Şimdi Ara

Almanya icin 30k euroya kadar tavsiye? (Mercedes alindi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dikkat çekeceem diyo gardaş ötesi var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stealth213

Aslinda tam tersi.

Burada kimse kimseyi arabasina gore yargilamiyor. Ama cogu kisi lamborghini gecerken donup bakiyor. Bakilan sey kisinin parasi degil arabanin kendisi.

Calistigim sirkette ceo nun s7 si cto nun e-tronu var. HR in basinin ise 2008 model falan smart fortwo su var. Bu hicbir seyi etkilemiyor burada.

Herkesin sevdigi birsey vardir. Kimisi motosikletine para harcar, kimisi spor salonlarina, kimisi bahcesine, kimisi arabasina. Bende calisip kazandigim parayi, Turkiye de almamin imkansiz oldugu bir arabaya harcamak istiyorum. Burada benim 2 katimdan fazla kazanip 300 euroluk bisikletle gelen insanda var. Birgun bile sizin dusunduklerinizi dusunmedim.

Bu arada Turkiyeyi neden terkettigimi hatirlattiginiz icin tesekkur ederim.

"Ondan sonra yabancılar ırkçılık yapıyorlar diyorlar... Adamlar haksızda değil yani. Tıpkı Türkiye' deki Suriyeliler gibisin bana göre Almanya' da!"

Irkciligi kendinize gore hakli cikartmaya calismak, bunu yaparken de "Suriyeli" gibi deyip irkcilik yapmak. Ne diyeyim yasayin mis gibi ulkede.

Kiyafet alirken baskasina "guzel olmus mu?" diye sorulan bir dunyada "guzel" araba almaya calismakta suc oldu iyi mi :D

Alıntıları Göster
    O cümleyi çıkarsaydın hiç yazmazdım inan.. Kendi insanıma özeleştirim de, ayrıca ırkçılık değildir. Suriye' li teşbihimde hata da yoktur.

Neyse 30K ya ikinci el yüksek motorlu araç alacaksan, sanırım ilacın Japonya da olabilir;https://www.youtube.com/watch?v=r1krZ75Pv7k

• Evet arkadaslar biraz zaman sonra biraz bilgi vereyim.

Ekonomik durumu once cok sarsmamak icin esim icin 0 fiat 500 aldik(14k euro). Almanyada sifir araclarin deger kaybi cok olsa da hem alinabilecek en ucuz araclardan biriydi hemde esimin cok hosuna gitti icin ici bej otomatik lounge donanim bir tane aldik.

Almanya icin 30k euroya kadar tavsiye? (Mercedes alindi)

Yaklasik 10 ay bunu sehir ici kullandiktan sonra sehir disina cikmaya basladik ancak kabin icine asiri ses almasi ve guvenliginin cok olmamasi sebebi ile 2. bir arac arayisina giristik.

Yukarida tartisilan cogu araci denedim Cayenne disinda. Ne yazik ki hem uygunu denk gelmedi hemde model olarak cok eski kalmaya basladi, sorun cikarma ihtimali ve saglam fiyatli bakimlarindan dolayi pas gectik.

Bmw x1,x2,x3,x4,x5 normal ve M versiyonlarina baktim. Acikcasi konfor bakimindan cok hosuma gitmedi.

Bmw 3,4,5(yenisi) kullandim. 4 kasa cok eglenceli geldi acikcasi, az daha da aliyordum diyebilirim ancak teknolojik olarak biraz bos oldugundan pas gectim. Yeni 5 e cok buyuk umutlarla gittim ancak sehir ici motordan(belki hoparlorden de veriyordur) asiri bir ses aldigi icin hayal kirikligi yasadim.

Jaguar xf ve jip versiyonunu denedim, 20k fiyatli bir xf cok hosuma gitti ancak gorus konusunda sorunlu oldugundan pas gecmek zorunda kaldim. Yine de xf i onerebilirim, premium bir arac kesinlikle.

Land rover discovery denedim, tam bir kalasti acikcasi. Buyuklugu disinda hicbir artisini goremedim.

