Şimdi Ara

Allahın seven beni şu dinamik diskten kurtarsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a forumdaş kardeşler bir gün dosyalarla uraşırken yanlışlıkla dinamik disk oldu belleğim :( O günden beri burnum b.k tan kurtulmuyor. 1 bölümü kaybettim diğeri kaybolur diye korkuyorum.Beni şu dertten kurtarabilecek biri varmı.aynı zananda bu b.k luk belleklerimi kitliyor verilerimi bi usb hdd ye de atamadım usb belleği boot ekranından formatladım
    sade clean komutunu kullandım ama usb deve bi anda sitemdeki hdd oda birden kendi kendine raw oldu içinde Herşeyim var bi yardım edin.sürücü yolunu değiştirip chkdsk *\R komutu ile düzelebiliyormuş ve ya bana tavsiye de bulunun lütfen disk c ve d diilde tek disk dinamik gözüküyor. Ben bu chdsk r i uygularken bana c ve d bölümlerini görmemi sağlayacak bir yol gösterirmisiniz bölüm şu an raw halde boot ekranında ellemeye korkdum.Diskim 2 bölüm dinamik cmd den bölümleri göstermiyor şu an rawda şu Format yemedi.Şu aşamadan sonra yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.Zinhar nedense bu sorunu yaşayan biriyseniz net oldukça yetersiz kalıyor.Doru düzgün anlatan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satisfaction45 -- 31 Mart 2017; 12:0:53 >

• Up
  • ya yuh be arkadaş bu harddiskle uğraşan bilgisi olan yokmu konuyu açdığıma pişman etceksiniz
  • Çok önce başıma gelmişti aşağıdaki şekilde halletmiştim, bir dene istersen.

--- Dinamik Diski WİNHEX Yardımıyla Temel Diske Dönüştürme ---

Bu sorun için 2 çözüm bulabildim biri pardus ile live açıp dosyaları dışarı almak diğeri ise winhex bulmanız lazım
    yalnız full olacak. Winhex ile yapılacak işlemler;

Win7 ise Administrator yetkisi vererek açın.

1- Winhex i açtıktan sonra Tools/Disk menüsünden Dinamik disk olan diskimizi seçiyoruz.
    2- Sonra View menüsünden hex görünümüne getirioruz.
    3- Daha sonra yukarıdaki ikonlardan open disc olanı bulun.
    4- sorunlu olan hangi diskiniz ise verdiğim linkteki tabloyu bulmaya çalışın.

000000001C0 01 00 42 00 01 AE 3F 00 şeklindeki yeri bul.

Allahın seven beni şu dinamik diskten kurtarsın

5- Evet şimdi asıl can alıcı nokta F6 ya basıyoruz ve editable mode u seçicez ki write iznimizde olsun.
    6- HDD in üzerine daha sonra 42nin üstüne tıklayıp o kısmı 07 yapıoruz ve save diyoruz.
    bir kaç uyarı verecektir hepsine ok diyelim ve bilgisayarı restart edelim İşte bu kadar.

• ByAdmin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ByAdmin kardeşim benim cansın 2 saattir mesaj bekliyorum şu konudada bir şey aklıma takıldı abicim ben bu usb belleği boot ekranındayken biçimlendirdim henüz bakmadım ama usb nin olduğu bölümü seçtiğimden eminim tabi o diski biçimlendirirken 2 dsikimde Primary olarak gözükdü o an benim sistemim raw daydı bootdan çıkıp makinayı kapadım sonrasında girdiğimde kendi kendine harf atamış birim NTFS boş 0
    gözüküyor,7 yi yükleme ekranında ise özel gelişmiş dediğnde diskin tamamı boş gözüküyor boyutsa normal,sence sistem diskimdemi biçimlendirmiştir bunu birazdan başka bilgisayarda usb hdd yi denicem eğer o biçimlendirilmişse sistem rawmıdır benim hala,bu dinamik disk çok tehlikeli kardeş Allah düşmanıma vermesin
  • Biçimlendirildiyse ntfs olmuştur diye düşünüyorum.
  • temel diski bölümlenmiş olsa bile dinamik diske çevirebilirsin ama dinamik bir diski içerisinde bölümler olduğunda temel diske çeviremezsin eğer dinamik bir diski temel diske çevirmek istiyorsan diskin bütün bilgilerini ve bölümlerini silmen gerekiyor. bunuda diskpart.exe ile yapacaksın. cmd'yi yönetici olacak çalıştır ve diskpart yaz entere bas sonrasında sırayla aşağıda vereceğim kodları yazarak diski yeniden temel diske çevirebilirsin. burada bu işlemi yaptığında diskteki bütün verilerin silineceğini şimdiden söyleyim.

