Şimdi Ara

Almanya'da Mühendislik Okumak için Gerekenler Nelerdir?? Çok Önemli Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi sizden çok ciddi bir konuda yardım isteyeceğim.Mesleğim ve Hayatım bu yönde şekilenecek. Kesinlikle ve kesinlikle Almanya Üniversiteleri hakkında bilgi sahibi olan kişilerin yorum yazmasını rica ediyorum....

Ben şu an Mersinde 12.Sınıfta okuyorum ve Almanya Münih Teknik Üniversitesi'nde Otomotiv Mühendisliği bölümünü hedef olarak görüyorum.Bir çok yerde araştırma yaptım fakat istediğim bilgileri bulamadım.

1.Türkiyede YGS ve LYS sınavlarında hedeflediğim yer Hacettepe Otomotiv Mühendisliği ve bu hedefime oldukça yakın puanlar alıyorum(Genellikle 510 üzeri)Fakat bir aksilik çıktı ve Çukurova ya da Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümünü kazandım diyelim.(Hepsi Devlet Üniversitesi).Türkiye'de kazandığım üniversite başvuruda herhangi bir önem taşıyor mu?
    2.Çifte vatandaşlığım var ve onaylandı(Alman ve Türk).Bu kayıt sırasında herhangi bir avantaj ya da dezavantaj sağlar mı?
    3.Almanca bilgim 0 fakat İngilizcem Advanced(TOEFL) düzeyinde. Bu herhangi bir sıkıntı yaşatırmı ya da Hazırlık okumamı engeller mi?
    4.Üniversiteye başvurduğumda okul puanımın %50 si gidiyor mu?

Sorduğum sorular dışında ek bilgilere sahipseniz lütfen yorum yaparak yardımcı olun çünkü hayatımı etkileyecek bir olay.

• Ben de şuanda aynı konumdayım
    cağaloğlu anadoluda almanca öğrenmeye başladık diploma sınavları var c1 alırsan garanti kabul ederler dediler iyi tamam dedik b1 aldık şimdi c1 için uğraşıyoruz
    ama ayriyetten konuştuğum danışmanlık şirketleri almanyanın yabancı öğrenci için kolay olduğunu burda yerleştiğin herhangi bi fakulteyi kabul ediyolarmış (devlet veya özel) ama ygs-lys sıralaman ne kadar yüksekse ve lise karne ortalaman ne kadar yüksekse şansın artıyo ben münih teknik istiyorum ama bakalım
    en son konuştuğum bi şirket dil diploması lazım değil seni orda sınav yapıcaklar yapamazsan para verip kursuna gidicen sınava bi daha giricen burdaki üni hazırlık sınıfları gibi
    senin vatandaşlığın da var kolay olur herhalde
    pozitif vizyonmuş şirketin adı fuarda konuşmuştum fazla bilgi alamadım istersen arayıp öğrenebilirsin
  • dostum bilgiler için teşekkür ederim senin lise not ortalaman kaçtı acaba? ve üniversiteye başvuru yaptınmı ?
  • bende münih teknik düşünüyorum hadi hayırlısı
  • ben de almanyada otomotiv üniversitesi okumak istiyorum. en iyi üniversite hangisi almanyada bir bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harold

ben de almanyada otomotiv üniversitesi okumak istiyorum. en iyi üniversite hangisi almanyada bir bilgisi olan var mı?

Evet bende düşünüyorum bilgisi olan lütfen yazsın!!!
  • Ne oldu hocam gidebildiniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.