Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insan beşer elbet şaşar tubocuğum, olur böyle şeyler sıkma canını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tubo

quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

ve tanrı otomobili yararttı... sevgili tubo fazla takılma bu işlere...

Passat Tsi 90-190 km/s arası 5 litre yakıyor deniyorsa ve bu da forumda diğer üyelere aktarılıyorsa takılmak zorundayım hatta hepimiz takılmak zorundayız. İnsanlar buraya doğru bir iki bilgi edinmeye geliyorlar. Yanlış bilgi verilir, olur insanlık hali yanılabilirsin ama bu kadarı üzücü oluyor.

Anlamadım ben sizleri? Bu tepki nedendir? Passat o değerleri sabit 100km hızda yakalıyor. Cruise control açık ve sabit 100 km 5.5-6 litre arası yaktığına şahit oldum. Bunun neresi saçmalık ve yanlış bilgi ? Tabiki 110-120 km hızdan sonra o değerler çıkmayacaktır. Bütün markalar ve araçlar için geçerlidir. Ben çıkaramadım. Aynı şeyi japoncu arkadaşlar da yapıyorlar. Kendi araçlarını övenler yada hiçbir benzinli araç dizel araçları yada ekonomik cimrisi japonlara yaklaşamaz lafları atarlar.

Neyse Desert ve TanerGode arkadaşlar gelip herhalde gerekli açıklamayı yaparlar.

• 100 km sabit hızla ben kendi değerlerimi yazarsam olay çıkar...
    etki=====tepki bu kadar basit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Dostum, bence önce TOYOTA CAMRY alsın, sonra nasıl olsa VOLKSWAGEN PASSAT alacak ve o zaman ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunu daha da iyi anlayacak. Önce Volkswagen Passat alıp içinde bir düşünce kalırsa ("Ya bu araba da muhteşem ama Toyota Camry nasıldı acaba...?") daha sonra sürekli aklı başka yerlere gidecek.

Ama forumun birkaç sayfasını okuyup doğrudan VOLKSWAGEN PASSAT alması da mümkün. Ben gözüm kapalı aldım, mükemmel memnunum. Size de tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: yutalha
    bir sorum olacak dayım araba almak istiyor toyota camry ile passat arasında kararsız kaldı. hangisini tavsiye edersiniz. iyi günler

taner beyi zevkle okurum ancak bazen...aşırıya kaçtığı oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

quote:

quote:

Passat Tsi 90-190 km/s arası 5 litre yakıyor deniyorsa ve bu da forumda diğer üyelere aktarılıyorsa takılmak zorundayım hatta hepimiz takılmak zorundayız. İnsanlar buraya doğru bir iki bilgi edinmeye geliyorlar. Yanlış bilgi verilir, olur insanlık hali yanılabilirsin ama bu kadarı üzücü oluyor.

Anlamadım ben sizleri? Bu tepki nedendir? Passat o değerleri sabit 100km hızda yakalıyor. Cruise control açık ve sabit 100 km 5.5-6 litre arası yaktığına şahit oldum. Bunun neresi saçmalık ve yanlış bilgi ? Tabiki 110-120 km hızdan sonra o değerler çıkmayacaktır. Bütün markalar ve araçlar için geçerlidir. Ben çıkaramadım. Aynı şeyi japoncu arkadaşlar da yapıyorlar. Kendi araçlarını övenler yada hiçbir benzinli araç dizel araçları yada ekonomik cimrisi japonlara yaklaşamaz lafları atarlar.

Neyse Desert ve TanerGode arkadaşlar gelip herhalde gerekli açıklamayı yaparlar.

Burada sizin tepki dediğiniz duygu, benim üzüldüğümü dile getirmem.

Alıntılarla yazdığım mesajımı bir daha okuduğunuzda anlayacaksınız.

Taner Göde diyor ki: 90-190 km hızlarla gittim, 590 km'de 30 litre yaktım.

Daha sonra ben Astra dizel o hızlarda 5,5 litre yakıyor, eğer Passat da 5 litre yakıyorsa VW gerçekten 'EFSANE' otomobiller üretiyor yazdım.
    Sonra Taner Göde 90-100 km sabit hızla 5 litre yaktığı fotoğrafları konuya aktarmış, ben de; 90-100 km ile giderken 5 litre yakmasının normal olduğunu yazdım.

Deserthawk Passat Tsi'dan bahsederken Astra Cdti ile aynı yakan bir arabadan bahsediyorum diyor ve bunu Bravo kulübünde insanlara tepki olarak yazıyor... Daha sonra diyor ki; Bir arkadaşımız 600 km yolu 5.5 litre ortalamayla gitti.

Aynı şekilde Taner Göde'de Passat kulübünde bir üyemizin yolculuk boyunca ne kadar yaktınız sorusuna; 1. ortalamam 6.2, 2. ortalamam 6.9 oldu yazıyor.

Benim ağzımdan saçmalık kelimesi çıkmadı ama yanlış bilgi olduğu çıktı, açıklaması yaptım buyrun bir de bu şekilde okuyun isterseniz.

Edit: Beni tanıyanlar kimsenin yanlışının peşinde koşmadığımı bilirler.

Ben forumda hiç mi yanlış bilgi vermedim? Gayet tabiki verdiğim zamanlar oldu, bilenler de düzelttiler ben de teşekkür ettim.

Burada amaç insanlarla bilgi paylaşımı içerisinde bulunmak, kim ki objektif bir şekilde kendi parasıyla satın aldığı aracını insanlara aktaramıyorsa o zaman bilgi ihtiyacı olan insanları hepimizin kollaması gerek diye düşünüyorum. Yoksa ben bilmiyor muyum Passat Tsi veya başka bir araç kaç litre yakıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 12 Ağustos 2009; 14:46:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

quote:

quote:

anladığım kadarıyla tubo taner abinin 90-190 olayına takılmış...aslında Taner abinin burada ilk attığı mesajda 90-190 arası 5 lt ortalama yakalağı gibi bi anlam çıkıyor...aslında vw forumunda yazdığı yazıda ortalamanın 6.2 ve 6.9 olduğundan bahsetmiş...fakat sabit hızda yakaladıpı ortalama 5 lt...Tubo bu konuya bir şey dememiş zaten..Taner abinin vw forumundaki mesajında da sorun yok zaten..fakat buradaki mesaj biraz aceleye gelmiş heralde..boşta ve viteste yapılan 80 km inişlerden, genel ortalamadan bahsedilmemiş...koskoca adam için yalan yazıyor diyecek değil ya...iş arasında yazmıştır, aceleye gelmiştir..atlayıvermiştir biyerleri..olur böyle şeyler beyler...

hem forum bir bütündür...burada eksik verilen bir bilgi başka bir konuda bulunur...sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 12 Ağustos 2009; 15:52:13 >

• Arkadaşlarım,

590 km'lik yol dönüş yoluydu, Antalya-Akseki-Seydişehir-Konya-Karapınar-Ereğli-Yolçatı-Pozantı-Adana. İnişlerden azami şekilde istifade ettim, Konya'dan Karapınar hatta Ereğli'ye kadar 100 km/h ile gittim, sonra Toroslardan inişlerde gerektiğinde boşta, gerektiğinde ve viteste indim (özellikle Damlama Mevkiinde). Bazı etaplarda çok yakan araç bazı etaplarda az yaktı.

Şehiriçinde 8 litrenin altında düşmüyor, hatta benim kullanımımda 10 litreyi de buluyor, ama az kilometre yapıyorum, fazla uzun mesafelere gitmiyorum, 1 ay önce Adana-Gaziantep-Şanlıurfa-Diyarbakır gittim ve geldim, mesela orada araba 7 litrenin altında yakmadı çünkü Taner Göde'nin sağ ayağı durur mu TEM'de, yol kaymak gibi, bastıkça bastı.