Mercedeste glc, gle, c ve e denedim. Glc ve c bence mercedes e yakismiyor, konfordan uzak. gle cok buyuk geldi, ayrica hep qashqai tarzi kullandigimdan birazda bunalmistim o yuzden pas gectim. Toplamda 3 tane w213 e serisi denedim, hepsinden de memnun kaldim. Sonuc olarak mercedes e de karar kildik ve bir tane aldik.

Ikinci el 66k kilometre de 2018 model bir e 350 e sahibi oldum(mercedes benz onayli). Hybrid cok aramasam da denk geldi acikcasi, bazen de park konusunda elektrikli yerine koyabildigimden hayat kurtarabiliyor. Guvenlik ozellikleri onemliydi o yuzden de tercihim bundan yana oldu, distronic plus, aktif serit takip, kor nokta ve presafe sistemi var. Ekstra olarak buyuk kalemler 360 kamera, burmester ses sistemi, comand online, memory koltuk, panoramik tavan ve havali suspansiyon var. Maliyet olarak 34k ya geldi, 1k da ekstra 2 yil garantiye verdim(4 yila cikti).

Konfor olarak hosuma gitse de iceri yol sesi fazla aliyor ne yazik ki(2016 uretim turanza runflatler var uzerinde, en kisa zamanda degistirecegim). Onun haricinde aktif cruise control ve serit takip sistemi efsane hosuma gitti, uzun yolculuklarda sadece direksiyona arada bir dokunmam yeterli oluyor, 1,5 saatten fazla gaza-frene dokunmadigimi biliyorum.

Bu fiyatlara 2015 S classda oluyordu ve arasinda cok gidip geldim ancak alsam bile bakim, lastik ve sigorta maliyetleri ne yazik ki biraz boyumu asardi. Ayrica boyut itibari ile park sorunu bas gosterebilirdi (gerci e de kisa sayilmaz, yine de otomatik park baya iyi calisiyor, cogu zaman onunla park ediyorum)

Yakit olarak 9.5 litrelerde geziyorum. Fiat 500 de 7.5 litrelerle gezdigim icin (tabiki fiat 500 sehir ici, e sehir disi agirlikli oluyor) cok uzmedi acikcasi.

Cok eglenceli bir arac degil, kesinlikle bmw 4 un verdigi oyuncak hissini vermiyor ancak avrupa icinde gezmek icin gayet yeterli ve konforlu bir arac bizim icin ki bizim amacimizda oydu.

Sonuc olarak secimimden memnunum, en azindan 4 yil elimde tutacagim sanirim.

Birkac fotograf ile bu bolumu bitirelim. Onerileriniz veya sorulariniz var ise mesaj atmaktan cekinmeyin.

Bu da bayide cekilmis donanim. Biraz parlamis kusura bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth213 -- 22 Kasım 2020; 1:10:21 >

• stealth213 kullanıcısına yanıt
    500 çok hoşuma gitti :) Küçük dev.

Araçlarınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
  • Yaşa kardeşim yaşa bizim yerimize de yaşa bizde umut yok. Guvenli sürüşler. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın

Hayırlı olsun güle güle kullanın, Berlin benim de hayalim fakat konfor alanından çıkmak gerekiyor gidebilmek için. Siz onu başarmışsınız, meyvelerini de alıyorsunuz Almanya icin 30k euroya kadar tavsiye? (Mercedes alindi) 

• Öncelikle Hocam aracınız hayırlı olsun.

Dikkat çekmeniz biraz zor orda bencede o araçlarla malesef.
    Artık Türkiye tatilinize geldiğinizde bolbol bizlerin dikkatini çekersiniz. 🙂
  • Cevap veren herkese cok tesekkurler, bir suredir foruma girmiyordum.

@Profes124 Cok tesekkurler. 4 hafta sonunda mercedesten sonra ilk defa tam bir gun kullandim. Go kartta gibi hissettim valla, cok daha eglenceli bir arac :) Sehir ici bir araba sececek olsam mercedes yerine fiat i tercih ederim sanirsam.

