Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YoungScientist

Muhalif olmak icin demiyorum ama neden almanyaya gitmiyorsunuz hani kovmak amaclida demiyorum haddime degil madem hayat standartlari bu kadar yuksek gidin abi. Evet turkiyede yasam standartlari cok dusuk bu bi gercek ama donanimhabere konu acarak yukselmiyor egitim lazim caliskan insan lazim egitimli olup caliskan olan adam niye burda duruyorki gitsin egitimsiz insan tembel insan zaten aglamaktn baska bi is yapamaz dunyanin her yerinde.

Burası benim ülkem, ben 1 yaşımdan beri İstanbul'dayım burada üniversiteye gittim, burada yüksek lisans yaptım fakat doğduğum şehir olması ve çocukluğumda bir süre kalmamdan dolayı Kayseri'ye bile gittiğimde burnumun direği sızlıyor. hayal meyal hatırlmama rağmen, yurt dışında çıktığımda en gelişmiş ülke İngiltere'ye bile gitsem burayı özlüyorum. Zerre kadar İslam inancım yok fakat burayı memleketim yapan ne insanların sevmediğim gelenekleri görenekleri ne de dinleri burayı memleket yapan ve özleten memleketim olması.

Benim burayı ihya etme gibi bir çabam olmasından daha makul ne olabilir ? Güney Kore'ye bakın 70 sonlarında Türkiye'den beter halde, bizim neyimiz eksik ?

Bitmek tükenmek bilmez bir din pompalaması ile toplumun çok büyük oranı zorla imam hatip mezunu yapıldı, kafayı nereye çevirsen her şey dine angaje edilmiş.

Her sene toplum daha yoksullaştırılıyor, yoksullaştıkça köleleşiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Muhalif olmak icin demiyorum ama neden almanyaya gitmiyorsunuz hani kovmak amaclida demiyorum haddime degil madem hayat standartlari bu kadar yuksek gidin abi. Evet turkiyede yasam standartlari cok dusuk bu bi gercek ama donanimhabere konu acarak yukselmiyor egitim lazim caliskan insan lazim egitimli olup caliskan olan adam niye burda duruyorki gitsin egitimsiz insan tembel insan zaten aglamaktn baska bi is yapamaz dunyanin her yerinde.

Burası benim ülkem, ben 1 yaşımdan beri İstanbul'dayım burada üniversiteye gittim, burada yüksek lisans yaptım fakat doğduğum şehir olması ve çocukluğumda bir süre kalmamdan dolayı Kayseri'ye bile gittiğimde burnumun direği sızlıyor. hayal meyal hatırlmama rağmen, yurt dışında çıktığımda en gelişmiş ülke İngiltere'ye bile gitsem burayı özlüyorum. Zerre kadar İslam inancım yok fakat burayı memleketim yapan ne insanların sevmediğim gelenekleri görenekleri ne de dinleri burayı memleket yapan ve özleten memleketim olması.

Benim burayı ihya etme gibi bir çabam olmasından daha makul ne olabilir ? Güney Kore'ye bakın 70 sonlarında Türkiye'den beter halde, bizim neyimiz eksik ?

Bitmek tükenmek bilmez bir din pompalaması ile toplumun çok büyük oranı zorla imam hatip mezunu yapıldı, kafayı nereye çevirsen her şey dine angaje edilmiş.

Donanimhaberde konusunca ulkenin refahi artiyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okumadım ama devlet vergi ile vatandaşa fena geçiriyor. mesela türkiyede ehliyetin toplam masrafı 1500 Tl civarında iken Amerikada hepi topu 180 $ oluyor. alım gücüne göre kıyaslarsak fark ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Onlarda kollarını açmış seni bekliyordu. Malesef vize almak için bin bir dereden su getirmek gerekiyor.

Peki kendiniz ne yaptiniz ? Yani vize almak icin kendinizi gelistirdiniz mi yoksa yillardir yediginizi yiyip kendinize bisey katmadan yasayip gidip sonra eknomi cokunce vize almaya calisip alamadiniz mi ? Elestirmiyorum soruyorum sade siz alaninizda iyi olsaniz almanlar sizi havada kapardi siz kendinizi sorguladiniz mi hic ?

• quote:

quote:

quote:

Evet artıyor, Türkiye'nin en popüler forumu burası, çok sayıda genç insan var, her şey gözlerinin önünde tartışılıyor ve zaten internetin gücünü AKP de iyi biliyor ki buraya trollerini yolluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet artıyor, Türkiye'nin en popüler forumu burası, çok sayıda genç insan var, her şey gözlerinin önünde tartışılıyor ve zaten internetin gücünü AKP de iyi biliyor ki buraya trollerini yolluyor.

Umarim artiyordur. Bu forumdaki insanlarin %90i zaten bu tabloyu cok iyi biliyodur onemli olan cevremizdeki insanlari bilinclendirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Assassino!

Kardeşim orada bir simitin üstündeki susamın tanesi 5 eürö! Sen neyden bahsediyorsun?! Almanyada millet aç aç!

