ya bu hafta ben gidemedim S60 ı denemeye babamla eniştem gittiler ama kullanımlarına bakılırsa bayağı iyi çıkmış tam teknik detayları alamadım daha...
babamlar bugün sırayla 1 doğuş oto ya (A6 için) 2 teknik otoya (5.20d için ) 3 volberk e (S60 için ) gidip test sürüşleri filan yapmışlar...
anlıyacağınız kafamızda 3 model çok fazla bi şekilde öne çıkıyor.. 1-- BMW 5.20d ( 160 hp miydi 5.20 ler ? ) 2-- AUDİ A6 2.0 tdi ( 140 hp galiba ? ) 3-- VOLVO S60 (2.4 dizel 185 hp--- 100 km de sehir iiçi 10,2lt -shir dışı 6 lt ort- 7.5 lt geartronic şanzıman)
bide size sorayım dedim..özellikle ozdamar ve okan hocam bu konuda baya bi bilgililer..ha bide efe01 ustayı unuttuk ya yeni 5.20d sahibi kardeşimizin de yorumlarını beklerim...
hocam bu 3 ü arasından kesinlikle 5.20d... 163 hp performansı cidden güzel... S60 demişsin, 1. si yakıt tüketimi fazla... 2. si bmw nin yeri zaten ayrı fakat, 2.4 litre almayı göze aldıysan 5.30d e bakmaya başla... Ödül almış bu mükemmel motor spor otomobil performansı veriyor...
hocam dediğim gibi S60 hem kasa sarmadı hemde senin dediğin gibi yakıt fazla yakıyo galiba 5.30 d 3000 motor olmasına rağmen 2,4 motorlu S60 tan daha az yakıor..
aracı dediğim gibi mart ayı gibi alcaz ama biz şimdiden S60 ı elemiş bulunmaktayız..
kakallar 5.20d ve A6 2,0 tdi ve büyük olasılıkla 5 serisi olcak..
5.20d
selam tüm bmw ci arkadaşlar valla siteye daha1 saat önce üye oldum.fazlaca bilgim yok.benimde 1992 model 318 i otomatik bir bmw var.amacım hem yeni bmwci arkadaşlarla tanışmak sorunlarımı paylaşmak yada sorulara cevap için üye oldum. ama direk mesaj yazmayı bitürlü beceremedim o yüzden kusura bakmayın. her türlü sorularınızı cevaplarım diye yazdınız benim sorum şu .benim araç 318 otomatik aracı p den d ye aldığımda geç dolduruyor aradan 3-4 sn geçince doluyor ama ankarada şanzımancıya göstermiştim hatta 15 bin km önce bakım yaptırdım.filitre ve yağını ayarlarını baktırdım çekişinde herhangi bir sorun yok hatta ani kalkışlada batinaj bile çekiyor diyelebilirm.sizce bunun nedeni nedir.birde iki yıldır şanzımana baktırmadım 3 ten 4 e geçiş hemen oluyor örneğin 80 kmdeyken 3 ten hemen 4 e geçiş yapıyor sanırım bakım zamanı geldi ne dersiniz bu konuda
slm torhan kardeşim öncelikle opelden bmw ye geçmen güzel kalite arıyorsun sanırım.sen bmw kullanmayanların söyledikleri hiç birşeye inanma.bende 1992 bmw 318 i var.valla 10000 km bakımı hariç sanayiye hiç uğramıyorum inan bana.ama yapman gereken bmw alınca doğru ustayı bulman ve yedek parçalarına dikkat etmen çünki artık çinde bile bmw yedekleri üretiliyor taklit orjinal diye satıyorlar bu 1.iki 316 ile 318 arasında yakıt yönünden fark yok.hatta 318 daha az yakıyor diyebilirim her ikisinde kullandım.fakat benimki otomatik olduğu için biraz fazla yakıyor.o yüzden manuel almanı tercih ederim.ve arac alırken münkün olduğu kadar orjinal modifiye olmamış şekli bozulmamış bir araç al.bmw lerin çoğunluğu önden kazalı süratlı oldukları için buna dikkat etmelisin.klima aksamına varsa yol bilgisayarına abs donanımına dikkat et bunlar masraflı parçalar.ama kısaca orjinal olmasına dikkat et.iyi günler
iyi günler valla siteyi kullanmayı tam öğrenemedim çünki yeni kaydoldum.benimde 318i bmw var 1992 modelde olsa ondan vazgeçemiyorum en kral diğer arabalardan beli daha güzel geliyor bana diğer arabama binmiyorum bile umarım benide üye yaparsınız.epey çeşit araç bindim gerek burda ülkemizde gerek yurtdışında arabalarım oldu arkadaşlarla bunları paylaşmak isterim benide üye olarak alırsınız iyi günler dilerim
valla kardeş eğer x5 bmw ye gaz taktırırsan gerçekten bmw karizmasını yerle bir edersin benim şahsi fikrim valla ben gaz istasyonuna giremem x5 ile benim eski 318 var ona bile gaz taktırmaya korkuyorum bence bu fikrinden vazgeç
