Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DevoN

quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Volkswagen Toyota dan çok daha kaliteli bi defa.Yanlışın var.
    Volkswagen çok daha iyidir.

http://www.reliabilityindex.co.uk/top10.html?apc=3128339010848601

İkra.

Bu ne oluyor?

hemen söyleyeyim

The lower the RI rating, the better the make's overall reliability-düşük RI indeksi daha iyi ortalama dayanıklılıği gösterir

yani toyotadan daha kaliteli dediğiniz vw ingilterede bu konuda top10 e giremezken toyota 4.lügü kapmış

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

quote:

quote:

İkra.

Bu ne oluyor?

hemen söyleyeyim

The lower the RI rating, the better the make's overall reliability-düşük RI indeksi daha iyi ortalama dayanıklılıği gösterir

yani toyotadan daha kaliteli dediğiniz vw ingilterede bu konuda top10 e giremezken toyota 4.lügü kapmış

Bu Teste göre Skoda 5.olmuş
    Skoda yı üreten Volkswagen zaten.
    Dayanıklılık konusunda fazla bilgim yok ama Volkswagen in motorları çok güçlü oluyor.
    Araba motoru konusunda Volkswagen çok iyi yani,çok güçlü oluyor.Ekonomik ve güçlü.
    Küçücük motora Dünyanın gücünü sığdırıyor.Canavar gibi Güç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 30 Kasım 2009; 15:45:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

quote:

quote:

İkra.

Bu ne oluyor?

hemen söyleyeyim

Ayrıca
    Bu Teste göre Audi nin Mercedes ten daha sağlam olduğu yazıyor.
    Bmw de listede yok.Bana saçma geldi bu test.

Ayrıca Bentley,Maybach,Ferrari hiçbiri yok listede.
    Porsche listeye alınmış ama diğer şeyler yok.
    Audi Bentley,Maybach,Ferrari vs. hepsinden daha kaliteli bu teste göre o halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 30 Kasım 2009; 18:31:47 >

• what is the index?

How reliable is your car or the car you're about to buy? Based on claims worth millions of pounds from Warranty Direct policies, the Reliability Index is the most comprehensive guide for car reliability in the UK - and, because Warranty Direct is entirely independent, it's also the most trustworthy guide of its kind.

Warranty Direct's unique index will detail not only the overall reliability of a car, but also the reliability of its parts so you can tell whether a vehicle is more or less likely to suffer, for instance, transmission troubles or axle and suspension damage.

Parts studied in the index include air conditioning, axle & suspension, braking system, cooling and heating, electrical, engine, fuel system and transmission.

The Index will also show you how much, on average, you can expect to pay for repairs to individual models and how long each car typically spends off the road - vital information if you're considering a purchase.

index nedir?

almak üzere olduğunuz araç ne kadar dayanıklı? warranty directen yapılan milyonlarca pound değerinde ödeme taleplerini baz alarak yapılan dayanıklılık indeksi birleşik krallıkta araç dayanıklılığı konusundaki en derinlemesine rehberdir, ve waranty direct tamamen bağımsız bir kuruluş olduğu için konusunda en güvenilir kaynaktır.

waranty index sadece ortalama dayanıklılık konusuna detaylandırmamış , aynı zamanda aracın parçaların güvenilirliğini detaylandırmış ve aracın büyük olasılıkla veya düşük olasılıkla sorun çıkaracağı veya çıkarmayacagı parçaları, örnegin, transmisyon sorunları, aks veya süspansiyon hasarları detaylı şekilde gösteren tek indextir.

indexte irdelenen parçalar arasında havalandırma, aks&süspansiyon, fren sistemi,ısıtma soğutma, elektriksel, motor, yakıt sistemi ve transmison bulunmaktadır.

ayrıca index satınalmayı düşündüğünüzde sizin için önemli bilgiler olan, her model için ortalama beklenen tamir masrafı ve yol dışında harcanan zamanı gösterir.

yani bu index marka model tutmayan, sadece sigortaya başvuruların sonuçlarında yapılmış bir çalışma..artık güvenip güvenmeme size kalmış

• Konfor= Alman
    Sorunsuzluk= Japon
  • Şöyle de diyebiliriz , duygularınız için mi kalite? Yoksa cüzdanınız için mi kalite?
  • veya şu soruyu sormalıyız.."kaliteli" derken kriterlerimiz ne?
  • japon, alman, çin, kore...
    vakti zamanında amerikan destekleri olmasaydı kendi araç modellerimizi tartışıyor olacaktık.
    her neyse bu başka bir konu...