Onlar bu rahatlığı senin, benim, zencilerin atalarını sağarak, sömürerek, çalarak, öldürüp mallara el koyarak elde etti. Ama tabi siz hâlâ susamın 150 êûrô olduğunu konuşup, trollcü akp li görünen sosyalist gibi davranın. Hayatın gerçekleri bunlar. Çal, öldür, el koy kralsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

Orijinalden alıntı: Assassino!

Kardeşim orada bir simitin üstündeki susamın tanesi 5 eürö! Sen neyden bahsediyorsun?! Almanyada millet aç aç!

Onlar bu rahatlığı senin, benim, zencilerin atalarını sağarak, sömürerek, çalarak, öldürüp mallara el koyarak elde etti. Ama tabi siz hâlâ susamın 150 êûrô olduğunu konuşup, trollcü akp li görünen sosyalist gibi davranın. Hayatın gerçekleri bunlar. Çal, öldür, el koy kralsın.

Alman bu rahatlığı sömürerek değil çalışarak elde etti, yanlışın var. Tamam birkaç ülke sömürdüler fakat diğer Avrupa devletleri bilhassa Fransa İngiltere ve İspanya dünyanın her köşesini sömürmeye başlayınca oluşan baskı ile öyle yaptılar, yani Almanlar doğuştan sömürgeci değilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• karanlıklar_lordu kullanıcısına yanıt
    Delikanlı, oturduğun yerden kıyaslama yapılmaz öncelikle bunu bilmelisin.

Gerçek şu; Almanya’da asgari ücret, bulunduğun vergi dilimine göre değişir. Şöyle ki; saat ücreti brüto 9,23€. Ortalama aylık çalışma saati de 150 saat... çarp ikisini: 1384€ brüt hesap çıkar karşına. Vergi dilimin 4 ise asgari ücrette alacağın net maaş 1000€ civarıdır. Vergi dilimin 3 ise max.1200€ civarıdır.
    Sözün özü, geri kalanları bile okumadım zira kulaktan dolma, yada oturduğun yerden hazır yazıları örnek göstererek konu açıyorsun. Bi bitmediniz yahu...

• quote:

Merhaba nasıl gidip yerleşeceğimizi biliyorsanız anlatında gidip kurtulalım.
  • Furkovic kullanıcısına yanıt
    Paçalarından cehalet akıyor maşallah.

Onu almanlara soracaksın. Sıfır sanayisi olan bir ülkeden uçak ihraç edecek hale gelen cumhuriyet döneminde bulamazsın bunun cevabını.

Ya da pensilvanyaya sorabilirsin. Ya da imralıya. Dönemine göre yularınızı tutanlar değiştiği için net adres gösteremiyorum maalesef kusuruma bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

Orijinalden alıntı: Earl Sweatshirt

Son 3 yildir NY eyaletinde ve son 7 yildir Amerika'dayim, NY eyaletinde yanlisim yoksa son asgari ucret 9.75 dolardi (NYC'nin ki daha yuksek eyalete oranla hayat daha pahali diye) ve bunun ortalama 75 centini vergi olarak aliyolar ve cogu sirket size asgari ucret ustunde veriyolar. Ekonomi okumaktayim ve en son baktigimda yillik magislari ortalama $125k'di ki Türkiye'de 6 bin alsan sükredip basina koyuyosun durum cidden cok cirkin. Hayat pahali orasi ayri konu ama eger burda kazanip harciyosaniz alim gucunuz inanin cok daha yuksek. Burda 1 gun calistim 10 saat sonunda cebimde kalan para 127$'di ve yaptigim sey yiyecek getir goturuydu (arkadasim ogun hasta oldugu icin isini ben yapmistim) gerisini siz dusunun. Ulkemi cok severim ama bu vergi muhabbetinden en cok calisan ve isci kesimi öpüyolar ve ekonomik zinciri bozuyolar ama umurlarinda bile degil.

Upstate neyn ucuz diyorlar. Orada o kadar is de yoktur gerci.

NYC'e oranla tabi ki ucuz ancak yine de baya pahali. Ortalama bi yerde yemek 15$ civari guzel yiyim derseniz 35$ ortalama, sigara 11$ ama NYC'de 13.5$ filan. Is konusunda tabi ki sehirdeki kadar imkan olamaz ama Turkiye'yle kiyasla daha pahali her sey ama alim gucu de nitekim daha iyi burdaki insanlarin

• İstediğiniz kadar, Avrupa ve Kanada ya da Amerika gibi ülkelerin; refah seviyesi, alım gücü, gelir dağıtımları, düşük makul vergileri, ucuz benzin, ucuz araba ve elektronik cihazlara uzayan alım gücü ve ödemi planı karşılaştırması yapın, AKP kitlesine bunu anlatamıyorsunuz, ısrarla sizi anlamıyorlar, reddediyorlar ya da hain oluyorsunuz.

Türkiye'de her şey problemli, ekonomisinen tutun sağlık sistemine, tarımına kadar. Geçenler'de, haberi vardı; milletvekilerinin akrabalarına kadar, belirli sayıda diş implantı ücretsiz olmuştu. Buradan bile, nasıl bir ülke olduğumuz anlaşılabilir.

