Şimdi Ara

Almanya'da fakirleşme: Gıda ürünlerine artık alarmlar takılmaya başlandı.[Güncellendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

x (formerly twitter)
    Artı49 (@arti49com) on X
    https://x.com/i/status/1864646490087461318

📢Almanya'da zeytinyağlarına alarm takılmasına gurbetçiler çok şaşırdı:

"Almanya eskisi gibi değil!"

Merkel gidince korkudan solculara oy veren almancıların bunlara şaşırmasına ben şaşırıyorum :D ulan solcular sizleri , surilerin afrikalıların arkasında sıraya dikti! korkudan buna bile tepki gösteremediniz!

quote:

Almanya'da marketlerde zeytinyağlarına alarm takıldı!

Birçok markette bazı ürünlere alarm sistemi takılmaya başlandı. Fiyatı son dönemde artan, hem bio hem de normal zeytinyağlarına alarm takılması dikkat çekti.

Et, pasta ve bebek bezlerinden sonra artık zeytin yağlarına sıra gelmiş. Almanya'da fakirleşme artık halkı çalmaya zorluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Aralık 2024; 15:34:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fakirleşme olduğunu sanmıyorum. kolay para denir ya, bu da ona benziyor. kolaycana temin etmenin bir yolu, hırsızlık çalmak. bence bu fakirleşmenin değil, başka bir şeyin habercisi. Almanya'da fakirleşme: Gıda ürünlerine artık alarmlar takılmaya başlandı.[Güncellendi] 

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

ben son iki yildir boyle seyler gormeye basladim. baska ne sebebi olabilir sana gore merak ettim?

• mesela toplumun demografik yapısına bakılabilir. evet çok detay var bunda. mesela halin vaktin yerindedir ama ortam müsaittir çalabileceğini görürsün ve çalarsan bu demografik yapıya bakmana gerek yoktur. toplumun kültürel ve sosyal yapısına bakarsın. toplumun sahip olduğu değerler, inanç, davranış kuralları öne çıkar. benim bakış açıma göre, çalan kişinin alman mı yoksa misal atıyorum marslı mı olduğuna bakmaya gerek yok. ilk bakışta senin dediğin gibi demografik yapı açısından ekonomik zorluklar ön plana çıkıyor gibi ama bunun da temelinde bence kültürel ve dini etkiler daha ağır basıyor. temel sebep bu diye düşünüyorum. ne ekersen onu biçersin. isteyen istediği gibi yorumlasın. daha açık yazmaya gerek yok. Almanya'da fakirleşme: Gıda ürünlerine artık alarmlar takılmaya başlandı.[Güncellendi] 

• Boş muhabbet...

Şişenin üzerinde yazanı çevirdiğimde

Kendi bahçelerimizde ürettiğimiz zeytinlerden elde ettiğimiz ve tamamen KATKISIZ zeytinyağı. Yazıyor.

Şahsi fikrim bazı kamillet nasıl kokuyor acaba deyip kim bilir kaç Euro olan şişeyi açıp koklamaya çalışıyordur ve yüzden böyle bir kapak takmış olabilirler.

bir ırkçısın adamım!

• Fakirleşmeden ziyade göçmenlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batıyı ne sanıyorsunuz arkadaş

materyalizmin ve kapitalizmin beşiği orası

yaşam asıl orada parası olana güzel

mavi gözlü beyaz adam çalmaz sananlar gitmeden oralarda yaşamadan konuşmasın

dünyayı sömüren adamlar bunlar

yeter ki çaktırmadan çalabileceğini anlasın, bakın nasıl hortumluyorlar her yeri

zorda kalırsa 5 cente kardeşini bile satar dünya sistemini kendinden olmayandan çalmak üzerine kurmuş bu şarlatanlar

