Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben zaten türkiyedeki imkanları savunmuyorum ki dostum (:

Benim savunduğum şey bu kadar saçma konuyu bukadar tartışarak uzatmanın kimseye herhangi bir yararı olmayacak.Zaten herkes bu olayın farkında.

Ben türkiyede büyüyüp yaşamanın güzelliğinden avantajlarından bahsediyorum.Ücret,alım gücü,üretim gücü,ihtiyaçlar vs vs bunların hepsinde bizim üstümüzdeler ama ne çare ? Ne gelir elimizden bu konuda ? Hiçbirşey.

Bu konu Meslicte tartışılmalı ve çözüm üretilmeli.Ama çözüm üretilemiyor.Üretemiyorlar.Bunu başarıcak kadar ya zeka'ya sahip değiller ya da umurlarında değil.

Burdaki anlatımdan bir nevi kastım'da buydu.
  • Zuahhaa, gün itibarimis nerdeyse inandiracaksin, o belgelerinle filan.

Birde buradan yak: http://www.mindest-lohn.org/

Öyle almanyada asgari ücreti ingiliz amerikan sayfalarindan arama, git almanyaya sor.

Almanyada asgari aylik yok, sade iki üc seneden beri en az ödenecek saat ücretini belirlediler.

Buda verdigim sayfadakileri anlayabilirsen 2017 den beri 8,84€ ve 2018 senesinde degismeyecek, ancak her iki senede bir artirilacakmi diye karar veriliyor.

Gerisini sen hesap et, ugrasmam neolsa anlamak istemezsiniz.

Ama vergileri sigortalari kesmeye unutma buraya öyle cakma brut maaslari yazma.

• simerazzı kullanıcısına yanıt
    Her zaman söylerim, keşke Yunanistan gibi batsak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    Ya adamlar en azından keyiflerine düşkün oldukları için günde 5 saat çalışıp 10 saat sirtaki yapıp içtikleri için batıyolar. Biz köpek gibi çalıştığımız halde batıyoruz, keşke dediğin gibi battığımıza değse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 16 Mart 2018; 13:18:44 >
  • bu foto herşeyi anlatıyor zaten.. ne ürettiniz ki ne istiyorsunuz..

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaşAlmanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş

• Almanyada ki genç nüfus ile Türkiyede ki genç nüfusu kıyaslarsanız görürsünüz.

• Sen brut ile net gelirin farkini hic duydugun varmi?

Hani birtane dizi vardiya türkiyede Dummkopf deyip dururdu?

Bak sana bir soru: Warum seid ihr in der Türkei alle so strohdumm und zurückgeblieben? Kommt doch alle nach Deutschland wenns euch so sehr gefällt. muhahahahha
  • quote:

Orijinalden alıntı: BABAHAKKI

Ich bin deutschland geboren aber in der turkei aufgewachsen. Ich bin 33 jahre alt. Hem almanyada hem turkiyede cokca yasadim. Surekli gittim geldim. Gecen bir is gorusmesime gittim. Brutto 1800 euro veriyorlar. Vollzeit hemde. Steuerklasse 3 deyim yani tas catlasin 1450-1500 netto. Mit diesem geld kann mann leben ama yeterli degil. Ev tutsam 800 den asagi yok. Yeme icme ucuz oldugunu belirttim zaten. Almanya eski almanya degil.

Hadi hadi, yalan atma. Almanyada hersey cok ucuz o parayla 5 kisi gecinir hepside ayfon alir birde bes ögün günde en iyi lokantlarda kraller gibi yersiniz.

Sen milletin gelmesini istemiyorsun, almancilari biz biliyoruz hepsi yalanci.

Bruder, vergiss die Leute hier im Forum, denen haben die ins Hirn geschiss.... die wollen und werden es nicht verstehen.

Die wollen die Wahrheit gar nicht hören, weil es denen so nicht in ihre Träume passt.

Ich hab früher auch gedacht in der Türkei sind die Menschen noch in Ordnung und anständig usw. Aber leider hat sich herausgestellt, dass die alle Strohdumm sind. Aber nicht nur die Ungebildeten, die können ja schließlich nichts dafür. In der Türkei sind auch die Studierten dumm.

• yarakidis Y kullanıcısına yanıt
    Her şey biryana bu almanca yazı berbat görünüyor iğrenç bir dil galiba.

