Şimdi Ara

Allah korumuş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • geçmiş olsun verilmiş sadakaları varmış
  • Diğer konuda da bir kavşağa iki sürücü sığamamış, kavga etmişler tabancayla iki kişiyi öldürmüşler.

Otomobil kullanabilmek.

Heyacan kontrolü.

Öfke kontrolü.

Ortaçağ foruma hoş gelmiş.

Engisizyon da gelsin. Bugün caddeye, yarın sokağa çıkmasınlar.

Kadınlar toptan yasaklansın en iyisi. Nasıl olsa klonlama da var.

Direksiyon kime daha çok yakışır bilmem ama, bu kafaya teknoloji topyekün tehlikeli.

En basitinden, bir refüj yapamamışız.
  • Bu nedir yaa. Bu nedir yani. İllallah ettik. Tamam kazadır Eyvallah herkezin başına gelebilir ama bir değil iki değil yani. Birde haklılarmış gibi cevap veriyorlar iyice fitil oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damla092

quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Kadın şöfor deyip geçmek doğru değil. Erkekler daha büyük kazalar yapıyor. Kadınların yaptığı kazalar daha çok maddi hasarla sonuçlanıyor.

Bencede dogru soyluyorsunuz herkes boyle dusunse keske anca sinirlenmeyi biliyorlar

Şöyle açıklamaya çalışayım.

Yüksek hızdan dolayı oluşan büyük kazaları erkekler de yapabilir kadınlar da.

Ama bu videodaki tarzdaki saçma kazaları kadınlar yapar, erkekler yapmaz.

• Doğal seleksiyon bu sefer pas geçmiş...
  • 10 km hızlık yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmiş gülermisin ağlarmısın bu tür kadınları trafikten men etmek lazim düştüğü yerde araba olsaydı o masum vatandaşlarımıza yazık değilmi umarım bu kazasından sonra bir daha oturmaz o koltuğa
  • birçok bayanın sürdüğü araca bindim.en iyi reflekslere sahip olduğunu düşündüğümün acil durumda verdiği tepki frene asılıp gözlerini kapamak oldu
  • bayan sürücüler sadece kendilerini değil etrafındakileride tehlikeye atıyor. tamam dikkatliler ama hangi konuda çok yavaş gitmek mi temkinli olmaktır. her dönüşte sinyal vermekmi temkinli olmaktır . tüm konsantrasyonlarını önlerine bakarak harcıyorlar ve arkadan yanlardan hatta milyonda bir ihtimalde olsa havadan gelen hiçbir tehlikenin farkında olmuyorlar maalesef.akan trafiği takip edemiyorlar. dikkatleri çabuk dağılıyor . dahası panik ve tepki süreleri ters orantılı.kimse beni yanlış anlamasın ama otomobil kullanmak bayanlara göre değil bence çünkü trafikte sadece kendiniz yoksunuz zaten tehlike karşıdan gelir başka bir araç tehlike yarattığında erkek sürücüler içgüdüselmi deneyimselmi siz karar verin bir şekilde tehlikeyi atlatır ama bayan sürücülerde durum farklı maalesef .
    hanımefendiye geçmişolsun,ALLAH korumuş hakkattende, umarım birdaha böyle birşey yaşamaz kimse

• quote:

Orijinalden alıntı: stilll

direksiyon hakimiyetini kaybedip aşağı uçmuş
    nedir şu direksiyon hakimiyeti ? bilen biri anlatsın da öğrenelim bari...

