< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 20 Aralık 2020; 20:28:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Almanya'dan Türkiye'ye Sınır Dışı Edilen Akyüz Ailesinin Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı (Video Geldi) (12. sayfa)
-
-
Röportajını dinledim, 5 çocuğumda sadece Almanca biliyor, başka dil (Türkçe) bilmiyor diyor. Bu sebeple Türkiye'de eğitim alamayacaklarını savunuyor ve Almanya'ya dönmek istiyor.
Bu insanlar mağdur veya değil bilmiyorum ama üstüne basa basa Türk olduğunu iddia eden birisinin çocukları hiç Türkçe bilmiyorsa benim için "vatansever" olmalarının imkanı yok.
Akrabalarımın yarısı yurt dışında farklı ülkelerde yaşıyor. Hepsinin, o ülkelerde 20-25-30 sene önce doğan çocukları da şakır şakır Türkçe konuşabiliyor. Bu vatandaşımızın çocuklarının benim akrabalarımın çocukları kadar iyi Türkçe konuşmasını beklemiyorum ama hiç Türkçe anlamıyorlarsa ve konuşamıyorlarsa milliyetçiyiz, vatanseveriz, devletten yardım bekliyoruz şikayetleri bende bir karşılık bulmuyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANZorunlu Bireysel Emeklilik var 100 tl civarı çalıştığım şirket onu maalesef kesiyor. Türkiye de de bir çok şirket o ücreti ödemese bile kesiyor.
Zorunlu bireysel emeklilikten çıkabiliyorsun. Ama çıkma kalsın, iyidir, kıyıda köşede biriksin.
Al hocam var burada, uzaklarda arama.
https://www.hepsiburada.com/king-of-puzzle-bozkurt-ahsap-puzzle-1000-parca-hv29-m-pm-HB00000JJD5X
-
Aynen benimde dikkatimi çekti, resmen eziklik psikolojisi kokuyor konu. Bu akp neymiş böyle diye bir kez daha görmüş oluyorum, nefret tohumları ortaya saçılmışcasina yorumlar. ;)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iste tipik akp li omurgasiz gurbetci ornegi daha..tayibe laf etti diye tukurmus hakaret etmis sonra almanlari kiskirtip Turk bayraklari asmis çocuğuna bayraklı kazaklar giydirmis sozde milletyci gecinip askerlik yapmamis vizelerini 2 ayda bi uzatip uckagit yapmis sonra sevdigi memleketine alman hükümeti postalayinca suratlar bes karis almanyaya geri donmek icin akrabalari kampanya yapiyorlarmis sonrada c.baskaninindan yardim istiyormus.
simdi bu gurbetci suzme omurgasiz o cocugu degilde nedir? -
Video gelmiş ancak ilk mesaj içeriğinde videoyu bulamadım. Videoyu paylaşabilirseniz sevinirim. Biraz yüzümüz gülsün.
-
Bu doğru mu acaba?
-
Darısı diğer oy kullanan çifte vatandaşların başına
tayyip babaları hepsine 4 er maaş bağlatır sıkmayın canınızı!!
-
Almanya 30 yıllık vatandaşını kolay kolay atmaz acaba ne yapmışlar diyordum. Maşallah tüm aile en küçüğünden büyüğüne kadar dolandırıcı, kaçakcıymış.
Ne güzel iş 5 çocuk yap, sadec çocuklara devletten gelen parayla bile krallar gibi yaşa. Çomarlara bu yetmemiş insan kaçakcılığı, dolandırıcılık işlerine girişmişler. Bence önce 20-30 sene hapis, hapisden çıkıncada vatandaşlıklarını iptal edip postalasalarmış daha iyi olurmuş.
İçlerinden birtek o kız çocuguna acıdım. Diğerleri zaten apaçi çakal kılıklı, bir şekilde burda da yolunu bulurlar kaçakçılık mafya vs alışmışlar zaten burda da bağlantıları vardır. Bok yoluna bir kurşunla geberip giderler muhtemelen. Ayrıca 30 senede o çakal baba burda mal mülk edinmiştir kesin, yokluk çekeceklerini sanmıyorum. Devletten aldığı yardım paralarının zaten bir kısmını buraya yolluyormuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 20 Aralık 2020; 22:35:4 > -
Adam insan kaçakçılığından dolayı sınırdışı edilmiş sanki düşünce suçu işlemiş, ırkçılığa ayrımcılığa uğramışta bunları yollamışlar gibi ajitasyon yapıyo..
-
Yüce mevlam onları sevdikleri reislerine yaklaştırdı maşallah
Selam ve dua ile
La bende gecen yanlislikla kirmizi isikta gectim(otobus gecti bende yanmistir herhalde dedim) diye basima birsey gelir mi diye korkuyordum almanyada. Adamlarda her yol varmis ya la.
Gerci almanyanin da bu kismi eksik, 2 senedir bir sefer bile ne bir polis durdurdu ne bir inceleme gecirdim. Anca cok buyuk birsey yapacaksin yada biri ihbar edecek seni(ki ihbar etmeyi cok seviyorlar). Yoksa anca 50 sene sonra incelerken bulurlar.
-
Bu cocuklar belli ki okul cagindalar.imkani yok okula gonderip okutamaz.1 tanesini belki okutur o kadar tabi once turkce ogrenecekler.Turkce ogrenene kadar da hicbiryerde calisamazlar.Anca tekstil atolyelerinde belki is bulurlar.
Oradaki paralari da asla getiremezler.Alman hukumeti butun mal varliklarina el koymustur cunku yuz kizartici suc islemislerdir kesin.Karisi Turkce biliyorsa kari koca calisirlar tabi asgari ucret anca alirlar.O cocuklarin karnini cok zor doyurur hepsi besili dana gibi.Market fiyatlarini,elektrik su dogalgaz ve kiralari ogrendikten 2 3 ay sonra 10 20 kg verirler teker teker.Sefalet icinde olacak bir hayat bekliyor kendilerini.
Burada iflas eden vatandasimiz bile bunlar kadar zorluk cekmez cunku bilir ne yapacagini.Bunlar da o da yok.Bi de rte ye yağ cekiyor belki elimizden tutar diye ama ruyasinda gorur anca.Umrunda bile olmayacaklar.
1 gram uzulduysem ne olayim.Gelin bakalim cennet vatana.oradan konusmak , 3 euroya 10 euroys kiyma ve pirzola yemeye benzemez burasi.Acliktan nefesini kokacak sadece bekleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 20 Aralık 2020; 22:9:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Biz seni çok sevdik sakın gitme. Burada sana gül gibi bakarlar. git işkur a başvur hemen iş verirler . Hatta kira yardımı . çocuk yardımı. hepsi var. Tam yerine geldin
-
Tabiki bir degil baska vatanasligi olan ve Turkiyede bir yilda 6 aydan kisa sure kalanlarin oy kullanmamasi lazim. Adam Turkiyede yasamiyor ki, ulkede yasayanlari kimin yonetecegine karismamasi lazim -
-
Almanya açlığından ölüyordu, bedava uçakla geldiler işte. Doya doya özlem giderirler.
Not: € ile artık maaş alamayacaklar.
-
Çocukların suratında “bir babanın günahı” adlı kompozisyon çıkar :)))))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X