• Vasıfsız insan almanyada dahi vasıfsız muamelesi görecek elbette. 1800 brutto alan adam tabi zorlanırım der ama genede Türkiyede 2000-2500 tl alan adamdan rahat yaşar. Ama biraz vasıflı biriyse alacağı rakam minimum 3000 brutto, steuer klasse 3 ortalama neti 2400 euro. Bu para bir aileyi rahat yaşatır. Eş de çalışıyoraa eve net 4000 euro girerki o zaman istediğini yapabilir almanyada. 800 euro kira çok değil, 3 kişilik bir ailenin mutfak gideri 300 euro, aylık mazot gideri 200 euro, keyfi giderleri de abartalım 1000 euro olsun. Kira dahil giderler 2300-2500. 4000 euro geliri olan aile her ay 1500 kenara ayırabiliyor. Daha ne olsun. Bu adam şuan gidip sıfır s klasse mercedes almak istese aylık taksidi 500-600 euro. Yıllık vergisi 500 euro, kaskosu yıllık 2000 euro.

Özetle Türkiye şartlarında bu adamın hayat standartına 20.000 tl maaş anca tekabül eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

konu çok uzamış... murat özün izleyin; videolu, uygulamalı olarak anlatıyor rakı ve küfürler eşliğinde..

Hic acele etme sen izlersin o cingeneyi, bir sisko sabrina tekmeyi basinca bakalim nereye kaciyor. Zuhaha, zaten adam daha almanyayi göreli bes sene olmamis iki kelimeyi ögrenememis tam sizin kafanizda size iyi numara yapiyor.

Demek türkiyeyi suriyelilere sormamiz lazim türkiye nasil diye. Ayni hesaba cikiyor.

Sen ne dersin türkiyeyi x sene yasamis orada dogmus olan biri olarak senmi daha iyi bilirsin yoksa 4-5 seneden beri türkiyeye gelen bir suriyelimi?

Tabiki isine gelmez bu.

• Hangi doktor 5600 alıyor acaba?

• valla yazan olmuştur belki ama şöyle bi sağlam yazı okumuştum bununla ilgili;
    Ekşi Şeyler
    Okurken Aslında Yaşamadığınızı Fark Ettirecek Bir Almanya-Türkiye Alım Gücü Kıyaslaması
    https://seyler.eksisozluk.com/okurken-aslinda-yasamadiginizi-fark-ettirecek-bir-almanya-turkiye-alim-gucu-kiyaslamasi

• quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

Hangi doktor 5600 alıyor acaba?

Niye sordun, dertmi oldu?

Birki sayfa öncede biri yazmis, doktorlar birsey yapmiyormus sade hap yaziyormus falan filan. Eeeee, ozaman sende doktor oluver.

Aglanmakla is bitmez, doktor cok kazaniyorsa calisip doktor olacaksin, almanyada para coksa cekip almanyaya gideceksin. Orada aglanmakla yok öyleydi yok böyleydi biryere varamazsin.
  • Almanya sizi bekler

• quote:

Orijinalden alıntı: yarakidis

Sen brut ile net gelirin farkini hic duydugun varmi?

Hani birtane dizi vardiya türkiyede Dummkopf deyip dururdu?

Bak sana bir soru: Warum seid ihr in der Türkei alle so strohdumm und zurückgeblieben? Kommt doch alle nach Deutschland wenns euch so sehr gefällt. muhahahahha

