Şimdi Ara

Almanya ve TUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Ben 11. sınıfa gidiyorum ve birkaç senedir aklımda Almanya'da informatik okumak var. Lise ortalamam 96 civarı. ODTÜ veya Boğaziçi tutar diye düşünüyorum sıkı bir ders çalışma düzenim var. TUM 'e girmeyi çok istiyorum. Almancam A1 seviyesinde Almanya'da 8-9 ay dil kursuna gidip dil belgemi aldıktan sonra başvursam kabul alabilir miyim? RWTH Aachen olabilir mi? Ya da başka bir üniversiteden şartlı kabul alıp dil işini hallettikten bir süre sonra tekrar istediğim üniye başvurabilir miyim? Diğer forumlarda pek fazla bilgi bulamadım. Her şey için şimdiden teşekkürler :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye'de bir üniversiteye yerleştikten sonra başvuruluyordu istediğin üniversiteyi ama tam detaylarını bilmiyorum bu işlerle uğraşan birinden öğrenmen lazım,misal alman lisesi sitesine gir,orda mezunların Türkiyede hangi üniversite ve bölüme yerleşip,Almanya'da hangi üniversiteye girdikleri yazıyordu,onlara ulaşıp detaylı bilgi alabilirsin
  • Teşekkürler siteye bakacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alamancı bir arkadaş çok değişik şeyler söylemişti bana

Almanlar seni köküne kadar araştırıyormuş burs bile verebiliyorlarmış sana

Mesela Boğaziçini kazandın Almanlar da araştırıp buluyorlar Boğaziçinin çok iyi bir okul olduğunu ve sana onay veriyorlar

Sen kaydını yaptır nereyi kazandıysan ondan sonra bu Alamanya işini daha çok araştırırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Alamancı bir arkadaş çok değişik şeyler söylemişti bana

Almanlar seni köküne kadar araştırıyormuş burs bile verebiliyorlarmış sana

Mesela Boğaziçini kazandın Almanlar da araştırıp buluyorlar Boğaziçinin çok iyi bir okul olduğunu ve sana onay veriyorlar

Sen kaydını yaptır nereyi kazandıysan ondan sonra bu Alamanya işini daha çok araştırırsın

Umarım öyle bir şey olur umutlandırdın beni abitur diplomamın olmayışı ve almanca seviyem korkutuyor öğrenci vizesi almanın zorlaştığını söylemişlerdi bana keşke bi alaman lisesine gireydim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Türk-Alman Üniversitesinde Informatik okuyorum, burada hazırlıkta belgeyi alıp başvurup gidenler oluyor, aranan şartlar gerçekten makul finans desteği ve almanca bilgisi yeterli.Yalnız TUM biraz şans işi olabilir, Almanyanın en iyisi ve açtığı yabancı öğrenci kontenjanının çok daha fazlası kadar başvuru alıyordur muhtemelen.Fakat Burada ODTÜ-Boğaziçine gelene kadar Almanlarda 20 tane daha iyi okul olduğu için Almanyada nitelikli yerlerden kabul almak çok zor değil ve okumak mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Ben Türk-Alman Üniversitesinde Informatik okuyorum, burada hazırlıkta belgeyi alıp başvurup gidenler oluyor, aranan şartlar gerçekten makul finans desteği ve almanca bilgisi yeterli.Yalnız TUM biraz şans işi olabilir, Almanyanın en iyisi ve açtığı yabancı öğrenci kontenjanının çok daha fazlası kadar başvuru alıyordur muhtemelen.Fakat Burada ODTÜ-Boğaziçine gelene kadar Almanlarda 20 tane daha iyi okul olduğu için Almanyada nitelikli yerlerden kabul almak çok zor değil ve okumak mantıklı.

Ben de informatik okumak istiyorum TUM RWTH veya KIT düşünüyorum uzun zamandır. Türkiye'deki üniversitelerin kalitelerinde uçurum kadar fark var. Fakat dediğiniz gibi Alman üniversitelerinde pek öyle bir şey yok sanırım. Söylediklerimin dışında da kaliteli üniversiteler olduğu gerçek. Hedefimi yüksek tutuyorum biraz ama TUM gibi bir üniversitenin sadece ygs lys ve okul notu iyi olan birini kabul edeceğini ben de pek sanmıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ogrencı_ O kullanıcısına yanıt
    YGS LYSye de bakmıyorlar, aranan tek şart YÖKte kayıtlı olunan bölüme denk bir bölüme başvurmak başarıyla ilgili olarak.Bazıları lise ortalamasına bakıyor ama Almanca yeterlilik ve finans temel 2 kriter.Ben de TUM, RWTH, TU Berlin, Humboldt, KIT de master düşünüyorum, bizim okulun partneri TU Berlin olduğu için şu an için daha olası burası.Hedefi yüksek tutun kesinlikle, oradaki okulların aralarında kalite farkı olarak uçuk farklar olmamakla birlikte çok da iyi okullar gerçekten.
  • quote:

YGS LYSye de bakmıyorlar, aranan tek şart YÖKte kayıtlı olunan bölüme denk bir bölüme başvurmak başarıyla ilgili olarak.Bazıları lise ortalamasına bakıyor ama Almanca yeterlilik ve finans temel 2 kriter.Ben de TUM, RWTH, TU Berlin, Humboldt, KIT de master düşünüyorum, bizim okulun partneri TU Berlin olduğu için şu an için daha olası burası.Hedefi yüksek tutun kesinlikle, oradaki okulların aralarında kalite farkı olarak uçuk farklar olmamakla birlikte çok da iyi okullar gerçekten.

