< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Allah kimseyi bu ülkede oto sanayiye-hastahaneye-adliyeye düşürmesin-edit (3. sayfa)
-
-
Golf 6, direksiyonu iyice sağa çevirince ABS/ESP uyarısı veriyor, ustaya götürdüm. Dedim bu uyarı veriyor. Poryada sensör var ondan oluyor porya değişecek dedi. Dedim yahu sadece direksiyon iyice sola dönünce oluyor, bu kablo kesiği gibi birşey. Yok dedi bu sensörden ben kaç kere değiştirdim. Dedim herhalde bir bildiği vardır. Kalfaya söyledi kalfa çekiçle dan dun girişiyor poryaya. İçim sıkılarak izledim, çektirme falan yok tabi. Neyse, yeni porya geldi, takıldı, araba çalıştırıldı, direksiyonu çevirince yine uyarı veriyor. Dedim bak dedim sana. Hocam ben bunu bir ABS'ciye götüreyim dedi. Gitti geldi tamam hallettik dedi. Dedim neymiş. Kablodaymış dedi. Senden işçilik almayacağım dedi, DSG adaptasyonu da yapmışlardı, neyse porya parası verdim çıktım (kim bilir ne kalite takıldı...).
Altı ay sonra yine aynı arıza. Söktüm tekeri, baktım, kablo kılıfının etrafında elektrik bantı var. O arıza sürtünmeden kılıf aşındığı ve şase yaptığı için olmuş tabi. Kopan kabloyu elleri ile birbirine bağlayıp üstüne elektrik bantı çevirmişler. Bu kablo sürekli titreşim yapan direksiyon dönüşlerine maruz kalan bir kablo, orijinalinde zaten lastik bir takoz ile desteklenmiş ama tasarım hatalı...
Başka sağlam bir kablo bulup düzgünce lehimleyip bez bantlar ile takviye edip yeniden yerine yerleştirdim 3 yıldır sorun yok...
Artık kendi işimi olabildiğince kaynaklardan okuyup acele etmeden kendim yapmaya çalışıyorum... Daha önceki bir ustayı da kızdırma bujisini değiştirirken yanlış model ve voltajlı bir bujiyi motora taktığı için bırakmıştım. Parçacı yanlış göndermiş demişti. Söktüğün parça 10cm, taktığın parça 6cm, insan en azından boyundan şüphelenir ucu silindire giriyor bunun el insaf...
K.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Birde bunların çakal adamı enayi yerine koyan tipleri de var.Arabanin altından yağ damlıyordu usta kaldırdı şanzıman inecek bütün gün işi var falan filan 3 bin sadece işçilik yazdı.sagol usta deyip çıktım sonra altına yattım iyice temizledim Bir baktım aks kecesi kaçırıyor oda şanzıman üstünden akıyor.ayak üstü opecekti bizi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerilim filmi gibi olaylar
Bi de adliye konusu olsa tam facia olurdu herhalde. Ülkede kanun denetim büyük sıkıntı olacak gibi ileride. Allah korusun. Amin.
Devlet çıraklık sistemini tekrar getirerek yeni ustaların yetişmesinin önünü açtı, önümüzdeki 10 yıl içinde usta sorunu büyük ihtimalle çözülecek.
Sanayi de kasap usta bol fakat işini iyi yapan usta sayısı da az değil fakat iyi ustalık maliyetli olur. Genelde sanayiyi batıran bu ücretler konusu oluyor, kaliteli iş isteyen müşteri sayısı çok çok az. Motor yağı örneğin hangi fiyatı dersen de pahalı der müşteri, sonuçta bunun illa daha ucuzu olacak yani
Örneğin yukarıdaki tampondan örnek vereyim akıllı civata atılmasının genel sebebi orjinal klipslerin pahalı olması, bazı tamponlarda 20 tane kadar klips çıkabiliyor tanesi 30-50 TL aralığında, bu da sadece klips için 2 bin TL demek, tampon bağlantı braketleri çifti 2000-3000 TL, boya 2000 TL, işcilik 1000 TL desek sadece ön tampon için 8-10 bin TL gibi rakamlara ulaşılıyor. Tabi bunu usta müşteriye dese "ne yaptın be ustam" denir.
Klipsler yan sanayi veya çoğu zaman akıllı vida, braketler yan sanayi çoğu zaman dyson, boya en dandiğinden çırağa attırılır toplam 2500 TL ver abi. Bu çoğu kişiye daha mantıklı geldiği için böyle yapa yapa ustalar doğru iş yapmayı da unutuyor bir süre sonra
-
bu işin çözümü:
Bir girişimci, ambar gibi büyükçe bir yeri liftler ve makineler ile dolduracak, saatlik kiralayacak
mesela liftin saati 60 TL olacak, takımların her biri saatlik 20 tl olacak, yağ çekme makinesi 100 tl olacak falan
Biz de önceden randevu ile girip , saatlik kiralayıp işimiz halledip gideceğiz
Yağ değişimi için, mümkün mertebe uygun fiyat olsun diye yağı ve filtreyi dışardan alıp öyle giderim tamircime.
