Şimdi Ara

|| Alman BMW Severler Klubu || BMW Seven Herkez ! (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.260
Cevap
4
Favori
217.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • efe01 kardeş araban çok güzelmiş tekrar dan allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin...

ha bu arada co-pilotunda işini biliyo aaa..çekmiş gözlükleri kurulmuş koltuğa..
  • iyide yazmayı unutmuşum insan bu kadar az mı resim çeker yahu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: STONE_16

iyide yazmayı unutmuşum insan bu kadar az mı resim çeker yahu..

su an hala izmitteyim.....Yarın diğer resimleri ve arabanın uzun yol izlenimlerini aktarırım.......İzmitten selamlar.....
  • OK BEKLİYORUZ.. İYİ EĞLENCELER...
  • Otobanda sürüş bayağ keyifliydi.....

|| Alman BMW Severler Klubu   || BMW Seven Herkez !

• Arkadaşlar bugün borusan otomotivin öncülük ettiği ve heryıl düzenlediği İleri Sürüş Teknikleri eğitimine katıldım...
    Müşterilerine özel hazırladıkları bu testte ani engel aşma ve sistemli araç kullanma teknikleri gösterildi uygulandı... Yer ankara istanbulyolu Hipodromu otoparkıydı... Çok detaylı fotolar yok ancak sizi kalpten götürecek videolar var fakat boyut nedeniyle koyamıyorum... Alandaki araçlar, 1.16i düz vites 3.16i düz vites 3.18i otomatik 3.20i otomatik 3.20d otomatik 5.20d otomatik vede amiral gemisi konumunda 7.30d... Dediğim gibi çok detaylı fotolar yok ancak, çekebildiğim birkaç foto(ki genelde 7.30d üzerine yoğunlaştım)

Bahsettiğim tüm araçları kullandım... Aktivite şu şekildeydi... yaklaşık 35 kişilik bir gruptuk ve sırayla tüm arabaları teker teker slalom testine tabii tuttuk... Şahsi görüşlerim bahsettiğim araçlar arasında en keyifli slalom performansına sahip araç 5.20d di... 3.20d de fena değildi fakat turbonunda etkisiyle her gaz verişimde arkasını sallıyordu ve biracık kopar gibi oluyordu. Tabi dsc yi hiç kapatmadık... Hoş 3.18 ile kapattığımda "0" Çizdiğimide sölemeliyim... O yüzden hep açık kullandık... Fakat belirtmeliyimki 1.16 nın performansı beklediğimin üstünde çıktı... Çok dar olmasına karşın bilindik bmw kalitesinde ve karakteristiğinde iyi bir araç... Arkadan itiş nedeniylede sınıfında ayrı bir yere sahip... Güzel performans aldım bu araçtan... Fakat artık düz vites sıkıyor diyebilirim... Gözünü seviyim otomatik vitesin... Performans olarak sınıflandırma yaparsam 7.30d krallara layık performansıyla göz doldurdu... Gerçektende 500nm torkuyla sizi koltuğa gömüyor... 3.20d ise 5.20d den birazcık daha iyi bir perf. sunuyor. 163 hp 2litre dizel motorun performansı her 2 araç içinde çoook yeterli... Fakat 3.16 nın performansı çok kötü... Almayın demiyorum fakat bu kasada bu motordan uzak durun... Yol tutuş konusuna geçmeden sölemek istediğim, 7.30d in elektrikli yan ve arka perdeleri, tamamı elektrikli ısıtmalı ve soğutmalı koltukları hatta tv si harika mzik sistemiyle krallara layık bir konfor sunuyor... Zaten sürücü koltuğunda geçtiğinizde Eeeey yavrum araba budur diyorsunuz... Konfor ve performans olara harikaaaaa diyebileceğimiz bir kombinasyon sunuyor ancaaak, slaloma gelince dedim lan noluyoruz... Aletin devasa kasası bir oraya bir buraya beşik gibi sallanıyor benim arabam bukadar sallanmıyor nedense???... Bu işlerin adamı değil 7 serisi... Ağırbaşlı ve şakayı sevmiyor... Şayet bunda dsc yi nasıl kapatacağımı bulamadım(okadar karışıktı konsol) bulsaydım toz duman edecektm ortalığı... Allah herkese e65 7 serisi nasip eylesin... Şahsen şuan kullandığım 7.40i aracımdan sonra geçmek istediğim aracın bu olduğuna karar verdim... Gerisi hikaye... Hoş zaten 5.20d den 7.30d e geçince diğerleri size bisiklet gibi geliyor... Neyse daha fazla ağzınısı sulandırmadan devam edeyim... 2. aktivitede ani engel aşma testi yaptık... Bana şansıma 7.30d denk geldi yine Bir üzüldüm bir üzüldüm anlatamam Öyleki test bitip başkası direksiyona geçmeye geldiğinde arabadan inmedim öylece bi 5 saniye bakındım aracın içine... Zor oldu inmek benim için... En son hakan bey(test piloto) bizlere dsc yi kapatarak 5.20d ile hayatımız boyunca unutamıyacağımız bir drift şov yaptı... Görmeniz lazımdı diyebilirim...