Tatil yolu benim için her zaman bir meydan okuma, aracımla en tasarruflu şekilde gitmeye çalışırım. Diğer zamanlarda dikkat etmem, sadece az vergi vermeye çalışırım, onu da 1.4 litre motorla başarıyorum zaten, hem ÖTV, hem de MTV yönünden.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

taner beyi zevkle okurum ancak bazen...aşırıya kaçtığı oluyor...
  • Taner Göde sizin yazılarınızı referans alan insanlar var, bir çok kişiye örnek oluyorsunuz.

Deserthawk'ın da yazılarının kaynağı sizin burada yazdığınız yazı.

Şimdi diyorsunuz ki; basınca 7 litre yakıyor, şehir içinde 8 litreden aşağı indiremedim hatta benim kullanımımla 10 litreyi buluyor.

Benim konu ettiğim bu detaylar değil, zaten şahsım adına Passat veya herhangi başka bir aracın ne yakacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebileceğim için bir sorun yok fakat bu yazılar referans alındığı zaman çok farklı adreslere çok farklı şekilde iletilebiliyor.

Benim anladığım 1200 km yol yapmışsınız ve toplamda 70 litre yakmışsınız hem de meydan okuyarak ve kendinize göre en tasarruflu şekilde gitmeye çalışarak. Bu durumda ortalama yaklaşık 5.8 litre çıkıyor fakat Passat bölümüne gönderdiğiniz mesajda 6.2 ve 6.9 litrelik ortalamalardan bahsetmişsiniz.
  • Sevgili Tubo arkadaşım,

Yazdıklarımın daima arkasındayım, bunu her zaman belirttim, bu defa da belirtiyorum. 1.4 TSI motorun Passat araçta sunulmasından sonra 1 saniye dahi düşünmeden Yetkili Bayiyi aradım, ondan önceki gece çünkü gerekli araştırmasını yapmış ve hem Alman, hem Türk forumunu araştırmış ve kesin kararımı vermiştim. Motor-Talk, Wikipedia ve Donanim Haber sayesinde ülkemizde reklamı dahi henüz yapılmayan 1.4 TSI motorlu Passat aracımı biraz da erken davranarak ve fırsatların bir araya gelmesinden ötürü alabildim. Zaten nasıl aldığım hususunda kendi forumumda ve burada da mesajlarım var.

1.4 TSI motorun

- AVANTAJI = Uzun yolda/Otobanda/Paralı yolda yüksek torkundan ötürü 6. vites ve 100 km/h hızda inanılmaz bir tasarruf sağlaması.
    - DEZAVANTAJI = Şehiriçinde kısa mesafelerde motorun devirli kullanılması gerektiğinden yakıt tüketiminin 7-8 litrenin altına inmemesi.

Yılın 9 ayı aracımla sabah 07:00'de işe, akşam 19:00'da eve gidiyorum, katettiğim mesafe 4,5 km x 2 = 9 km ve bu fazla kısa bir mesafe, ama ben yaşım itibariyle ve piyasadaki konumumdan ötürü böyle bir otomobil tercih etmeyi uygun buldum (kendimi ödüllendirme olarak da değerlendirebilirsiniz). 1.6 litre hacimli motorlara uygulanan ÖTV ve MTV nedeni ile de bu motoru seçmemde etken oldu. Kalan 3 ay ise yaz mevsimi, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında yaptığım kilometre 9 ayda yaptığım kilometreye eşit, hatta aşabiliyor. Toplamda bu miktarlar birbirini dengeliyor, 1.8 veya 2.0 litre motorlu bir araç almak benim içim ÖTV ve MTV (ve bakım giderleri bakımından) zarar demekti.

Aracım şu anda 11.700 kilometrede, 1,5 yıldan fazla oldu, 2 defa Antalya'ya gittim ve geldim, bir defa da Diyarbakır'a gittim. Yukarıda da belirttiğim gibi Konya üzerinden Antalya'ya gidişlerimde 1.4 TSI motorun tasarrufunu çok net olarak görebiliyorum. Diyarbakır'a gittiğimde ise bastım, hem TEM'de, hem de devlet yolunda. Basıldığında 1.4 TSI motorda tasarrufdan pek de bir eser kalmıyor, 180 km/h ile giderken 13/15 litre yakıyor. Ama işte yolun müsait olması, eve biraz daha erken ulaşma arzusu ve "yaksın 5-10 litre, eve erken varim, duşumu alıp karnımı doyurim, sonra da kafayı vurup yatim..." düşüncesi sağ ayağın gaz pedalında ağırlaşmasına sebep oluyor.

