Şimdi Ara

Alman Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ne yaparsam yapayim alman tarihini Okuyamiyorum.Sanki 1800 lere kadar almanya diye bir devlet yokmuş gibi geliyor.Tavsiyeleriniz neler okuyabilmem icin?(Bu arada Kutsal Roma Imparatorluğu'na net olarak alman imparatorluğu denilebilir mi?)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya yoktur.
  • İngiltere var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi yıl hatırlamıyorum ama bi yerden sonra osmanlıdaki beylik sistemi gibi oluyor. Yani kutsal roma diye bi devlet var ama aslında küçük devletçikler kendileri yönetiyor bi zaman sonra artık hep kendi başlarına yönetiyorlar. Prusya mesela. Ondan önce ise avrupa da önemli bir ırklar savaşlar ile. Romalılar olsun fransızlarla olsun.
  • Nasıl yani?

Google'a "Büyük Karl" veya almanca "Karl der Grosse" yaz, 768 yılından sonrasını oku.

Ayrıca "Rex Germonarum" diye aratmanı tavsiye ederim. Germen'lerin kralı anlamına gelmektedir.

Ayrıca 1500'lü yıllarda olan alman reformasyonu ve Martin Luther her ama her tarih kitabında ayrınıtlı anlatılır....
  • Kutsal Roma İmparatorluğuna büyük ölçüde Alman İmparatorluğu diyebiliriz ama tam anlamıyla değil.
    Almanya tarihi hep küçük şehir devletlerinden oluşmakta.1871 de tekleşebildiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stormcloud kullanıcısına yanıt
    zıt ifadeler.

Kutsal Roma İmparatorluğuna büyük ölçüde Alman İmparatorluğu diyebiliriz

koca silahlı heykeller dışında buna dair kanıtlarınız var mı

yoksa fazlaca nasyonal sosyalizm propagandalarını zihin yıkama manevralarına mı maruz kaldınız..
  • Zaten tam anlamıyla demedim dikkat ederseniz fakat bulunduğu coğrafya,hanedanlar ve kültürel yapısı itibariyle 'Alman' imparatorluğu demek yanlış olmuyor.Ayrıca Almanya ile ilgili alakalı alakasız bir şey söylendi mi hemen Nazi propagandası yaftalaması yapmak... tipik batı medyası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormcloud -- 31 Ağustos 2019; 22:16:4 >
  • stormcloud kullanıcısına yanıt
    Turk ne kadar osmanliysa
    Alman da o kadar romali ve yunandir
    Tamamiyle fikridir
    Tiple biten bilimsel hic bir kaynakla kaynastirlacak veriye ulasilamamistir...
    Nazisin demedim
    Narsistsin dedim
    Saka bi yana
    Bu tarz ifadeleri kaynaksiz yazilmamali..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman ulusundan ziyade Germen ulusu ve tarihi demek daha mantıklı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.