• Team McLaren kullanıcısına yanıt

bizim nusret, berlinli solcu liberal politikacıları patlattı :D 1500 euroya sadece nusretten bir öğün için harcamış bir tanesi. sonrasında olay patladı işte :D solcular anca lafta yani parayı buluncaya kadar :)))

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Gene yeşillerden dış işleri bakanının devlete fatura ettiği makyaj masrafı 136 bin euroydu bir kaç sene önce

Anca süslenip püslenip poz kesmeyi biliyorlar işte dediğin gibi. Entelektüellik hümanistlik başkasına satmaya yarıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bearbock :) kadın çok cahil. yani bir söyleşide "putin bizimle tekrar görüşebilmesi için ukrayna politikasının 360 derece değişmesi gerekir" diyen birisidir. tezi de çalıntı çıkmıştı. dandik ünilerden birini artık nasıl geçityse.

işte siyasette olma nedeni de tamamen duygusal. altta resimde duygusallığı anlatıyor:

Almanya'da fakirleşme: Gıda ürünlerine artık alarmlar takılmaya başlandı.[Güncellendi]

:) hiç şaşmıyor her kuklanın ipi aynı yere çıkıyor... Ambargo koyacağız diye Rusya'dan direk almadığı aynı petrolü Hindistan aracılığıyla daha pahalıya alan adamlardan zaten bu beklenir

Bakalım lağım ne zaman taşacak

Geçen hafta da bir kişinin Antep fıstığı çaldığını söyleyen Karakaya, “Bu hırsızlar ürünleri çalıp başka yerde satıyorlar. Kendileri kullanmıyor. Yakaladığımız, polise teslim ettiğimiz hırsızlarda oldu. Yakaladığımızda pişman olduğunu söylüyor ama çözüm bulamıyoruz. Bir yağ, kaşar peyniri çok pahalı değil ama polislerin bu işe el atması gerekiyor. Şahıslar bunu meslek haline getirmiş durumdalar” ifadelerini kullandı.

Almanya'da fakirleşme: Gıda ürünlerine artık alarmlar takılmaya başlandı.[Güncellendi]milliyet
    İstanbul'da marketten zeytinyağı çalan kişi dizi oyuncusu çıktı!
    https://www.milliyet.com.tr/gundem/istanbulda-marketten-zeytinyagi-calan-kisi-dizi-oyuncusu-cikti-7223988

ömrü boyunca dilencilik yapan da var. çalan kişi çalmak yerine dilencilik yapsa, bu memlekette yine her gün kazanır ve aç kalmaz. açım deyip de hırsızlık yapan yalan söylüyordur. fakirlik bir etken ama esas sebep değildir. o yüzden hırsızlık başka bir şey. cezası uygulanıyor olsa, kimse yapmaz da. işte, sen çalışır ve kazanırsın. kilo altın yaparsın. sonra biri gelir çalar, hapise de dünden razıdır. bu duruma düşersen, o zaman en büyük ırkçı malını çaldırmış kişi olarak sen olursun. çünkü giden malın geri gelmeyecek ve bu da seni çıldırtacaktır. artık ne kadarını kurtarırsan.. Almanya'da fakirleşme: Gıda ürünlerine artık alarmlar takılmaya başlandı.[Güncellendi] 

nükleer santrali kapattılar. 1 ay geçmedi rüzgarlar kesilince , nükleer ile elektrik üreten fransa'dan %50 daha pahalıya almışlardı 2021 de ilk geldikleri sene. rusya'dan petrolü hadi yine iyi alıyorlar. 2019 da metric ton doğal natural rus gazına 170$ ödüyorlardı. şimdi ise amerika'nın kaya - lng gazının metric tonuna 450 dolar ödemişler 2023 yılında. buna taşıma masrafı, pis lng gazından o azot vs gazlarını ayıklama masrafları dahil edilmemiş hali ile bu fiyata almışlar.

boşuna haberi yapılmadı ; 5 yılda elektrik fiyatları %800 yani x8 (kat) zamlandılar.