Son söz olarak ---The Ultimate Driving Machine--- diyorum Gerçektende tam bir sürüş makinası... Bu arada en son test bittikten sonra aktivite alanına gaza gelmiş bizler kendi araçlarımızla slalom vs.. denemek için girdik Hayli hoş görüntüler oluştu... Benim aracımın 7.30d den 2 kat daha iyi yol tuttuğunuda anlamış oldu herkes... Cidden slalom testinde daha iyiydi... Test alanına range rover sport sokan bir arkadaşımızı izlemek ise daha keyifliydi.. Oda şaşılacak derecede iyi performans sergiledi... Tüm bu bahsettiklerimin videoları var fakat boyutları nedeniyle buraya koyamıyorum... Herkese bol keyifli srüşler diyorum... Bmw den ötesi yok diyorum artık....

((((Efe hocam araban çok güzel... yanlız o kışlık jantların aracını biraz cılız gösteriyor... yazlıklarlada inş bir fotosunu görürürz))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 26 Kasım 2006; 19:24:44 >

• okan hocam paylaşım için saol bayaa güzel bi gün olmuş anlaşılan....

dediklerine aynen katılıyorum geçen 7.30d denen makinayı bende 2 saatliğinede olsa kullandım sana aynen katılıyorum..

bmw den ötesi yok...
  • quote:

okan hocam paylaşım için saol bayaa güzel bi gün olmuş anlaşılan....

dediklerine aynen katılıyorum geçen 7.30d denen makinayı bende 2 saatliğinede olsa kullandım sana aynen katılıyorum..

bmw den ötesi yok...

hocam gerçektende hayatım boyunca unutamıyacağım bir deneyim yaşadığımı söliyebilirm....
  • Okan hocam çok şanslısın.....Bende denemek ısterdım........Bu arada Range Rover Sport gercekten mukemmel gıdıyo....Dönüşte otobanda önümde bır Range rover sport vardı .....Uzun süre peşpeşe gittik..Virajlarda bile hiç hız kesmıyordu....Uzun sure takıpten sonra pesınden gıdmedım...Bastı gıttı....
    Vay be dedım jeepe bak.....Yola bır guzel cızgı koyarak gıdıyordu ki..Sürücüsünüde arabasınıda takdir ettim.Helal olsun dedım..
    Bu arada borusanmı duzenledı bu organızasyonu bende bır sorayım bakayım....Bidahaki ne zaman mış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: efe01

Okan hocam çok şanslısın.....Bende denemek ısterdım........Bu arada Range Rover Sport gercekten mukemmel gıdıyo....Dönüşte otobanda önümde bır Range rover sport vardı .....Uzun süre peşpeşe gittik..Virajlarda bile hiç hız kesmıyordu....Uzun sure takıpten sonra pesınden gıdmedım...Bastı gıttı....
    Vay be dedım jeepe bak.....Yola bır guzel cızgı koyarak gıdıyordu ki..Sürücüsünüde arabasınıda takdir ettim.Helal olsun dedım..
    Bu arada borusanmı duzenledı bu organızasyonu bende bır sorayım bakayım....Bidahaki ne zaman mış...

hocam evet borusan düzenledi... aslında sizide aramaları gerekirdi??? Ayıb etmişler bence... gop borusanda kerem bey var... Sizinle ilgilenecektir bu konuda... Tekrar olursa yine gitmek isterim şahsen

