Amazon.de'yi inceliyordum da birşey dikkatimi çekti, beklentim Almanyada elektroniğin fiyat bakımından Amerikadan çok da farklı olmayacağı idi (euro-dolar farkı olacak elbet ama...) fakat hangi ürüne bakarsam bakayım fiyatlar normal değil sanki, soracağım, Almanyaya gitseniz, istediğiniz ürünü Amazon.com vasıtası ile Almanyaya getirtseniz (Amerika'dan), bavulla Türkiyeye soksanız algoritması çalışıyor mu yoksa Almanya'da da Türkiye'deki gibi gümrük belası var mı? Ya da şu alışveriş sitesi normal fiyatları gösterir diceğiniz bir yer var mı?
Almanya'da elektronik ucuz değil bildiğim kadarıyla. Ben daha önce gittiğimde biraz bakınmıştım, çok avantajlı görünmüyordu fiyatlar. Tabii bu bahsettiğim 2 sene önce aynı bugünkü gibi Euro'nun patladığı 2 YTL'yi geçtiği günlerdi. Orada da gümrük olayı var diye biliyorum ama bizimki kadar sıkı değil. (Yine de daha iyi bilen birilerine sormak gerekir) Tam olayı ben de öğrenebilirsem ve bu yaz gidebilirsem, Ebay'den ucuza bulduğum şeyleri alıp, bavula atıp getirmeyi düşünüyorum
ben de aynı şeyi düşünüyorum da kesin olarak bilgi edinemiyorum malesef
Tam emin değilim, boş bir zamanımda yine araştırırım ama şu an bulduğum sınırlar baya düşük geldi bana.
Amerika'dan bir kişi, Almanya'da bir kişiye hediye gönderiyorsa sınır 45 €. Gönderilen hediye parçalı ise, mesela 2 adet kitap diyelim, biri 30 € biri 50 €. 30luk gümrükten muaf ama 50'den para alıyorlar.
Amerika'dan gönderen veya Almanya'da teslim alacak olan firma ise sınır 22€.
cevap için çok teşekkür ediyorum fakat sınır 45 demişsiniz ama sonrası okunamıyor ? çıkıyor ben de, euro mu yazdınız orda?
bir keresinde laptop getirdim ve gittigidiyorda umduğum fiyata satamadım. Tekrar almanyada ebayda sattım hemde türkiyede yakalayamadığım fiyata bitti açık artırma.
Buraya kadar herşey normal ama ürünü teslim almaya gelen elemanla biraz sohbet ettim. Parayı aldıktan sonra adam bana sırf bu laptopu almak için uçakla türkiyeden geldiğini söyledi ve biletinide gösterdi. Aynı gün geri uçacakmış. Bu işi yapıyormuş. Ben bundan 300 euro kar yaparım diye sırtarıyordu. Hiç ses etmedim. Mutlu kalsın diye
quote:
Orjinalden alıntı: Kirli
45 euro üstü gümrüğemi giriyor yani?
Dediğim gibi tam inceleme fırsatım olmadı ancak anladığım kadarıyla AB ülkeleri dışından ürün getirtiyorsanız, Örn : Amerika, kişiden kişiye gönderimlerde sınır 45 Euro. Gönderen veya alıcı firma olursa sınır 22 Euro.
Bana baya az göründü ama tabii AB içinde sınır yok herhalde. AB dışından olunca problem oluyor
Peki AB ülkeleri içinde elektroniğin nispeten daha ucuz olduğu bir ülke var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme