30 grama kadar kullanım amaçlı yasal. Benzer şeyler Amerika'da da konuşuluyor. |
Almanya esrar kullanımına onay verdi.
-
-
yehudiler batıyı böyle bitirecek.
toplumları ne kadar aptal yapan madde var, yasal kılıyorlar :)
-
dünya da kullanmayan mı kaldı? Türkiye deki oyuncular dahil dünya da uyuşturucu kullanmayan oyuncu sayısı çok az, sporcular testlerde çıkar diye kullanmıyorlar yoksa onlarda köküne kadar kullanırlar. uyuşturucunun zararlı olduğu söylenip duruyor ama kullanan kullanana ?
-
Çok saçma ve adice bir karar. O uyuşturucular Avrupa 'da ve ABD' de üretilmiyor. Uyuşturucunun yarısından fazlası Afganistan'da üretiliyor. Tüm haşk uyuşturucu mafyalarının elinde. Aynı şekilde Meksika ve Kolombiya gibi ülkeler de uyuşturucu çetelerinin çemberi altında. Bu karar bu çetelere zarar mı verecek yoksa onları şevk mi edecek? Bence ikincisi.
Bir de Esrarı masum göstermeye çalışıyorlar oysaki Esrar fa diğer uyuşturucular gibi insan vücuduna zarar verir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Katolıkler hiç ses çıkarmıyor mu? hiç tebliğ vermiyorlar mı?
-
Esrar denince akla sadece uyusturucu akla geliyor. Yasak olmasindan dolayi bundan yapilan yag gibi birtakim ilaclara ulasim cok zor ve agir agrili hastalarda tek ise yarayan sey bu oluyor. Bunun disinda bugune dek 3 gram tasimak zaten serbestti. Hashas eskiden pamuk yerine ekilirdi ve tekstilden asfalta, dogaya zarar vermeyen plastik bezeri posetlere kadar ilac dahil cok sey yapilabiliyor. Binlerce agactan dogadaki havayi daha cok temizleyebilir ve 3 ayda uretilen bitkiden bircok agactan daha cok ve kaliteli kagit uretilebiliyor. Eger bunlar gozonune alinipta petrol endustrisinin yerine gececekse ne ala. Zamaninda Amerikan Petrokimya endustirisinin Meksikan uyusturucusu diye propaganda yapip tum dunyada ekimini yasaklatmisti. Ulkemiz buna direnmisti o donem ama oda uzun surmedi ve pamuk ekimine gecti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
katolikler aralarına yabancı artık almıyorlar. o yüzden alman köylerine gittiğinde yerde çer çöp göremezsin. polisin girdiği fazla görülmez. tek girdiği olay; kesin biri yüksek tansiyondan veya düşüp bileğini burktuğundan çağırdığı ambulansın peşinden gelen polis aracıdır.
Alman yalakalarına fazla kulak asma. dışarıda kalan ortamları da ortadoğulular ve afrikalılar yavaş yavaş işgal ediyorlar. alman yalakaları doğu avrupalıların semtinde kalmak için bile tek odaya 500 600 euro ödemeyi göze alanlardır. o çok savunduğu almanya'nın gerçek yüzünü sana göstermek istemez.
-
Zaten medikal kullanım amaçlı dispanserler her şehirde bolca bulunuyordu. Kişisel kullanımın da serbest bırakılması iyi olmuş. Bu yıl içinde Tayland da kişisel kullanımı serbest bırakmıştı.
-
Evet ,Ecevit'in ABD'ye direnip hint keneviri ektirdiği anlatılıp durulur. Esrar diyince akla sadece uyuşturucu madde olarak kullanılan kısmı geliyor hep. Halbuki birçok kullanım alanı varmış, bunları değerlendirmek lazım. Değerlendirirken de batı ülkelerindeki gibi esrar içmeyi zararsız, "cool", hatta yararlı bir şey gibi göstermemek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 26 Ekim 2022; 17:53:2 > -
Afiyet olsun enischte
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benzer şeyler Amerika'da da konuşulmuyor dostum. Amerika'da 10 yıldır yasal zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Esrar açısından konuşursak tıpta yakın zamanda ciddi kullanımı olacak. Parkinson, migren ve kemoterapi ve hatta kronik tüm ağrılar için çoğu ağrıkesici ve ilaca göre hem daha etkili hem yan etkisi daha az.
