Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Farkındalık yaratmaya çalışmaya gerek yok. Adamların matematik ortalaması 30 soruda 2 net. Bu konularda bilgi sahibi olanlar bizleriz. Bu düzen artık değişmez. herkese tavsiyem yabancı ükelerde iş bulup gitmesidir. Ne yapın ne edin gidin buradan.

İngilteredeki kardeşim mercedes e350d için kasko vergi falan herşeyiyle yılda 1000 pound odemiyormuş. Biz burda 1.4 motor hyundai i20 ye ye 1000 küsür vergi kasko ödüyoruz. Ayıp ayıp. Terkedin buraları. Düzgün bir meslekle çıkın burdan hayatınzıı kurtarın. İzmirde küçük bir süper market vatandaşta kuzu etini alacak para olmadığı için sipariş geçmemiş. Markette kuzu eti yok. İmkanı olan gitsin.
  • Ich bin deutschland geboren aber in der turkei aufgewachsen. Ich bin 33 jahre alt. Hem almanyada hem turkiyede cokca yasadim. Surekli gittim geldim. Gecen bir is gorusmesime gittim. Brutto 1800 euro veriyorlar. Vollzeit hemde. Steuerklasse 3 deyim yani tas catlasin 1450-1500 netto. Mit diesem geld kann mann leben ama yeterli degil. Ev tutsam 800 den asagi yok. Yeme icme ucuz oldugunu belirttim zaten. Almanya eski almanya degil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Merak edenler için, Almanya'da sezon dışı şu dönemde İspanya'dan ithal 1.sınıf domatesin kilosu KDV dahil €1.70

Sebzelerin Almanya'da çok pahalı olduğu hurefeti Türkiye'de sadece belli bir kesim tarafından inanılıyor. Almanya'da yiyecek - içecek - ulaşım - giyim ve eğitim bu 5 temel şey cok uygun fiyatlıdır. İlk-Üniversite arası eğitim devlete ait olup ücretsizdir, özel/ücretli olanlar da uygun fiyatlıdır, örneğin özel lisenin aylığı €180 - €250 arasıdır.

Almanya'daki Metro magazasından SS:

Bugün bim'de gördüm salkım domates 5.50 idi.

Her türlü ürünü en az 4-5 kat daha fazla emek vererek alabiliyoruz, bonobolar gibi bile bir hayatımız yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üff bu tarz konular sıkmadı mı artık? Git Almanyaya orda yaşa o zaman. Ülkenin Almanya kadar iyi olmamasının sebebi böyle boş insanlar. Gidip ülkeni geliştirmeye çalışacağına böyle konular açarsan Alman işçi 1500 euro alır sen de bakarsın burdan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterse 5000 euro olsun ordaki asgari ücret ne olacak kardeşim? Bu adamlar yazın tıpış tıpış Antalya'ya gelmiyor mu? G.tleri Berlin'de Köln'de donarken Türkiyede yumuşak kış geçiren insanları kıskanmıyorlar mı ? Köprülerimize imrene imrene bakmıyorlar mı ? Sanki herşey para herşey asgari ücret...
  • Yaşımın 18 olması ve ülkeyi eleştirme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Anayasanın 25.maddesine göre kendi fikirlerimi beyan edebilirim. Ayrıca yaşın küçük diyenlere buradan kafam girsin teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BABAHAKKI

Ich bin deutschland geboren aber in der turkei aufgewachsen. Ich bin 33 jahre alt. Hem almanyada hem turkiyede cokca yasadim. Surekli gittim geldim. Gecen bir is gorusmesime gittim. Brutto 1800 euro veriyorlar. Vollzeit hemde. Steuerklasse 3 deyim yani tas catlasin 1450-1500 netto. Mit diesem geld kann mann leben ama yeterli degil. Ev tutsam 800 den asagi yok. Yeme icme ucuz oldugunu belirttim zaten. Almanya eski almanya degil.

Ach so, ok am Anfang hatte ich ein wenig Zweifel daran dass Du in DE lebst weil Du aus heiterem Himmel gekommen bist, jetzt ist jedoch alles ok.

Hm belirli bir alanda uzman veya diplomalı olmayınca hayat herkes için her yerde daha zor. Almanya gibi bir yerde Elektrotechniker olmak gerekli. Öyle bir durumda Türkiye'ye göre çok çok rahat bir hayat yaşayabilirsin.

