Şimdi Ara

Almanya'da Yaşam ve 3 aylık İzlenimlerim. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
51
Favori
51.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
184 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: herons

Buyruun?
    Faydalı ve güzel bir yazı... Oğlum ist erkek lisesini kazandı fakat Almanya da hayat pahalı diye endişe ediyoruz... Malum İel de Almanya ünv. leri kazanılabilir... Eğitim için burs indirim VS imkanları hakkında da bilgi verebilir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nebula-bunela-labune kullanıcısına yanıt
    Sonra bize İslamdan bahsediyor

• Bunun gibi turistik nitelikte avrupa ve amerikaya gidip hayranliklarini yazan cok sayida insan gorebilirsiniz, kaldi ki batinin en iyi yaptigi sey marketing’dir.

Halbuki maskenin ardina bakarsaniz durum cok farklidir. Mesela batida insanlarin %80’inin isinden memnun olmadigi gibi.

Insanlar birer ahlak abidesi gibi sunulur ama gercek hicte oyle degildir. Sistem kolluk kuvvetleri ve caydirici cezalarla ayakta tutulur. Vatandas polisten yilandan korkar gibi korkar. Ahlaki cokuntu ve madde bagimliligi hat safhadadir.

Insanlar bir nevi robotize sekilde yasamaktadir. Bu kadar ustun niteliklerle reklam edilen bati insani en ufak bir sokak eyleminde bile magazalari talan edip yagmalamaktan geri durmaz, sonra da bu kisilere “ama onlar gocmenler” deyip gecilir. Isin boyle olmadigini ise hepimiz biliyoruz.

Irakta amerikan askerlerinin yaptiklari iskence ve insanlik disi muameleleri hepimiz gorduk. Bunun ahlaken yuksek oldugu soylenen bir toplum acisindan bir aciklamasi yoktur.

Avrupa afrikayi bu sozde yuksek medeni olculere sahip oldugu sirada somurmus, insanlari asimile etmistir.

Bunun gibi onlarca, yuzlerce ornek maskenin altindaki gercegi gozler onune seriyor.

Son bir ornek avrupaya giris yapan binlerce suriyeli cocugun durumu hakkinda AB’nin yaptigi aciklama bunlarin buyuk ihtimalle cocuk mafyasinin eline dustugu itirafidir ve evet resmi bir aciklamadir.

Buradan varacagimiz sonuc Allah korkusu olmayan hic bir sistemin etik olculer dogrultusunda insanlari gercek anlamda ahlaki olmaya yonlendiremeyecegidir. Klasik bir kanit olarak milletin malini calan acimasiz buyuk bir mafya babasina yaptigi isin yanlis oldugunu dini soylemler disinda anlatabileceginiz hic bir etik arguman yoktur..

Batidan uzaklasmayalim, iyi ve guzeli ornek alabiliriz, yeter ki hayranlik duyup kendi ozumuzden vaz gecmeyelim, insanimiza ve onlarca asirlik kulturumuze yuz cevirmeyelim..

• İşletmelerde öğle yemeği veriliyor mu ?
  • wetout kullanıcısına yanıt
    Fabrikalarda var ama bizimki gibi IT sirketlerinde yok. Genelde plazalarin anlasmali oldugu yakin restorantlar var, oralarda indirimli yiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WB

Bunun gibi turistik nitelikte avrupa ve amerikaya gidip hayranliklarini yazan cok sayida insan gorebilirsiniz, kaldi ki batinin en iyi yaptigi sey marketing’dir.

Halbuki maskenin ardina bakarsaniz durum cok farklidir. Mesela batida insanlarin %80’inin isinden memnun olmadigi gibi.

Insanlar birer ahlak abidesi gibi sunulur ama gercek hicte oyle degildir. Sistem kolluk kuvvetleri ve caydirici cezalarla ayakta tutulur. Vatandas polisten yilandan korkar gibi korkar. Ahlaki cokuntu ve madde bagimliligi hat safhadadir.

Insanlar bir nevi robotize sekilde yasamaktadir. Bu kadar ustun niteliklerle reklam edilen bati insani en ufak bir sokak eyleminde bile magazalari talan edip yagmalamaktan geri durmaz, sonra da bu kisilere “ama onlar gocmenler” deyip gecilir. Isin boyle olmadigini ise hepimiz biliyoruz.

Irakta amerikan askerlerinin yaptiklari iskence ve insanlik disi muameleleri hepimiz gorduk. Bunun ahlaken yuksek oldugu soylenen bir toplum acisindan bir aciklamasi yoktur.