fikrimi tekrarlıyorum; konforda alman, donanımda japon.
  • Tabikide Alman
  • alman birader alman ...
  • japon arabasında kaynak biliene yok cimrilik
  • Kesinlikle Alman.
  • alman üleyn...
  • konfor istiyorsan alman
    keyif istiyorsan japon
  • Kullanılan otomobilleri neye göre degerlendiriyoruz acaba?
    Otomobil bizi a noktasından b noktasına taşıyan araçtır,bazılarımız kullandıgı otomobili gerçekten çok sever tutku haline getirebilir ancak bir ülkeye yada markaya baglı kalmaya gerek varmıdır? 60.000 TL 'ye kibrit kutusu gibi Golf almak bana göre akıl karı degildir ancak bir başka arkadaşım severek alabilir, yada dizelleri kıskandıran yakıt ekonomisi diye reklama çeken Civic için petrol içen bir canavar sahibi olmakta kimimizi hoşnut edebilir. Sorunsuzluk, ucuz servis ve yedek parça benim için önemlidir o da nerede ise yok artık, bu sebeple tercihim ucuz,az konforlu ve parçası kolay bulunan tüm araçlardır. Satın aldıgım aracın son hızına yada 0-100 degerlerine hiç merakım olmadı.(4 şeritli çevreyolunda yokuş tırmanırken 3 şeridi kapayan kamyoncu abilerimiz yüzünden sol şeritten hızla akıp gitme istegimi frenleyen aracım bazen içimi acıtmadı da degil)Alman ve Uzak dogu araçlarını severim ama Türkiye'de bu şartlarda hizmet veren ithalatcılar oldukca ve kimse bana ucuza satmadıkca alıp kullanmam.

• Şahsen alman
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginu

konfor istiyorsan alman
    keyif istiyorsan japon

Aynen öyle

Birde japon araçları motor sesini içeriye fazla almasa gerçekten harika olacak.
    Motor konusundaki başarıları tartışılmaz
  • kardeşim ilk otomobilim mercedes 1996 modeldi ben elekronikciyim cok soruncıkarttı tertemiz almıştım hatta kontrol düğmeleri bozuldu.elektronik sorun cok verdi.birde akradan orduya giderkenyol çalışması vardı.araçlar cok yavaş ilerliyordu hatta kış senuydu.araçta hararet yükseldi.wv lerde renoların hepsi araçlar 2 saat boyunca 10cm yirüyordu.japon cok azdı hattayoktu hararet yapanı oda sorunlu olan 2 eski model hararet yapanlar wv golf bora passat birkaç mersedes 10 civarında okadar araç vardı zaten mercedes olarak renonun hepsi opelin çoğu bwv 4 adet yeni model japon aracı olanlar gülüyor bize.tozunu temizlemek için her aldığım aracım torpitpsunu sökerim mersedesi sökmez olsaydım tırnakları kırıldı setleşmiş wv golf söktüm aynen kırıldı buarada golf da kullandım.
    şuan hanımda 1998 model 626 20.i var süper araç torpitoyu sök tak cıt demiyor adamlar işcilik ypmış birsökün bakın.benim kendimin 1999 infinitti var 30.i süper araç tık demedi torpito altı süper işcilik DİKKAT ben elekronikciyim her otonun beynini tamir yaparım encok arıza veren beyinler alman nedenm. koruman yok elekronik işcilik sıfır.izalasyon iyi değil birde ön camın altına koyarlar.su alır arıza yapa japonlr torpitonun altına koyarlar.iyi soğuma sistemi yaparlar proğramlarını cok iyi yazarlar.tesisat soket olarak japonlar cok iyi sinyal kolu düğmeler japonlar harika benim sevdiğim araç güçlü olacak basit durumlardan yaoda kalmayacam sorun cevaplayayım cok araç elekrik elekroniği tamir ettim japonlar benzimn pompasını mükemmel koruma yaparlar deden pompa arıza durumunda benzin alev almasın diye.

• Sevgili arkadaşlar tabiki almanlar çok üst kaliteli ürünler üretiyorlar. Sadece araba değil. Mekanik teknolojisinde dünyada liderler.

Türkiye Piyasasında;
    Ancak bir şeyi atlıyoruz. Alman arabaları iyidir diyoruzda bu aklımızdaki alman arabaları neler : Mercedes , Bmw , Audi
    bu markalar zaten üst sınf lüx araçlar üreten firmalar. İsteselerde bu markalarda ucuza düşük maliyetli araçlar üretirler. Bu onları çok kaliteli yapmazki.

Karşılaştırdığınız japon furyasında ise hepimizin akıllarına gelen markalar : Honda , Toyota , Nissan , Mitsubishi , Mazda , Subaru , Suzuki vs

tekrar ediyorum "Türkiye Piyasasında";
    Alman olarak kafanızdaki markaların ürettikleri arabalar sıfırı en ucuzu 30000 eurodan başlıyordur. 150-200000 Euroya kadarda araçları satılıyor.Oysaki japon markaların Türkiye'deki modelleri sıfırları için 12000 Eurodan - max 40-50000 eurolara çıkıyor. (Jeeplerden bahsetmiyorum)

E tabiki doğal ve haklı olarak büyük çoğunluğumuz "ALMAN" diyecektir. (parası olsun olmasın hemde)

Ancak şunu da söylemeliyimki japonların çok yüksek performanslı motorlu ve lüks modelleri Türkiye'ye ya çok az geliyor yada hiç gelmiyor. (Nedeni aslında yine biziz. Çünkü Üst sınıfta Alman otomobilleri yıllar evvel piyasamızda yer alıyor.
    Ve yatsınamaz bir kemikleşmiş "Alman potansiyelli sürücü" var. Bu sürücülerde üst gelir seviyesinde bulunan kişiler yada orta üst seviye gelir düzeyinde vatandaşın kullandığı 2. el Alman arabaları.

