Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi biz mi oralara çıksak daha mutlu oluruz, yoksa onlar bizim seviyemizin altına düşseler mi? iyi düşün, aradığın cevap kendi içinde
  • Ula bıkmadınız mı avrupa ülkeleri ile Türkiye'yi kıyaslamaktan
  • Ekonomi çok iyi kardeşim. Allah Allah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babam ilk almancılardan, oranın çalışma koşulları ve disiplinine alıştığı için burada yıllarca sabaha karşı kalkıp işe gitti, bizi de aynı şekilde yetiştirdi. Bildiği halde babamdan hiç almanca öğrenmedik ama sadece iki kelime öğrenebildik (o da nasıl yazılıyorsa) arbayt ve şınel (çalış ve çabuk ol vs.) idi. Ben yeni mezun onlarca gence iş verdim ama hiç birinde çalışma g**ü yok, ya verdiğin işi beğenmiyorlar ya da maaşı, sonra çekip gidiyorlar. Artık da aramıyorum zaten, kendi işimi kendim görüyorum. Siz de almanlar gibi çalışır, tüketmeyi tek gaye saymazsanız ihya olursunuz elbet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 16 Mart 2018; 17:13:0 >
  • Yahu avrupa avrupaa bizi kıskanıyor
  • Ülkemizin refah seviyesi yerlerde ama Almanyanın asgari ücreti de o yazdığın gibi değil. Zaten temel kıstas bu olmamalı. Bu şekilde karşılaştırmak yanıltır. Türkiyede asgari ücrete çalışan nüfus ne kadar, almanyada asgari ücrete çalışan nüfus ne kadar ona bakacaksın. Ki o açıdan bakınca durumun vehameti daha net ortaya çıkıyor. Avrupa'da o tip belli bi seviyenin üzerinde gelişmiş yerlerde asgari ücretle çalışana aptal gözüyle bakıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolarda 3.91 oldu..

Üro 4.80
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Dolarda 3.91 oldu..

Üro 4.80

Taa iki ay once euro 4.60 civariyken dedim ki euroya mi cevirsem para biriktirmek icin. Sonra yok dedim ya artmaz artik heralde. Simdi 4.80 olmus.

Hakediyor muyuz ? Evet . Alayini hakediyoruz. Daha beterini hakediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuru yansın hocam su veren itfayenin hortumunu seveyim de olan bize oluyor. En büyük sorun bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Kuru yansın hocam su veren itfayenin hortumunu seveyim de olan bize oluyor. En büyük sorun bu..

Aynen oyle bu yaz varsovada stajim var sigorta vize vs zamlaniyor kur arttikca iyi giricek

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

13 sayfa tartışmaya gerek yok, Almanya bizi kıskanıyor. warum warum ist die banane krumm

işin tuhaflığı konuyu açıp turkiyeyi kötüleyenler de hep alman.amac pompacılık.

• YoungScientist kullanıcısına yanıt
    Yardim et adama gelsin yanına ingiltere de olur yanii

• Ulan arkadaş paraları bizim paramızın yanında çöp oldu ama hayla üç kuruş parayla nasıl geçiniyor bunlar deyip,bizi kıskanıyorlar.Yarın Euro 10.000 olsun asıl o zaman kıskançlıktan geberecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 16 Mart 2018; 19:47:36 >
  • Araştırma için parmaklarına sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoungScientist

quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

quote:

Muhalif olmak icin demiyorum ama neden almanyaya gitmiyorsunuz hani kovmak amaclida demiyorum haddime degil madem hayat standartlari bu kadar yuksek gidin abi. Evet turkiyede yasam standartlari cok dusuk bu bi gercek ama donanimhabere konu acarak yukselmiyor egitim lazim caliskan insan lazim egitimli olup caliskan olan adam niye burda duruyorki gitsin egitimsiz insan tembel insan zaten aglamaktn baska bi is yapamaz dunyanin her yerinde.

Merhaba nasıl gidip yerleşeceğimizi biliyorsanız anlatında gidip kurtulalım.

Internetten binlerce sey yazilip cizilmis okuyup bilgi edinebilirsiniz. Ben ingilterede yasiyorum almanyada degil burda baya Turk var onlar gelebiliyorsa siz neden glemeyesiniz arastirin gelin.

Kolaydı zaten, davulun sesi uzaktan hoş gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tstctstc

Yardim et adama gelsin yanına ingiltere de olur yanii

Niye yardimsiz bisey basarilamiyor mu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muhalif olmak icin demiyorum ama neden almanyaya gitmiyorsunuz hani kovmak amaclida demiyorum haddime degil madem hayat standartlari bu kadar yuksek gidin abi. Evet turkiyede yasam standartlari cok dusuk bu bi gercek ama donanimhabere konu acarak yukselmiyor egitim lazim caliskan insan lazim egitimli olup caliskan olan adam niye burda duruyorki gitsin egitimsiz insan tembel insan zaten aglamaktn baska bi is yapamaz dunyanin her yerinde.

Internetten binlerce sey yazilip cizilmis okuyup bilgi edinebilirsiniz. Ben ingilterede yasiyorum almanyada degil burda baya Turk var onlar gelebiliyorsa siz neden glemeyesiniz arastirin gelin.

Hayatta kolay olan ne var hersey armut pis agzima dus diye beklersen aglarsin almanya cok guzel diye.

• YoungScientist kullanıcısına yanıt
    Sürekli akıl veriyorsun bunun yerine biraz da yardım et .Ne kaybedersin? Yoksa sadece heveslesin ama gelmesin diye mi gaz veriyorsun?

• Aslında benzerdir.Ama arada kur farkı ve dıştan ürün temini nedeni ile mesela almanyada

1 a ürünü için ödediğin ücret 3 birimse aynı ürün için burada ödediğin bedel 5 sebebi bu yaşam çarklarının dönmesi için gerekli şeyleri temin etmeye verilen asgari ücret yetmiyor enflasyon fazla.Eldeki nakit az kalıyor alınmak istenen şeyler ise çok pahalı kalıyor döviz beni etkilemez diyor bazı kıt akıllılar ama senin aldığın her üründe cartta curtta bu ürünlerin temini için gerekli olan şeylerde o ara aşamaların gelişiminde döviz önem arz ediyor.Zaten bunu düşünecek seviyeye gelsek ülke olarak bu kadar eğitimin sığ adaletin dibi görmüş yaşam standartlarının mahvolduğu bir hale gelmezdik.

Paramız birim olarak aynı görünüyor ama paramız değersizleşiyor gittikçe dünya çapında.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayatta kolay olan ne var hersey armut pis agzima dus diye beklersen aglarsin almanya cok guzel diye.

Armut piş ağzıma düş isteyen yok zaten çalıştığımın hakkını alsam yeter.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.