Ben bilinçli olduğunu düşünüyorum bir şeyler için ön hazırlık yapmakla görevli kuklalar işte

Hem ekonomik hem sosyal olarak fena döşediler Almanya'ya ama sanki bir noktada patlaması planlanmış gibi. Çevre, Rusya falan işin bahanesi

Bunların ipiyle kuyuya inenler düşünsün diyeceğim olan ötekilere de oluyor

Bu kadar gerçek dışı sapır saçma vizyon görmedim, peşine düşenler de hep kendini zeki sanan ama aslında gerçek sığ ve cahil kafalardı ben Almanya'dayken. "Ahlaken üstün"ü oynama fırsatı sunarak güttüler inekleri

scheisse! bist du natsi brudağ? Almanya'da fakirleşme: Gıda ürünlerine artık alarmlar takılmaya başlandı.[Güncellendi] 

2022 de başıma gelen olayı anlatayım. Türk marketine gitmiştim bir tanesine. bir misafirlik için bir şehre gitmiştik. dedik pazarlık da yapalım et vs alalım pirinç bulgur. hani eve dönünce erzaksız kalmayalım. malum almanya'da pazar heryer kapalı.

neyse markete gidicem (türk marketi) bir tane alman kadın. belli 70 sonu 80lerin başında. zayıf... bakınıyor gelip gidenlere. dedim aklımdan "nenem herhalde içeride birini bekliyor". neyse biz alışveriş yaptık. çıktık kadın gene orada. neyse biraderle arabaya yürüyoruz. kadın birden camın dışında belirdi. dedim noluyor ya. camı indirdim birşeyler söylüyor. dedim oma ich kann nicht gut Deutsch. warte mal. neyse biradere dedim ne diyor bir sorsana birşey mi olmuş.

birader konuştu işte. kadının kocası ölmüş. kadın param yetmiyor aç kalmadım. varsa birkaç birşey verebilirmisiniz dedi. para verecektim kadın istemedi. dedim biradere söyle beklesin sen bagajı aç. kadına dedim oma ne istiyorsan al. kadın birkaç şey aldı. lan dedim üzüldüm içimden. birşey de diyemedim üstüne vs...

ekleme: o ortamda tek avrupalı tipler bizdik. oma'nın bakma ihtimali muhtemelen bu sebepten idi. gittiğimiz bölgede Türk Kürt bile kalmamış. hepsi arap afrika ve balkan romanları ile doluydu.

arabaya dönünce orada, o anda almanya ve sol hakkında güzel düşüncelerimin belkide en son kırıntıları da ölmüş oldu. Allah kimseyi o hale düşürmesin.

işte garipliklerde var. merkel'in cdu'su o kadar başarılı iken nasıl oldu ise 3 tane sosyal demokrat liberal parti koalisyon ile hükümet oldular :)

ukrayna meselesi aslında blackrock ltd ısmarlaması ile olan birşeydi. ukrayna'da ortalama 11 trilyon dolarlık maden gaz petrol rezervleri var. tahmin et en büyükleri neredeydi? Luhans donetsk ve dnipro'da.

geçenlerde amerikalı bilmem senato seçim üyesi biri çıktı açık açık söyledi :"ukrayna kendi başına ateşkes ilan edemez. biz izin vermeyiz". biz dediği kim? Amerika :)

hatta altta bir videosunu paylaşayım:

x (formerly twitter)
    dana (@dana916) on X
    https://x.com/i/status/1799911252787085391

adam açık açık söylüyor işte :)

işte biz bu yüzden bu fakirliği çekmeye başladık. 3 yılda enflasyon gıda tarafında %130 olmuş. 3 yılda artan maaş miktarı %15 asgari ücrette.

ama ben sistemi daha ingiltere'de çözmüştüm. sağcı anasının babasını veya dedesinden nenesinden kalan paraları yiyen, evlerinde yaşayan solcu 25-40 yaş arası ergenlerin saçma sapan tercihlerinin de sonucu bu.

