Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon ve Kore tabii ki. Alman'a asla kazıklanmam.
  • Motor hacmine bağlı vergi sistemi kalksa ve ülkemize Amerikan araçları da güzel fiyatlarla girse, çok enteresan rekabetler olurdu. C-D-E segmenti ve SUV+Muscle Car da.
  • YOK ALMAN İYİ YOK JAPON İYİ BÖYLE BİR AYRIM YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL BOŞ BOŞ YORUMLARA GEREK YOK. japonunda iyi aracı var almanında iyi. köt¨¹ araçları yokmu? var tabi....

Arabanın makb¨¹l¨¹ kendi vatanında ¨¹retilenidir. Eniştemde 1992 model HIACE minib¨¹s var orjinal japon ¨¹retimi araç taş gibi hala canavar gibi sorunsuz gidiyor. Ama gel gelelim şuan ki toyotalar çin'de yada kore'de ¨¹retiliyor. g¨¹ncel kasa HIACE içinin kalitesi berbat ötesi. iki aracı karşılaştırsak gider 1992 model olanı alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nilve

Alman araçlarını daha iyi konfor, yalıtım, işçilik ve malzeme kaliteleri, daha verimli motorları, daha başarılı şanzımanları, daha rijit gövde yapıları nedeniyle daha üstün buluyorum.

Şimdi Opel Insignia, konfor, yalıtım, malzeme kalitesi, şanzıman,motor ve özellikle işçilik konusunda Avensis'ten üstün mü? Hangisinin daha rijit gövde yapısına sahip olduğunu kestiremiyorum ama diğerlerinde daha iyi olmadığına eminim.

Ya da Passat'ın malzeme kalitesi ve işçiliği Accord'dan iyi mi?

Son olarak böyle bir genelleme yapılabilir mi?
  • Alman....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Paran varsa Alman... ( Almanya üretimi olan modeller )
    2- Paran Yetmediyse Alman markası altında üretilen ama Almanya üretimi olmayanlar ( örn: Polo )
    3- Paran hala yetmiyorsa Alman teknolojilerini kullanabilen Avrupalı üreticiler ( Seat - Skoda gibi )
    4- Paran hala yetmiyorsa yukarıda sayılan sıralamayla 2.el otomobiller..
    5- Paran hala yetmiyorsa belediye otobüsü , Metrobüs, Toplu taşıma...

Japon mu ... Sorunsuzluğu arabaya otomatik vites (mmt) koyunca biten Corolla'lar uzak olsun... Amerika'da olsak ucuz diye alırdık bir Camry bedavaya binerdik ama Türkiye'de durum budur..
  • Spor icin alman binek icin japon ama herkesin fikrine saygi duymak gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şahsen rusları tercih ederim hemen hepsi güzeller
    nasıl konu böyle genelleme 70'li 80'li yıllarda kaldı
    bugün kore arabalarına burun kıvıranlar bundan 10-15sene önce hangi marka cep telefonu,tv kullanıyorlardı şimdi hangi markaları kullanıyorlar bir baksınlar
    muhteşem! alman mühendisliğinin elinde elektronik anlamda ne kaldı grundig mi , telefunken mi?
    bir 10 yıl sonra elinde ne kalacak??
    işim gereği bir çok milletten mühendisle çalışıyorum
    almanlar bizden disiplinlidir,çalışkandır,kuralcıdır ama kesinlikle bizden daha zeki değil
    bu aşağılık kompleksi olanları anlamak mümkün değil
  • ford araçlarına sony marka müzik sistemi kurması ile övünür hale gelmiş hala ülkeler ile markaları özdeşleştiren var. belki şaşıracaksınız ama araçların marka ayırt etmeden çoğunda kullanılan bazı parçalar bile aynı artık. çoğu küçük parça çinde üretiliyor. bunu bmw de yapıyor, infiniti de yapıyor, pejo da yapıyor. siz sanıyorsunuz ki montaj nerede yapılıyorsa araç orada üretiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evrenye

Spor icin alman binek icin japon ama herkesin fikrine saygi duymak gerek

Spor otomobil dersek, kesinlikle İtalyan derim. Ferrari, Maserati, Lamborgini, Bugatti... Bunlar katıksız spor otomobildir.

Almanlar'da bunlarla ciddi anlamda boy ölçüşecek araba Porsche'dir. Tek katıksız spor otomobil bu bildiğim kadarıyla. Mercedes, BMW ve Audi'nin spor modelleri de var ama saf kan sayılmaz.

Spor araba söz konusu olunca Subaru, Nissan, Mitsubishi gibi Japonlar'ı da gözden kaçırmamak gerek.

