< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Almanya esrar kullanımına onay verdi. (2. sayfa)
-
-
Aslında bu spesifik bir durum. Sana bir şey olmayabilir ama bir başkasına ciddi çekilme yaşatabilir. Mesela cannabisin gaba-a reseptör agonistleriyle çapraz tolerans ilişkisi olduğu biliniyor. Gaba reseptörlerine sınırlı şekilde bağlansa da, cannabis bağımlılarının anestezi indüksiyonunda kullanılan gaba-a reseptör agonistlerine ciddi toleransı olduğu veri setlerinde mevcut. Bu da çekilmenin ciddi sonuçları da olabileceğini gösterir. Mesela kronik insomnia ya da anksiyete gibi.
-
Hiçbiri dinden daha kötü olamaz be oğlum. Ortadoğunun halini görüyorsun. Ha uyuşturucu da iyi bir şey değil tabii ki.
-
Bu dunya duzelmez bu dünyada cocuk yapanın aklina şaşarım cocugun yuzde 90 15 16 yasinda zina edip alkolik-esrarkes olacak bu artık banko gibi bir sey
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hala cehaletle savaşmak için çocuk yapmayı düşünenler var. Matematik de bilmiyorlar. Artık insana ihtiyaç kalmadığı ütopik bir süper medeniyet kurana kadar böyle devam edeceğiz.
-
Bir kizin cinselliginden faydalanmak icin saatlerce, haftalarca dil dokmek yerine icirirsin kiza bir kac gram ot bak bakalim nasil kiz 5 dakikada seni kolundan tutup yataga goturuyor
O yasak bu yasak diye duyar kasan tipler varya onlari zaten ciddiye almamak lazim cani istemiyen kullanmasin
-
Anksiyete ile ilgili birkaç yerde daha etkisi olabileceğini duydum. İhtimaller oranlar bir alkol kullanımı etkileri veya abur cubur tüketimi etkileri ile kıyaslandığında durum ne oranda eksik veya fazla bununla ilgili çok fazla çalışma yok diye biliyorum. Aslında neredeyse 80-90 yıldır yasak oldugu ve ilaç üretiminde de daha çok sentetik ilaca yonelindigi için, hakkında ve yan etkileriyle ilgili cok fazla çalışma ve istatistik yok malesef. Sadece dünyada yasak döneminde çalışmalar yaptırmışlar ama bulgu elde edemeyip dedikodu ve iddialarla uyuşturucu ve tehlikeli ilan etmişler. Mutlaka ki bazı insanlarda etkileri olabilir. Ama ben hala alkolün insanlara verdiği zararları düşününce bu bana çok daha masum geliyor. Yani alkolden de karacigerini kaybeden birsuru insan var. Bence insanda biraz herşeyin dozunu sikligini ayarlamalı. Etkileriyle ilgili bazı söylentilerin ise hala küresel patronlar ile ilişkili sahte çalışmalar olduğunu dusunuyorum. Bu dünya dediğimiz yeryuzunde bilim adamları petrol şirketlerinden para alarak bilim kuruluşlarında benzin kaynaklı kurşun zehirlenmesi yoktur iddialarıyla kurşunlu benzin üretiminin devamını bile sağlandı. Kenevirin yasaklanmasına sebep olan petro kimya şirketleri ve kağıt ureticileri falan işin içinde olunca bana zararlari ile ilgili soylemler de şüpheli geliyor. İnsanoğlu bunu 1000 yıldır kullanıyor. Şimdi kulanana müptezel diyorlar. Uygurlar, gokturkler kullanınca muptezel olmuyor. Söylediklerinizi reddetmemekle birlikte, haklı sebeplerle supheciyim.
Eğer 90 yıl önce bu algı dünyaya yayilmasaydi, bugün petrol endüstrisinin devleri bundan çok daha az para kazanacak, dünya bugunki halinden çok daha temiz ve yeşil olacak, kağıt üretimi ağaç yerine kenevirden yapılacak, ve okyanuslardaki plastik birikmesi çok daha az olacaktı. Ama ortaya atabilecekleri mantıklı bir sebebe ihtiyaçları vardı. Kenevirin keyif verici etkisi petrol ürünlerini satmaya devam etmenin kapısını açan en büyük kusurlu idi. 4-5 ayda yetişen ve heryere ekilebilen sağlam lif yapisi ile organik ve sağlam ve herşeyde kullanılabilen bir ürün varken plastik denen yeni mucizevi madde satilamazdi. Satılsa bile kullanım alanları çok sınırlı kalacakti. Dolayısıyla dünya medeniyetlerinin 1000 yıldır tükettiği bu maddenin keyif verici yanını suçlamak güzel bir kozdu. O yüzden nadiren olabilen yan etkiler bulunsa da istatistiksel olarak ta, yasaklanma amacını da bildiğim için şüphe ile yaklaşıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Genel olarak sana katılıyorum. Zaten doktorlar da bunu itiraf ediyorlar çoğu yerde. Tüm dünyada kenevirin yükselişi başlar belki. Zaten petrole bakış açısı da değişti.
-
Esrar, kenevirden üretilir. Afyon, eroin vs. haşhaştan. Esrar ile Afganistan'ın ilgisi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 27 Ekim 2022; 12:10:7 > -
Bu arada Almanya'nın hamlesi ve sonucunda getireceği toplumsal başarı, Hollanda ve Canada örneği gibi dünyaya örnek olup, tüm Avrupa'ya bu konuda serbestlik ve yasallik gelecektir..
Bizimkiler de çok geçmeden 5-6 yıl içinde bunu serbest bırakacak çünki üretim yapabilmek toplumsal zararsız algısını yerleştirmeye çalışacaklardır.
Avrupa'nın tuketecegi keneviri karşılama fikrimi duyunca bizim yeşil sermayede din iman kalmaz çünki. Ben zaten dini açıdan keneviri bir sorun olarak alkolden daha sorunlu görmesem de kendi inanışları gereği büyük haram olan bu madde için ülke kanunlarını tepetaklak ederler.
Siyasal İslamcıların *bu ot Allah'ın şifası" diye reklam yaptıklarını görebiliriz ülkemizde. İşin içine para girdi mi ne din kalır ne kıble.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 27 Ekim 2022; 16:49:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kokain kullanımının önüne geçecekse mantıklı. Bakalım almanya denesin görelim. yeterince bilgim yok yorum yapamayacağım.
Hiçbirinin içilmemesi daha doğru mu evet. O zaman hiçbirinin içilmeyeceği bir yöntem oluşturmak lazım
-
-
Esrar, Alkol gibi insanı sapıttırmıyor.
Alkol insanı sapıttırıyor, hafıza kaybettiriyor, agresif yapıyor.
Alkolün manevi zararı çok daha fazla.
Esrar içince bilinç, kontrol kaybı olmuyor. Ayık gibisin esrar kafasında.
Alkol kontrol ve bilinç kaybettiriyor.
Alkol alınca sokakta sağda solda herkesle konuşuyorsun.
Esrar içince kimseyle konuşmazsın. Düşünürsün. Bilinç açık oluyor ayık gibi. Alkol gibi bilinci azaltmıyor. İçmiş kendinde değil gibi bir durum olmuyor Alkoldeki gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srp1953 -- 18 Haziran 2024; 8:53:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X