diğer bir sebep ise bundan 1 ay kadar önce öğrendim. şimdi bu sanat kültür siyaset avukatlık bitirip bir halt olamayan almanlar var ya... işte onlara ausbidung yaptırtıp, devlet dairelerinde işe alıyorlarmış. bu şekilde solcular kendilerine mürid topluyorlar, sol seçmen de yüksek maaş alıyor hiç birşey bilmese dahi. bu adam normal işte çalışsa ki çalışamaz 1600 1700 alacağına, solcu hükümetten yandaştan devlet işine girip günde 5 saat çalışıp 2500 euro alınca net olarak, sana bana solcu oluyor, atom kapattıran saçma sol fikirleri savunuyor işte :)

ki düşün almanya'da da az kamu personeli yok. neredeyse bize yakınlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sorsan katil Putin'e karşı Avrupa'yı koruyorlar

Onlar faşist, bunlar cahil kendileriyse sevgi pıtırcığı

Şeyhinin peşinden giden beyni yıkanmış müritler gibiler aynen, ideolojinin tonu farklı sadece

Zamanında Merkel'i sorunca "hiçbir şey yapmıyor" diyorlardı. Halbuki kadın - kendileri açısından - her şeyi doğru yapıyor zaten kurup oturttukları işleyen sistemin devamlı sürmesini sağlıyordu. Bunlar için illa her şeyin ekstremini yapmak gerekiyor ki bir şey yapmış ol.. Macera aradılar, rahat battı. Biraz dediğiniz gibi 'kolay zamanlarda yetişmiş nesil' durumu var. Derinlikli ve uzun vadeli düşünemediler, kendilerinden önceki 2 neslin iyi çalışmasıyla gelen zenginliği sanki 'doğal olarak onlarda varmış gibi' bir illüzyona kapıldıklarını hissediyordum ben aşağı yukarı 10 sene önce bu politika konularını konuştuğum zaman Almanlarla

Düşüncelerimiz oldukça benzer sizinle :)

mantıklı olan zaten bu fikirler.

Düşün bu savaş sonrası mesela Almanlarda çocukların çalışma yaşı 13-14 ve bu çocuklar günde 12 saat çalışıyorlarmış. Adamlar ülkelerini böyle kurmuşlar. Ama yeni nesil bir şeyden haberi yok sevgi pıtırcıklığı yapmaya kalkıyor. düşün : Dünyayı ısıtan ineklerin osurmasıymış :) Bu fikri aldıkları greenpeace üyelerinin patronlarının özel jetleri var. başlarında olan süpervisorların ise son model yüksek model SUVleri var karı koca.

ama havayı ısıtan kim? osuran inekler. eee ne yapıcaz? yapay et yiyecez. ee sonra? türlü hastalıklara yakalanıp ilaç firmalarını zengin edicez. artık hayat boyu ilaç firmalarına çalışacaz. yada sisteme daha da köpek olup ayrıcalıklıların yedikleri temiz etlerden arta kalanlardan beslenicez.

batı insanı yok oluşa gidiyor. bunu göremiyorlar. bazıları ise kaybettiklerini çoktan kabullenmişler. arada mülteci kaynaklı olayların videoları geliyor. yorumlara bakınca bunu anlayabiliyorsun. almanların bir kısmında artık kabullenilmiş çaresizlik durumu var.

Bence de iki ihtimal var ya dediğiniz gibi eriyip gidecekler yarattıkları keşmekeşin içinde ya da Afd gibi partileri her yerde aynı anda başa gelecek ve onlar baştayken bir dünya savaşı olacak savaş esnasında büyük kıyımlar yaşanacak düzen toptan sarsılıp resetlenecek vs

Durumdan kimsenin hoşnut olmadığı sürekli hissediliyor ama refah olduğundan bu durum biraz göz ardı ediliyordu bakalım para da suyunu çekince ne olacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.