Şimdiye kadar 1.4 TSI motorlu Passat, Jetta, Golf satın alan ve foruma katılan, takip eden veya çevremdeki tanıdıklar olmak üzere fazla veya aşırı yakıt tüketimi hakkında konu açmadılar, hatta bir Jetta sahibi arkadaşım 4 litrelere kadar düşürdüğünü söyledi ve bir depo ile kaç litre gittiğini yazdı. Burada otomobil sahibi veya isteklisi herkesin yüksek hızlarda yüksek yakıt tüketiminin gerçekleşeceğini bilir diye kabul ediyorum. Ayrıca da şehiriçinde yakıtın kullanma kılavuzunda belirtildiği optimum değerlere ulaşması da ülkemiz şartlarında genelde pek mümkün olmamaktadır.

1. Ortalamayı 6.2 ve 2. Ortalamayı 6.9 olarak yazmam Diyarbakır'a gitmeden önce yol bilgisayarını resetlemem ve 2.500 km'den fazla yaptıktan sonra bu değerlere ulaşmamdır. Herhangi bir kasıt yoktur. Ayrıca Adana-Konya-Antalya yolunda ekstrem yokuş-iniş-uzun düzlükler var, her etapta araç farklı yakıyor, yokuşta 16-20 litreyi görüyor, inişte sıfır hale geliyor, uzun düzlüklerde de belirttiğim optimum şartlarda 5 litrede geziyor.

Asla amacım hatalı veya yanlış bilgi vermek olamaz. Bazı durumlarda foruma istediğim kadar sık giremiyorum, bazen 4 saat işsiz olduğum oluyor, bazen faydalı konular açılıp yazmak istediğimde de iş geliyor. Mesajlarımı takip ediyorum ve neler yazdığımı da hatırlamak için referans olarak kendi mesajlarımı feedback için yeniden okuyorum.

Yol bilgisayarımda Consumption daima açık ve gözüm genelde de değerleri kontrol ediyor.

Bu hususlarda yorum yazarken gerekli hassasiyeti ve benden beklenen özeni tam olarak göstermemiş olabilirim. Özür dilerim. Yorum yapmak kadar yapılan yorumlara da tabi ki açığım. Bunun için ayrıca teşekkür ederim.

Selamlar,

Taner Göde

quote:

Taner Göde sizin yazılarınızı referans alan insanlar var, bir çok kişiye örnek oluyorsunuz. Deserthawk'ın da yazılarının kaynağı sizin burada yazdığınız yazı. Şimdi diyorsunuz ki; basınca 7 litre yakıyor, şehir içinde 8 litreden aşağı indiremedim hatta benim kullanımımla 10 litreyi buluyor. Benim konu ettiğim bu detaylar değil, zaten şahsım adına Passat veya herhangi başka bir aracın ne yakacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebileceğim için bir sorun yok fakat bu yazılar referans alındığı zaman çok farklı adreslere çok farklı şekilde iletilebiliyor. Benim anladığım 1200 km yol yapmışsınız ve toplamda 70 litre yakmışsınız hem de meydan okuyarak ve kendinize göre en tasarruflu şekilde gitmeye çalışarak. Bu durumda ortalama yaklaşık 5.8 litre çıkıyor fakat Passat bölümüne gönderdiğiniz mesajda 6.2 ve 6.9 litrelik ortalamalardan bahsetmişsiniz.

• Her zaman her yerde japon.Sadece araba değil her şeyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu hususlarda yorum yazarken gerekli hassasiyeti ve benden beklenen özeni tam olarak göstermemiş olabilirim. Özür dilerim. Yorum yapmak kadar yapılan yorumlara da tabi ki açığım. Bunun için ayrıca teşekkür ederim.

Mesajın bu kısmı önemli.

Bazı insanlar ister istemez farklı misyonların sahibi olurlar, özellikle de bir kesim tarafından 'İmam' olarak görülen insanların siz de farkındasınız ki biraz daha temkinli, biraz daha 'Abartarak' ama iyiye değil de kötüye doğru abartarak aktarım yapması gerekir ki, cemaat onu örnek göstererek hareket ederken, O oluşacak farkı önceden tölere edebilsin.

Ne anlatmaya çalışıyorum?

'Tam 590 km, 30 litre yaktım, 90'dan 190'a kadar hızlarla gittim' cümlesi, bugün;

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk
    Bakın,forumumuzda sayın Taner Göde tatile giderken yakaladığı tüketim değerini yazdı.Dizel Astra ile aynı yakıt tüketen benzinli bir Passat'tan söz ediyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk
    Tekrar ediyorum ki iyice anlayın,forumumuzda arkadaş 600 km yol yaptı aşağı yukarı,ortalaması 5.5 lt/100 km.Dikkat edin araba Passat ve bu bir benzinli araba

'Çok konuşma, Passat öyle bir araba ki dizellerle bile aynı yakıyor. Hem de ben bunu Taner Göde'nin anlattıklarına göre yazıyorum ha, ona göre.'

Şeklinde aktarılıyor.

Sıkıntı şu ki; Siz iyi niyetle bile paylaşımda bulunsanız yazdıklarınıza maksimum derecede dikkat etmelisiniz; yarın öbür gün başkaları, sizin mübalağa ederek, samimiyetle ve espirili bir şekilde yazdığınız bir mesajdan yola çıkarak Taner Göde böyle böyle söyledi derse, gereksiz yere başınız ağrır. Ki farkında olduğunuzu belirttiniz, teşekkür ederim.

@Deserthawk

Siz gerçekten Passat Tsi'ın Astra dizel ile aynı litre yakıt harcayabileceğini düşünüyorsanız, size tavsiyem sahip olamasanız da gidip daha çok otomobiller kullanmanız olacak. Çok şükür ki konuya dalga geçen veya olaylara espirili usluplarla yaklaşan kimse müdahil olmamış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 13 Ağustos 2009; 22:39:19 >

• Tubo çok güzel bir yere temas etmiş..

gerçektende öyle..bugün Taner abiyi forumda takip eden bir çok insan var ve söyledikleri referans olarak alınıyor..bir nevi tüv gibi bir kurum olarak görülüyor. zaten forumda tsi ve anti tsi cıların durumu ortada, böyle bir mesaj atmak birden bire bütün suları bulandırıyor tekrar..

şimdi giderken veya gelirken "90-190 arası gittim, 590 km de 30 lt yaktım" diye yazınca, tubonun yukarıda verdiği örneklerdeki gibi zaten böyle bir alıntı yapmak için böyle bir mesaj arayan insanlara yanlış referans olabiliyor. ama bunu yazarken "90-190 arası gittim, ama yolun büyük bir bölümü yokuş aşağı idi, bu şartlarda 590 km de 30 lt yaktım" diyince bu sefer akıllı olan adam zaten anlar "bu şartlarda bunu yakıyorsa normal kullanımda şunu yakar" diye..akıllı olmayana da ne derseniz deyin anlamaz zaten..tsi ona göre iyidir veya kötüdür...gözünün önünde tüm dünya birleşip dünyanın 8. harikası ödülün tsi motora verse, ona göre tsi hala kötüdür..veya gözünün önünde 100 adet tsi motoru aynı anda sarsa da tsi ona göre dünyanın en iyisidir..anlatamazsınız.

