Şimdi Ara

Almak istediğim parçalar, tavsiye bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bir dahaki yaza PC'yi iyileştirme amacıyla yeni parçalar alacağım. Öncelikle şu anki sistemimi yazayım.

PALIT GeForce 9600 GT 1 GB Super+ DDR2
    Intel Core 2 Duo E64000 2.13 GHz
    2 GB RAM
    MSI P4M900M/P4M900M2 (MS-7255 v2) Anakart
    400W Casper PSU

Değiştireceğim parçalar ise anakart ve işlemci.

Düşündüğüm parçalar ise;

ASUS M4A78LT-M LE AMD760G 2DDR3 VGA+PCI EX16 6*

AMD PHENOM II X4 955 QUAD-CORE AM3 BLACK EDT.

Şimdiki sistemimde TF2 gibi oyunlarda kalabalık ortamda kasılmaya başlıyor oyun. Amacım Bad Company 2 ve BF3 gibi oyunları rahat oynamak. Tavsiyelerinizi bekliyorum. :)

Bütçem 350-400 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrazyToones -- 6 Temmuz 2011; 13:32:20 >

• quote:

PALIT GeForce 9600 GT 1 GB Super+ DDR2

bu kartla rahat oynucağını zannediyorsan yanılıyorsan

sistemi satıp tamamen revize etmen şart.
  • Amacım zaten en son ayarlarda hiç kasmadan oynamak değil, Medium'da kasmasın yeter.
  • UP
  • Sisteminizi yenilemeye işlemci ve anakarttan başlamanız hata olur. Mevcut bileşenlerin güç sarfiyatı oldukça düşük, hazır PC lerde güç kaynağı ancak sistemin ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde seçildiği için (kesinlikle gerçek 400watt değerinde değildir) öncelikli olarak değiştirilmesi gerekir. Oyunlar söz konusu olduğunda da öncelikle ekran kartı darboğazını ortadan kaldırmak gerekir. Sistemde yapmayı planladığınız değişiklikler için öngördüğünüz bütçe ile; Akasa 450 watt güç kaynağı (80-90TL civarı) ve HD5770 Ekran Kartı (240-250TL civarı) almanızı öneririm. Bütçenize göre daha üst seviye bir ekran kartı seçebilirsiniz (HD5850, HD6850) şimdilik bu kartların hiç birini tam performansta kullanamazsınız ama ileriye yatırım olur.
    PSU değiştikten sonra E6400 işlemcinizi OC yapmayı deneyin. Forumun Overclock bölümüne konu açabilirsiniz veya internetten araştırma yapabilirsiniz. Bu işlemciyle ilgili çok iyi OC denemeleri var.
    Son olarak, upgrade için seçtiğiniz anakart 95W. TDP destekliyor. PheneomIIx4 955 işlemciyi kullanamazsınız. AthlonIIx4 işlemcilerin tamamını destekler. Ayrıca mevcut RAM leriniz DDR2, işlemci ve anakartı değiştirirseniz RAM leri de değiştirmeniz gerekir.

• Alttaki ürünler en iyi seçimler olacaktır bütceniz dahilinde. Sisteminizden çıkacak anakart/işlemci/ram gibi parçaları satıp kendinize ek bütce oluşturarak power supply ve ekran kartı değiştirdiğinizde gayet iyi bir sistem olacaktır.

http://www.netsiparis.com/detay/27951097006/FOXCONN-A7DA-S-AMD790GX-DDR3-S-V-GL-PCIX

http://www.netsiparis.com/detay/27941010101/AMD-ATHLON-II-X4-QUAD-CORE-640-AM3--3-0-GHZ--2MB

http://www.netsiparis.com/detay/12283364058/GSKILL-F3-10666CL9S-4GBRL-RIPJAWS-DDR3-1333MHZ-CL9-4GB

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Evet PSU marka PC'den geldiği için biraz kalitesiz. Aklımda o var. Seçtiğim anakartı fazla incelemedim zaten öneriniz için teşekkürler. Ram sorun değil değiştirilir.

Ekran kartımın o kadar kötü olduğunu düşünmüyordum. Peki bir sorum var, damn2u adlı arkadaşımın önerdiği anakartı alırsam ekran kartımla uyumsuzluk yaşar mıyım? Bir de önerdiğiniz parçalarla dediğim oyunları rahat bir şekilde oynayabilir miyim ve ileriye iyi bir yatırım olur mu?

Biraz komik olacak ama, AMD Phenom bana Athlon'dan daha güçlü gibi geliyor. Dediğiniz gibi ileriye yatırım yapmak istiyorum. Athlon iyi bir seçim midir?

Son olarak, anakartı önceden alıp mevcut işlemcime OC yapmayı düşünüyorum. En uygun OC miktarı ne kadardır? Pek bilgim yok da bu konularda. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrazyToones -- 6 Temmuz 2011; 15:31:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartınız ve yazdığım anakart uyumludur. Bütceniyi en iyi şekilde değerlendirmek için gerekli parçaları yazdım, Athlon ve Phenom arasındaki fark için alttaki linki inceleyebilirsiniz. Phenom biraz daha pahalı ve anakart seçimi iyi olmalıdır çünkü işlemci başına düşen w/tdp değerini desteklediği gibi anakart chipseti iyi seçilmeli, matx anakartlardan kaçınılmalıdır Phenom serisinde ve en önemli şeylerden birisi Phenom işlemciler L3 belleğin etkisi yüzünden daha sıcak çalışırlar buda çok sesli çalışmasına sebep olur, kısacası en kötü ihtimalle bile Red Scorpion gibi kule tipi soğutucu almanız gerekir, buda 50-60TL civarında bir para demek. Athlon serisi serin çalışır, stok fan ile yeterli soğutma yapılabilir ve sessizdir.

http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/mpage_3/tm.htm

Önerilerimizdeki anakartlara Intel işlemci takamazsınız o yüzden overclock durumunu es geçiyorum. Bence yazılanları iyice okuyup idrak edin, sonrasında bütceniz ile tüm parçaları alıp sistemi öyle kurun, yoksa sizi epey zahmetli bir dönem bekliyor.

• Verdiğiniz parçaları satın almayı planlıyorum. Teşekkürler tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.