Şimdi Ara

Allah Rızası için yardım edin SS li 100mbit internet wifi de 35 i geçmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam bu modemle daha önce 50 mbit internet kullanıyordum kablosuz 50 mbit tlfndan ve laptoptan görüyordum. Birkaç kez nitro hizmetinden faydalandım(24 saatliğine 100 mbit satın alma işlemi) onuda çok net hatırlıyorum GTA V satın almıştım çok kısa sürede 65 gb lık oyunu ortalama 97 mbit ile indirmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsp7

quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Hocam ilk mesajda attığın resimde 802.11ng, 2.4 ghz, 40 mhz olanı seçebilir misin?(Şu anda 20/40 mhz olan seçili, onun bir altındaki) Modemler 20/40 mhz seçili olduğunda 20'yi tercih ediyor genelde. 40 mhz etraftaki yoğunluğa göre daha yavaş ya da hızlı olabilir. Bakalım hızınızda bir farklılık olacak mı.

hocam onuda denedim sonuç aynı

Anladım hocam. O zaman dediğiniz gibi access point bağlayabilirsiniz. Elinizde başka bir modem varsa googledan modem adı + access point olarak kullanma ya da modem adı + router olarak kullanma yazarak aratın. Elinizdeki modemi de access point olarak kullanabilmeniz lazım.

5 ghz destekli yeni modem alacaksanız da evdeki cihazların 5 ghz/802.11ac desteklemesi lazım. Evinizdeki cihazlar 5 ghz/802.11ac desteklemiyorsa pek bir faydası olmaz, yine aynı hızları almaya devam edersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumun kalitesi çok düşmüş çokkkkk. Eskiden şıp diye bu cevabı verecek birsürü adam vardı şimdi kimse vermemiş.

Birçok notebookun kablosuz ağ kartı inteldir. Bu kablosuz ağ kartlarının çoğuda 2.4 ghz dir. 5 GHZ destekleyen nadir görülür intel marka kablosuz ağ kartlarında. Nekadar 2.4 GHZ de teoride epey yüksek hızlar görülebilsede ki bugun birçok snapdragon,mediatek,exynos,hisilicon vs chipsetli mobil cihazlarda bu hızlar görülmekte fakat notebooklardaki intel centrino kablosuz ağ kartların çoğu 2.4 ghz üzerinden kimi 35 kimi 50 mbps yi geçememektedir. Dolayısıyla alternatif arayışlarına girmen gerek.
  • En son nesil macbook pro kullaniyorum ve daha once defalarca 100 mbit internet hizina bu cihazla wifi uzerinden ulastim onceki mesajlarda yazmistim.

Farumun kalitesinin dustugu yorumunada katilmiyorum sagolsun arkadaslar ellerinden geldigince yardimci olmaya calisiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek yolu harici 100 mbit destekli wifi adaptor almak

Edit: yine o kadini gordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsp7 kullanıcısına yanıt
    Asus Dsl ac55u adsl vdsl modem olarak geçiyor uygun fiyatlara router alın yada range extender (menzil genişletici)
    Alirken 802.11ac destekli olmasına dikkat et 100 mb hiza veya evinde nas cihazın vs varsa yüksek hızlara çıkabılırsın 5 ghz önemli

Ben sadece evde bu modemi kullanıyorum 2 modem menzil genişletici yok 4 antenli oh mis :) fiyati tuzlu ben vatanda 350 tl ye almıştım 1. ay önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreylcn06 -- 13 Kasım 2017; 16:14:12 >
  • Menzil genişletici yerine başka kullanılcak diğer yere de router konulsa daha iyi.
    Menzil genişleticiden pek performans beklememek lazım.

Allah Rızası için yardım edin SS li 100mbit internet wifi de 35 i geçmiyor
  • http://www.hepsiburada.com/tp-link-re200-750mbps-kablosuz-ac-dual-band-wall-plug-1rj45-portlu-kolay-kurulumlu-evrensel-menzil-genisletici-p-BD802265 buna benzer bir ürün alırsanız..probleminiz çözülür farklı marka model olabilir...benim tavsiyem Asus yada tp link yönünde iyi forumlar.
  • En basit kontrol yöntemi ister laptop ister telefon wifi den bağlqndığın ağa tıkla ve ayrıntılara bak. Orada bağlantı hızı yazar, 2.4 n optimum şartlarda 80Mbit civarı bağlanacaktır ki hiç bir şekilde sizin bildiğiniz gibi 100Mbit bağlantının altından kalkamaz
  • Hocam cevap için biraz geç oldu.

Çözüm için bilgisayarınızın aygıt yöneticisine girip wifi bağdaştırıcı ayarlarından b/g protokolünü 20/40 olarak değiştirdiğinizde 100 mbit hız alabilirsiniz. Modem ayarlarından da sadece 40 mhz seçerseniz sorun çözülecektir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.