Siz böyle bir ortamda Üstün Lüks sınıf Japon modellerini kimseye satamazsınız. Bu yüzdende Japonlar bu riske hiç girmiyorlar.

Sadede gelirsem Made in Japan olan Honda üretim - ACURA , Toyota üretim - LEXUS , Nissan üretim - INFINITI araçlar
    ne mercedes ne audi ne bmw den aşşa kalır araçlar üretmiyorlar.

bu kadar şey yazdın sen ne alırsın dersen tabiki param olsa ve Türkiye'de yaşıyorsam bu piyasada elbette ALMAN alırım.
    ancak amerikada yada japonyada olsam neden bir LEXUS , İngiltere'de neden bir ASton Martin veya Jaguar kullanmayayım.
    Unutmayınki Üst sınıfta Hyundai GENESIS aldığı ödüllerle bir çok bu alman modellerini geride bıraktı.
    Peki başka ülkede olsan neden almana binmiyorsun derseniz : ALmana gıcık filan değilim. Süper araç üretiyorlar. ancak çok fazla satış rakamları var ve ben herkeste olan araç kullanmayı sanırım sevmezdim.
    aşağıda bazı ülkelerdeki yılların araç satış sayıları var. marka adının hemen yanındaki satış sayısıdır. (Not listeler en çok satan dan aşağıya doğru listelenmiştir)

GERMANY 2009
    • Volkswagen (VW) … 805,262 … 21.2 … 30.9
    • Opel … 338,603 … 8.9 … 31.1
    • Ford … 290,620 … 7.6 … 33.7
    • Mercedes … 282,527 … 7.4 … -13.9
    • BMW / Mini … 258,041 … 6.8 … -9.4
    • Audi … 234,861 … 6.2 … -6.6
    • Renault / Dacia … 225,965 … 5.9 … 53.5
    • Skoda … 190,717 … 5.0 … 57.3
    • Fiat … 163,953 … 4.3 …86.1
    • Toyota / Lexus … 138,498 … 3.6 … 43.1
    • Peugeot … 130,207 … 3.4 … 37.5
    • Citroen … 101,370 … 2.7 … 38.2
    • Hyundai … 91,330 … 2.4 … 76.7
    • Seat … 69,437 … 1.8 … 40.8
    • Nissan … 66,463 … 1.7 … 45.3
    • Mazda … 60,032 … 1.6 … 6.7
    • Suzuki … 59,184 … 1.6 … 60.7
    • Kia … 55,379 … 1.5 … 61.4
    • Honda … 45,151 … 1.2 … 12.5
    • Smart … 33,980 … 0.9 … 0.5
    • Chevrolet … 31,259 … 0.8 … 46.7
    • Mitsubishi … 30,409 … 0.8 … 19.0
    • Volvo … 26,057 … 0.7 … -6.9
    • Porsche … 15,343 … 0.4 … -5.4
    • Alfa Romeo … 11,993 … 0.3 … 57.9
    JAPAN 2009

• Toyota … 1,238,137
    • Honda … 595,558
    • Nissan … 520,492
    • Suzuki … 485,396
    • Daihatsu … 474,694
    • Mazda … 175,703
    • Others … 166,672
    • Subaru … 119,764
    • Mitsubishi … 119,148
    • Lexus … 28,167

• Toyota Prius … 208,876
    • Honda Fit … 157,324
    • Toyota Vitz … 117,655
    • Toyota Passo … 98,883
    • Honda Insight … 93,283
    • Toyota Corolla … 90,178
    • Honda Freed … 79,525
    • Nissan Serena … 78,836
    • Toyota Voxy … 71,426
    • Nissan Note … 65,745
    gördüğünüz gibi ülkelerin araç satış dinamikleri kendi piyasasına göre şekillenmektedir. Türkiye içinde mevcut bir dinamik vardır. Ucuz , az yakan ve sedan araçlar hep rağbet görmüştür. Son yıllarda da hafif ticari pazarı ülkemizde çok yayılmıştır. Avrupada Station Wagon araçlar rağbet görürken , Amerikada yüksek motorlu büyük araçlar rağbet görüyor.

• Almanlar Herzaman Otomobil'De En Üst Kademede Olmuştur Dayanıklı Hızlı Ve Konforlu Arabalarıyla..!! Almanlar Bana Japonlardan Daha Oturaklı Geliyor Açıkcası Japonların Bi Mercedes-Benz'i Yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Salus -- 2 Ağustos 2010; 0:30:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.