Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Japonlardan tek sıcak baktığım marka Nissan.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

avensisede yeter accordada . İlk fırsatta insignia almaya calısacagım. Beyaz olsun mümkünse :D. Arkada v6 mı yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

japon-alman markalarını yazıp ünlü güzel araçlarını koysak güzel olur aslında

bence gerekmeye bilir sadece toyotanın ürettiği 100 den farklı model araç vardır.
    japonmu almanmı derseniz ???
    amerikende katanlar olmuş ??
    1. tercihim amerikadaki japonlar :DDD
    2. tercihim mercedes
    3. tercihim ise amerikanlar olurdu.
  • kendi görüşümdür.
    araba alırken ya alman ya japon tercih ederim.
  • alman
  • Forumdakilerin çoğu japon denilince sadece ülkemize gelen araçlardan ibaret sandığı için, onlarca farklı modeli bilmiyor

Sorunsuzluk dersen hepsi baya önlerde, başlarında da mazda var sanırım, pickup jeep binek araç spor araç farketmez hepsini japondan yana kullanırım
  • japonlar biraz geri kalmadımı teknoloji olarak ?

adamlar motorlara biturbo koydular artık 2. turbo var halen atmosferik motor diye takılıyor adamlar benzin düşmanları
  • Tercih sıralaması yaprsak

1. Japon
    2. Kore
    3. Fransız
    4. İtalyan
    5. Hindistan
    6. Rusya
    7. Otobüs-dolmuş
  • Para sorunu olmadan kendime araba almayı düşünüyorsam tercihim " 1 - MERCEDES 500 2 -BMW 520 3- AUDİ A 6 - 4 -VOLVO S 80 -5 W.PASSAT CC olur.. Bu tercih kişiden kişiye değişir..Saygılarımla..
  • Otomobil alırken ülkesine değil kendisine bakarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

biraz mantıklı düşünün birde madalyonun öbür yüzüne bakın
    peki o teknolojiyi herzaman almanlara ,abd ve avrupaya kim üretti ,geliştirdi

ses sistemleri WALKMAN ı hatırlayan varmı alman malımıydı yoksa
    televizyonlar
    kamera-fotograf makinesi
    bilgisayar
    oyun konsolları
    elektronik sistemlerin
    donanımlarının tüm devreleri ve elemanları.

japonlarda ve onlar icat edip geliştirdi
    sony,aiwa,toshiba,sharp,panasonic,(LG-hitachi),sanyo,seiko,ataba,akai, en önemlisi Pıoneer, Nec,casio,fujitsu,Fuji,,canon,olympus,Maxell,JVC, Nintendo, vs vs vsv svs vs + onlarca yarı iletken teknolojik üretim tesisleri.

"Hani Herbaşarılı erkeğin arkasında br kadın vardır ya Her başarılı markanın arkasında herzaman japon vardır"
    avrupa amerika asya ırkı dediğin savaşçı,kaba,vahşi ,hırçın milletler. ince işlere kafaları basmaz.

Sanayi Devrimini kimler yaptı,bunun cevabını ver sonra yazacaklarına karar ver istersen...

SANAYİ İNKİLABI Oku öğren aslında sana cevap bile vermezdim ama
    sanayi inklabını saltanatlarını , lüks hayatlarını sürdürebilmek için başkalarını hiçe sayan yozlaşmış caniler yaptı.,

XVIII.Yüzyılın sonunda serbest güçlerin ilk kentsel sanayi toplumunu yarattığı İngiltere’de XIX.yüzyılın ilk 70 yılında eşine rastlanmamış bir ekonomik gelişme görüldü.Geniş ticari yayılmaya
    Fabrika üretim sisteminin büyük ölçüde uygulanmasına ve buharlı makinelerin gittikçe artan üretim süreçlerine kullanılmasına dayanan sanayileşmedeki gelişmenin ardından nüfus büyümesi kentsel kalkınma baş gösterdi.Demir yollarının ve buharlı gemilerin kullanımı ile birlikte buharın gücü ulaşıma da uygulanmaya başlandı.Kent yaşamı.İngiltere’de pek çok toplumsal siyasal kurumun baş göstermesine yol açtı.

XVII.Yüzyılda ve XIX.Yüzyılda eski İspanya,Portekiz ve Hollanda İmparatorlukları gerilemeye başladılar.Bir dizi ayaklanma İspanya ve diğerlerini sömürgelerinden kopardı.Bu ülkelerin sömürgelerini alan Britanya büyük sömürgelere ve ayrıca Afrika ve Asya’da birçok adacık ve yere sahip olunca Avrupa’nın en güçlü deniz devleti olarak ortaya çıktı.
    1800 yılında: DÜNYANIN %55 ‘i...
    1878 yılında: DÜNYANIN %67 ‘si...
    1914 yılında: DÜNYANIN %84 ‘ü

Avrupalı devletlerin sömürgesi altına girdi.

1914’TE SÖMÜRGELERİN YÜZÖLÇÜMÜ:

İNGİLTERE: 32.0 MİLYON KM VE 391 MİLYON NÜFUS

FRANSA: 10.5 MİLYON KM VE 62.3 MİLYON NÜFUS

ALMANYA: 3.2 MİLYON KM VE 13 MİLYON NÜFUS

BELÇİKA: 2.5 MİLYON KM VE 15 MİLYON NÜFUS

PORTEKİZ: 2.2 MİLYON KM VE 10 MİLYON NÜFUS

HOLLANDA: 1.9 MİLYON KM VE 37.4 MİLYON NÜFUS

İTALYA: 1.5 MİLYON KM VE 1.3 MİLYON NÜFUS

* Buharlı makine. Sanayi devriminin en önemli gelişmelerinden birisi buharlı makinenin bulunuşudur. 1763'de James Watt, İskoçya'da buharla çalışan makineyi buldu.
    * 1807'de Robert Fulton adındaki Amerikalı buharlı makineyi gemilere uyguladı. 1840'da ilk düzenli okyanus ötesi buharlı gemi seferleri başladı.
    * 1825 tarihinde ilk kez buharlı makine lokomotiflerde kullanılmaya başlandı.
    * 1844'de Samuel Morse Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk ticaret amaçlı telgraf servisini hizmete soktu.
    * 1876'da Alexander Graham Bell telefonu buldu.
    * Tarım teknolojisinde gelişmeler sağlandı. Almanya bu alandaki gelişmelere öncülük etti. Almanlar pancardan şeker çıkarma tekniğini buldu. Bir başka Alman kimyager suni gübreyi yaptı. 1834'de bir Amerikalı mühendis bir biçerdöver icat etti. 1870'lerden sonra konserve yiyecek imalatı hızlı bir biçimde arttı.
    * 1830–1860 arasında İngiltere'de daha etkili maden tasfiye yöntemlerinin geliştirilmesine paralel olarak kömür üretimi hızla arttı. Çünkü yüksek demir ve çelik talebi bu yöntemler sayesinde kolayca karşılanabiliyordu.
    * Bu üretim sayesinde 1800–1830 arasında köprü, kanal, demiryolu vb. gibi inşaatlar hızla arttı. 1850'lere kadar genelde İngiltere'nin tekelinde olan sanayi devrimi, bu tarihten sonra tüm Avrupa'ya ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yayıldı. Günümüzde ise, gelişmekte olan ülkelere doğru bir yönelme gözlenmektedir.

Japonya'da yoğun teknolojik dönüşümün devlet güdümünde Batı'dan teknoloji transferi yoluyla sağlandığı hemen akla gelir. Fakat tüccar ve zanaatçı sınıflarla bunların oluşturduğu küçük yerel birlikler olmasaydı, sadece ithal bilgi ve makinelerle sanayileşme gerçekleşemezdi. Japon sanayi devrimi ithal teknolojilerden ziyade, Tokugawa döneminde (1601-1868) geliştirilmiş tekniklerin yeni ortamda daha hızlı ilerletilmesine dayanıyordu.

yani electrositatic sen ve sizin gibiler herzaman sömürülmeye mecbursunuz ve sömürüleceksiniz. git o çok beğendiğin fransızların, ingilizlerin mallarını öv birazda onların tarihini ve senin yaşadığın bu millete ve dünyaya neler çektirdiklerini binlerce doğmamış çocuğun katillerini ve binlerce anaya tecavüz edip öldüren katillerin mallarını kullan.

ayrıca ben mekanik, kömür, vs gelişmeden bahsetmedimki teknolojik ürünlerden bahsettim. markalar yazmıştım onlar dünyada bu sektörde sevilen ve söz sahibi olan markalar değilmi ey Allahın kulu. ilk icat edenlerden bahsetmedim taş devrine gitseydiniz bari. Allah sizi islah etsin.

Of bu ne sağlam olmuş be. Okuyup okuyup ağlardım ben olsam.

• Benzinli de Japon, dizelde Alman derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz sunuda soylemek lazim her iki millette 2. Dunya savasindan bitmis bir sekilde cikmis devletlerdir ve bu kisa surede sanayilerinin durumu ortadadir o yuzden her zaman taktir etmisimdir japon ve almanlari biri dunyanin en buyuk 3. Ekonomisi digeri 4. Buyuk ekonomisi helal gercekten..

• almanlara bir sempatim yok ama bu konuda japonlar asla yarışmaz türkiyedeli japon fanatikleri tartışır bunu anca. Tüm dünya devleri alman dahada ötesi yok (mercedes,bmw,audi,porsche,çok sevmesemde vw)
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Tercih sıralaması yaprsak

1. Japon
    2. Kore
    3. Fransız
    4. İtalyan
    5. Hindistan
    6. Rusya
    7. Otobüs-dolmuş

Listeye bak hizaya gel Hindistan var ama Almanya yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shark`y

quote:

1. Japon
    2. Kore
    3. Fransız
    4. İtalyan
    5. Hindistan
    6. Rusya
    7. Otobüs-dolmuş

E madem ısrar ettiniz, gelin o zaman hizaya.

Tata bile kullanır, en ufak rahatsızlık duymam, ama Alman malı yerine otobüs-minibüs tercih ederim.
  • Alman aracı kullanan biri olarak sunu soyleyeyim alacagıniz araca gore degisir mesela volvo carpısma videosunu gordum ben birde mercedesi gordum inanamadım.accord kullandım benim passattan daha iyi araba.avensiste ise benim passatın albenisini goremedim.S 320ye bindim baska bir dunya.yani arabasına gore degisir.

• mercedesle toyota veya hondayı karşılaştıramayız. hatta bmw ve audi ile bile. onların muadili lexus, acura ve infiniti'dir. ama volkswagen ile toyota kapışır. sorunsuzluk konusunda yine toyota ama volkswagenin albenisi var. bir sürü güzel donanımı var. bir kere dsg yeter. yalnız japon kadar sorunsuz değiller. o yuzden ikiside eşit sayılır. ne zaman dsg sorunsuz olur birde dogus oto müşterilerine saygı gösterirse ozaman volkswagen belki satışlarını ikiye katlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shark`y

quote:

1. Japon
    2. Kore
    3. Fransız
    4. İtalyan
    5. Hindistan
    6. Rusya
    7. Otobüs-dolmuş

E madem ısrar ettiniz, gelin o zaman hizaya.

Tata bile kullanır, en ufak rahatsızlık duymam, ama Alman malı yerine otobüs-minibüs tercih ederim.

Peki nedeni nedir merak ettim ?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.