Avrupa afrikayi bu sozde yuksek medeni olculere sahip oldugu sirada somurmus, insanlari asimile etmistir.

Bunun gibi onlarca, yuzlerce ornek maskenin altindaki gercegi gozler onune seriyor.

Son bir ornek avrupaya giris yapan binlerce suriyeli cocugun durumu hakkinda AB’nin yaptigi aciklama bunlarin buyuk ihtimalle cocuk mafyasinin eline dustugu itirafidir ve evet resmi bir aciklamadir.

Buradan varacagimiz sonuc Allah korkusu olmayan hic bir sistemin etik olculer dogrultusunda insanlari gercek anlamda ahlaki olmaya yonlendiremeyecegidir. Klasik bir kanit olarak milletin malini calan acimasiz buyuk bir mafya babasina yaptigi isin yanlis oldugunu dini soylemler disinda anlatabileceginiz hic bir etik arguman yoktur..

Batidan uzaklasmayalim, iyi ve guzeli ornek alabiliriz, yeter ki hayranlik duyup kendi ozumuzden vaz gecmeyelim, insanimiza ve onlarca asirlik kulturumuze yuz cevirmeyelim..
    Ben yazımda batının ahlaklı olduğundan bahsetmedim tekrar okuyunuz
    Ayrıca ben turist değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 24 Temmuz 2019; 0:38:23 >

• benim merak ettiğim bir konu var bilenler yanıtlarsa sevinirim özellikle başlık sahibi. Eylülde erasmus ile almanyaya okumaya geliyorum yüksek lisans için. Burada ki cep telefonumu orada 1 yıl boyunca kullanabiliyor muyum ? Türkiyede ki gibi imei kayıt yapma olayı var mı ?
  • Hocam peki IT,Yazılım sektöründe iş bulmak kolay mı ? Maaşlar nasıl IT sektöründe yeni mezun maaşları mesela.
    Almancaniz varsa pozisyon epey var. Ancak yeni mezunsaniz kimse sponsor olmaz. En az 3-4 sene tecrubeliyseniz o zaman sansiniz yuksek. Yeni mezun maaslarini bilmiyorum ama asgari ucret almadiklari kesin :)
  • ulashoca41 U kullanıcısına yanıt
    IMEI kayit sacmaligi Turkiye'ye ozel bir sey. Istediginiz telefonu istediginiz kadar kullanirsiniz.
  • kesin bilgi yayalım mı :D imei kayıt olayı cidden ilginç bir şey. ama nolur nolmaz sormak istedim 1 yıl almanyada kalıcam sıkıntı olmasın :D
  • ulashoca41 U kullanıcısına yanıt
    Polonya, Almanya, Slovenya, Avusturya ve Hirvatistan sormadi. Hatta Hirvatistan'da turist hatti alirken pasaport bile istemediler.

Bir tek Polonya'da kontorlu hat aliyorsaniz pasaport istiyorlar o kadar. Telefon ile alakali hicbir bilgi istenmiyor.
  • tamamdır teşekkür ettim
  • Bulgaristan vatandaşıyım.Sponsora ihtiyacım var mı ?
    EU vatandasiysaniz sorun yok. Is bulmaniz yeterli. Ama Almanca olmadan sadece Ingilizce ile cidden cok zor.
  • Hangi partilisin

• zkurt86 kullanıcısına yanıt
    sen naaptın catia'yı çözdün mü hocam?

quote:

zkurt86
    Yüzbaşı
    644 Mesaj
    20 Aralık 2008 00:17:12 Konu Sahibi

Daha
    Cevap
    Şikayet

Select a plane as the support surface and then specify the required radius value in the Radius spinner. You can set the angular limits of the arc from the Circle Limitation area. Finally, choose the OK button to complete the arc

burayı çeviremedim. özellikle spinner i hangi anlamda kullanıcam. yardımları bekliyorum.
  • Hocam Almanya'da web tasarım sektörü ile ilgili bir tecrübeniz oldu mu web tasarımcısı olarak Almanya'ya yerlessek veya Almanya firmaları ile web tasarım ajansı olarak çalışacak nasıl olur sizce. Sonuçta euro ile ticaret yapıyorlar web tasarım islerimizi Almanya'ya aktarabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webdesigner06 -- 18 Aralık 2019; 22:53:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arap dinini ağzından düşürmüyorsun ama gavur ülkede yaşıyorsun.Ne ayak ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.