Ekonomi çok kötü durumda, maddi olarak tıkırında olan kesim sallamıyor pek ama; her kurum açık vermeye başladı bütçe olarak, SGK'nın sadece açığı 30 Milyar'ı geçti, satışa başlandı, yavaş, yavaş kurum satılıyor. Neredeyse, her kurum, üretici şirketler, dağım şirketleri(elektrik vs.) özelleştirildi.

İnekten, samana, buğdaydan, fasulyeye... kadar her şey ithal ediliyor. Gelir adaletsizliği, yüksek saatli ve köle usulü çalışma sistemi, aşırı yüksek vergiler, benzin, sağlık sistemi, düşük alım gücü, ayrımcılık, torpil...her şey var. Ülke bütçesi de neredeyse tamamen vergilerden oluşuyor artı olarak, ülke bütçesi de sürekli artarak açık veriyor her sene!

Son olarak, alım gücü kıyasanırken TL'ye çevirmeden kıyaslamak gerekir, örnek veriyorum; Almanya'da 100 dolara marketten neler alabiliyorum, Amerika'da 100 dolara neler alabiliyorum, Türkiye'de TL olarak neler alabiliyorum, birim para olarak hesaplayacağız yani.

Almanya'da, 50 Euro'ya = 5 KG Kırmızı et alabiliyorsun
    Türkiyed'de, 50 TL'ye = 1 KG'dan biraz fazla kırmızı et alabiliyorsun. Vb.

Araba, motosiklet, elektronik cihazlar, temel gıda, kıyafet, akıllı telefon, bilgisayar bileşenleri... Bunlara girmeye hiç gerek yok zaten hepimiz biliyoruz.

• Tavsiyem bu tartışmaları bırakın artık, kendinizi yıpratır, sinir olursunuz. Bak hemen hemen 1 aydır tartışmıyorum, kafam rahat

Almanya ile kıyaslamak yanlış. öRNEK;

BU SIRALAR MOTOSİKLET BAKIYORUM GELELİM BASİT OLARAK SADECE İKİ FİYAT VERECEĞİM.

Yamaha XMAX 125
    [/b

]from € 4.795,00 Avrupa fiyatı , yani 2,5 asgari ücret

X-MAX 125 ABS
    Fiyatı TL 20.600, Türkiye fiyatı, yani 12,5 asgari ücret

Daha nasıl anlatılır emin değilim. O yüzden özellikle Almanya ile kıyaslamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 16 Mart 2018; 6:16:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

Son 3 yildir NY eyaletinde ve son 7 yildir Amerika'dayim, NY eyaletinde yanlisim yoksa son asgari ucret 9.75 dolardi (NYC'nin ki daha yuksek eyalete oranla hayat daha pahali diye) ve bunun ortalama 75 centini vergi olarak aliyolar ve cogu sirket size asgari ucret ustunde veriyolar. Ekonomi okumaktayim ve en son baktigimda yillik magislari ortalama $125k'di ki Türkiye'de 6 bin alsan sükredip basina koyuyosun durum cidden cok cirkin. Hayat pahali orasi ayri konu ama eger burda kazanip harciyosaniz alim gucunuz inanin cok daha yuksek. Burda 1 gun calistim 10 saat sonunda cebimde kalan para 127$'di ve yaptigim sey yiyecek getir goturuydu (arkadasim ogun hasta oldugu icin isini ben yapmistim) gerisini siz dusunun. Ulkemi cok severim ama bu vergi muhabbetinden en cok calisan ve isci kesimi öpüyolar ve ekonomik zinciri bozuyolar ama umurlarinda bile degil.

Upstate neyn ucuz diyorlar. Orada o kadar is de yoktur gerci.

NYC'e oranla tabi ki ucuz ancak yine de baya pahali. Ortalama bi yerde yemek 15$ civari guzel yiyim derseniz 35$ ortalama, sigara 11$ ama NYC'de 13.5$ filan. Is konusunda tabi ki sehirdeki kadar imkan olamaz ama Turkiye'yle kiyasla daha pahali her sey ama alim gucu de nitekim daha iyi burdaki insanlarin

İyi de yazdiginiz fiyatlar burda da farkli degil ki. Ayrica market fiyatlari orada daha ucuz. Elektronige arabaya benzine girmiyorum bile. Evler de cok pahali degil buyuk sehirler disinda ve hic degilse dandik apartman dairesi satmiyorlar.

• germany asgari ucret ile 2000 litre milk

turkey asgari ucret ile 533 litre sut ucurum var resmen

• işinize geldimi o anki kura göre çevir
    işinize gelmeyince kuru karıştırma oranın parası o senin paran bu

bir karar verin yetişemiyoruz
  • Gelenekesel avrupa'daki asgari ucret vs turkiye'deki asgari ucretle alinabilecek nohut-pilav konusuna hos geldiniz ..
  • Uzman doktorun aylik eline gecen en az para 11 bindir cogu 14-15 bin alir.. Aile hekimleri bile aylik 12 bin civari ve ustu aliyor.

• Bu arada turkiye ile almanyayi simdi degil 10 sene sonra karsilastirin.. Birde bu veriler 2000 yilinda nasildi acaba merak ettim

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.