birde Tubonun dediği tolere etme olayı vardır ki buna şahsım adına çok dikkat ederim..herzaman şehir içi 0.5, şehir dışı 0.1,0.2 fazla söylemeye kalkarım ki bugün yarın bu rakamları tutturamayanlar arkamdan demesin "ulan alikum amma sallamışın haaa" diye..varsın insanlar benim arabamı biraz daha fazla yakıyor bilsin..yukarıda da dediğim gibi benim buradaki amacım akıllı adamlara faydalı olabilmek, at gözlüğü takmışlara ne yaparsanız yapın fayda etmiyor zaten..ben 9.5 yakan aracı 10 lt dedim diye almayacaksa almasın zaten..0.5 lt ile kimse ne doyar ne aç kalır.

adam geliyor fabrikada katalog çekimi için kullanılan sıfır slr motoru ile sanayide yağ pas içerisinde kalan, büyük ihtimalle patlak çatlak bir vtec motorun resmini alt alta koyuyor ve " tabiki alman " diyor...50 lt deposu olan araba ile 600 km yi 200 basarak 11 lt ortalama ile gidiyor,eksik kalan 16 lt gökten zembille iniyor...vs vs

ne yazıkki insanlara sürekli olarak markaların babalarının malları olmadığını, birgün başka marka modelleride kullanacaklarını anlatmaya çalışıyorum ama anlayan beri gelsin.."bu arabayı aldım ölene kadar buna binicem" gibi bir anlayış mevcut, yazık...adamlar mesajların arasındaki işlerine gelen yerleri cımbızla çekip referans olarak alıyor, sonra doluya boşa devam..

herneyse olan olmuş, bundan sonra herkesin biraz daha sağduyulu mesajlar atacagını sanırım/umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 14 Ağustos 2009; 10:05:16 >

• Sevgili alikum arkadaşım,

Sevindiğim hususlardan birisi forumda gerek PM olarak, yerekse e-mail ya da MSN'de bilgilerime başvuruluyor ve fikirlerim soruluyor. Araştırmadan ve incelemeden hiçbirşey yazmam. Özellikle son konulardan birisi olan Benzin Pompasının Ne Kadar Doğru Çalıştığı hususunda bahar aylarında Alman TV'sinde 1 saatlik bir proğram izledim ve konuda sorulan soruların tüm cevapları o proğramda verilmişti, hatta fazlası da vardı. Bunları sizinle paylaşmak kadar beni sanal ortamda sevindirecek şey azdır. Fakat bir arkadaşımız gelip bilgileri internetten copy&paste etmemle ve "artist" olmamla ifade etti bunu. Demokratik hakkıdır, yorumlarıma yorum yapılabilir. Gücenmem, normal olarak kabul ederim.

Buradaki konuyu özetlemem gerekiyorsa bir depo (70 litre) 95 oktan benzin ile Adana'dan Antalya'ya ve Antalya'dan da Adana'ya Konya üzerinden olmak şartıyla 2 x 590 km = 1180 km gittim ve geldim. Şu anda gerekirse yine gider ve gelirim. Aynı yolu aynı araçla bir başkası farklı direksiyon tarzı nedeni ile belki daha az belki de daha fazla yakıtla alabilir, bu yıl ise geçen yıldan farklı olarak 10 litre daha fazla yaktım çünkü acelem vardı, yokuşları da düşük viteste ve yüksek hızda çıktım, bu da epey bir fark ettirdi.

Diyarbakır'a gitmeden önce kilometre sayacını sıfırlamıştım, şu anda 2.600 km'de ve 600 TL'lik (3.30 TL/l) benzin aldım, halen de şehiriçinde beni 300 km götürecek kadar benzin var araçta. Bu 300 kilometreyi de şehiriçinde yapabilirsem 2.900 kilometreyi bu 180 litre benzinle katetmiş olacağım, 1/8 şehiriçi ve 7/8 şehirdışı olmak kaydıyla. Makbuzlar bende mevcut, kilometre sayacı da duruyor, sıfırlamadım.

Dizel olsaydı 600 TL'lik benzinle 240 litre yakıt alabilirdim (2.40 TL/l) ve 240 litre ile de sanırım uzun yolda 1.3 veya 1.6 litre biz dizel motorlu araçla 4.800 km rahatça yapabilirdim. Ama kullandığım aracın bu hacimde bir motoru henüz yok.