• efe01 hocam range rover sport konusunda sana katılkıyorum..

vay be araca bak dedirtiyo gerçekten

babama düşünüyoruz bu aralar bi araç almayı , ben ranga rover ı test sürüşü yaptıktan sonra hasta oldum onu söyledim alalım diye ama biraz kasacak bu aralar ...

bide senin izlenimleri bekliyoruz...onunda kafaya 5.20d yatmış durumda ama o motor o kasaya yeticekmi diye biraz düşüncesi var yani babamlar annemler genelde izmire bide denizli ye çok gidiyolar..dayılar amcalar filan orda lar yani uzun yolda basmayı da seviyor...

demek istediğim babamın kafada şu soru var 5.20d mi 5.30d mi....

seniin izlenimleri takip ediyorum ona göre yönlendiricem birazda.. yani 2000 motor öyle bi araç için yeterli mi yoksa keşke 3000 motor mu alsaydım dedin mi ?

• sevgili stone
    520d 163 bg super.....Araba hıc zorlanmadan 200 km hıza cıkıyor.....Çekiş mükemmel..Ara hızlanmalar mukemmel....Otobanda benı tek geçebılen Range rover oldu.....Benım arabada 1,5 yasında oglum vardı yanımızda..O yuzden fazla zorlamadım...Turkıye sartlarında 520 d yeterde artar bıle..Ben çok memnunum...
    Ortalama hız 140 gosterırken yakıt tuketımı 7,3lt/100 km....Bence cokda ekonomık tuketım konusunda...Sabah erken saatlerınde cıktıgımız ıcın buzlanma olabılır dıye bazı yerlerde fazla basamadık....Ama Bolu dan sonra 180-200 devamlı gıdebılıyor araba...220 km hıza cok yaklastık...Ama araba rahat 240-250 ye cıkar bence....Bıde arabanın uzerınde vakumlu kış lastıklerı var.....
    530 vergısı fıyatı ötv sı cok fazla.....Bence 530 a gerek yok ...ama yınede sıze kalmıs bişi....520d boyleyse 530 d her halde superdır...Ama bana 520d yettıde arttı bıle......
  • efe hocamın dediklerine aynen katılarak şunları ekliyorum
    o testten sonra hakan beyin yaptığı şovda kullandığı araç 5.20d idi... Ve 5.20d ile dsc aktif deilken yaptığı drift show izlemeye değerdi... 163 hp bir araç ile nasıl böyle hareketler yapılabiliyor diye şaşıp kalıyorsunuz ancak ciddi olarak çok performanslı bir araç... şiddetle tavsiye ederim...
  • arkadaşlar saolun ya yorumlar için ya bizimde kafamızda dediğim gibi zaten 5.20d vardı hani dedik düşük kalır mı ama 163 bg se türkiye şartlarında gayet iyi yeter..bide dediğin gibi efe hocam böyle bi araç yeterliyken 5.30 vergisine zartına zurtuna fazla para vermenin anlamı yok..

olmadı ben ona hava filtresi ile bir kaç bg daha eklerim..

şimdi şöyle bi ön yoklama yapıyoruz hafta sonları test sürüşlerine filan gidiyoruz .. nisan-mayıs gibi alıncak heralde araç ..bu hafta bide yeni S80 e gidcez bakam o nasıl..
  • evet bmw ciler..

ya bu hafta ben gidemedim S60 ı denemeye babamla eniştem gittiler ama kullanımlarına bakılırsa bayağı iyi çıkmış tam teknik detayları alamadım daha...

babamlar bugün sırayla 1 doğuş oto ya (A6 için) 2 teknik otoya (5.20d için ) 3 volberk e (S60 için ) gidip test sürüşleri filan yapmışlar...

anlıyacağınız kafamızda 3 model çok fazla bi şekilde öne çıkıyor..
    1-- BMW 5.20d ( 160 hp miydi 5.20 ler ? )
    2-- AUDİ A6 2.0 tdi ( 140 hp galiba ? )
    3-- VOLVO S60 (2.4 dizel 185 hp--- 100 km de sehir iiçi 10,2lt -shir dışı 6 lt ort- 7.5 lt geartronic şanzıman)

bide size sorayım dedim..özellikle ozdamar ve okan hocam bu konuda baya bi bilgililer..ha bide efe01 ustayı unuttuk ya yeni 5.20d sahibi kardeşimizin de yorumlarını beklerim...

