Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu ne amaçla açılmış anlayamadım? Almanya haberleri mi?
    Yoksa ülkemiz tu kaka, Almanya çok iyi konusu mu?
  • hocam benım anlamadıgım konu bunu aktroller bılmıyormu bılıyor nıye actınkı konuyu onları zaten kımse bı tarafına takmıyor zengının malı zugurtun cenesını yorarmıs bıze ne almanyadan dıger taftanda bakarsak
  • Kral çıplak!
  • konu çok uzamış... murat özün izleyin; videolu, uygulamalı olarak anlatıyor rakı ve küfürler eşliğinde..
  • mkafkas kullanıcısına yanıt
    Hitler zamanında da Atatürk vardı dimi nedir sizdeki bu Cumhuriyet denince hemen Atatürk düşmanııı aklı? Fabrikaları satan da belli kapatan da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes X birime ne kadar aliriz diye karsilastiriyor, biz nasil uretiriz diye dusunen yok. her zamanki gibi turk insani ben sorunu ortaya koydum ya, daha ne yapiim, cozumu de sen bul diye atip kaciyor. hanginiz maasli bir iste calismak yerine kendi fikrinizi hayata gecirmeyi dusunuyorsunuz? hanginiz yuksek katma degerli urunleri uretmeyi dusunuyorsunuz? kendi adima ben dusunmedim hic. imkan/destek mi var diyenlere; eski ev arkadasim okudugu bolum ile alakali calismasina devam etti, cok az bir sermaye ve sifir destek ile su an calisan bir fabrika kurdu, ve halen daha dusuncesi, bunu nasil ilerletirim, nasil yeni bir urun gelistiririm kafasinda (her urun yeni uretim hatti demek) .. ar-ge denilen sey yapilmasi gereken bir sey degil yapmamiz gereken bir sey .. yaklasim birileri yapacak ben alkislayacagim, nemalanacagim oldugu surece 100 yil sonra torunlarimiz da bu muhabbeti ediyor olacak.

Bir de mesaj yazarken kendisini ayiranlar var ya; hah bu durumun sorumlusu sensin, benim .. eskiden kahvede ulke kurtarirdi babalarimiz, simdi biz klavye basinda .. ne zaman sikayet etmek yerine iyilestirmek icin birseyler yapariz, o zaman duzeliriz.. ama ne gerek var ya , hazir duzelmisi var avrupa'da.. oraya kacalim , baskasi cozsun sorunlarimizi yine .. ben de kolayindan keyfini surerim nasil olsa ..

• Off Almanya gibi bir ülkeyi Ülke kategorisine girmeyen ülkelerle karşılaştırmayın artık..

Yazık Almanya'da yaşayan bir alman olmak istemezdim Okadar türkü gördükçe kriz geçirirdim.

Hitlerin kemikleri sızlıyordur şuanki almanyanın durumuna
  • Bi bitmediniz ayda bir almanya vs Türkiye, anladık fakiriz işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ozellikle ev kira ve satın alma fiyatlaır cok ucuz

ben her ay 1 tane ev alıyorum

siz kafa yı mı yediniz kardeşim 10 senedir abd de calısıyor aylık kazancı 12.000$ ama evine verdigi kira 1500$ (80 m2 ..t kadar eve ) sonra evlendi bahceli eve gecti cocuk felan kira oldu 3500$.. MAnyak mısınız
    almanya ucuzmuş. Cidden beyninizde sıkıntı var sanırım.

Yani maaşının %25'ini kiraya veriyor. Diyeceksiniz ben tamamını veriyorum ankarada yada istanbulda
    zaten istanbula şehir demek hakaret , 100 yıla GEZEGEN statüsüne gececek bir sehir.

• Konu nun ozeti bu mesajda

"Son olarak, alım gücü kıyasanırken TL'ye çevirmeden kıyaslamak gerekir, örnek veriyorum; Almanya'da 100 dolara marketten neler alabiliyorum, Amerika'da 100 dolara neler alabiliyorum, Türkiye'de TL olarak neler alabiliyorum, birim para olarak hesaplayacağız yani.

Almanya'da, 50 Euro'ya = 5 KG Kırmızı et alabiliyorsun

Türkiyed'de, 50 TL'ye = 1 KG'dan biraz fazla kırmızı et alabiliyorsun. Vb.

Araba, motosiklet, elektronik cihazlar, temel gıda, kıyafet, akıllı telefon, bilgisayar bileşenleri... Bunlara girmeye hiç gerek yok zaten hepimiz biliyoruz."

Bendr ornek vereyim asgari ucret en az 2.000 tl olmaliydi iyi bir gecim icin 4.000 gerekli..

Asgari ucret 1.400 tl iken bimde 1lt LeCola=1 tl idi=1400 adet

Suan asgari ucret 1.600tl herseye zam vergi geldi.

Ayni icecek LeCola=1.35 tl oldu 1 asgari ucret=1.100 adet alabiliyor..

Yani her gecen gun daha fakir oluyoruz,paranin alim gucu dusuyor

Bir araba 1 sene once 50.000 tl iken bu sene 65.000 tl oluyor ama asgari ucret 1400 tl den 2000-3000 tl olmuyor..

Ey Akp=Hukumet=Erdogan savunanlar ve oy verenler ekonomik tehlike batagin sonun yaklastiginin farkindamisiniz?