Ja das kenne ich schon den Unterschied zwischen Brutto & Netto. Weist du was, die Arbeitgeber in DE rufen mich an, ich komme in Kurzen nach DE hier in diesem Land gibt's kein mehr Geld, das hab ich schon gesagt in einem früheren Post, aber die Menschen in der Türkei sind so stolz dass sie darüber nichts erzählen, die Wahrheit kann jedoch nicht bedeckt werden, alle Leute essen ständig Brot statt Fleisch weil das zu teuer ist, die Lage ist enorm schwierig geworden. Und stimmt die Ausgebildete hier sind auch dumm, aber so sind viele Türken in DE, es tut mir leid die Wahrheit tut jeden weh.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 6 Ekim 2019; 8:46:30 >
  • Herkes ağlanmış. Et yiyemiyoruz onu yiyemiyoruz bunu yiyemiyoruz. Peki et yiyebilmek için, refah içinde yaşayabilmek için yeterli çabayı gösterdin mi arkadaşım?
    Ben sana söyleyeyim "GÖSTERMEDİN". Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi gibi üniversitelerde bölümünü derece ile bitirdin mi?
    Ben sana söyleyeyim "BİTİRMEDİN". Peki sen hiç çaba göstermeden şehrindeki herhangi bir üniversiteye gidip öylesine bitsin yeter ki diye okuyup keyfine bakıp et yemeyi, refah içerisinde yaşamayı mı düşünüyorsun? Komik olma. Bugün bir Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu Bilgisayar Mühendisi bölümünü derece ile bitirirse ve kendini de birden fazla programlama dilinde yeterince geliştirmişse ve o adam buna rağmen işsiz kalırsa gel suratıma tükür açık net. Daha üniversite bitmeden adama iş teklifleri yağar daha önce bir sürü kişi ile konuştum. Siz istiyorsunuz ki hiç çalışmayayım gideyim orada burada kasiyerlik yapayım, temizlik görevlisi olayım et yiyeyim, ev alayım, araba alayım. Bakın küçümsemiyorum bu ülkenin kasiyerleri olmasa alışveriş yapamazdık temizlik görevlileri olmasa yerler pislikten geçilmezdi her görev önemlidir, her göreve saygım sonsuzdur. Lakin bizim ülkemizde maaş yeterli gelmediği için asgari ücretle çalışan insanlar zorluk çekiyorlar. Peki neden asgari ücretle çalışıyorlar? Çünkü onlar da yeterli çabayı göstermediler. Ya ne olacak deyip bütün gün yattılar. Haliyle asgari ücretle çalışıyorlar ve büyük kısmının hayatlarından memnun olduklarını sanmıyorum. Onlar da mühendis olabilirlerdi, onlar da doktor olabilirlerdi ama yeterli çabayı göstermediler. Peki sen isyan eden kardeşim çok ağlıyorsun ya Avrupa'da yaşasaydım böyle böyle olurdu, Amerika'da yaşasaydım böyle böyle olurdu diyorsun ya. Peki burada ağlayınca Avrupa veya Amerika'ya mı ışınlanıyorsun? Veya ağladıkça önüne et mi, araba mı, ev mi geliyor bedavadan? Sen hayatını değiştirmek için hiçbir şey yapmayıp bütün gün yatıyorsun, televizyon başından kalkmıyorsun, forumdan çıkmıyorsun sonra gelmiş refah içerisinde yaşayayım diyorsun. Öyle bir dünya yok kardeşim bunu belirteyim. Avrupa'ya mı gitmek istiyorsun? Amerika'ya mı gitmek istiyorsun? Veya Türkiye'de kalıp refah içerisinde mi yaşamak istiyorsun o zaman gidip yapman gerekeni yapacaksın kendini geliştireceksin. Derslerine yoğunlaşacaksın buradan ağlamak sana ne başarı getiriyor ne refah seviyeni arttırıyor. Git çalış kendini geliştir sonra gitmek istediğin yere git kimse zorla seni tutmuyor Dünya herkesin, istediğin ülkede yaşayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorDeveloper -- 16 Mart 2018; 15:16:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

quote:

Orijinalden alıntı: YoungScientist

Muhalif olmak icin demiyorum ama neden almanyaya gitmiyorsunuz hani kovmak amaclida demiyorum haddime degil madem hayat standartlari bu kadar yuksek gidin abi. Evet turkiyede yasam standartlari cok dusuk bu bi gercek ama donanimhabere konu acarak yukselmiyor egitim lazim caliskan insan lazim egitimli olup caliskan olan adam niye burda duruyorki gitsin egitimsiz insan tembel insan zaten aglamaktn baska bi is yapamaz dunyanin her yerinde.

Merhaba nasıl gidip yerleşeceğimizi biliyorsanız anlatında gidip kurtulalım.

Internetten binlerce sey yazilip cizilmis okuyup bilgi edinebilirsiniz. Ben ingilterede yasiyorum almanyada degil burda baya Turk var onlar gelebiliyorsa siz neden glemeyesiniz arastirin gelin.

• yarakidis Y kullanıcısına yanıt
    Ben doktorlar iş yapmıyor mu dedim? Bir sorudan neler çıkarmışsın müneccimle tokalaştın sanırım.

Bir bilgi içerikli yazıdaki bilgi yanlışını söylüyorum. Hiçbir uzman doktor o maaşı almıyor ki almasın zaten. Doktorlar ülkede hak ettiği maaşı alan nadir meslek gruplarından.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.