Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şunu da unutmayalım,Toyota servisleri araç sahiplerini geri çağırıyor,ancak kullanıcıların ezici çoğunluğu gitmiyor bile,çoğunun verdiği cevap şu 5.000 km sonra bakımı var o zaman bakarsınız,adamların bakış açısı bu kadar pozitif yani,Doğuş vs ne yapıyor bizim araçlarımız Alman malı kalitesi belli beğeniyorsan tadında yaklaşıyorlar kullanıcı şikayetlerine,ilaç prospektüslerinde bile 1.000.000 da bir yan etki görülse bile yazılmak zorundadır,yani lafın özü Toyota'nın bu serideki her aracında gaz pedalı sorunu olacak diye bir şey yok,ama adamlar firma imajını her şeyin üstünde tuttuklarından geri çağırıyorlar,ayrıca hatayı kabullenmek de bir erdemdir.
  • Paran varsan alman (kalite+güvenlik+konfor+güç)
    Paran yoksa japon (ekonomik)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emres159

Paran varsan alman (kalite+güvenlik+konfor+güç)

bu tamamen türkiye şartları için geçerli;) cünkü türkiyede bi mercedes S serisinin yada bmw 7 serisinin toyota honda mazda nissan v.s de rakibi yok dünyada ise her türlü japon
  • quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

Orijinalden alıntı: emres159

Paran varsan alman (kalite+güvenlik+konfor+güç)

bu tamamen türkiye şartları için geçerli;) cünkü türkiyede bi mercedes S serisinin yada bmw 7 serisinin toyota honda mazda nissan v.s de rakibi yok dünyada ise her türlü japon

Bence dünyada da rakibi yok S serisinin(kendi segmentinde) Sonuçta 7 Serisi bile S Sersinin yanına yaklaşamazken Japonlardan çok bi şey beklememek lazım Ama onlar da ellerinden geleni yapıyorlar tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codename47,5 -- 4 Eylül 2010; 23:05:33 >

• Amerikan
  • Italyan, araba dedigin biraz ozgun olacak, her modeli birbirinin aynisi alman markalari ya da sekilsiz japon araclari(istisnalar kaideyi bozmaz) nerede italyan araclari nerede.

Bir alfa-romeo ya bakiyorum, bir toyota ya bakiyorum pesinden birde vw ye bakiyorumda. Alfa Romeo araba uretiyor ise digerleri kesinlikle baska bir sey uretiyor.

Alfa-Romeo sundan, Lancia sina , maserati sinden ferrari sine italyanlar bambaska duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Italyan, araba dedigin biraz ozgun olacak, her modeli birbirinin aynisi alman markalari ya da sekilsiz japon araclari(istisnalar kaideyi bozmaz) nerede italyan araclari nerede.

Bir alfa-romeo ya bakiyorum, bir toyota ya bakiyorum pesinden birde vw ye bakiyorumda. Alfa Romeo araba uretiyor ise digerleri kesinlikle baska bir sey uretiyor.

Alfa-Romeo sundan, Lancia sina , maserati sinden ferrari sine italyanlar bambaska duruyor.

İtalyanların özgün araba ürettikleri fikrine ben de katılıyorum. Ama Alfa Romeo ile gidipte Toyotayı, Volkswageni karşılaştırmak acımasızlık olur(özellikle Almanlara karşı) Alfa premium bir marka Almanlarla karşılaştırılacaksa ancak Mercedes-BMW gibi markalarla karşılaştırılabilir Volkswagenle değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Codename47,5

quote:

Italyan, araba dedigin biraz ozgun olacak, her modeli birbirinin aynisi alman markalari ya da sekilsiz japon araclari(istisnalar kaideyi bozmaz) nerede italyan araclari nerede.

İtalyanların özgün araba ürettikleri fikrine ben de katılıyorum. Ama Alfa Romeo ile gidipte Toyotayı, Volkswageni karşılaştırmak acımasızlık olur(özellikle Almanlara karşı) Alfa premium bir marka Almanlarla karşılaştırılacaksa ancak Mercedes-BMW gibi markalarla karşılaştırılabilir Volkswagenle değil...

ahh alfa ahhh cok değişik bir karızması var 159 un

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

quote:

ahh alfa ahhh cok değişik bir karızması var 159 un

Şimdi verseler alırım o ayrı tabi

• Çin ulan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Çin ulan.

• sarışının-almanın- adı,

esmerin-japonun- tadı.