Tablet şeklinden çok toz olarak yiyecek içeceklerde konacak tıbbi kullanımda. Etkin madde ile ilgili.
Ayrıca 50 tane araştırma var serbest kaldığında ağır uyuşturucu kullanım oranı düşüyor. En komiği Esrar kullanım oranı da düşüyor. Yoksa elbette sürekli kullanan en az 10 iq puanına veda eder geri dönüşsüz.
Derdinizi seveyim.
nasıl abd de üretilmiyor ? bunları üreten firmalar borsalara bile girdi. 20 sene geriden geliyorsunuz sanırım. çete mi kaldı kartel mi kaldı, onların sektörü başka
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 26 Ekim 2022; 21:40:45 > -
Benim bildiğim dünyada üretilen uyuşturucunun büyük çoğunluğunun hammaddesi afyon. O da Afganistan'da üretiliyor.
Konudaki bazı yanlış yorumları düzeltmek gerekirse;
ABD'nin bazı yobaz eyaletleri hala legalizasyona karşı olduğu için gayet de gündemde olan ve konuşulan bir konu. Medikal olarak serbest olan eyaletlerde de tamamen serbest bırakılması için çalışmalar yapılıyor. Böyle olaylar adım adım ilerlediği için esrar yasallaştığında halüsinojenlerin yasallaşması için çalışmalar başlıyor. Kaldı ki kişisel kullanım için legal olan eyaletlerde bile türlü kurallar var. Çoğunlukla İspanya tarzı, satış ve özel alanlarda kullanım serbest. Hollanda tarzı halka açık alanlarda kullanımını da ceza kapsamından çıkartmaya çalışıyor topluluklar.
Üretim kısmı ise zaten ABD'nin kendine özel türleri var. Reklam olmaması için link eklemiyorum ancak 'US weed farm' yazarak bile doğru sonuca ulaşılabilir. Mike Tyson bile bu tarz üretim tesisleri sahibi. Almanya da aynı şekilde yıllardır medikal olarak satışını yaptığı için kapalı alan ve sera üretimleri mevcut.
-
esrar ile afyon farklı şeyler. serbest bırakılan afyon ya da benzerleri değil
-
Esrar vücutta kalıcı etkisi hala tıbben kanıtlanmamış ve aksine diyabet gibi önemli hastalıklara deva, bağışıklık sistemini güçlendirici yapısı olduğu söylenen, ilaç, yalıtım, yapı malzemesi gibi bir çok sektörde efsane bitki olarak görülen, ve 30 li yıllara kadar global anlamda tehlikeli ve zararlı bir madde olarak görülmeyen, 30 lu yıllarda yapılan araştırmalarda bilim ve tıp dünyası tarafından kullanımında bir sakınca görülmediği konusunda fikir birliği olmasına rağmen şu anda hatırlayamadığım (bununla ilgili birkaç yıl önce bir belgesel izlemiştim)global ölçekli bir konsey ile dünyada zararlı bir madde ve bir problem olarak ilan edilmiştir.
Tarihlerle ilgili yaklaşık konuşuyorum 5-10 yıl yanilgilarim olabilir.
Esrarın hiçbir kötü etkisinin kanitlanamamasina rağmen hatta alkol kadar bile zararı olmadığı konusunda dönemin tıp dünyası hemfikir olmasına rağmen esrarın istenmeyen bitki ilan edilmesinin sebebinin, petrol şirketleri olduğu soylenir. Lakin yeni baslayan plastik çağında bu petrol ürününü elinde bulunduran global sektör baronları, kenevirin sağlam ve hafif alternatif madde olarak hayata girmesini engellemek istemişler. Aynı zamanda yan etkileri olan kimyasal ilaç üretmek yerine kenevir bazlı organik ilaç üretiminin hem daha pahalı, hem daha az yan etkili olması sebebiyle, hastalıktan para kazanan ilaç şirketleri de esrarın yasaklı bir bitki olması konusunda genel bir kabul oluşturmak için petrol şirketlerini desteklemisler. Bu şekilde esrar kullananlarin deliye döndüğü ve benzeri uydurma bilgilerle hiçbir tıbbi inceleme raporu sunamadan gelecek yıllarda amaca ulaşmış, ve keneviri zararlı ilan etmişler, takip eden yıllar icinde dünya ülkeleri tek tek esrarı yasadışı madde listesine koyup günümüz düzenine geçmişler.