• sen bir çamaşır makınasını 300 euro ya alırsın ben 1000 liraya senın maasın 1500 eüröğ benim maasım 1600 tl
    sen bir pc yı 1300 e alırsın ben 8 mılyar
    senın kıran 500 eur benımkı 1000 tl
    senın ultra luks tv 500 euro benımkı 7 bın
    1 aylık maasını al gel Turkıyede 7 gun ultra luks tatıl yap bız 12 ay calısalım denız kenarına zor gıdelım.

bırakın bu işleri.
  • Bim'den alsan aynısnı daha ucuza geliyor o zaman almanya pahalı kardeş.Yağ çay şeker alın bakalım.
  • Ya arkadaşlar gerçekten herşey para mı ?(Çünkü herşey para gibi konuşmuşsunuz.) Evet yaşamak için paraya ihtiyacımız var doğrudur.Alman olsak şöyle almanyada yaşasak böyle paramız olurdu şunları bunları kullanırdık,en iyi yemekleri yerdik vs.

Arkadaşlar Türkiyede doğup büyüdüğünüze şükredin!

Elhamdülillah Müslümanız diyin !

Sen Okadar para ile rahat huzurlu yaşayacaksın ama müslümanlığı tanımamış olucaksın, türkiyenin güzelliğini görmemiş olucaksın ?

Batsın öyle Almanya,batsın öyle Para !

Haram - Helal muhasebesi yapın.Sadece PARA muhasebesini bırakın.

Hepimiz isterdik yüksek ücretlerle çalışmayı Helal yoldan.Ama ne kadar konuşursak konuşalım burdaki herhangi birinin yapıcak hiçbir şeyi yok.Boş konuşmaktan vazgeçip,gerçeklere odaklanmayı öğrenmeliyiz.
  • ExtrameBOY27 kullanıcısına yanıt
    Doktorlar yaptığı işe göre cok yüksek alıyor, gelir adaletsizlğinin mesleki açıdan en bariz yaşandığı alandır, doktorluk insanlara ilaç yazmak, birkaç ölçüm yapmaktan başka birşey yapmayan zaten ilaçla sadece belirtiler geçici olarak gidiyor, ilerde daha kötüye gitmiş olarak geri dönüyor. ben artık hiç doktora gitmiyorum o yüzden. Almanya Amerika da da olsam gitmem bu sorun u.arası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakası bile yok. İki dünya savaşı atlatmış ve adamların sanayisi senden üstünse sömürgeci diyemezsin. Almanya sömürgecilik yarışına geç katılmış ve onları da 1. Dünya Savaşı sonunda kaybetmiş devletlerden biridir zaten. Aç bir sömürgecilik tarihine bak bakalım Almanya'nın ne kadar İngiltere'nin ne kadar sömürgesi varmış.

Birşeyleri bilmeden bilginiz varmış gibi konuşmayın lütfen. Sen çalışma yan gel yat, devletin başına gelen yemiş giden yemiş, ondan sonra ama onlar sömürgeci.
  • Assassino! kullanıcısına yanıt
    Sen bunu yazıyorsun da AKP'liler içinde bunu ciddiye alan da çıkar.
  • Bir Alman gibi çalışmayıp kendimizi Almanya ile kıyaslamakta ancak bize yakışır zaten.
  • malum partiye oy veren seçmenin psikolojisi,mantık aynıhttps://www.youtube.com/watch?v=m_7qARDJnlg bu koyunluk bitmeden bu ülke düzelmez
  • https://youtu.be/MIP3NcNS-68

Şunu izleyin sadece hepsi turkiye cok guzel havasi suyu cok guzel ama gelmek istemiyorum diyor sunlar bide benim gelecegimi belirleyecek secimlerde oy kullaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RedEyess

Ya arkadaşlar gerçekten herşey para mı ?(Çünkü herşey para gibi konuşmuşsunuz.) Evet yaşamak için paraya ihtiyacımız var doğrudur.Alman olsak şöyle almanyada yaşasak böyle paramız olurdu şunları bunları kullanırdık,en iyi yemekleri yerdik vs.

Arkadaşlar Türkiyede doğup büyüdüğünüze şükredin!

Elhamdülillah Müslümanız diyin !

Sen Okadar para ile rahat huzurlu yaşayacaksın ama müslümanlığı tanımamış olucaksın, türkiyenin güzelliğini görmemiş olucaksın ?

Batsın öyle Almanya,batsın öyle Para !

Haram - Helal muhasebesi yapın.Sadece PARA muhasebesini bırakın.

Hepimiz isterdik yüksek ücretlerle çalışmayı Helal yoldan.Ama ne kadar konuşursak konuşalım burdaki herhangi birinin yapıcak hiçbir şeyi yok.Boş konuşmaktan vazgeçip,gerçeklere odaklanmayı öğrenmeliyiz.

Ciddimisiniz? İroni mi?

Muslumanlik Araplara veya Turkiye'ye has durum degil.

Dunyanın her yerinde sonradan musluman olan var!!

Onemli olan satin alma gucu.

12 saat 6 gün calisip aldigin 1600 tl nin yarisindan fazlasi kira+faturalar kalan para Markete gidiyor elde var sıfır...

Uretim yok bu nedenle Telefon+Araba gibi ihtiyaclar yuksek vergi oluyor adam 1 ayda aldigi elektronik esyayi sen 5 maasta aliyorsun..

O adam 10 ayda sifir volksvagen polo aliyor (10.000 euro)
    Burada 69.000-74.000 tl
    Maas 1600 tl den hesapla 45 ay eder (ortalama 72.000 tl)
    3.5-4 yıl eder!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 16 Mart 2018; 12:43:30 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.