|
Bildirim
|
Almanya’daki insanların iq seviyesi vs Türkiye’deki insanların iq seviyesi = Almanya’daki asgari maaş vs Türkiye’deki asgari maaş.
Herkes hakettiği hayatı yaşar. |
Halk leş, suç bizde. Yatarsak olacağı bu. Adamlar çalışkan ve disiplinli. Bizde millet kolay yoldan zengin olma peşinde. Ayrıca heykeller ile ne alakası var? Dikilen heykellerin alayının kaç katı şimdi sarayın aylık gideri etmez. Atatürk'e İnönü'ye sallayacam diye iyice saçmalıyonuz.
|
Al iste kafa hep tuketmede. Bi maasla onu aliyorlar uc maasla bunu aliyorlar. Hep derdiniz almak. Haram helal ver Allah'im senin kulun yer Allah'im.
Almanya abd vs ulkelerle Turkiyeyi kiyaslamak bayernle besiktasi kiyaslamak gibi birsey. Sen once onlar kadar calis gelis uret sonra onlar gibi yemeyi hesapla. Butun sene ders calismayip sinifta kalmis ama arkadasi sinifi gecip bisiklet alinmis Bende isterim diyor. Hak ettin mi? |
Al işte kafaya bak ya
|
Ne diyorsun sen Fetöcü müsün yoksa vatan haini!
Orda domates 5 yüro bi kere. Bizde de yol var hem! Anlamayacak kıt akıllılar çıkarsa diye: İroni yaptım. |
Merak edenler için, Almanya'da sezon dışı şu dönemde İspanya'dan ithal 1.sınıf domatesin kilosu KDV dahil €1.70
Sebzelerin Almanya'da çok pahalı olduğu hurefeti Türkiye'de sadece belli bir kesim tarafından inanılıyor. Almanya'da yiyecek - içecek - ulaşım - giyim ve eğitim bu 5 temel şey cok uygun fiyatlıdır. İlk-Üniversite arası eğitim devlete ait olup ücretsizdir, özel/ücretli olanlar da uygun fiyatlıdır, örneğin özel lisenin aylığı €180 - €250 arasıdır. Almanya'daki Metro magazasından SS: |
BurasıTürkiye mecliste vekil çıkar asgari ücretli bizden çok kazanıyor der. :) Türkiyede insanları vergi ile sömürüp,üretim yapmazlar gelir sağlanan yerleri satarlar.sonra vur milletin sırtına vergiyi.
Edit: Bunlar bizi KISKANİİİ |
Bomboş bir konu daha. Buranın parayı euroya oranın parayı tlye çevirmenin mantığını da anlamadım.
Zaten 50 tane almanya konusu açılıyor her ay. Haberlere filan da çıktı bu tarz karşılaştırmalar. Numbeo zaten bilinen bir kaynak(sadece çok veri girilen şehirler). Almanya kıskanıyor diyen tayfa %5 filandır bu forumda. Yani hedef kitleniz de yok gibi bir şey. Bir de niye Almanya acaba. Ulan biri de çıkıp b.ktan slav ülkeleriyle filan kıyaslasın burayı. 2. dünya ülkesiyiz ne de olsa. Hadi 3.lerden filan bile kıyas yapılabilir ama Batı avrupa, Kuzey Amerika, Güney yarımküre ülkeleri filan bizden fersah fersah önde. Şahsen Singapurlular bizden zengin olduğu için ya da norveçliler daha mutlu olduğu için çok da şey etmiyorum. Ama Bulgaristan, Makedonya tarzı ülkeler buradan fazla iyiyse biraz daha ciddiye binebilir konu. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrmTrn -- 15 Mart 2018; 0:24:1 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|