Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kenshi

Vasıfsız insan almanyada dahi vasıfsız muamelesi görecek elbette. 1800 brutto alan adam tabi zorlanırım der ama genede Türkiyede 2000-2500 tl alan adamdan rahat yaşar. Ama biraz vasıflı biriyse alacağı rakam minimum 3000 brutto, steuer klasse 3 ortalama neti 2400 euro. Bu para bir aileyi rahat yaşatır. Eş de çalışıyoraa eve net 4000 euro girerki o zaman istediğini yapabilir almanyada. 800 euro kira çok değil, 3 kişilik bir ailenin mutfak gideri 300 euro, aylık mazot gideri 200 euro, keyfi giderleri de abartalım 1000 euro olsun. Kira dahil giderler 2300-2500. 4000 euro geliri olan aile her ay 1500 kenara ayırabiliyor. Daha ne olsun. Bu adam şuan gidip sıfır s klasse mercedes almak istese aylık taksidi 500-600 euro. Yıllık vergisi 500 euro, kaskosu yıllık 2000 euro.

Özetle Türkiye şartlarında bu adamın hayat standartına 20.000 tl maaş anca tekabül eder.

Maas olarak ayni miktari karsilastirmak lazim. Yoksa rahatlik bakimindan degerli olan para daha rahat yasatir.

Vasifsiz olarak gidip ben neden 3-5bin euro kazanamiyorum deyip, almanyada zor yasaniliyor iste diyenler var.

Bir de bazilari yasam sartlari disinda bizi disliyorlar falan diyor. Turkiyede bir sekilde bir ortama girebilmis ama orada yapamiyor. Bu kisiler baska Turkiyede baska sehre, hatta semte gitse o ortama da uyamayacaklar belki. Almanyaya gidip "benim yasam tarzlarima uysunlar" dersen adamlar dislar tabi.

Biraz da bu "avrupa dusmanligi" yaptiriyor. Belki zamaninda gidip yapamayanlar yada gitmek isteyip de cesitli nedenlerle gidemeyenler "yaw orasi zaten kotu, burasi super" diyor.

Yoksa bu zihniyette olanlarin gitmis olanlari benzer soylemler yapar ama Turkiyeye donmezler.

• Adamlar 2 tane dünya savaşı atlatıyor 2sindede kaybediyor ne hikmetse onlar ekonomiyi toparlıyor her seferinde, biz?? yatmaktan ve eleştirmekten başka bir şey yaptığımız yok onlar bu kadar alıyor bu kadar ödüyor dırdırdır.. kaç tane hükümet geldi geçti bu kadar dırdırı görmemiştir
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Bu hükümet ilemi olucak bunlar güldürme beni adamın demek istedigi zaten yönetim kaç tane iş sahası spor tesisi var kaç tane arge var ülkede yapılan kaç tane teşvik var bizim yönetim nasıl vergi yolarız peşinde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueLogic -- 16 Mart 2018; 22:27:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tstctstc

Sürekli akıl veriyorsun bunun yerine biraz da yardım et .Ne kaybedersin? Yoksa sadece heveslesin ama gelmesin diye mi gaz veriyorsun?

Btun konunun amacii gibi surekli almanyanin refahinin nasil iyi oldugundan bahsediliyor fakat nasil gidilexdginden bahsedilmiyor hic sordun mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

quote:

Orijinalden alıntı: YoungScientist

quote:

quote:

quote:

quote:

Muhalif olmak icin demiyorum ama neden almanyaya gitmiyorsunuz hani kovmak amaclida demiyorum haddime degil madem hayat standartlari bu kadar yuksek gidin abi. Evet turkiyede yasam standartlari cok dusuk bu bi gercek ama donanimhabere konu acarak yukselmiyor egitim lazim caliskan insan lazim egitimli olup caliskan olan adam niye burda duruyorki gitsin egitimsiz insan tembel insan zaten aglamaktn baska bi is yapamaz dunyanin her yerinde.

Merhaba nasıl gidip yerleşeceğimizi biliyorsanız anlatında gidip kurtulalım.

Internetten binlerce sey yazilip cizilmis okuyup bilgi edinebilirsiniz. Ben ingilterede yasiyorum almanyada degil burda baya Turk var onlar gelebiliyorsa siz neden glemeyesiniz arastirin gelin.

Kolaydı zaten, davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Hayatta kolay olan ne var hersey armut pis agzima dus diye beklersen aglarsin almanya cok guzel diye.

Armut piş ağzıma düş isteyen yok zaten çalıştığımın hakkını alsam yeter.

Boyle hissediyorsan hakkini alabilecegin yerde calis eger orayada seni almiyolarsa kendini daha fazla gelistirmen gerekiyor demektir

• YoungScientist kullanıcısına yanıt
    1 sabrına yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceh.meh

Almanya’daki insanların iq seviyesi vs Türkiye’deki insanların iq seviyesi = Almanya’daki asgari maaş vs Türkiye’deki asgari maaş.

Herkes hakettiği hayatı yaşar.

Almanyada da türkiyenin zeka ortalamasında türkler yaşıyor onlar da almanyanın asgari ücretinden almıyor mu ? Hatta çok gerizekalı almancılar var youtube'da bulabilirsin. Zekayla olmuyor demekki.

Demek istediğim asgari ücretle zekanın alakası yok ha 5.000 tl ile 5.000 euro alan olsaydı başlık haklı olabilirdin çünkü ikisi de üniversite mezunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 16 Mart 2018; 23:38:52 >
  • napak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkafkas

İçinizdeki cumhuriyet ve Atatürk dusmanligi bu konuda bile hortlamis! Yazıklar olsun be! Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde kurulan fabrikanın, açılan tesislerin haddi hesabı yok! Osmanlı’nın son döneminde dünya kadar borç içindeyken (duyun-u umumiye) diye her vergiye çöreklenen Avrupa sömürgecileri varken her köseye saray, köşk, kasr yaptıranlara sor sen o soruyu!!! Neden Avrupa ilimde sanayide uçarken gelen uç kuruş vergiyi de bunlara harcadın hacı diye!!!