Ayrıca tartışma Alman-Japon ekseninde cereyan ettiği için burada Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Mini gibi İngiliz kökenli markalar - ki ilki hariç hepsi satıldı - ile İsveç ve Amerikan arabaları gündemde bile değil maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetturk52 -- 25 Ağustos 2012; 23:20:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

quote:

Orijinalden alıntı: Evrenye

Spor icin alman binek icin japon ama herkesin fikrine saygi duymak gerek

Spor otomobil dersek, kesinlikle İtalyan derim. Ferrari, Maserati, Lamborgini, Bugatti... Bunlar katıksız spor otomobildir.

Almanlar'da bunlarla ciddi anlamda boy ölçüşecek araba Porsche'dir. Tek katıksız spor otomobil bu bildiğim kadarıyla. Mercedes, BMW ve Audi'nin spor modelleri de var ama saf kan sayılmaz.

Spor araba söz konusu olunca Subaru, Nissan, Mitsubishi gibi Japonlar'ı da gözden kaçırmamak gerek.

Ayrıca tartışma Alman-Japon ekseninde cereyan ettiği için burada Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Mini gibi İngiliz kökenli markalar - ki ilki hariç hepsi satıldı - ile İsveç ve Amerikan arabaları gündemde bile değil maalesef.

Dedigim Gibi Herkesin Fikrine saygi duymak gerek bu benim fikrim ayrica Bugatti Alman Otomibilidir Vw Markasini Bunyesidedir Sunuda Eklemek Isterim Porsche Kalkista hemenhemen tum italyanlardan ustun dur buda zaten benim icin en onemli kriterdir

• olaya birde su açıdan bakmak lazım almanların tum aracları premium seviyesınde yani yuksek gelirli kişilere hitap ediyor orta seviyenin ulaşabileceği tek marka ww ama oda altın bile olsa ben 1 sene bekleyip kapısında yatıpta üstüne birde para verip boş oğlu boş direksiyonunda korna fonk başka birşey olmayan modeline para vermem kimse usura bakmasın bu nedenle ortra sınıfta japon derim ben
  • bu arada korelileride yabana atmayın gümbür gümbür geliyolar
  • Bu arada Hangi almanlardan bahsediyoruz Mitsubishi'nin Gdi teknolojisini Fsı Yapan Veya Toyota'nın VVt-i sistemini araklayan almanlardan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Japon ve Kore tabii ki. Alman'a asla kazıklanmam.

niyee japonlar çok düzgünmü insanlar da milleti kazıklamıyorlarr japon al 10 yıl bin alman al ömür boyu binn ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatsalmann -- 26 Ağustos 2012; 10:44:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatsalmann

quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Japon ve Kore tabii ki. Alman'a asla kazıklanmam.

niyee japonlar çok düzgünmü insanlar da milleti kazıklamıyorlarr japon al 10 yıl bin alman al ömür boyu binn ...

Aldığın japonada ömür boyu biniyorsun.Almanlardan tek farkı japonlar bu sırada ilerliyebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

Merhaba.

Konuyla alakali vermis oldugunuz bilgiyi duzeltmenizi rica ederim:

Bugatti, Fransa'ya aittir.

Saygilar

Edit: Alıntı kısaltma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febr -- 26 Ağustos 2012; 11:07:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: nilve

Alman araçlarını daha iyi konfor, yalıtım, işçilik ve malzeme kaliteleri, daha verimli motorları, daha başarılı şanzımanları, daha rijit gövde yapıları nedeniyle daha üstün buluyorum.

Şimdi Opel Insignia, konfor, yalıtım, malzeme kalitesi, şanzıman,motor ve özellikle işçilik konusunda Avensis'ten üstün mü? Hangisinin daha rijit gövde yapısına sahip olduğunu kestiremiyorum ama diğerlerinde daha iyi olmadığına eminim.

Ya da Passat'ın malzeme kalitesi ve işçiliği Accord'dan iyi mi?

Son olarak böyle bir genelleme yapılabilir mi?

Pardon? Avensis daha mı kaliteli yani?

Avensis daha mı güzel?

• quote:

Orijinalden alıntı: DesertEagle67

İKİSİDE İİ AMA HİÇ BİR ZAMAN BİR NİSSAN BİR AUDİ OLMADI YADA BİR HONDA MERCEDES OLMADI OLAMAYACAK OLAMAZ!!!!

tabiki olamayacak, biri premium digeri orta sinif ureticisi.
    Ama Nissan, Honda ve Toyota premium sinifa yonelik Infiniti, Acurave Lexus'u yaratti.
    kiyaslama yapacaksaniz bu markalarla yapmaniz gerekir.
    Bu markalarin asla Audi ya da Mercedes olamayacagini iddia etmeniz ise komik olur.
    Bu 3 Japon-Amerikan kirmasi premium marka Aui'ye nal toplatir.
    Mercedes ve BMW ile basabas guresir (ama onlari henuz yenemezler, bir sure daha calismalari gerekir)

10 gun once Lexus GS kullanma firsati buldm, hakkaten baska bir dunya,
    Turkiye'de satilsa pekcok insanin algi ve goruslerini degistirecegine eminim.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.