@road35 Tesekkurler. Oyle garip yerler oyle kapilar aciyor ki hic belli olmaz. Hele buraya gelen insanlarin bazilarini gorseniz, tamamen sans. Biraz cabayla gayet mumkun buralara gelmek, tabiki oyle bir niyetiniz var ise.

@Therocqula Cok tesekkurler. Valla bogazici bilgisayar ise gayet kolay buraya gelebilmeniz, yeter ki biraz deneyim birazda leetcode calismasi eger yazilimcilik dusunuluyorsa. Onun haricinde evli olunca cok zor olmadi bizim icin. Birde onceki sirketimde 4 kisilik bir mobil yazilim ekibiydik istanbulda, suanda o gruptan ucumuz berlindeyiz, sonuncu da gorusmeler yapiyor. Yani turkiyedeki sosyal cevremiz zaten buraya geldi, cok bir yabancilik cekmiyorsunuz :D Tabiki almanyaya gelip sadece turkler ile takilmak dogru degil ama adaptasyon suresinde yardimci oluyor. Birde yeni gelen seri okumus, isinde gucunde oldugundan anlasmasi daha kolay oluyor.

@mevzuderin Tesekkurler. Dikkat cekmek degildi aslinda tam dedigim, biraz yanlis bir kelime kullandim sanirsam. Demek istedigim kendi kategorisinde lider bir arac almakti, yoksa aldigim araci baya baya taksi duraklarinda 4 u arka arkaya park etmis olarak goruyorum zaten. Lamborghini alsam dikkat ceker ama sacma olur, passat, golf alsam mantikli ama siradan bir arac. Mercedes e hem kullanisli, hem guvenli hemde fiyat performansta cok kotu bir durumda degil, ayrica premium sayiliyor. Sonucunda da araca bakan bir kisi "hmm premium, guvenli, teknolojik, iyi bir secim sanirsam" desin istiyordum.

Bu yaz bakalim kendi aracimiz ile gelmeyi dusunuyoruz, benimde ilk tek seferde 1000+ km deneyimim olacak.

• Plug in hibritmi ?

Anladım hocam güzel olmuş sizin adınıza. Evet 2018 mezunuyum Boğaziçi'nden, ben de backend yazıyorum genel olarak. Şimdilik dediğim gibi mülakat süreçlerinden ziyade o değişikliği kaldırma anlamında kendimi hazır hissetmesem de, burada yaşam gittikçe zorlaştığı için yakın bir gelecekte ülke değişikliği yapmam gerekecek gibi Almanya icin 30k euroya kadar tavsiye? (Mercedes alindi) 

Hocam Boğaziçi Bilgisayar demişsiniz ben de boğaziçi bilgisayarda okuyorum fakat ortalamam kötü , burası bunlar için uygun bir alan değil ama bu iş hayatında bizim neler yapmamız gerektiği , ortalama veya projelerin önemi ve almanyaya nasıl gidilebilir biraz anlatabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sad Amore

Hocam Boğaziçi Bilgisayar demişsiniz ben de boğaziçi bilgisayarda okuyorum fakat ortalamam kötü , burası bunlar için uygun bir alan değil ama bu iş hayatında bizim neler yapmamız gerektiği , ortalama veya projelerin önemi ve almanyaya nasıl gidilebilir biraz anlatabilir misiniz?

İngilizcen iyiyse seviyenin kötü olması önemsiz. Aranan bir dalda uzman ol yeter. Ab ülkelerinin yurtdışından eleman almaya hevesli olduğu -benim bildiğim- dallar (dahası da var tabii ama giden arkadaşlarım falan):

Axapta

Sap

Navision

Microsoft crm

Salesforce

Ben axapta developerım. İngilizce bilip de gitmek isteyip gidemeyen junior bile kalmadı etrafımda. Ama iyi ingilizce bileceksin. Developer olsan bile istiyorlar. Eskiden eğer developersan iyi ingilizce aramıyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.