Buradaki sorun bilgileri değişik sayfalarda vermiş olmamdan kaynaklanıyor. O da VW, PASSAT ve TSI motorlu bilgileri iki forumda da (345 VW ve 287 Otomobil Genel) yazmam.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Sevgili taner abi

Yanlış anladın galiba ne ben nede Tubo seni suçlamıyoruz "sallıyorsun" diye..bizim demek istediğimiz konu yazılarını yazarken insanların beklentilerini bir parça kırman...çünkü senin burada yazdıkların dönüyor dolaşıyor ve abartılmış bir şekilde karşımıza çıkıyor..hani imam cemaat misali

şimdi bunu vw ve otomobil genel forumunda yazdığın yazılarla örnek vererek açıklamak istiyorum..şimdi iki yazıyıda birbirinden habersiz bir şekilde ilk kez okuyan iki kişi olsun

birincisi: vw forumunda yazdığın ve aynı olayı anlatan yazıyı okuduğunda "adam arabasını seviyor, o kadar da olur canım, hangimiz yapmıyoruz ki" der ve geçer, çünkü olabilecek bir durum...

ama ikinci kişi yani otomobil geneldeki yazını okuyan bir kişi eğer vw fanatiği ise "bakın taner bey 90-190 arası basmış 5.08 lt/100 km yakmış" diyebilir, veya anti tsi'cı ise "adama bak be ne atıyor" da diyebilir...

bu aradaki fark vw forumunda yazdığınız mesajda geçen nüanslara bağlı...çünkü vw forumundaki mesajınıjı okuyan birisi "adam 190 yapmıştır, ama yol hafif meillidir, kısa bir süreliğine çıkmıştır, ama ortalaması 90-100 olmuştur, yokuş aşagı inişlerde de baya bir benzin tasarrufu yapmıştır, olabilir" diye düşünürken...otomobil genel deki yazınızı okuyan birisi eğer tsi fanatiği ise ve araba denilen aletten uzaktan yakından anlamıyorsa 3 ay sonra "taner abi 890 km yol yapmış üstüne 15 lt de fazla benzin çıkmış depodan" gibi(biliyorum çok abarttım) absürt mesajlar atabilir veya anti tsi'cı ise "90-190" kısmındaki 90 rakamını es geçip "ulan 190 la gidip nasıl 5 lt yakıyomuş, küçük atsın, ammada salladı be" da diyebilir.

bilirsin taner abi seninle msn den de görüşürüm, pm den de, hatta geçen gün passat muhabbetinde bir tanışın için passat aradığını anladığımda sen hiç birşey demeden yazmadımmı sana "şu bayide var bitane, alacaksan kaçırma" diye..yani anlatmaya çalıştığım şey "olay" kişisel değil..daha doğrusu benim bu forumda hiçkimseyle kişisel birşeyim olmaz/olamaz. çünkü forum benim için (bazı sandığı gibi) kişiliğimi, karakterimi ön plana çıkarma yeri değil, merak sardığım otomobil konusu hakkında bilgi edinmek, olurda bildiğim bir konuda herhangi bir konu olursa arkadaşlara yardımcı olabileceğim bir yerdir...

farkındaysanız son zamanlarda attığım mesajların(espiri mesajları hariç) çoğunda araba övmek yada yermek yerine insanların otomobil denilen alete bakış açılarını değiştirmeye yönelik yazdım...çünkü forumda baya büyük bir kesimde ne yazıkki araçlarını "dünya dışından gelmiş, mübarek varlıklar olarak görme" yanlışı var...benim bütün kavgam bu mantaliteyle ve bu mantaliteyi bilerek veya bilmeyerek besleyen mesajlarla..yani senin gibi "taner abi dediyse doğrudur" düşündesinde takipçileri olan kişilerin daha bir hassas olması, tartışmaya istemeyecek bir şekilde de olsa ortam yaratmaması gerekmektedir.

aracını sev, lafımız yok buna, ama mesajlarının nerelere çekilebileceğini bilerek daha dikkatli bir şekilde yaz. hani filmlerde klasikleşmiş bir sahne vardır ya, "aman tanrım, bu alet kötü niyetli kişilerin eline geçerse çok tehlikeli bir silah olur", işte bu sahneyi sürekli aklımızda tutmamız lazım...

herneyse fazla uzatmanın alemi yok, laflarımı anlamak isteyen zaten anlıyor, anlamak istemeyenede uğraşamam valla bu saatten sonra, zaten işim başımdan aşkın..