Aaa!Bu tıpkı şey değil mi? 15 Yıldır gördüğümüz ülke yönetimi. Gerçekten tebrikler muazzam bir örnekleme olmuş. Çünkü şu an tamda kötü yönden ülke olarak bu durumdayız.
  • ben bi yarın almanyaya gidip,durumu yerinde tesbit edeyim bari.
    Ben kaçar, bir hafta yokum, memlekete iyi bakın.
  • Kimseden yardım almadan almanyaya gelebilirsiniz biraz istek biraz azim ve cesaret ister sadece bunun örneğide benim geçmişimi bilen bilir dh de

• yiyecek fiyatları pahalı yalnız. çoğu ürün orada yazan fiyatdan daha ucuza alınabiliyor. o fiyatlar migros tarzı mağazalarda geçerli gibi düşünün. bunun almanyanın bim i a101 i olan aldi ve lidl gibi mağazalarıda mevcut..
  • Eyyyyy Avrupa! Eyyy Almanya, Sen kendini ne zannediyorsun yavvvvwww!

Olsun bizimde Mehmet Aydın'larımız var, Hem bak olan Asgari ücretide götürüyorlar 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: _Pulse_

ulan sinirden elimi ayağımı titrettin. daha almanyanın ne zaman endüstriyel sıçrama yaptığını bilmiyorsun, aptal aptal yorum yazıyorsun. senin cehaletine birde oy kullanma yetkisi veriyorlar.. kafa pırıl pırıl.

bak adamlar hala süper güç, sen olanı satıyorsun ama hala yorum yapacağım diye cahilliğini akıtıyorsun.

Peki ALmanya 1800lerde Ulan Japonya Güney kore İtalya ? İtalya daha birliğini 1800lerde yeni kurdu. 1930Lardaki yöneticiler yüzünden biz ağır sanayi devrimini kaçırdık. 1800lerdeki sanayi devrimi yabancıların Manufactury Age dedikleri periyot idi . Yani Ağır endüstri değildi . sen daha bunu bile bilmiyorsun . Mesela 1800lerde İtalyada japonyada sanayi atılımı yokken onlar 1920lerdek iAğır sanayi döneminde atılım yaptılar. Aynı şekilde İngiltere 1800lerde çok iyiyken 20li yıllarda geri kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkovic -- 17 Mart 2018; 1:17:56 >

• millet aç aç et yiyemiyoruz ettt beslenememekten solduk kuruduk kaldık :( şu almanyada dilenci olarak yaşasam daha rahat hayatım olur yeminlennn

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkafkas

İçinizdeki cumhuriyet ve Atatürk dusmanligi bu konuda bile hortlamis! Yazıklar olsun be! Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde kurulan fabrikanın, açılan tesislerin haddi hesabı yok! Osmanlı’nın son döneminde dünya kadar borç içindeyken (duyun-u umumiye) diye her vergiye çöreklenen Avrupa sömürgecileri varken her köseye saray, köşk, kasr yaptıranlara sor sen o soruyu!!! Neden Avrupa ilimde sanayide uçarken gelen uç kuruş vergiyi de bunlara harcadın hacı diye!!!

Kardeşim sen öyle bir saldırdınki ben sanki bu dönemdekileri övüyorum sadece 30lu yılalrda saydırıyorum . Ben diyorumki TRye son 250 yıldan gelen yöneticilerin hepsi al biri vur ötekine . Hepsi kendini tanrılaştıran kendi etrafındaki şakşakcılarına ülkeyi peşkeş çeken . insanlar. Medyayı ele geçirip halkı kandırıp her biri kendini o dönemin süper gücü gibi gösteren insanlar bak sırasıyla yazıyorum

-Abdülhamit Dönemi : Abdülhamit tüm medyayı ele geçirmiş Tüm halka süper gücüz dünya lideriyiz propagadası yapılıyor herşey iyi güzel deniliyor Abdülhamidi yağlayanlara makam mevkiler veriliyor ama gerçekte tam bir fiyasko.

-Enver Paşa ve İttihat terakki : Enver paşa ülkeyi ele geçirmiş tüm makam ve mevkiler İttahırtçılarda savaşa girmeden önce cihat ilan edip savaşı yüzde yüz kazandık gibi göstetiyor. Savaşı kaybediyoruz. Sıfır sanayi atılımı sıfır üretim . El bimemnesiyle girdiğimiz savaşı kaybettik.

*30lı yıllar ve Chp dönemi : Gene chp tüm medyayı ele geçirmiş bir seçim yapılıyor ama chp bayraklarıyla sözde demokrasi var ama chpye karşı glenler asılıp idam ediliyor. Medya gene tek bir kişide o kişi yarın gazeteye viyanayı aldık dese millet inanır. TR dünya birincisi güya herşeyi üretiyoruz uçak yapıyoruz şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz ama gerçekte yapılan sadece heykel hepsi göstemeliko dönemde tr ordusundaki miğfer bile İngiltereden ithal geliyor.

İşte tüm Trnin son 250 yılı ve bugunüde bundan ibaret. Beni anlayan anladı .

• rezillik...
  • Şu gelişmiş almanya ile gelişememiş turkiyeyi karsilastirmayi birakin artik komik geliyor

• o paraya ne mercedes kiralanır hea
  • Türkler ne halt etti de 1500 euro hak etsin?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.