• Stone.

Arabada tantana istersen audi
    arabda saglam&guven ıstersen volvo
    Bmw istersen BMW

Sevgiler
  • ya hocam yeni A6 yı baya tavsiye eden var.. gerçi ben inceleyemedim ama bilmiyorum..

volvo nun da kasa sarmadı beni yeni S80 düper olmuşta S 60 ta belki değişirse diye bekletcem babayı
    zaten alırsak ta aracı mart gibi filan olcak ama biz inceleyip kararımızı verelimde sonra deli ana gibi araba seçmye uğraşmayalım..
  • Merhaba

Bildiğiniz üzere BMW Club topiğimiz artık çığrından çıkmıştı. Birsuru Tekil,Çoğul Üye ve Gereksız mesajlarla dolu idi.
    Bu yuzden o Topiği BMW Seven Arkadaslara ayırdık.Eğer BMW niz varsa sizin yeriniz ayrı.
    Yeni Kurdugumuz BMW Kullanıcıları Klubune Hoşgeldiniz Demektir.
    Katılmak için Önce Topiğe Girip Uyarıyı okuyarak Daha Sonra ise Eğer Üye olarak alınmamışsanız Aracınızın Modelini ve Yılını Bana PM Yolu ile ulaştırabilirsiniz.
    Ayrıca Hatırlatmak isterizki BMW Kullanıcıları Klub Topiğine Herkesi üye olarak almayacagız. Sadece Kullananlar girebilecek.
    Diğer Arkadaşlar Eski Topikten Devam Edebilir.

Ve En Önemlisi : Bundan sonra muhabbet ve uzun konuşmalarınızı Bu klupten yapınız. Resımlerle Doldurmaktan Kaçınalım.
    Ve Lutfen Sık Sık Takip Edelim.

Saygı Ve Sevgilerimle,
    Ozdamar

|| Alman BMW Kullanıcıları Klubu ||
    http://forum.donanimhaber.com/m_10779799/tm.htm

• Yeni kasa S60 2008'de çıkacak. 2008 model olarak 2007 ortasıda çıkar mı, bilemiyorum. Temsili fotolarını (Autobild'den) Volvo topiğinin 10. sayfasına koymuştuk.

quote:

volvo nun da kasa sarmadı beni yeni S80 düper olmuşta S 60 ta belki değişirse diye bekletcem babayı
    zaten alırsak ta aracı mart gibi filan olcak ama biz inceleyip kararımızı verelimde sonra deli ana gibi araba seçmye uğraşmayalım..
  • quote:

evet bmw ciler..

ya bu hafta ben gidemedim S60 ı denemeye babamla eniştem gittiler ama kullanımlarına bakılırsa bayağı iyi çıkmış tam teknik detayları alamadım daha...

babamlar bugün sırayla 1 doğuş oto ya (A6 için) 2 teknik otoya (5.20d için ) 3 volberk e (S60 için ) gidip test sürüşleri filan yapmışlar...

anlıyacağınız kafamızda 3 model çok fazla bi şekilde öne çıkıyor..
    1-- BMW 5.20d ( 160 hp miydi 5.20 ler ? )
    2-- AUDİ A6 2.0 tdi ( 140 hp galiba ? )
    3-- VOLVO S60 (2.4 dizel 185 hp--- 100 km de sehir iiçi 10,2lt -shir dışı 6 lt ort- 7.5 lt geartronic şanzıman)

bide size sorayım dedim..özellikle ozdamar ve okan hocam bu konuda baya bi bilgililer..ha bide efe01 ustayı unuttuk ya yeni 5.20d sahibi kardeşimizin de yorumlarını beklerim...

hocam bu 3 ü arasından kesinlikle 5.20d... 163 hp performansı cidden güzel... S60 demişsin, 1. si yakıt tüketimi fazla... 2. si bmw nin yeri zaten ayrı fakat, 2.4 litre almayı göze aldıysan 5.30d e bakmaya başla... Ödül almış bu mükemmel motor spor otomobil performansı veriyor...

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.