Bu arada ben Berlin'de öğrenci olarak sehrin kuzeyinde cok Türk ve asyalının bulunduğu Wedding mahallesinde kaldım, kaldığım yer ise Paul Fleischmann Haus 'taydı. 2000'lerde aylığı €180 iken şimdi €300 olmuş, cok estetik veya ferah bi yer deildi ancak kötü bir yer de değildi, bi manzara resmi:

Şu anda türkiye'yi biliyosun, temel gıda maddeleri aşırı pahalı. Beterin beteri var. Türkiye'de insanlar gurur yapıo, söylemio ancak nüfusun coğunluğu PARASIZ ve AÇ. Haa fırınlar servet yaptı, herkes ekmekle doyuyo o ayrı. O yüzden orada net €1500 ile hiç olmazsa güzel şeyler yiyip içebilirsin. Yeme içme üzerinde bu kadar durmamın, tekrar etmemin sebebi, cok önemli şey olması. Ben senede 1 pirzola yiyemiyorum. Et yiyemiyorum. Para yok. vergiler, faturalar, ödemeler var, gelir yok. Para yok. İnsanlar gururlu söyleyemio, havaları sönecek, kendilerini dünya lideri sanıolar ya o yüzden kimse söylemio, ben söyleyeyim, para yok doğru dürüst yiyecek yok. beton var asfalt var köprü var TV'de şovlar var.

• iyide bu almancılara soruyorsunuz aman Almanya bitti, gelmeyin, eski Almanya kalmadı, millet aç diye hevesini kaçırıyor insanın. Yiyecek içecek olayından bahsediyorsun " haa tabi et orda ucuz ama..diyorlar
    "

anlam veremedim, ya gelmemizi istemiyorlar, ya da nerde çokluk orda .okluk diye bir söz var, o duruma dönmesin diye bizim gelmemizi yine istemiyorlar galiba.
  • Hani bizi gısganıyorlardı?
  • Bak arkadaş bir memlekette herkes diplomalı OLAMAZ olsada herkes diplomalı iş bulamaz .ikincisi herkes senin kaldigin gibi küçük evde kalamaz.insanlarin geneli iş bulur sonra hatun bulur evlenir çocuk yapar .bu durumda yaşamak için normal bir kaç odalı ev lazım olur.herkes tasarruf olsun diye berlin in o bilmem ne köşesinde oturmaya çalışırsa bu sefer de ordaki fiyatlar alır başını gider .Yani hayat senin anlattığın gibi gitmiyor bazen sürükleniyorsun. Bence burda sürekli başka memleketler le karşılaştırma konuları açmak da okadar saçma. imkânı olan yurtdışında yaşamak isteyen yaşasın. imkânı olmayan sürekli yaşadığı yeri aşağılamaktansa daha iyisine ulaşmak için daha çok çalışsın ve haline şükretsin .beterin beteri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birimi unut, alım gücüne bakalım. Hem elektronikte, hem araçlarda bizim kat kat üstümüzdeler. Orada yiyecek içecek bahalı yaw diyenler yarın bir gün onları da ithal ederiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Fransada Yaptığım alışveriş Sürekli yurtdışındayım bunların hepsi 17. 5 euro tuttu Fransada iken almıştım. Bordeaux chetau şarabı 7 euro Türkiye de 150tl 200tl

Peynir brie rokfor. Bleu Saint andre peyniri. Toplam 600gr 3 euro Türkiye de 100 gramı 15tl civarı . Lavazza espresso makinesi podları 48 adetti sanırım 4 euro. Diğeri kafeinsiz. Lavazza yan ürünü. Carrefor cornetto 1 euro 50 cent. Bir zamanlar Türkiye de satılan maxwell house kahve 1 euro Buzlu dondurma 1 euro Türkiye de servet değerinde lavazza ürünleri hele espresso podları.. Heleki yeni rakı 1 litresi 12 euro idi :)) . Almadım
    Bunun gibi onlarca alışveriş yaptım farklı ülkelerden. Türkiye ye göre pahalı olan şeylerde var ama genel olarak refahları bizden iyi bu da fark yaratıyor. Parayıda birim üzerinden hesaplamalıyız. Bizim paramızında hiçbir değeri yok maalesef. Adam telefonu yüzlü birimlerden alırken biz 3 binli 5 binli küsüratlardan alıyoruz paramızın çöpleştiğini burdan anlayabiliriz ispanya da Carrefourda çalışan kasiyere sorduğumda asgari ücret aldığını ve yettiğini söylemişti ve hatun passat a biniyor. Bizde 90model Şahin. Haci murat forever

