Beyler yarın almanca sınavı var da çalışıyordum.Baya zayıftır almancam biraz yardım edebilecek var mı çok önemli bu sınav.Mesela hoca deftere şunu yazmış;
Welche sprache sprichst du am liebsten?
cevap olarak:Ich spreche am liebsten Turkisch und Englisch.
2-Welche spache spricht man in den USA?
In der USA spricht man Englisch.
Bunlardan 2. sini anladım sanırım ama 1. si ne demek bilmiyorum.
Sonra Erzungen sie die Endungen var o ne demek,bir de;
An die Tafel kommen.
a)Komm on die Tafel!
b)Kommt on die Tafel!
c)Kommen und nationalitaden
yazmış.
Bir de Stellen sie Faragen var.
Bunların ne olduğunu söyleyebilen bir arkadaş olursa çok büyük hayır duamı alır.
Yukarı
quote:
Orijinalden alıntı: Silkroad_Archer
Yukarı
1. soru en çok hangi dili severek konuşuyosun demiş. Sen de en çok türkçe ve ingilizceyi severek konuşuyorum demişsin
quote:
Orijinalden alıntı: alles90
1. soru en çok hangi dili severek konuşuyosun demiş. Sen de en çok türkçe ve ingilizceyi severek konuşuyorum demişsin
Sağolasın hocam peki by sprichst spricht falan neye göre çekimleniyor?
quote:
quote:
Ben demek istiyoran spreche ama o (kız veye erkek) anlamında kullanıyorsan spricht oluyo. ıch spreche Deutsch er spricht Deutsch
Ich. e Du. st er,sie,es. t wir. en ihr. t Sie,sie. en
fiilin ilk halinin sonundaki -en i atıp hangi özne ise onun karşısındaki eki getireceksin. mesela gehen fiilini cekimleyeyim; ich gehe Du gehst Er,sie,es geht Wir gehen Ihr geht Sie,sie gehen.
Bazı düzensiz fiiller var onların cekimlenmesi tamamen farklı dua et de onlardan az sorsun. Cümlelerin çevirisini de yapmak isterdim ama telefondayim kusura bakma bu kadar oldu
quote:
quote:
quote:
Ben demek istiyoran spreche ama o (kız veye erkek) anlamında kullanıyorsan spricht oluyo. ıch spreche Deutsch er spricht Deutsch
Peki her cümlede mi bu böyle oluyor?Yani er lernt Deutsch ich lerne Deutsch
mu olacak?
quote:
Orijinalden alıntı: Bykanarya
fiilin ilk halinin sonundaki -en i atıp hangi özne ise onun karşısındaki eki getireceksin. mesela gehen fiilini cekimleyeyim; ich gehe Du gehst Er,sie,es geht Wir gehen Ihr geht Sie,sie gehen.
Bazı düzensiz fiiller var onların cekimlenmesi tamamen farklı dua et de onlardan az sorsun. Cümlelerin çevirisini de yapmak isterdim ama telefondayim kusura bakma bu kadar oldu
Valla hocam çok sağol bu kadar bile uğraşmışsın çok teşekkür ederim.
Bide şu perfect olayını özet geçebilecek var mı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Bykanarya
Valla hocam çok sağol bu kadar bile uğraşmışsın çok teşekkür ederim.
önemli değil
quote:
Orijinalden alıntı: what does it mean
Hangi okul
quote:
Orijinalden alıntı: TheRaider
Hangi okul
Yahya kemal beyatlı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: TheRaider
Hangi okul
Yahya kemal beyatlı
Yemedi
quote:
quote:
quote:
quote:
mu olacak?