Şimdi bu algının dünyada tersine dönmesi ve bilim dünyasının da yeni yeni mucizlerini gelişen teknolojiyle birlikte tanıması ve internet çağının da belki etkisi ile bazı devletler kendi halklarinin "uyuşturucu" imajı nedeniyle tavır koymalarini önlemek için yasalarinda yasak madde olarak keneviri listede tutmalarına ve ceza hukuklarinda yer vermelerine rağmen kullanımına gizlice arkalarını dönmüşler, kimi ülkeler de gramaj sınırı belirleyip, üretim ve kaçakçılığın önüne geçerek kullanıma onay vermislerdir.
Ülkemizde de belli bir sınırın altında gramaj ile yakalananlar kullanıcı oldukları için ceza gormemekte ve uyuşturucu rehabilitasyon merkezlerine giderek zorunlu tedavi veya tedavi verilmeksizin denetimli serbestlik cezası almakta idi, şu an nasıl işliyor bilmiyorum.
Hollanda da esrar, ileri görüşlü bir parlemento tarafından oluşturulan bir konsey ile araştırılıp, ülkedeki sentetik kimyasal uyuşturucuya bağlı çok fazla olan ölüm oranlarının önüne geçmek için serbest bırakılmış ve esrarın serbest kalması sebebiyle, meta-amfetamin gibi vücuda beyne hasar verebilen tehlikeli uyusturuculari zor yollardan satın almak yerine, gençlerin esrara erişimi sağlanıp hayatları kurtulabilir fikri hakim olmuş, yasaklamanın sadece kaçak uyuşturucu ve kimyasal uyuşturucuların önünü acacagi ve kullanan gençlerin kullanımını kontrol altına alamayacaklarını farketmisler, ve kendileri ve dünya için devrim niteliğinde olan bu kararlarının, uyusturucu ölümlerini yüzde 99 azaltması sonucunda, dönemin bu araştırmada yer alan parlemento üyeleri hala bu kararı gururla anlatırlar.
Dünyanın bir çok ülkesinde her yıl birkaç ülke kenevir kullanımıyla ilgili sınırları genişletmeye devam etmekte. Sanırım dünya aynı zamanda plastik kullanımını azaltmaya yönelik kenevir üretimini de şimdiden arttırmak istiyor diye düşünüyorum.
Yani bu kararlar sadece dünyaya söylenen bir masalı düzeltmek amacıyla değil, bence aynı zamanda plastik kullanımına alternatif olacak olan bu organik ve sağlam hammaddenin dünyada uretiminin artacağını biliyor ve bu gelir kapısı açıldığında kendi ülkelerinde buna hiç yatırım yapmamış olarak maça 5-0 geriden başlamak istemiyorlar.
Türkiye'de de kenevir üretimi devlet desteği ve denetiminde her yıl artıyor, her yıl üretilebilecek kenevir miktarlarına yeni kararlar alınarak yeni miktarlar, yeni ekim arazileri, yeni destekler ekleniyor. Muhafazakar yapimiz nedeni ile hemen değil ama 6-7 yıl içerisinde ülkemiz de esrarı zararlı görmekten çıkaracak ve kullanımını belli bir gramaj içerisinde tutarak bu kervana katılacak. Hala insanlarin gözünde adı uyuşturucu olan ve imajı belli olan bu bitkiye tüm dünyadaki yaklaşım ve toplum algısı hızla değişiyor. Dünya dün kurşunlu bezin zararsız deyip, nasıl bugün kurşunlu benzini bir suç kabul ediyor ise, her konuda kafamızdaki algıları ve toplumsal yaklaşımımız belirleyenler sermayeler oluyor.