efe 01 aldigin arabanin aynisindan babam daha yeni ismarladi sadece aksesuarlari biraz degisikti , ornegin sunroof vardi ama spor direksiyon yoktu ve jantlar 16ydi obur butun ozellikler hemen hemen ayniydi 62500 euroya anlastilar dis rengi muhtesem ama ici siyah olunca cok boguyo ferah olmuyo diye simdi disi siyah ici beje dondu siparisi degistirdi, biliyorum cok klasik ama icinin bej olmasida arabayi bi ayri gosteriyo yani acaip ferah gosterio, 15 gun icinde gelicegini soylediler suandada soyle bi durum var , iki secenek vermisler , ikiside ayni araba ozellikler hemen hemen ayni sunroof,xenon fln ikisindede var birinde 17jant , koltuk isitma, elektrikli yan/arka perdeler var 64bin euroya birakmislar oburundede bu 3 ozellik yok onun disinda hersey var 62 bin euroya birakmislar babam bu 3 ozellik luzumsuz bide 16 jant daha guzel duruyo diye 2bin euro fazla vermeye gerek yok die 62 ligi aliyo , sen suan kullanan biri olarak ne dersin bu 3 ozellige bu 2000 euro fark verilirmi sence ,
bu arada borusanin bi hikayesi var bu arabalar 74 kusurdu simdi hedef tutturmak icin bu aralar bu paralara dustu ocak basinda araba yine eski fiyatlara cikicak diye bi hikaye var ama sen ekimde bu arabayi bu fiyata aldigina gore boyle bisey yok bu arabanin gercek fiyatlari bunlar yani simdide alsan seneyede alsan bu fiyatlar olur herhalde dimi ??
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetfb
efe 01 aldigin arabanin aynisindan babam daha yeni ismarladi sadece aksesuarlari biraz degisikti , ornegin sunroof vardi ama spor direksiyon yoktu ve jantlar 16ydi obur butun ozellikler hemen hemen ayniydi 62500 euroya anlastilar dis rengi muhtesem ama ici siyah olunca cok boguyo ferah olmuyo diye simdi disi siyah ici beje dondu siparisi degistirdi, biliyorum cok klasik ama icinin bej olmasida arabayi bi ayri gosteriyo yani acaip ferah gosterio, 15 gun icinde gelicegini soylediler suandada soyle bi durum var , iki secenek vermisler , ikiside ayni araba ozellikler hemen hemen ayni sunroof,xenon fln ikisindede var birinde 17jant , koltuk isitma, elektrikli yan/arka perdeler var 64bin euroya birakmislar oburundede bu 3 ozellik yok onun disinda hersey var 62 bin euroya birakmislar babam bu 3 ozellik luzumsuz bide 16 jant daha guzel duruyo diye 2bin euro fazla vermeye gerek yok die 62 ligi aliyo , sen suan kullanan biri olarak ne dersin bu 3 ozellige bu 2000 euro fark verilirmi sence ,
bu arada borusanin bi hikayesi var bu arabalar 74 kusurdu simdi hedef tutturmak icin bu aralar bu paralara dustu ocak basinda araba yine eski fiyatlara cikicak diye bi hikaye var ama sen ekimde bu arabayi bu fiyata aldigina gore boyle bisey yok bu arabanin gercek fiyatlari bunlar yani simdide alsan seneyede alsan bu fiyatlar olur herhalde dimi ??
bence o 3 özelliğe 2 bin euro verilir söylediin özellikler gerekziz boş bişey deil çünkü koltuk ısıtma çok süper bişey hele kışın.alttan sıcacık gidiyosun....
bence o kasa bi arabaya sürekli kllanımiçin 16 jant ufak kalıyo aracı göstermiyor..ha kışlık lastik kullanırsın o zamna 16 la kullanırısın efe hoca öyle yapıyo o zaman ayrı ama normalde o araca en az 17 lazım..
elektrikli yan ve arka perdeleri belki senin peder kullanmaz ama olmuşken tam bi şey al bigün mutlaka kullanırsın..
bide 64bin euro 3 öz. dahil dediğini az daha zorlayabilirseniz zorlayın bence...malum yıl sonu avantajları..
hele bide siyah sipariş vermişsin ne güzel siyah-bej bi arabada 16 jant ıığyykk iğrenç..
şaka şaka benimki sadece bi öneri karar sizin ama ben olsam 64 ü alırdım.dediğim gibi ibraz daha zorlamakta fada var..belki inerler..