Sevgiler..

• Değerli arkadaşım alikum,

Mesaj yazmaktan ötürü gölgede kalan bazı önemli hususlara dikkat çektiğin için teşekkür ederim. MSN'in kapalı, PM'den de ulaştım. Türkiye'de otomobil konusunun yatırımdan tüketime geçtiği şu 20 yıllık dönemde (1990 sonrası) ve insanların 180 km/h'dan hızlı otomobillere kolayca kavuşmaya başladığı şu 10 yıllık dönemde (2000 sonrası) internetin de yardımı ile kaybettiğimiz zamanı ve bilgi eksikliğini en iyi ve herkesin faydalanabileceği bir şekilde gidermek için katkıda bulunmaya çalışıyorum. Tabi ki herşeyi bilemem ve tabi ki de evrensel ve itiraz edilemeyecek mesajlar yazamam.

Yılda 1 defa yaptığım bu yolculuk benim için aracımla geçirdiğim ve her şeyini ortaya koyması için zorlayabileceğim bir seyahat. Motorun 1.4 TSI ve aracın VW marka PASSAT modeli olmasından ötürü forumda biraz daha dikkat çekiyor fakat temin ederim ki gözlemlerimi en hassas şekilde yapmaya çalışıyorum ve tarafsız olmaya da gayret ediyorum ama bu benim 1.4 TSI motorlu bir VW Passat sahibi olmamı değiştirmiyor çünkü kendime ait bir otomobilim olmak zorunda ve bu da bu araç, çünkü benim tercihimden ötürü bu araç. Ayrıca başka bir araçla gittiğimde de yazardım, eşimin aracı ile yaptığım LPG'li yolculukları münkün olduğu kadar buraya da eklemeye çalışıyorum. FIAT Grande Punto ve LPG garip bir kombinasyon, 38 litre ile yazın 500 km'den fazla yapılabiliyor ama 150-160 basınca 400 km'de gaz bitiyor (başıma geldiği gibi) ve bir sonraki LPG'ciye kadar benzinde gidiyorsunuz, tasarruftan yiyorsunuz.

Gelecek yıl bu seyahat olmayabilir çünkü yazlık almak için hazırlıklara başladım, artık tatil için Antalya'ya arabayla gitmek yok.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

• kesınlıkle alman işçilik kalıte konfor mukemmel
  • lüksde alman orta sınıf japon (japonlar daha sorunsuzdur)
  • Çok zor bir soru bir tarafta s2000 , skyline, 350z, impreza öbür tarafta 911, z serisi,m serisi, a9 ...
    Almanlar bulur japonlar uygular(kimilerine göre taklit eder).Otomobil konusunda neredeyse hep böyle oldu.
    Teknolojide japonların üstünlükleri tartışılamaz.Ama görüyoruzki piyasada hala 83 model mercedesler dolasırken 96-97nın altında japon aracı bulmak neredeyse imkansız.Bu kalite farkını açıkça gösteriyor
    Tabii almanların marka fiyatlarınıda unutmamak lazım 100bine aldıgınız bir alman aracına çok yakın özelliklerde 50bine japon aracı bulabilirsiniz.
    Fiyat/Performans yönünden dolayı gönlüm japonlardan yana.
    Ama imkanlarım geniş olursa alman arabalarını tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Ağustos 2009; 11:04:44 >

• alman mühendisligine güvenin dedem almanyadan gelirken 82 model bı vw jetta getirmiş ve hala o arabayı kullanırız 2. arabamızıda yine vw aldık caddy 2 aracdanda memnununz (jettayla 140 km/h gördüm yani 1 hafta önce 27 senelik araba
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.