Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çok otomobil fuarında yeni çıkan Alman otomobillerinin başında japonların detaylı inceleme yapıp foto çektiğini görebilirsiniz.Belki yazdıklarıma atıp tutanlar olacaktır ama bizzat bir otomobil programında izlemiştim bu şekilde olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PokerPeekFace

Teknolojide japonların üstünlükleri tartışılamaz.Ama görüyoruzki piyasada hala 83 model mercedesler dolasırken 96-97nın altında japon aracı bulmak neredeyse imkansız.Bu kalite farkını açıkça gösteriyor

Bildiğim kadarıyla o yıllarda zaten türkiye de japon araç pazarı yok gibi bişey. Amerikan araçlarından yeni yeni sıyrılan bi yapısı var o zamanlar. Sonuçta gurbetçilerin getirdikleri dışında o yıllara ait volkswagen bile bulamazsınız. Bana göre kalite farkını pek ortaya koyan bişey değildir sizin bahsettiğiniz durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Bir çok otomobil fuarında yeni çıkan Alman otomobillerinin başında japonların detaylı inceleme yapıp foto çektiğini görebilirsiniz.Belki yazdıklarıma atıp tutanlar olacaktır ama bizzat bir otomobil programında izlemiştim bu şekilde olduğunu.

Öyle yapmalarının nedenlerinden birisi de Avrupa pazarında tüketicilerin tercihlerini öğrenmektir.Avensis üretilirken,bu konuda bayağı araştırma yapıldığı söylenmişti;ama sonuç hüsran oldu.En azından Türkiye'de Avensis tutmadı.

Hep dediğimi yineliyorum,Japonlar C segmentine kadar yarışabilir (f/p olayından),ondan sonra Avrupalılar (özellikle Almanlar) kopar gider.
  • genelde iskandinavlar hoşuma gidiyordu onlarda TATA ye satıldı maalesef
  • İlk tercihim alman araçları olurdu ama japonları 2. tercih yapmam onlardan vaz geçiyorum demek değildir.

E 39KASA M5 dendimi akan sular durur.
  • Sağlamlıklarıyla bilinen 70-80 li yıllara ait Alman araçlarının, genelde mekanik olan aksamlarının sağlam olması ya da tamirlerinin kolay olması gayet doğal bir sonuç. O yıllarda, şu anki Çin otomobil üreticileri kıvamında olan Japonlardan çok şeyler beklememek lazım.

Ancak artık günümüzde dayanıklılık konusunda Japon araçlarının Alman araçlarından daha geride olduğunu düşünmüyorum. Özellikle 90 lardan sonra üretilen Japon araçlarının, benzer fiyatlarla satılan hiçbir rakibinden daha az dayanıklı olduğunu söylemeyiz. Hatta alt ya da üst segment araçlar için de durum aynıdır.

Ülkemizde üst segmentte zaten bir avuç olan Japon araçlarının yıllar geçtikçe parça, servis vs nedeniyle Alman rakipleri gibi kolay yürütülememesi, sanki onların daha az dayanıklılarmış gibi görülmesine neden oluyor. 96 model Infiniti I30 kullanan biri olarak, hiçbir kronik sorununun olmadığını, 96 yılının Alman rakiplerinden birçok konuda açık ara üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. O km Passat sahibi arkadaşımla yaptığımız sürüşten sonra, beni sıfır arabamdan soğuttun, deyip satmam için para önerdiğini bilirim. Ama bir Alman aracı için üstelik de birkaç alternatifli parça temin edebiliyorken, benim araç için böyle bir şans yok. Ya Nissan'dan siparişle 15 günde -Japonya'dan- gelecek ya da benim gibi Ebay türünde yerlerden dörtte bir fiyatına parça getireceksiniz. Tüketim malzemeleri hariç bir parça ihtiyacı çok şükür olmuyor. Ama yan aynam kırıldı, serviste 420 TL, Ebay'dan çiftini 90 Dolar a kapıya teslim getirdim.

Evet, ülkemizde Alman otomobillerine karşı inanılmaz bir güven var. Adamlar yapıyorlar, tek geçerim gibi genellemeler maalesef sanki bir tek o adamlar yapabiliyormuşa getirdi olayı. Hayatında Civic'ten başka Japon kullanmamış bir sürücünün ya da bindiği Passat'ı bir mühendislik harikasıymış gibi anlatanların böyle genellemeler yapmasını pek yere basar bulmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kandoR21 -- 24 Ağustos 2009; 14:19:01 >

• Konu düzgün konuşulamıyorki Fake kaynıyor forum

Kişi Fake Hesapla girmekte hala

'' temptations '' ve '' trapspeed '' ikiside aynı kişiye aittir

Linkleri ile ispatı:

http://forum.donanimhaber.com/m_31399971/mpage_1/key_//tm.htm#31420059

http://forum.donanimhaber.com/m_31419568/mpage_1/key_//tm.htm#31419970

Foruma güvenimiz sarsılmakta.

