Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Orijinalden alıntı: Furkovic

Zaten benim kanatimcede öyle Abdülhamid devri > kemalist devir

Kafa karışık senin, 2. Abdulhamid Osmanlı imparatorluğunun padişahı bunun nasıl Cumhuriyet dönemi ile kıyaslarsın.

İlkokul hocan olsam dizimi döverdim.

Türkiye tarihi 1040 yılıyla başlıyor benim gözümde. Tab isen bunu bilmiyor olabilirsin benim gözümde Abdülhamit devri kemalist devirden daha iyiydi.
  • Avente kullanıcısına yanıt
    100 bin euro gonder hesabima

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • memnun olmayan için almanya orda

hem onların derdi tasası yok

bizde teror desen var feto desen var içte vatan dusmani desen var yanlışa da dogruya da karşı çıkan bir muhalefet var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar42

100 bin euro gonder hesabima

Para değil düzenin türkiyeye nasıl kurcaz söyle pnu yapalım bak. Ben türkiyeden yürüyerek almanyaya geldim laf cambazlığı yapma bana senin 2 gramlık aklını 3 le çarpar beşe bölerim ayağını denk al

• quote:

quote:

quote:

Kafa karışık senin, 2. Abdulhamid Osmanlı imparatorluğunun padişahı bunun nasıl Cumhuriyet dönemi ile kıyaslarsın.

Türkiye tarihi 1040 yılıyla başlıyor benim gözümde. Tab isen bunu bilmiyor olabilirsin benim gözümde Abdülhamit devri kemalist devirden daha iyiydi.

Senin gözün Türk tarihi için kıstas değil ki, miyop olabilirsin, astigmat olabilirsin, şaşı bile olabilirsin. Tarih bir kişinin gözüyle yargılanmaz. Ama "paşa keyfim öyle istedi ben 1040'tan başlatıyorum" diye üniversitede sınav kağıdına yazarsan kaydını bile silerler.

quote:

Tab isen bunu bilmiyor olabilirsin benim gözümde Abdülhamit devri kemalist devirden daha iyiydi.

İmla hataları da, mantık hataları da sana ait, bunun ne biçim bir Türkçe ile yazıldığı senin tarih bilginin ne kadar güvenilir olduğunun da delili.

"Tabi sen bunu bilmiyor olabilirsin" ne demek yahu ? Nereden bileyim ben senin Abdulhamit (sanırım ikinci Abdulhamid (-d ile yazılır -t değil) demek istiyorsun ama çok acelen var veya bahsettiğin şahsın bir de kendi ismiyle büyük dedesi olduğunu bilemeyecek kadar da cahil olamazsın (yoksa olabilir misin ?) Osmanlı tarihini Cumhuriyet ile kıyaslayacak kadar iyi biliyorsan) devrini Cumhuriyet döneminde daha iyi olduğu zannına sahip olduğunu ?

Senin için karışık bir metin oldu parantezlere dikkat ederek oku ama okumasan da olur istifa edebileceğini sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Avente kullanıcısına yanıt
    alman olmusun oralarda belli almanya icin turkiye yi satarsin sen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Bunlar yalan dolan batının oyunları almanya bixi kıskanıyor hepsi kötü haldeler, hava slsnları yok köprüleri yok vs,

E iyi de arkadaş ben seni de engellemişim ama bu sefer sebep belirtmemişim acaba son zamanlarda keskin bir dönüş yaptınız mı ?

Kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar42

alman olmusun oralarda belli almanya icin turkiye yi satarsin sen

Ben benim hakkımı en iyi hangi ülke veriyorsa orda yaşar orayı savunurum madem sen çok türksen neden türkiyede yaşmıyosunda belçikada yaşıyosun benim bildiğim milliyetçi insanlar ülkelerini hiç bi sevepten dolayı terk etmezler terk etmek zorunda kalırlarsa şehit olurlar ama terk etmezler

• quote:

Orijinalden alıntı: KortX

Tarih oku yallah. Savunduğum birşey yok. Gerçekleri suratınıza söylemek koyuyor tabii. Sen ağla anca. Almanyayı savunuyormuşum. Sen bunu git Almanya'da yaşayıp Türkiye'ye gelemeyen akçomarlara söyle bunu.

Seni Atatürk'e şikayet etcem görürsün sen

• “Almanya” ile adı geçen ve kıyaslama yapan hiçbir konuya girmeyin zira; iyice bu tür tipler çoğaldı. Almanya‘nın medyası yetmedi şimdi internet botları çıktı.

İngiltere, İtalya ‘dan bahsedin biraz. Küba’dan bahsedin.

• 2 haftadır erasmus sebebiyle almanyada'yım (berlin) sorusu olan varsa alayım. 5 ay daha burdayım.

• Hükümet kuruldu mu?

Kaç parti var ( seçmen kaç milyon , sandiğa giden kaç milyon ? ) ve oy oranları nedir ?

Neden hükümetin kurulması bu kadar uzun sürdü ve bunun olumsuzlukları olmuş mu?