Konu ile ilgili muhafazakar cevrelerden bile farklı görüşler gelmekte. Akp li Abdurrahman Dilipak'ın kenevir üretimi ve kullanımı ile ilgili görüşlerini YouTube ta bulabilirsiniz.
Temsil ettiği muhafazakar sağdaki konumu nedeniyle kullanımı konusunda görüş bildirirken kullanmayin ama aslında zararı yok tarzında bir tavır takındığı Armağan Çağlayan ile yaptığı söyleşide bu bitkinin dünyaya faydalariyla ilgili methiyeler duzmesi ilginçtir.
Öte yandan akp hükümetinin tamamen bir iyi niyet ile esrar satan ve kullananlara karşı uyguladigi asayiş berkemal tutumu sonucu 10 yıl önce ülkemizde ulasilmasi zorlaşan ve fiyatı artmaya başlayan esrar, uyuşturucu kullanımını azaltmamış, genç ve çocukları kimyasal uyusturucular olan bonzai, jamaican gibi maddelere yöneltmiş, intiharlar, ölümler, kalp krizleri, çatılardan halisilasyon görüp atlayan genç ve çocukların olumlerini izlediğimiz yılları başlatmıştır. Alkol fiyatları insanları kendi alkol üretmeye zorlayıp sahte alkolden ölümleri rekor seviyeye taşımıştır. Hatta sahte alkolde ölüme sebep olan metil alkol nedeniyle ölümler, sonraki dönemde etil alkolun halkın erişimine kapatılması ve evde alkol yapımının önüne gecilip daha fazla vergi kazanmak amacıyla olmuş, öyle ki metil alkol insanlara etil diye satılmış, ve alkolün etil olduğunu sananlarin kendi evlerinde içmek için yaptıkları rakı sonlarını getirmiştir.
Buradan da anlıyoruz ki Hollanda uygulamada bizim tam tersimiz olan bir karar ile yıllar önce dogru bir karar almış. Almış olduğumuz onlemler ülkemizde sadece olum oranlarının istemeden artmasına sebep olmuş malesef.
Aslında eski dünya toplumlarında çeşitlu kültür ve kabilelerde yüzlerce yıldır şifa, keyif ve meditasyon, amaçlarıyla bu bitki ekilir ve kullanilirdi. Hinduizm de şamanlar ve kızılderililer buna örnek. Kızılderililerde hastalık, beyin hasarı ve toplumsal bir faciaya yol açmadı.
Aslında yaygın imajının aksine bilim dunyasinda kenevir "Mucize bitki" adıyla anılır. Şeker hastası arkadaşıma, doktor kullanıyorsan iyi gelir ama benden duymadın bile demiş.
Aslında övmüş gibi oldu yazdiklarım ama ovmedim. İnceleyen herkes yazdıklarımdan daha fazlasini görüp hayrete düşecektir.
Kısacası Almanya böyle bir karar verdiği için doğru adım attığını düşünüyorum. Aslında yasaklı madde olarak Esrar ile alkol yer degistirmeliydi. Alkol kullanan biri olarak söylüyorum bunu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kesinlikle katılıyorum. Bağımlılık potansiyeli ve çekilme etkileri de tütün ve alkole göre daha tercih edilir. Yine de uzun vadeli kullanımın ardından bırakıldığında sıkıntı olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 27 Ekim 2022; 1:10:2 > -
Uzun süreli ve yoğun şekilde meyvesugu kullanırsam daha fazla zarar görürüm hocam. Aslında yoğun kullanımda su bile zehirler insanı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- esad neden sevilmiyor
- belden aşağı mesajlar
- yossi kohen kadir mısıroğlu
- konut kredisi forum 2024
- nur tuğba aktay boşandı
- trendyol kime satıldı
- tf 2000
- fiat 600 fiyat
- sıfır araba fiyatları
- yurtdışından telefon getirmek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X