• mercedes audi vw bmv hepsi alman fazla söze gerek yokk
  • Alman olsun japon olsun her ikisinde de çok iyi otomobiller var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sf_003

mercedes audi vw bmv hepsi alman fazla söze gerek yokk

lexus infiniti acura falan gördünde cok , ondan sadece audi merceo bmw biliyosun , dünyanın en cok tüketen toplumunda lüks arac dendimi japonlar geliyor başta . bizim pazarımızda japonlar yok malesef , mühendislik konusunda japonlar almanlardan kopya cekmicek kadar ilerdeler . teknoloji devi bir ülke , arabanın alına yatıp foto çekiyolarmış falan cok komik , gerçi inanan cok fazla insan vardır burası türkiye şaşırmam hiç
  • Onu Çinliler yapıyor

quote:

Orijinalden alıntı: selim82

lexus infiniti acura falan gördünde cok , ondan sadece audi merceo bmw biliyosun , dünyanın en cok tüketen toplumunda lüks arac dendimi japonlar geliyor başta . bizim pazarımızda japonlar yok malesef , mühendislik konusunda japonlar almanlardan kopya cekmicek kadar ilerdeler . teknoloji devi bir ülke , arabanın alına yatıp foto çekiyolarmış falan cok komik , gerçi inanan cok fazla insan vardır burası türkiye şaşırmam hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: netfriend

Alman olsun japon olsun her ikisinde de çok iyi otomobiller var.

japonlarda özellikle lexus çok kaliteli bir marka
  • Her zaman almandan yanadır gönlüm. Bende bir Volkswagen kullanıcısıyım. Ve memnunum. Hani derler ya Alman kurdu gibi güçlü işte bizimkide o hesap . . .
  • keşke x başka bir ülke daha olsa ve bmw mersedes ve audi o ülkein üretimi olsalar.

o zaman bu tartışmalar başka türlü seyrederdi.

zira o kadar kalıplaşmışki; bütün alman arabalarını bu 3 marka kadar kaliteli sanan arkadaşlar mevcut.

bu üç marka hariç ( bir de maybach-porsche vb gibi halka hitap etmeyen markalar hariç tabi)

bence diğer alman markalarının ( ki opel ve vw kalıyor geriye bir de bazı arkadaşların ısrarla ford u alman markası saymaları var tabi) eşdeğer japon marka ve modellerinden ahım şahım bir farkı yok. bir civic ile jetta yada passat ile avensis arasında çok fark yok. ha ülkemizde japonara az rabet olduğu için japon firmalar avrupalı firmalar kadar çeşitli donanım ve motor getirmiyorlar. ülkemizde mevcut olmayan modelleri japon markalar getirmeye karar verse üst segmentte de japon çeşitliliği artacak ama getirmiyorlar.

ama işte bu konu açıldımı cevapların yüzde doksanı " mersedes bmw alman o zaman en iyisi almandır" diye geliyor.

"mersedeste alman vw de alman o zaman vw de mersedes kadar mükemmel" diye bir genelleme söz konusu.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Ağustos 2009; 0:23:29 >

• arkadaşlar lütfen yapmayın yaaa... sizce bu karsılastırmanın bir sonu olabilirmi yada bir sonucu bence bu sekilde olmaz yani tüm alman ve tüm japon otomobillerini nasıl kıyaslayıp bir sonuca ulasacaksınızki bence her iki ülkenın en populer bi kaç modellerini ortaya atıp buna göre tartısılmalı aksi taktirde ozaman bende bu soruya göre audi a8 ile toyota yarisi karsılastirayım yada nissan navara ile vw polo yu karsılastırıp kıyaslıyayım ona göre sonuca gideyim (((tabi böle bir sonuç varsa ))) haksızmıyım sizce?

• bence almanlar
    Araba diyince aklıma uzun yol - guvenllik - konfor ve hız gelio Dogal oalrak 2 ulkede bu konuda kapısır
    Ama japonların elektironik duskunlugu (Ivır zıvırı) ile ön plana gecer gibi duruo
    Ayrıca jp ler hız konusundada baaygı iyiler ama tek sorunları aracları kendilerne gore yapıolar :Dbuda bayagı buyuk bir eksi.
    Almanların aracları geniş havadar ve konfor ust seviyede
  • JAPON tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gt-40

E39 M5 motorunu patlamayi seven bir araba... Güzel araba ama tamirati çok pahali bir araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roytoy

quote:

E39 M5 motorunu patlamayi seven bir araba... Güzel araba ama tamirati çok pahali bir araba.

bakımları aksatıp hoyrat kullanırsan her arac motor patlatır.

helede bu tur araclarda bakım cok cok onemlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roytoy

quote:

kronik bir sorunmu bu patlamasıyoksa bakımsız bie şekilde kullanımın bir sonucumu.?biraz açarmısın.

bakımlarınıda zamanında yaptırırsan yine dediğin sonuçlar olurmu.?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.