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 15 Mart 2018; 23:42:33 >

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    En ideal, refah seviyesi yüksek ülkelerden bir tanesi, doğal olarak eleştiri ve kıyas olarak kullanılıyor, 3 milyondan fazla türk var birde.
  • "Egemenliğinden vazgeçmeye rıza gösteren bir milletin akıbeti elbette felakettir, elbette musibettir. Milletler kendi egemenliklerini ellerinde tutmak mecburiyetindedirler. şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve kaderini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır. Bu kadar acı tecrübeler geçiren milletin egemenliğini bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır.”

“Cumhuriyet, düşünce serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Her kanaat bizce muhteremdir. Yalnız karşıtlarımızın insaflı olması lazımdır. Cumhuriyet ahlâkî fazilete dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Sultanlık, korku ve tehdide dayanan bir idaredir. Cumhuriyet idaresi, faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir. Sultanlık, korkuya tehdide dayandığı için, korkak, alçak, sefil, rezil, insanlar yetiştirir. Aradaki fark bunlardan ibarettir..”

Mustafa Kemal ATATÜRK

NET!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 15 Mart 2018; 23:40:54 >

• Muhalif olmak icin demiyorum ama neden almanyaya gitmiyorsunuz hani kovmak amaclida demiyorum haddime degil madem hayat standartlari bu kadar yuksek gidin abi. Evet turkiyede yasam standartlari cok dusuk bu bi gercek ama donanimhabere konu acarak yukselmiyor egitim lazim caliskan insan lazim egitimli olup caliskan olan adam niye burda duruyorki gitsin egitimsiz insan tembel insan zaten aglamaktn baska bi is yapamaz dunyanin her yerinde.

• Zaman zaman sosyal medyada gördüğümüz " Almanya'da zor şartlarda yaşıyoruz burada herkes aç!!" videolarını yayınlayanlara göndermek lazım bunları.Adamın ailesi burada bir baltaya sap olamayıp oraya gitmiş en alt kademelerde en zorlu şartlarda çalıştı belki ama bu neslin çocukları hiç zorluk göndermediği için bize karşı ağlayıp kendileri en lüks arabalara biniyorlar.Ah ulan Alman hükümeti hepinizi bir kovsa oradan da görsem sizi burada kaç ay dayanacaksınız.
  • YoungScientist kullanıcısına yanıt
    Onlarda kollarını açmış seni bekliyordu. Malesef vize almak için bin bir dereden su getirmek gerekiyor.
  • Bu cümleyi yazdıysan şunları da bilmen gerekir.
    MİT'i kimler kurdurtmuş
    1973 senesine kadar Mit maaşları kimler tarafından ödenmiş?
    Eski Mit Müsteşarı Fuat Doğu: "Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım.Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum."

O zaman Türkiye diye bir devlet de yoktur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Orijinalden alıntı: BABAHAKKI

Ich bin deutschland geboren aber in der turkei aufgewachsen. Ich bin 33 jahre alt. Hem almanyada hem turkiyede cokca yasadim. Surekli gittim geldim. Gecen bir is gorusmesime gittim. Brutto 1800 euro veriyorlar. Vollzeit hemde. Steuerklasse 3 deyim yani tas catlasin 1450-1500 netto. Mit diesem geld kann mann leben ama yeterli degil. Ev tutsam 800 den asagi yok. Yeme icme ucuz oldugunu belirttim zaten. Almanya eski almanya degil.

Ach so, ok am Anfang hatte ich ein wenig Zweifel daran dass Du in DE lebst weil Du aus heiterem Himmel gekommen bist, jetzt ist jedoch alles ok.

Hm belirli bir alanda uzman veya diplomalı olmayınca hayat herkes için her yerde daha zor. Almanya gibi bir yerde Elektrotechniker olmak gerekli. Öyle bir durumda Türkiye'ye göre çok çok rahat bir hayat yaşayabilirsin.