Bana pedal hakimiyetini kaybetmiş gibi geldi

Geçmiş olsun tabi ama panik yapacaksan bir olay anında, o koltuğa oturmayacaksın arkadaş.
  • Kabahat onda değil ona ve onun gibilerine ehliyeti yeterli görüp veren sürücü kursundaki öğretmenlere...
    Geçtiğimiz Cumartesi bende bi olaya şahit oldum.. Şoför erkek di..
    Benim arabayla öndeki aracın arasına kafalama dalıp hiç mubalasız 15 defa ileri geri gidip direksiyonu kırmayı akıl edemeyen biri.
    Ben de izliyorum onu öndeki araca bir iki defa kaydırıp vurdu. Benim araca vurmadı eğim vardı. Zaten arabasının tamponları vurmaktan mangal'a döndürmüş :))
    En son darlandım gidip yanına arabayı ondan alıp parkedeyim dedim. Normalde iki araç arasına uzun şasi Transporter bile girer..
    Ben ona doğru yaklaşırken birden karar değiştirdi ve karşı tarafa geçti. Orda yaklaşık 5 araçlık bir boşluk vardı.
    Kafadan bi güzel girdi öndeki aracın arkasına durdu. Bende tamam kurtulduk dedim eziyetten ama ne çare..
    Aşağı indi arkasındaki kocaman boşluğu gördü tekrar arabaya bindi. Herhalde öndekine fazla yanaştı biraz geri alacak derken
    o gerisin geri en aşağıdaki kamyonetin kasasına vurmaya ramak kala durdu. Biz yine izlemeye başladık arkadaşlarla..
    Sonra aşağı indi baktı arkaya fazla yanaşmışım bindi arabasına ileri aldı..
    İndi arka tarafa baktı tekrar bindi arabaya geri geldi ve kamyonetin kasasına bagaj kapağı ile dokundu.
    İndi aşağıya baktı ki kamyonetin kasasındayım tekrar ileri aldı.
    O ara bir bayan geldi bağırarak bir şeyler söyledi adam arabanın kapılarını kilitledi ve gitti.
    Yoksa işgence devam edecekti. Adama değil ona ehliyet veren sürücü kursuna kızdım
    Sürücüleri sadece düz yolda gidip gitmediklerine bakıyorlar herhalde.
    Bir rampa durma-kalkma iki aracın arsına girme şehir içinde sıkışık trafikte araba kullanıp kullanamadıklarına bakmıyorlar.
    Baksalar bu tür kazalar olmaz zaten. Sürücülere ceza keseceklerine henüz trafiğe çıkmaya hazır olmayanlara ehliyet verdikleri için sürücü kurslarına bi ceza kessinler
    görecez o zaman bu tür kazalar oluyor mu olmuyor mu.
    Resmen ölümüne koşmuş Kadın ama dua etsin ki ne kendisinin ne de bir başkasının eceli gelmemiş
    Kalın sağlıcakla..

• Hiç bir şey yapmasa, araç zaten çarpmanın etkisiyle duracak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efthio

bir kaza gördüler herkes abuk subuk yorum yapmış bayanlar araba kullanmasın diye.
    siz kullanmayın abi eminim o mühim bir iş için çıkmıştır yola.. kızını okuldan falan almıştır yanında olduguna gore.

yeterli ulaşım ın metronun trenin olmadıgı yerde bayanlar elbet araba kullanacak.

ben eşimi kızımı konserve duzenindeki toplu taşımalara bindirip niye eziyet çektireyim.

hepinize ban

mesele yola çıkıp kaza yapması değil onu bir erkek de yapar hatta bir çok erkek yapar arkasında iner bir de kavga eder ama erkeklerin %99,99'u çarptıktan sonra kalkıp da gaza basmaz, şimdi anlayabildiniz mi olayın vehametini

sizin çok sevgili eşiniz ve yanında çok sevgili dünya tatlısı kızınızla birlikte o altgeçitten kurallara uygun kemerleri takılı şekilde geçiyor olsaydı da bu kadın gelip üstlerine düşseydi, bu kadın ve kızı hava yastığıyla kurtulup sizinkiler ölseydi yine gelip böyle der miydiniz allah aşkına oturun 2 dakika gözünüzde canlandırın da öyle yazın yaa

• Video'yu internete yollayıp YES ITS A WOMAN DRIVER diye tag'lemek lazım.
    10 KMH hızda direksiyon hakimiyeti kaboluyor üstüne sanki el freni yok.
    Geçmiş olsun diyoruz ve kocasına şu mesajı yolluyoruz hadi kadına kastın vardı
    çocuğun suçu ne!
  • quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Kabahat onda değil ona ve onun gibilerine ehliyeti yeterli görüp veren sürücü kursundaki öğretmenlere...
    Benim arabayla öndeki aracın arasına kafalama dalıp hiç mubalasız 15 defa ileri geri gidip direksiyonu kırmayı akıl edemeyen biri.
    Ben de izliyorum onu öndeki araca bir iki defa kaydırıp vurdu. Benim araca vurmadı eğim vardı. Zaten arabasının tamponları vurmaktan mangal'a döndürmüş :))
    En son darlandım gidip yanına arabayı ondan alıp parkedeyim dedim. Normalde iki araç arasına uzun şasi Transporter bile girer..
    Ben ona doğru yaklaşırken birden karar değiştirdi ve karşı tarafa geçti. Orda yaklaşık 5 araçlık bir boşluk vardı.
    Kafadan bi güzel girdi öndeki aracın arkasına durdu. Bende tamam kurtulduk dedim eziyetten ama ne çare..
    Aşağı indi arkasındaki kocaman boşluğu gördü tekrar arabaya bindi. Herhalde öndekine fazla yanaştı biraz geri alacak derken
    o gerisin geri en aşağıdaki kamyonetin kasasına vurmaya ramak kala durdu. Biz yine izlemeye başladık arkadaşlarla..
    İndi arka tarafa baktı tekrar bindi arabaya geri geldi ve kamyonetin kasasına bagaj kapağı ile dokundu.
    O ara bir bayan geldi bağırarak bir şeyler söyledi adam arabanın kapılarını kilitledi ve gitti.
    Yoksa işgence devam edecekti. Adama değil ona ehliyet veren sürücü kursuna kızdım
    Bir rampa durma-kalkma iki aracın arsına girme şehir içinde sıkışık trafikte araba kullanıp kullanamadıklarına bakmıyorlar.
    Baksalar bu tür kazalar olmaz zaten. Sürücülere ceza keseceklerine henüz trafiğe çıkmaya hazır olmayanlara ehliyet verdikleri için sürücü kurslarına bi ceza kessinler
    Resmen ölümüne koşmuş Kadın ama dua etsin ki ne kendisinin ne de bir başkasının eceli gelmemiş
    Kalın sağlıcakla..