Hocam istisnalar var ama evet fiillerin yuzde 90nında öyle oluyor ıch - fiile e takısı ekle du - fiile st takısı ekle er-es-sie - fiile t takısı ekle wir - fiile en takısı ekle ihr - fiile t takısı ekle
ich gehe, du gehst, er/es/sir geht, wir gehen, ihr geht (gehen=gitmek) yani böyle çekimlersen büyük ihtimal tutar birkaç istisnayı da yazıyım belki denk gelirsin sein fiili= ich bin du bist er/es/sie ist wir sind ihr seid
essen fiili(yemek yemek) ich esse du isst er/es/sie isst (değişmiyo) wir essen ihr esst
möchten fiili(istemek) ich möchte du möchtest er/es/sie möchte(değişmiyo) wir möchten ihr möchtet
quote:
Welche sprache sprichst du am liebsten? = Hangi dili en çok severek konuşursun?
cevap olarak:Ich spreche am liebsten Turkisch und Englisch. = türkçe ve ingilizceyi çok severek konuşurum
2-Welche spache spricht man in den USA? = insanlar amerika bir. dev. hangi dili konuşur?
In der USA spricht mAn Englisch. Amerikada ingilizce konuşulr
Bunlardan 2. sini anladım sanırım ama 1. si Ne demek bilmiyorum.
Sonra Erzungen sie die Endungen var o ne demek,bir de; = ordaki erzungen deil ergânzen ' dir.
An die Tafel kommen.
a)Komm on die Tafel! Doğrusu bu emir kipinde tahtaya gel.
b)Kommt on die Tafel!
c)Kommen und nationalitaden
yazmış.
Bir de Stellen sie Faragen var. Stellen Sie Fragen dir o.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
mu olacak?
Hocam istisnalar var ama evet fiillerin yuzde 90nında öyle oluyor ıch - fiile e takısı ekle du - fiile st takısı ekle er-es-sie - fiile t takısı ekle wir - fiile en takısı ekle ihr - fiile t takısı ekle
ich gehe, du gehst, er/es/sir geht, wir gehen, ihr geht (gehen=gitmek) yani böyle çekimlersen büyük ihtimal tutar birkaç istisnayı da yazıyım belki denk gelirsin sein fiili= ich bin du bist er/es/sie ist wir sind ihr seid
essen fiili(yemek yemek) ich esse du isst er/es/sie isst (değişmiyo) wir essen ihr esst
möchten fiili(istemek) ich möchte du möchtest er/es/sie möchte(değişmiyo) wir möchten ihr möchtet
Bunlar antworten sie mi oluyor bu konu yani? Antworten sie konusundan 30 puan çıkacakmışta.
komm on die Tafel yanlıs olmus an olması lazım
quote:
Perfektte ilk fiilin hareket bildirip bildirmiceğine bakılır. örnegin koşmak, yürümek, yüzmek, gelmek, gitmek böyle bir oluş ve hareket bildiren fiiiller sein fiilini alır. Geri kalan hareket bildirmeyen fiiller örneğin okumak, çizmek (ki çoğunluk bu bölümdedir.) haben fiilini alır. Örnekle daha iyi anlaşılcak;
Ben İtalya'ya uçtum. ( uçmak bir hareket bildirir) Ich bin in die İtalia geflogen *** her zaman fiil sona atılır ve önüne -ge takısını alır
O, kitap okudu Er hat ein Buch gelesen *** herhangi bir hareket olmadıgından haben fiilini çekimledik ilk
Hocam sona attıgın bazı fiiller sonuna -t takısını alırken bazıları -en takısını alır. Malesef bu bir kurala bağlanmamış kulağına nasıl geliyorsa öyle yapıcaksın. Örnegin, ich habe gemacht (ben yaptım.) ich habe getrunken (ben içtim)
quote:
Orijinalden alıntı: oguz9696
ah ben orayı direk "an"diye okumuşum tepede doğrusu yazılmış an tafel diye. evet orası "on" deil "an"!
quote:
Orijinalden alıntı: P!iZ
quote:
Orijinalden alıntı: oguz9696
ah ben orayı direk "an"diye okumuşum tepede doğrusu yazılmış an tafel diye. evet orası "on" deil "an"!