list disk
    select disk x (x burada disk listesinde sileceğin diskin numarası olacak örneğin şu şekilde select disk 1)
    clean

buraya kadar diskin bütün mbr ve gpt bilgileri yok ettik şimdide yeni bölüm oluşturacaksın

create part primary
    format fs=ntfs label="YENI_BIRIM" quick
    assign
    exit
    exit

hepsi bu kadar. disk nuramasını belirlerken dikkatli ol yanlış bir disk numarası verirsen o diskteki bütün verileri silersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam once verilerini yedekle sonra windows cd sini tak tum hdd bolumlerini komple kaldir ve kurulum yap. Duzelir sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-AKBAL kullanıcısına yanıt
    C- AKBAL kardeşim haklısın evet doğru bir tespit olmuşda bu söylediğini en son düşünmüşdüm ve zaten yanlışlıkla dediğini yapmışım.Ama aynı zamanda sistem dinamik olunca diskpart diil babana bile güvenme denebilir.Çünkü ben bootdayken aynı zamanda usb hddme de format atmaya çalışdım.Disk numarasını tam verdim.O an pür dikkat algılarım açık ve kör diildim vol 0 sistem vol 1 usb hdd idi diskparttayken adımları usb hdd için uyguladım sisteme yapmış mal,bu şekilde bir feyk veriyor orda işde anlayamıyorsun zaten hdd yi yedeklemek için biçimlendiriyordum ki onunda içine etdi dinamik disk...Sorma hocam haykırararak küfredesim var ama işde ama önemli bi bilgi diskleriniz dinamikken list diskiniz bozuluyor yani inanmayın derim cmd nin taklaya geldiğini gördü bu gözler :))Yani isterse 10 disk olsun usda diskin dinamik olunca istersen 8.ciyi seç formatı sistem yiyor.Ben artık diskleri tam anlamıyla basit bireme çeviricem hocam zaten bi low levelin sırası geldi diye düşünüyorum bazı şeyler sırf insanları uğraştırsın diye konan bubi tuzağı gibi Windows kullanımı kolay gibi gözüksede tam bir mayın tarlası ::)Diskim raw olaydı iyiydi format yedi yoksa byAlbay kardeşin verdiği yolla hallediliyor bende duydum veri kaybı olmaksın teşekkürler akbal yorumların için Bu sorunu yaşayan biri olarak tarihe geçdim burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satisfaction45 -- 31 Mart 2017; 22:18:4 >

• Satisfaction45 kullanıcısına yanıt
    Size anlatığımın aynısını aşağıdaki videodan izleyerek yapabilirsiniz. Diskpart çok etkili bir araçtır. Buraya dipnot ekleyim bir diski fabrika ayarlarına döndürmek istiyorsanız clean yerine clean all yazacaksınız. Bu şekilde diskteki bütün verileriniz ve disk bilgisi kalıcı olacak silinecektir hiçbir program ile geri getiremezsiniz. Clean all disk kapasitesi ve hızlına bağlı olarak 1tb 7200rpm bir diskte yaklaşık 2 saat sürer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.