çok güzel anlatmışsınız.sanki olaya birebir şahit olmuş gibi hissettim kendimi

• Ehliyet kursları da yetersiz ben bunu senelerdir söylüyorum ama avrupadaki kaliteli kurslardan mezun olup böyle kaza yapan bayan şoförde çok yahu. Kursun kaliteside bir yere kadar artık. Bayanların hepsinde panik atak var.

Benim annemde ilk arabamız şahin varken kardeşimi okuldan almaya gitmişti. Ozamanda ehliyeti alalı daha 2-3 ay falan oluyor. Babam allah rahmet eğlesin annemi çok severdi hiç böyle ne gerek var ne yapcan etcen gibi şeyler demeden cesaret vermeye çalışırdı al git arabayı kullan öğren dedi. Tabi Baya bi çalıştırmıştı annemi kursa giderkende Ama gelin görünki kardeşimi okuldan aldıktan sonra bir araca sürtüyor park yerinden çıkarken ve sürttüğü gibi frene basmak yerine gaza basıo sürtüyo sürtüyo ses kesilince aa kaza yaptım die duruyor

Adam gelmiş sormuş abla niye hemen frene basmıyorsun bak arabanın haline maf ettin falan. Eli ayağı titriyormuş zaten o anda ne bileyim o panikle ne yaptığımı bilmiyorum diyor. Adamına racında bişey yoktuda bizim araç boydan boya çizilmişti tabi Çok iyi hatırlıyorum babam akşam işten gelmişti baktı araba vuruk , başkası olsa (yani ben ah ah hiç babama çekmemişim ) hemen bağırır naptın ettin falan diye ama geldi sana bişey oldu mu, çocuğa falan çarptın mı gerisini boşver yaptırırz dedi. Gitmiştik hemen sanayiye 30 lira mi ne tutmuştu ozamanın parasıyla

Fakat bu kaza dışında annem güzel araba kullanırdı yani. Evin önüne güzel park ederdi falan , şehir içnde sürerdi ama gel görelimli her bayan gibi panik anında freni kökler ya da hiç bişey yapmaz saçmalardı. Zaten şimdi hiç sürmüyor.

Aynısını kardeşimde yapıyor. Kardeşim okadar başarılı biriki dersleri falan hep iyidir salak biride değil yani mühendislikte okuyor zaten ama yok araba kullanamıyor arkadaş ya olmuyor. Bir iki kare gözlemledim daha çok pişmesi gerekiyor.

Payanların genel sorunu şu, karşılarına hiç bişey çıkmasın, acil durum olmasın, olaylarla karşılaşmasınlar lokomotif sürer gibi dümdüz yolda gideriz çokta dikkatliyiz falan filan ama bir kaza anında ya da panik anında bilgisayar mavi ekran veriyor , hani bilir misiniz bi cins koyunlar var korkunca kasları felç oluyor ve haraket edemiyorlar aynı onun gibi Araç kullanmak asıl panik halinde belli oluyor. Kurslarda da en çok bayanlara bu tarz eğitimler verilmeli iyice pişmeliler artık yapacakları şeyleri düşünmek yerine panik halinde yapacakları şeyler rutin hale gelmeliki düşünmeden yapmalılar.