16 daha guzel duruyo arabada diyo babam ne alakaysa :) , zorla diosunda bunlar artik zorlanip minimumun minimumuna inmis fiyatlar zaten daha inilmio zaten belli bi rakama kadar iniolar ondan sonrasina kiyamet kopsa inmiyolar zaten doru duzgun aracta kalmamis 3-4 tane filan kalmis galiba,aslinda titanyum grisi ici bej istioduk ama bulmak hemen hemen imkansiz ondan mecburen siyah oldu, dedigim gibi titanyum girisi apayri duruyo yolda ama icide bi okadar boguyo ondan artik klasik mlasik siyah ismarladilar , ben yine zorlicam olmusken duzgun bisi olsun koskoca arabada perde dedigin onemli bisey , jantta guzel durur , alttan isitma cok onemli olmayabilir benim kendi arabamda var ben kullaniorm ama annemin sorentosunda var daha dugmesine basilmamistir :) , onun icin ona pek gerek gormuolar ama jantla perde onemli bisi bencede peki sifir 17 bmw jant alinsa sonradan o ne kadara gelir biliomusun ??
emin deilim bi okan filan gelsin ona sorarız o bbilir..:)
merhabalar hayırlı olsun ahmetfb... Baba haklı bence o 3 ozellıge 2bın euro verılmez....Ben olsam bende 62,000 olanı alırdım...Benım arabada 17 ınc jant vardı..onları yazın kullanacam....1,400 ytl ye 4 tane 16 ınc jantla 4 vakumlu lastık aldım.....Eğer Ankara gıbı soguk ve yagıslı bır yerde yasıyosanız 16 jantlara bır kar lastıgı alır devam edersınız..Yazında 17 ınc yada 18 ınc guzel bır jant alırsınız..... Arabanın kılıması super koltuk ısıtmaya gerek yok bence..Bıde bızım arac kapalı garajta ...Gerek kalmıyo... Perde bılmem bence olsada olur olmasada.....Ben fılm yaptırmayı dusunuyorum yaza dogru..... Sıyah guzel gosterıyo arabayı ama Umarım tozlu yerde de oturmuyosunuzdur.... Şimdiden hayırlı olsun......Süper araba.....
bıde hocam bej deri cok guzelde kırlenıncehoş durmuyo...Kiri çok belli ediyor....
efe01 cevabin icin tesekkurler . bejin kir tuttugu konusunda haklisinda senin zannediyorum yasin cok ileri degil ve arabayi ayni zamanda spor araba olarak goruyosun yani fume ici siyah bide ustune ustuk spor direksiyon oldugu zaman araba cok spor duruo o bakimdan super ama ne bilim ici bole ferah olmuyo ben son ana kadar fume diye direttim onemli dil ici siyah olsun dedim ama arabaya binince haketten fark ettimki siyah biraz boguyo ama tabi kisisine gore degisir bizde 2 araba var bende 3.30ci o fume ici koyu gri , annemde sorento oda fume ici koyu gri yani biz artik spor araba hakkimizi kullandik bitane biraz ferah agir durucak bi araba istedi babam ondan siyah renk disardan hic cekici gelmesede , seninkinin rengi kadar kendine baktirmasada ici ferah die onu siparis etti.. ozelliklere gelince ben 2bin euro icin verilir kafasindayim cunku o jant arabaya cok yakisio , koltuk isitma gerekli olmayabilir ama perdede bence guzel bi ozellik malum babam film filan taktirmicagi icin :) , zaten simdilik ismarlanmis olan araba 62 binlik ama duruma gore obur araca donulebilir , arabayla ilgili bikac yerde bikac sikayet okudum ama suan ilginc olan bu arabadan trafikte cok goruorm ( 5.20d olmasada 5 kasa cok goruorm ) ama aracin ikinci eli acaip az bide fiyatlar seninde aldigin gibi yilsonu nedeniyle avantajli hikayeleri var o bana pek inandirici gelmesede ( suan 62bin euroya sattiklari arabayi 2 ay sonra 74bin euroya satamicaklari icin :) ) araba senin ve senin gibi kullanan arkadaslarin yazilariyla guzel bi araba oldugunu ispatlamis zaten , ne diyelim bekleyelim gorelim , yinede yardimci oldugunuz icin cok tesekkurler ..
ahmetfb kardeş ne diyelim hayırlı olsun..
tabi renkler zevkler kişiden kişiye değişiyor...
bu arada senin aracı bide bu 520d de gelince fotoları paylaşırsın.... bmw clübüne üye olduktan sonra..
Selam BMW sevenler kulübünüze yeni üye oldum. Bu form konusunda acemiyim. Kusuruma bakmayın. Ama zamanla alışırım. Bende çok yeni bir BMW kullanıcısı oldum. BMW konusunda hiç bir bilgim yok. Arabanın üstünde de bilmediğim bir sürü donanım var zamanla bunların nasıl kullanıldığı hakkında da sizlerden yardım alabilirim. Aldığım araba dediklerine göre 1991 model 520 ALPİNE zamanında sadece 100 adet üretidiğini söylüyorlar. Ama doğru ama yalan bilmiyorum. Servisin söylediği bu. Bu araba hakkında bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.
Selam yine ben önceki sayfalara bir göz attımda üyelikten bahsediyorlar beni aranıza alırmısınız diyorlar. Bu üyelik ve araya alınma farklı bişimi onu anlayamadım. Yardım lütfen. Bende Alman BMW severler klubüne üye olmak istiyorum. İstanbulda oturuyorum yaşım 51
hocam bmw kullanıyorsan farklı konuya davet edeyım senı yok sadece bmw sevıyorsan uyelık sıstemı yok burada takılabılırsın.
Diktatör Özdamar
Geçen bir ara mesaj atmıştım ama sonuna beni klübe alır mısınız dememişim, beni de eklerseniz sevinirim.