Tskler

• Hocam Almanyada millet aç aç! Köprü yabdık.

• onlarin asgari ucretleri varsa bizimde allahimiz varrr

• quote:

quote:

quote:

quote:

Senin gözün Türk tarihi için kıstas değil ki, miyop olabilirsin, astigmat olabilirsin, şaşı bile olabilirsin. Tarih bir kişinin gözüyle yargılanmaz. Ama "paşa keyfim öyle istedi ben 1040'tan başlatıyorum" diye üniversitede sınav kağıdına yazarsan kaydını bile silerler.

quote:

Tab isen bunu bilmiyor olabilirsin benim gözümde Abdülhamit devri kemalist devirden daha iyiydi.

İmla hataları da, mantık hataları da sana ait, bunun ne biçim bir Türkçe ile yazıldığı senin tarih bilginin ne kadar güvenilir olduğunun da delili.

"Tabi sen bunu bilmiyor olabilirsin" ne demek yahu ? Nereden bileyim ben senin Abdulhamit (sanırım ikinci Abdulhamid (-d ile yazılır -t değil) demek istiyorsun ama çok acelen var veya bahsettiğin şahsın bir de kendi ismiyle büyük dedesi olduğunu bilemeyecek kadar da cahil olamazsın (yoksa olabilir misin ?) Osmanlı tarihini Cumhuriyet ile kıyaslayacak kadar iyi biliyorsan) devrini Cumhuriyet döneminde daha iyi olduğu zannına sahip olduğunu ?

Senin için karışık bir metin oldu parantezlere dikkat ederek oku ama okumasan da olur istifa edebileceğini sanmıyorum.

Hocam kıyaslama yapmayalım İstersen tarih okuyorum . Abdülhamid I nin konumuzla ne alaksı var şimdi ? Niye cevap veremeyince konuyu başka yere çektin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: y.e.c.

quote:

Orijinalden alıntı: Avente

quote:

Orijinalden alıntı: y.e.c.

La bi bitmedini gitti ulke dusmanlari yaaaaa.. Yok orda ole burfa bole yok sole yok bole.. Yuru git almanyaya o zaman durma burda hadi bos yapma.. Isiniz gucunuz milleti galayana getirmek hos coluk cocukta geliyor ya hayırlısı..

Samsundan niye hiç adam çıkmıyo

Samsunlular seni fena halletmiş sanırım cocuk yaran buyuk ihtiyac olursa yine gel hallederiz kanirta kanirta :)) Samsundan adam cikmasa atan guvenipte ilk milli mücadeleyi bu sehirden baslatmazdi.. Hadi uzaaa almanyaya git..

Benim kimseden yaram yok ama samsundan adam çıkmadığını çok iyi biliyom

• Yahu o değil de her iki günde bir açılan asgari ücret versus u. Türkiyenin almanyadan daha çok asgari ücret verdiğini mi iddia ediliyor ki her gün bu tarz konular açılıyor

• Bütün para ve imkanlar suriyelilere gidiyor 5 milyon suriyeliye bakıyoruz ama ülkenin kendi vatandaşı et yiyemiyor beslenemiyor :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oddie

quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

Offf yeter be sıktı artık şu konular. Bıkmadınız mı siz de durmadan açıyorsunuz sayfalarca cevap yazıp kavgalar ediyorsunuz? Kardeşim Almanyaya git ozaman Turkiyede böyle napalım biz sanki çok mutluyuz. Ama buraya konu açarak asgari ücreti değiştiremezsin

Bıktık be açmayın artık bıktık.

Hayırdır aktroll niye rahatsız oldun, insanlar bilinçlenmesin mi? Elin Almanı bir kilo kıymaya 5 birim para verirken sen 40 birim para veriyorsun. Bunun gibi binlerce daha örnek var. Bizleri eleştireceğine benim halkım neden hayat pahalılığı içerisinde yaşamak zorunda kalıyor diye bir düşün

Aktrollukla ne alakası var ben de düşünüyorum zaten akpli falan değilim ama durmadan aynı konuların açılmasına karşıyım. İnsanlar hayatın pahalı olduğunu forumdan ogrenmiyor zaten senin kafan rahat olsun.

Almanya da Almanya diyip duruyorsunuz. O kadar meraklıysanız başka milletlere hizmet etmeye vasıflı birisi ol git Almanyada Amerikada yaşa. Kendimizi yıllardır başka ülkelerle kıyaslamak yerine kendimizle kiyaslasak çok daha fazla yol katetmiştik.

Buraya ülke pahalı yeaa yazan kişilerin hepsi ya kendisi ya annesi babası devlet dairelerinde günde 3 saat çalışıp yaptığı işleri yarım yamalak yapan kalan vakitte de çay almaya gidiyorum sigara içmeye çıkıyorum diye lak lak ederek geçiren insanlar.

Bu ülkenin kötü durumda olma sebebi başkası değil bizleriz. Herkes kendine düşen vazifeyi layiki ile yerine getirseydi yıllar önceden günümüze ülkemiz bambaşka bir yerde olurdu.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.