Yoksa erkeklerde kaz ayapmıyor mu diyerek saçma bir savunma yapılması bayanları haklı çıkartmıyor malesef. Erkeklerin yaptığı kazalar aşırı güvenden kaynaklı (ben yaparım ben ederim makas atarım ahmet abiii), bayanlarınkise güvensizlik ve panik kontrolsüzlükten(ay ay ay ben napcam şimdi fren miydi gazmıydı yaa :)) )

Ama bu işlerin çözümü yine sıkı eğitim verecek kurslar kurslar kurslar. 15 gün teorik 1 haftada direksiyon dersiyle araba kullanmak öğrenilmez. Sadece sürmek öğrenilir. Kullanmak ise arabaya hakim olmaktır bunun içinse en az 2 ay sürecek kurs lazım ve 1 ayı sırf diresiyon eğitimi olacak her koşul canlandırılacak.

Kurslar nasıl milli eğitime bağlı ise kurslara araçları da devlet verecek. Hepsi kayıtlı olduğundan bu araçların yakıtlarından vergi alınmayacak, bakımlar devlet eliyle ucuza yapılacak ve kurslara araç bakımı ve yakıtı külfet olmayacak. Kursun sadece eğitimi özel olacak ve hocalara para verecekler. Devlet ehliyet kurslaırnı gelir kapısı olarak görmeyecek vergiye yüklenmeyecek.

Bu sorunlar ancak böyle çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 2 Kasım 2011; 15:33:46 >

• panik olmuş bu arada çarptığı cettayada yazık olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Kabahat onda değil ona ve onun gibilerine ehliyeti yeterli görüp veren sürücü kursundaki öğretmenlere...
    Kalın sağlıcakla..

Ben de bunun gibi bir olayi anlatmak icin girmistim. Gecen cumartesi caddebostandaki çilek çikmaz sokakta erkek bir acemi surucunun yaptigi teroru gordum. Paralel park edecek ama once arabanin burnunu sokuyor sonra arabanin burnu iceride manevra yapmayi dusunuyor. Ben arkasinda bekliyorum beni gorunce 2-3 dk daha denedi ve devam etti. Ben girmeye calistigi yere tek hamle ile girdim ve kosa kosa adamin yanina gittim park etmesine yardim etmek icin. Cunku gercekten bir kaza cikacak. 10 dkden fazla surdu park etmesi, adama resmen paralel park nasil yapilir nelere dikkat edilir aynalar nasil kontrol edilir vs vs gosterdim.

Kusura bakmayin biz erkekler de anamizin karninda direksiyon surmuyoruz. Dikkatsiz erkek de oluyor, cogu kisi acemilik doneminde o videodaki hanimefendi gibi dikkatsiz oluyor. Erkeklerin tek avantaji var erkekler cevresinden destek goruyor ve surekli antreman yapip kendini gelistiriyorlar. Ama kadinlar genelde onu yapmiyor ve ben iyisini bilirim kafasi ile trafige bodoslama cikiyorlar ve iyi gitmediklerini kabullenemeden surmeye devam edip kendilerini gelistirmiyorlar. Acemi bir erkek surucu de kaza Tehlikesi aninda gozlerini vs kapatir.

Kadinlar sadece acemi ve ulkede ehliyet sinavlari dogru duzgun degil. Dahasi yok. Cinsiyet ayrimciligina gerek yok.

Ek: ayrica bazilari kocasina kizmis neden arac kullanmasina izin veriyor diye. Bazilarinin beynini orumcek agi sardigi icin eklemek istiyorum. Cumhuriyetin ilanindan beri kadinlar is sahibi olabiliyorlar ve erkekler ile esit haklara sahipler. Araba kullanmalari eslerinin onayina degil devletin onayina bakar. Gunumuzde bir suru kadin calisiyor ve kazandigi para ile araba ve ev alabiliyorlar. Sizin ufak dunyanizda bu size tuhaf geldi ise yapilabilecek bir sey yok ama durum budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 2 Kasım 2011; 16:40:45 >

• ALLAH korumuş gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

Kadınlar,şu direksiyonu elinize almayın,yalvarıyorum

• Harbiden ama baya sürücülerde panik atak var.

Babamda zamanında anneme epey eğitim vermişti.(50 metre geri geri ve yokuş aşağı virajda gitmek gibi...)
    Hatta 2 metre genişliğinde genişliğinde yolda 8 manevrada araba çevirmişliğide vardı.Bunları reno 12 tx ve şahin ile yaptı ayrıca.Ama ne zaman vectra'mızı aldık o zaman arabanın büyük ve pahalı olmasından dolayı tedirginlik başladı.

Tabi sonu düz duvara vurmak.
    Buna karşın kendisi hala büyük bagajlı sedan hastası.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.