Bu arada ben Berlin'de öğrenci olarak sehrin kuzeyinde cok Türk ve asyalının bulunduğu Wedding mahallesinde kaldım, kaldığım yer ise Paul Fleischmann Haus 'taydı. 2000'lerde aylığı €180 iken şimdi €300 olmuş, cok estetik veya ferah bi yer deildi ancak kötü bir yer de değildi, bi manzara resmi:

Şu anda türkiye'yi biliyosun, temel gıda maddeleri aşırı pahalı. Beterin beteri var. Türkiye'de insanlar gurur yapıo, söylemio ancak nüfusun coğunluğu PARASIZ ve AÇ. Haa fırınlar servet yaptı, herkes ekmekle doyuyo o ayrı. O yüzden orada net €1500 ile hiç olmazsa güzel şeyler yiyip içebilirsin. Yeme içme üzerinde bu kadar durmamın, tekrar etmemin sebebi, cok önemli şey olması. Ben senede 1 pirzola yiyemiyorum. Et yiyemiyorum. Para yok. vergiler, faturalar, ödemeler var, gelir yok. Para yok. İnsanlar gururlu söyleyemio, havaları sönecek, kendilerini dünya lideri sanıolar ya o yüzden kimse söylemio, ben söyleyeyim, para yok doğru dürüst yiyecek yok. beton var asfalt var köprü var TV'de şovlar var.

Ben hala türkiyeye sürekli gelip gidiyorum. Türkiyede çok şükür para kazanıyoruz ama evet yiyecek pahalı. Benzin pahalı Saçmasapan vergiler var. Almanyada da vergi var ama oraya göre daha insaflı. Burda işverenlere alman devleti iyi vergi bindiriyor, türkiyede ise herkese vergi bindiriyorlar.. Bende berlindeyim, geçen kuzenim moabit te ev tuttu 900 euro ya. Son yıllarda kiralar kudurdu malesef.Aslında 2 ülkede bana göre mükemmel değil, ikisininde kendine göre artısı eksisi var. Öyle değerlendirmek lazım. Bence keşke herkes almanyaya gelip görse ve kendisi karar verse iyimidir kötümüdür diye. Ben mesela elektronik bütün zımbırtıları tabikide almanyadan alırım, hatta bazen amerikadan ısmarlarım dahada ucuza gelir. Herneyse fakat bana göre türkiyenin havası suyu başkadır. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

iyide bu almancılara soruyorsunuz aman Almanya bitti, gelmeyin, eski Almanya kalmadı, millet aç diye hevesini kaçırıyor insanın. Yiyecek içecek olayından bahsediyorsun " haa tabi et orda ucuz ama..diyorlar
    "

anlam veremedim, ya gelmemizi istemiyorlar, ya da nerde çokluk orda .okluk diye bir söz var, o duruma dönmesin diye bizim gelmemizi yine istemiyorlar galiba.

Hocam aynen dediğin gibi. Atasözünü doğru bulmuşsun: Nerde cokluk orda ***luk. Almanya'daki 3M Türk'e dikkat et hiçbirisi çeşitli zaruri durumlar olmadıkça bu ülkeye gelmiyor. Benim Almancı tanıdık ve komşularım var, yaz tatiline geldikçe çıkıp geziyor dolaşıyoruz, diyor ki Türkiye cok güzel ancak yaz haricinde gelinecek durulacak gibi değil. Almanya'da birkaç sene yaşamış çalışmış, gerçek demokrasi, gerçek insan hakkı ve özgürlüğün tadını almış kişi onlar, cok daha farklı yorum yapamazlar zaten. Almanya'daki en vasıfsız, en fakir, en eğitimsiz uzun lafın kısası en aptal salak kişinin bile Türkiye'ye gelmek gibi bir düşüncesi yok, cunku en aptalı bile bu ülkede kendisini nasıl bi hayat beklediğini biliyor.Nitekim Almanya'daki türkler aralarında anlaşmışcasına, sessiz bi anlaşma varmışcasına oradaki refah ve özgür hayatın fazla reklamını yapmazlar cunku refah ve özgür hayatın bir kontenjanı vardır, almanyadaki refah ve özgür yaşamı heryerde reklamını yapsalar kendileri o hayattan mahrum kalabilirler; bir ceşit meslek sırrı gibi yani.

Yukardaki gönderilerde bakıyorum kimi süper zekalar madem refah git Almanya'da yaşa gibi yorumlar yapıyor, mesele Almanya'da yaşamak değil,Türkiye tek vatanımız. Almanya ile Türkiye karşılaştırmak ta deil asıl konu Türkiye'nin sosyal ekonomik ve politik açıdan pek iyiye gitmediğini görmek.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.