Ona rağmen en son gittiğimde 300 TL gibi bir rakam aldı benden ki çok canım sıkıldı
Yaptığı da yağ deliğinden içeri bir hortum atıp makine ile çekmek ve üstten de doldurmak. Toplamda 7-8 dakika falan sürdü
Bir çılgınlık yapıp şu makineyi kendim alayım kömürlüğe atayım diyorum.
-
Yağ değişimi 100 lira dükkanı açsak?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hortumla çekince altında tortu kalır, zararlı; alttan yağı boşaltmak daha sağlıklı diyor bizim ustalar da!
Onu evde kendin de yaparsın nihayetinde.
Arabanın sağ ön tarafıyla başka bir araca vurdum. Yetkili servise götürdüm. Değişecek mi boyanacak mı bana fiyat verin dedim. Adam diyor ki "değişip değişmeyeceğini bilemem, bu parçaları söküp incelemeye göndereceğiz, yapılabilir ise boyanıp takılacak yapılamaz ise parça bekleyeceğiz". E ne kadar sürer diyorum "parçalar geç geliyor 3 haftayı bulur" diyor. Parça diye konuştuğumuz şey de tampon. Bir yetkisi servisib deposunda nasıl tampon olmaz ya :)
Bir de gönderip inceleteceğiz dediği şey muhtemelen 3 sokak ilerideki sanayideki bir anlaşmalı ustadır.
Sanayiye gittim sonra. Rastgele bir ustaya girdim sordum. Adam akıllı inceledi. "Tamponu tutturabilirim ama kulakçıkları kırık olduğundan çok sağlam olmaz. İsterseniz değiştiririz hemen" dedi.
Kazada suçlu karşı taraf olduğu için karşı taraf ödeyecek o yüzdeno arkadaşın tanıdığı bir ustaya gittik. Şöyle perçin atarız, şöyle kaynak yaparız falan filan diyip tamponu değiştirmeden tamir edeceğini söyledi. ve ekledi "AMA YARISINI BOYARIM". Nasıl yani dedim. Tamponun sadece sağ yarısını boyarmış, sol yarısını boyamazmış. Tamamını boya, neyse farkı vereyim dedim 2000TL olur dedi:)
Yarısını boya ama rengi tutturamazsan arada geçiş farkı oluşursa karışmam dedim bıraktım arabayı çıktım.
Neyseki rengi tutturmuş ama insanı "kahretsin ne yapıyorsanız yapın" noktasına getiriyorlar insanı gerçekten.
-
Ben de hava ve klima filtresini internetten alıp kendim değiştirdim geçenlerde. Çıt kapağı aç, eski filtreyi çıkart, yenisini tak, çıtı kapat. Bitti gitti. Yıllık bakım diye bu gibi basit işlem için hem ürünü pahalıya satıyorlar, hem de işçilik adı altında bir sürü para alıyorlar.
Ama sizin usta iyice abartmış. Yağ değişimi işçiliği için 300 TL nedir yaw. Hani filtre taktım, tıpasını değiştirdim, aracın altına girdim çıktım falan dese yine bir ölçü.
Bir dahakine yağ boşalttırma geldim de. Yağı çekip boşalttıktan sonra yağ şişesinden motora yağı kendin dök 100 lira cepte
-
hocam sorun sizde,
Youtube'dan; bu işin okulunu okumuş, bir trim sökeceği zaman araç üreticisinin talimatlarına göre hareket eden birinin yaptığı iş ile,
"bu çocuk okumaz sanayiye gönderelim görsün dünyanın kaç bucak olduğunu a.q.." denilerek usta olmuş kişinin yaptığı işi karşılaştırıyorsun.
O kadar fark olur tabi..
-
Şöyle amerikan evleri gibi garajlı bir evim olsa yapabileceğim işleri kendim titizlikle yapardım. Yağını değiştiririm, bir sorun olduğunda sorunu tespit edebilirsem parça değişecekse değiştirirdim. Hatta triger değişimine dahi girişirdim diye düşünüyorum. Elimden iş gelir ama imkan yok işte. Sokak ortasında da yapılmıyor malum.
üst mahkemeden onaylanması bekliyorum karar çıktı
-
Dünyada en iyilerinden birisiyiz dediğin sistemde ben kendi annemin göğüs kanseri teşhisi için 1.5 sene sıra bekledim. Peki o ağızınıza sakız ettiğiniz avrupada sağlık sistemi çok pahalı dediğiniz UK ne yaptı biliyor musun?
