Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Almanya oturum talebim kabul edildi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
10
Favori
51.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun şanslı cenabetlerine bir tane daha eklendi. Tebrikler karşim kurtuldun.

• When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    Türkiyede konya almanyada frankfurt insallah

• quote:

Orijinalden alıntı: herons

Akrabam aşık olarak evlendik.
    Çocuk yapmayın.

https://youtu.be/iglwu12mqAI

Ekhttps://youtu.be/pfOzuBUj-io

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 24 Mart 2019; 16:52:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herons kullanıcısına yanıt
    Ne yap ne et Almancani geliştir. Dil çok iyi duruma gelirse açılmayacak kapı yok. Yok bildiğim bana yeter diye düşünüyorsan buraya geldiğinde ne kadar yanıldığını anlayacaksın. Sana tavsiyem ilk 2 sene sırf dile aban. Yat kalk almanca çalış.

• güle güle git dostum.arkana bile bakma.geriye dönmene de gerek yok ama yine de sen bilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: When The Crowds Are Gone

Ne yap ne et Almancani geliştir. Dil çok iyi duruma gelirse açılmayacak kapı yok. Yok bildiğim bana yeter diye düşünüyorsan buraya geldiğinde ne kadar yanıldığını anlayacaksın. Sana tavsiyem ilk 2 sene sırf dile aban. Yat kalk almanca çalış.
    İnsallah orada da entegrasyon için 1 yıl dil kursu mecburi insallah 1 yıl içinde b1 yada b2 seviyesine çıkma hedefim var

• Vallla öyle düşünmüyor değilim ailem olmasa sadece gezmeye gelirim. Toplum olarak hastalıklı bir yapı oluştu ülkemizde.

• quote:

İnsallah orada da entegrasyon için 1 yıl dil kursu mecburi insallah 1 yıl içinde b1 yada b2 seviyesine çıkma hedefim var

Alıntıları Göster
    Orta seviye almancam var demissin daha onceki yorumlarda. A1 mi var sadece?

Ben B2 aldim bi hafta once ama hala yetersiz. Kursta hicbirsey ogrenilmiyor. Kursta ogretilenle sokakta konusulan alakasiz.

Bir suru entegrasyon kurslari var. Iyice arastir bak ogretmenlere. Rastgele bir yer secme evime yakin vs. diye.

Ben Berlinde oldugum icin cok saliverdim. Malum heryerde Turk olunca. :) Simdi programlama egitimine basladim.

• Orta seviyeye yakın demiştim hocam hiç gitmedim tabiki ama a2 civarında almancam idare edecek kadar çok ahım şahım bişey değil yani ama kelimeleri ayırt ederim yani insallah sizinde hakkınızda hayırlısı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 22 Mart 2019; 23:1:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

bir yandan sevindim bir yandan üzüldüm neden dersen oraya gidince içgüveysi gibi takılacaksın,dil bilmiyorsun mesleğin yok vasıfsız adam olarak amelelik yaptıracaklar sana,oradaki akrabanların tabiri caizse sana kadın gibi muamale yapacaklar ilk 4-5 sene bu şekilde sürüneceksin dili kavrayana kadar iyi bir iş bulup kendini geliştirene kaar başını eğeceksin olay tamamiyl sende bitiyor kendini çok kısa sürede geliştirirsin kimseye eyvallah demezsin yoksa sırtına binen çok olur dayanamaz kaçar gelirsin
    Ne kıskanmışsın be adam hakkında bir şey bilmeden dil bilmiyorsun mesleğin yok vasıfsız olacaksın diye kafandan bir şeyler uydurmuşsun tamam kıskanırsınız da içinizde yaşayın karşınızdakini aşağılamaya çalışarak uluorta ağlamayın böyle komik oluyor.

• Wilter kullanıcısına yanıt
    Yok aslında arkadaş doğru bir konuya değinmiş ama o genelde 5 parasız gidenler için geçerli ve eşi kötü çıkanlar için geçerli genel için konuşması yanlış olmuş çok şükür hazırlıklı gidiyorum. tabi bu arkadaş biraz ön yargılı konuşmuş benim hakkımda ama maalesef türkiyeden gidenlerin çoğu arkadaşın söylediği şekilde geri geliyor yada dişini sıkıyor orda kalmak için.
    Ama 2 eş çalıştığı zaman kimse kusura bakmasın aylık en az 3500 € gibi bir para ediyor. Yani ortada sürünmek söz konusu değil.