özetle...
  • Acaba ''Alman mı, Amerikan mı?'' ya da ''Amerikan mı, Japon mu?'' die bi topic açılsa tartışma bu kadar uzar mıydı
  • quote:

Acaba ''Alman mı, Amerikan mı?'' ya da ''Amerikan mı, Japon mu?'' die bi topic açılsa tartışma bu kadar uzar mıydı

sanırım uzamazdı
    gelelim diğer konuya toyota honda mazda ve diğerleri gibi japon otomobillerinin sorunsuzluğuyla mercedes bmw gibi markalar boy ölçüşür.sorunlu opeller kes yapıştırcı volkwogen boy ölçüşemez lexus acura gibi markaları demiyorum bile.
    2006 yılında JD Power and Associates Araçların Güvenilebilirlik Araştırmasına dayanarak Lexus markasını ABD'de en dayanıklı ve sağlam otomobil üreten marka seçti. Lexus bu ödülü 12 yıldır ardışık olarak kazanmıştır. bak bunu ben demiyorumhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Lexus burdakiler diyor elin adamı yapıyo yavvvv yapcak bişey yok

• japon yapmış bilen binsin diye :)
    alman yapmış herkes binsin diye :)

karar vermek zor ama alman bence iki ulusta sağlam yapıyor...
  • aslnda hep japon alman tartısması oluyor, işinucunda amerika var bazıları begenmesede oldukca iyi fransa var bu japon alman olayı sanki biraz fenerbahçe-galatasaray tartısması gibi
  • Uzun suredir foruma yazamamistim. Bir klasik otomobil tartismasi olan Japon-Alman kiyaslamasindan yazmaya tekrar baslayim dedim.

Japon mu, Alman mi? aslinda net bir cevabi yok bu sorunun. Simdiye kadar sahip oldugum araclarin tamami bu iki gruptandi hep. Yani Toyota`da kullandim Honda`da. Mercedes ve VW`de. Sunu acik ve net soyleyebilirim ki Japon araclari kesinlikle daha sorunsuzdur. Mercedes`te dahil hicbir avrupa otomobili bir Honda yada Toyota kadar problemsiz degildir. Bunnun nedenlerini aciklamak cok uzun surer, detayli bir konu cunku. Ama en temel neden japonlarin uretimde kalite (malzeme kalitesinden bahsetmiyorum, uretim kalitesi farkli bir seydir) ve musteri memnuniyeti anlayislarindan gelmektedir. Ama vellakin sorunsuzluk benim icin onemli degil arkadas ben arabada konfor, performans, stil gibi baska seylere bakarim derseniz o zaman Alman onde gelir. Yani kisacasi otomobil sizin icin sadece A noktasindan B noktasina ulasma araciysa ve eknomide benim icin onemli derseniz Japon alin (aslinda japona koreyide ekleyebiliriz artik). Ama ben otomobili kullanirken keyif almak istiyorum derseniz Alman alin. Honda fanatigi arkadaslar kizicak belki ama 30 yasindaki Mercedes`ten aldigim keyfi 0 Honda`da dahi alamiyorum (hatta Acura`da dahil). Ama giderken yolda kalicakmiyim herhangi bir ariza lambasi yanicak mi, yanarsa ne kadar masraf cikaricak diyede dusunmuyorum o ayri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 12 Eylül 2010; 1:31:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: diesotto

Uzun suredir foruma yazamamistim. Bir klasik otomobil tartismasi olan Japon-Alman kiyaslamasindan yazmaya tekrar baslayim dedim.

Japon mu, Alman mi? aslinda net bir cevabi yok bu sorunun. Simdiye kadar sahip oldugum araclarin tamami bu iki gruptandi hep. Yani Toyota`da kullandim Honda`da. Mercedes ve VW`de. Sunu acik ve net soyleyebilirim ki Japon araclari kesinlikle daha sorunsuzdur. Mercedes`te dahil hicbir avrupa otomobili bir Honda yada Toyota kadar problemsiz degildir. Bunnun nedenlerini aciklamak cok uzun surer, detayli bir konu cunku. Ama en temel neden japonlarin uretimde kalite (malzeme kalitesinden bahsetmiyorum, uretim kalitesi farkli bir seydir) ve musteri memnuniyeti anlayislarindan gelmektedir. Ama vellakin sorunsuzluk benim icin onemli degil arkadas ben arabada konfor, performans, stil gibi baska seylere bakarim derseniz o zaman Alman onde gelir. Yani kisacasi otomobil sizin icin sadece A noktasindan B noktasina ulasma araciysa ve eknomide benim icin onemli derseniz Japon alin (aslinda japona koreyide ekleyebiliriz artik). Ama ben otomobili kullanirken keyif almak istiyorum derseniz Alman alin. Honda fanatigi arkadaslar kizicak belki ama 30 yasindaki Mercedes`ten aldigim keyfi 0 Honda`da dahi alamiyorum (hatta Acura`da dahil). Ama giderken yolda kalicakmiyim herhangi bir ariza lambasi yanicak mi, yanarsa ne kadar masraf cikaricak diyede dusunmuyorum o ayri.

hocam merso gercekten cok farklı size katılıyorum, hondada ben kullanırken aldıgım en büyük zewk o motoru ve şanzımanı ( şimdi kimisi dicektir 125 ne olcak gibisine ama cok farklı 1.4 170 lık golf sahibide oldum yada cok farklı araçlarda kullandım buna benzer ama hondada ki bu tat başka ama honda bi merso gibi yola yapısmıyor yada 150 ile viraj a girdigimde biliyorum ki mercedes her türlü topluyacak honda bu güveni vermiyor, bazıları su lafa cok kızıyor ama söylemeden edemiyecegim bmw,audi,honda mazda,ford vw,toyota v.s araçlara sahip oldum ama mercedes ve digerleri bence dogru

• Alfa desem ama bununda yakında alaman olma ihtimali var
  • Paran varsa Alman, paran yoksa alaman.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.