Teşhis + Ameliyatı 6 ayda tamamladılar. Özel hak tanımladılar, UK sınırları içerisinde özel devlet farketmez gittiğin her medikal hizmet veren kurumda sıra beklemiyorsun.
Verdikleri tüm ilaçları bedava verdiler ve hastahane bize ÖZEL araç gönderip evimizden alıp evimize bıraktılar. Özel ulaşım kartı verdiler hiçbir şekilde ulaşıma para ödettirmediler. Ameliyat için para almadılar, hiçbir görüşme veya muane için 1 pound dahi istemediler. Artı olarak göğüsü alındığı için eğer dilersen devlet sana bedava bir şekilde estetik slikon ameliyatı sağlıyor, yapmak ister misin diye sordular.
Ve artı olarak devlet işlerimiz aksadığı için her ay toplamda 1200 pound para sağladı. Biz bu ülkeye toplamda 14 sene vergi ödedik, 14 senelik verginin karşılığını 1 senede fazlasıyla iade etmiş gibi oldular. Maalesef bu yazıyı yazmak zorunda kalıyorum çünkü bazı üniversitelerde şahit oldum avrupa sağlık sisteminden iyi olduğumuzu düşünen akademisyenler bile var. Kaldı ki bu akademisyen 45 ülke gezmişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelikanliCekirge -- 24 Ağustos 2023; 2:20:36 >
-
Kötü yazacam da gece gece kalp kırmak istemiyorum.
Sadece söyleyeceğim şu;
Bir gece Devlet hastanesi aciline git ve insan çaresizliğini, çığlıkları, zangır zangır titreyip can çekişen insanları, hele yaşlı bir kadının koridorda gelen geçene yalvarmasını duy!
O zavallı genç doktorun ve hemşirenin 40 hastaya yetişmek için koşmasını, çaresizliğini görmesek tamam da, bi kaç sene oluyor, halâ aklıma gelince moral falan kalmıyor.
Kötü durumda gitsen kimse yardım edemez bağıra bağıra ölürsün. İyi olsa neden kötü diyelim.
Düşmanım bile olsa, kimseye, sende oradaki hasta insanların acılarını, çaresizliğini, çığlıklarını yaşa diyemem, Allah kimseyi kötü durumda oralara düşürmesin, ölüm her canlı için acı...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu yorumu okuyunca bende bir şey yazayım dedim yazdım sildim yazdım sildim, sonra dedim ki buraya yazacağına cimere yaz belki bir şey çıkar,
en son hastane olayını cimere şikayet ettim bakalım ne olacak,.
-
Sanayii girmezseniz mutlu olursunuz
Sanayii dışında da araba tamiri boyası vs yapan işletmeler var
3 kuruş ucuz olsun diye sanayii girip kendine parmak attırmak hoşuna gidiyor bizim milletin
Bu kadar hasta yoğunluğuna rağmen bizim aciller gene çok iyi hizmet veriyor beyefendi. Yurtdışında acile gittiğinizde hekimi görme süreniz en erken 2-3 saattir, eğer hayati tehlikeniz yoksa Amerika gibi ülkelerde çoğu zaman doktoru bile göremezsiniz. Ekşisözlük’te Almanya’ya yerleşenlerin sağlık hizmetiyle ilgili memnuniyetsizliğini bolca okuyabilirsiniz. Bu sene yurtdışında çalışan Türk vatandaşları için YUPASS’la ücretsiz poliklinik hizmetini kaldırdı bizim SGK, buna rağmen gelen vatandaşlar sadece kanlarına baktırmak için bile ücretli muayene olmayı itirazsız kabul ediyor.
Hocam İsveç'te 2 sene yaşadım ordada durum vahim acilde bile doktor seni istediği kadar bekletebiliyor ve yine randevu alma işi zor 10 milyon nüfuslu ülkede adamlar sistem kuramamış bizim sağlık sistemi yine en iyi sistemlerden biri sayılır
O sağlık sistemi iyi diyen şahıs ah var ya sana öyle şeyler söyleyesim var da Allahınızdan bulun vicdansızlar.
2 aydır diş ve çeneye randevu bulamıyorum. Özel durumum var iyi bir çene cerrahına ihtiyacım var. Ne doktor var ne randevu. Terbiyesiz herif utanmıyorsunuz dimi sağlık sistemini överken!
Sizin yüzünüzden özelde yüzbinlerce lira bayılacağım belki tabi önce gerçekten prof bir doktor bulabilirsem. Özel de apayrı bir dünya 1 aydır bir diş hastanesindeyim doktorların birbirlerinden haberi yok biri dişin çürük değil diyor diğeri çok çürük var diyor. Kafayı yedim.
Allah sevdiklerine sağlık sorunu vermez inşallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 24 Ağustos 2023; 8:28:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X