Ki almanyada kırsal bölgelerde kira 600 € civarı çok rahat bu paraya kral gibi geçiniliyor bilen bilir.
    Zaten bir tık üstü 5.000€ ve üstü gelir bandı lüks yaşama giriyor.
    Buradan şunu anlıyoruz almanyada orta gelir grubu son derece kuvvetli.demografik açıdan bakınca fakir yok denecek kadar az zenginde yok denecek kadar az. Tamamen orta sınıfın ülkesi almanya bu çok önemli...
    Türkiyede amelelik yapmaktansa almanyada amelelik daha mantıklı.hiç değilse karşılığını fazlasıyla alıyorsun
    Ayrıca almanyada calısma saati 8 saat aldığı para saatlik en az 10€ net
    Türkiyede amele 12 saat çalışıyor aldığı para max 100 tl günlük

O arkadaşa ithafen söylüyorum düzgün bir birikim yaparak ayda 4 bin€ giren bir evde boğazından kısmadan keyfinden ödün vermeden 2 sene içinde porsche panamera alınabiliniyor bu maaş ile.
    Peki türkiyede kim 400 500bin tl biriktirebiliyor 2 yılda?
    2 yılı geçtim 20 yılda bile birikmez asgari ücret ile.
    Ha ben porsche istemiyorum e250 alcam dersen 1 yıl çalış normal maaş ile al.
    Olayın farkında olanlar için bu arkadaşın yazdığı yorum komik.
    Çünkü ya kulaktan duyma bilgilerle kafası doldurulmuş bilmeden konuşuyor yada ön yargıdan konuşuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 22 Mart 2019; 23:40:15 >

• Bende geçen hafta 1 Haziran'dan başlamak üzere ev kiraladım. Aksilik olmazsa mayıs sonu Almanya'dayım. AB pasaportun sahip olduğum için oturma izni gibi bir sorunum yoktu.

• MMistanbul kullanıcısına yanıt
    3. Havaalanı almanya ekonomisini batırcak diyolar ne düşünüyorsun üstad

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

3. Havaalanı almanya ekonomisini batırcak diyolar ne düşünüyorsun üstad
    Frankfurt havalimanını etkileyeceği kesin ama Almanya ekonomisi için orası devede kulak bile değil. Almanya Ekonomisi kolay kolay batmaz. Biz görmeyiz en azından.

• Tebrikler :) bataklıktan kurtulduğunuza sevindim.
  • maysa24 kullanıcısına yanıt
    Daha bir güzel gelecek siz ve diğer arkadaşlara nasip olsun inşallah.

• quote:

Bende online oyun oynuyorum
    Haftada 1 Ama 30 dk 20 dk oynuyorum ve amaç olarak oynamıyorum. 10 saatimi oyunda çürütmüyorum. Sözüm bu kişilere.
    Onlardan değilseniz üstünüze alınmayın.
    Anladım..

Ben de ciddi olarak Batı'ya gitmeyi düşünüyorum senelerdir. Almanya çok iyi olur.. Evlilik nişan ayarlayabilir misin?
  • Bende 25 yaşındayım benimde hep almanya hayalim olmuştur.Banada yardımcı olurmusunuz ne yapmam lazım orda yaşayıp çalışmam için biraz bilgi verebilirmisiniz? Bu ülkede artık pek umudum kalmadı ne saygı ne sevgi ne hoşgörü ekonomiyi geçtim..
    Bu araya hayatınızın geri kalanında başarılar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: RedManetics

Bende 25 yaşındayım benimde hep almanya hayalim olmuştur.Banada yardımcı olurmusunuz ne yapmam lazım orda yaşayıp çalışmam için biraz bilgi verebilirmisiniz? Bu ülkede artık pek umudum kalmadı ne saygı ne sevgi ne hoşgörü ekonomiyi geçtim..
    Bu araya hayatınızın geri kalanında başarılar dilerim
    Açık konuşmak gerekirse akraba olmadığı zaman imkan yok. Ya bilim insanı olarak gideceksiniz yada evlilik üzerine gideceksiniz bunların en kolayı evlilik

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.