigortam var kardeşim. o zaman bana sigortalı çalışmayı zorunlu kılmayacak bu devlet benim paramden kesilen o sigorta parasını benim maaşa yansıtsınlar benim zaten senede 1 belki hastahanede işim oluyor.giderim parası ne ise veririm tedavimi olurum.ben her hastalandığımda ssk yerine özele gidiceksem bu ssk ne işe yarıyor?

Herkesin bir planı var bu hayatta.Benim de planlarım var neyi ne zaman neyi önce neyi sonra yaptıracağımı ben bilirim.Ben dişimi ssk hastahanesinde yaptırmak istediğim zaman 2 sene yaptıramadım.Şuan yine ağrı gelmesini bekliyorum.Ağrı geldiği zaman özele gideceğim çünkü ssk dan ümidimi kestim.65 yaşına geince verecekleri 3 kuruş için ayda 2 bin civarı bizden para kesiliyor.Ama karşlığını alamıyorsun.

Şimdi benim çocuğum olacak.Özel sigorta yaptıracağım.Ssk daki çocuk acile bir git ortamı gör zaten neden bunu yaptığımı anlarsın.İstanbuldan bahsediyorum ben bu arada diğer illerden haberim yok.

• oa.banner kullanıcısına yanıt

ne yaptınız peki?

• moustapha129 M kullanıcısına yanıt

Fotoğraflarını çektim, bayiye değer kaybı ile ilgili talepte bulundum, tabii ki yanaşmadılar, dava açarım falan diye uzatınca hediye birtakım şeyler verdiler. Satarken de belirttin aracın nasıl çizildiğini, alıcı arkadaş çok problem etmedi. Ne yapabilirsiniz ki başka gerçekten dava açsanız yıllar sürer böyle bir durumda. Çünkü araç firmaları bu işin kurdu olmuşlar, 2-3 tane avukat gönderiyorlar davaya uzatıp duruyorlar davayı saçma taleplerle.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Hocam klipsin orjinalini alırsan pahalı fakat o klipsin yan sanayi bir sürü muadili var.Ben benim aracın orjinal klipsini serviste sorduğumda erkek ve dişi olanın her birine 50 tl dediler.Ben internete girip bire bir aynısından erkek ve dişi olarak 15 tanesini 50 tl ye aldım.Bir kutu içinde geldi ve neredeyse bire bir aynı.Çoğu marka modelin klipsleri zaten ortak

• jackal___61 kullanıcısına yanıt

Özel de olsa sigorta yaptırmanızı önermem, özel sigortalar da hiçbirşeyi karşılamıyor, karşılıyormuş gibi yapıyor sadece. SGK konusunda ise haklısın, bence de zorunlu olmamalı, en azından SSK zorunlu olsa bile bağkur ve emekli sandığı zorunlu olmamalı, isteğe bağlı olmalı, hatta devlet hastanelerinin de en az %70'i kapatılmalı, orada gereksiz harcanan malzeme vs paraları kasada kalsa bugün euro 10 lira bile değildi.

• bi kere öncelikle izlediğiniz yurtdışı videolarında işçilik muazzam pahalı işler. yedek parçalar ucuz.

bizim burada işçilik ucuz, parça pahalı.

ucuz işçilik kalitesiz iş demek. toplum geneli ucuz iş peşinde. aman usta ucuz olsun. ucuz yedek parça olsun. daha ucuzu yok mu usta :D

bu nedenle herşey yalap şap. oldu mu oldu.

hele bir de tanıdık manıdık yoksa eyvah. düzgün ustaya zor denk gelirsin. çok şanslı olman lazım   bu artık bütün ustalık işlerinde böyle oldu maalesef.

ustalık işlerinde bir standart da söz konusu değil. avrupada amerikada iyi kötü bir standart var.

bu standart durumu öncelikle oturtulması lazım ama bizde çok çok zor. herşey yazılıyor ama pratikte hiç uygulayan yok :D

bu vesileyle bir anımı anlatmak isterim. yetkili serviste çalışıyorum 10 sene önce. mercedes motor su pompası değiştiriyorum. 274 motorlar yeni yeni geliyor. egzoz manifoldu sökmek gerekli o iş için. turbo da egzoz manifolduyla bir tasarlanmış. hepsi bir çıkıyor. sıkıntılı bir iş.

neyse zorlandım biraz. iş uzun sürdü. müdür geldi dedi ki bu iş bu kadar uzun sürüyor mu. mercedes işçilik kataloğunda bu kadar saat yazıyor mu bu iş için.

dedim mercedes özel labaratuar ortamında alamanyaya göre saat belirlemiş burası alamanya mı? orada mekaniker kaç euro maaş alıyor ben kaç para alıyorum :D böyle diyince arkasına bakmadan çekti gitti :D

paraya gelince Türkiye şartları işe gelince Alamanya şartları, yersen  

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.