Benim kuzenim matematik olimpiyatçısı 9. sınıfa gidiyor onun kafasına da soktum almanya işini Onun hedefi uluslararası madalya alıp üniversiteye sınavsız girmek. Ders notları yüksek ama Ygs lys ye çalışmak istemiyor. O da TUM ee veya informatik istiyor. Sırf olimpiyat başarısı ve iyi notla (almanca hazırlıktan sonra) girebilir mi sizce?

Özel bir bilgim yok ama yabancı okullar yeterli önemi veriyordur diye düşünüyorum Olimpiyat işlerine.Sınavsız girip giremeyeceği hakkında bir bilgim yok ama olimpiyatla uğraşan birinin en kötü yapabileceği şeyler bellidir YGS-LYS de, her türlü kalburüstü bir yere yerleşir ve avantaj sağlarsa Olimpiyat da avantaj sağlar yurtdışı başvurusunda
  • quote:

Özel bir bilgim yok ama yabancı okullar yeterli önemi veriyordur diye düşünüyorum Olimpiyat işlerine.Sınavsız girip giremeyeceği hakkında bir bilgim yok ama olimpiyatla uğraşan birinin en kötü yapabileceği şeyler bellidir YGS-LYS de, her türlü kalburüstü bir yere yerleşir ve avantaj sağlarsa Olimpiyat da avantaj sağlar yurtdışı başvurusunda

Teşekkürler sizi de yordum çok teşekkür ederim hedefimi yüksek tutacağım ilgi varsa almanya gibi kaliteli eğitim verilen yerlerde üniversite pek fark etmez diye düşünüyorum. Dilerim ki ikimiz de hedeflerimize ulaşırız

• Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Ogrencı_ O kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptınız gelişmeler nasıl oldu ? ben de aynı durumdayım.

(bütün konuları hortlatıyorum şuan galiba forum affeyleyin ,konuyu açanlar da pek aktif değilmiş)
  • TheGermanEngineer_99 kullanıcısına yanıt
    Hala araştırıyorum herhangi bir üniversiteden şartlı kabul aldıktan sonra KIT veya TUM'a başvurmayı düşünüyorum forumda bir arkadaş şartlı kabul alıp almancayı ilerlettikten sonra TUM'a başvurup kabul almıştı. Deutschstudent diye bir site var bakmanı öneririm çok faydalı

türkiye'de nereyi kazandınız ?
    Seneye sınava gireceğim

2 haftadan fazladır Teknik Almanca kursundayım Almanyada, şu an Almancamin akademik seviyede olmadığına karar verdim gibi.Ben belki önümüzdeki yaz veya kış için lisansa başvurabilirim ama burada 3 yıl okuma fikri de cazip gelmiyor, lisans ciddi olarak zor İstanbulu da arıyorsun.Bir de bizim okuldan dolayı Almanyada lisans okumana gerek yok gibi.Onun yerine 2 yıl yüksek lisans yapıp CVye eklemek daha mantıklı.Ama biz DSHya 2 ay önce girdik sonucu alır almaz bu kış için başvurup neredeyse başvurduğu her yerden kabul alan arkadaşım var KIT de başlayacak bu dönem, isteyen dil belgesini aldıktan sonra onu da yapabilir yani.

Hocam almanca ogrenmeniz ne kadar surdu,ne zamandan beri calisiyorsunuz acaba 0'dan suanki seviyeniz nedir ayrica ?

Ben Turk Alman Universitesindeyim hocam sıfırdan 1 sene hazırlık gördüm.Hazırlığı geçmeniz için DSH vermeniz gerekiyor.Onu geçtim, kağıt üstünde C1.1 almancam var şu an DSH 2 yani.

Benim de DSH'a girmem lazim.

Hazirlik disinda herhangi bir almanca calismaniz oldu mi acaba ? Baska dil biliyor musunuz ?

Ben danismanin biriyle konustum adam resmen "sen bir yilda nereye dsh'i kazaniyorsun" anlamina gelen bir konusma yapti.danismanlik almayacagimi soyledim bakti para alamayacak atar yapti

dsh'da bir puanlama var mi yani siz kac uzerinden kac aldiniz da gectiniz ve cidden zor mu ? danisman bu sinavin almanyadaki ogrenciler icin yapildigini soyledi o yuzden testdaf'a gore vs. baya zormus.

not: itu makine'deyim felemenkce biliyorum b1

Hocam ben geçen diğer arkadaşlarıma bakarak yorum yapayım.DSH taktik sınavı, yazılı kısım 4 bölümden oluşuyor okuma, gramer, dinleme ve yazma.Bunları geçersen konuşma sınavı var.Senin yapman gereken şey ise gramer çalışmak ve kelime ezberlemek.Sonrasında DSH Traininglerle bu sınavdaki bölümlere yönelik pratik kazanmak kalıyor.Biz haftada 30, 1 yılda 1080 ders gördük.DSH kesinlikle geçilemez bir sınav değil ama ne kadar kelime ve gramer bilsen de sınavda okuma, dinleme, yazma bölümlerinde gelecek konulara ve kullandığın taktiklere bağlı biraz da.Mesela benim girdiğim DSHda dinlemede Almanyadaki evlerin 1900lerden beri şekilleri tipleri gibi bir konu gelmişti.Bu cevre çevre kirliliği de olabilir, teknolojiyle ilgili herhangi bir konu da olabilir, sınavdan önce bu tip temalara yönelik kelime vs. çalışıyorsunuz DSH Trainingler ile. Ben ders dinleyerek gramer kastım, kelime ezberlemekten nefret ettiğim için ekstra bir çabam olmadı, aslında bu yüzden geçmeyi planlamıyordum ama dediğim gibi taktik sınavı ve bazı şeyleri kullanarak geçtim.DSH yazılı kısım 700 puandan oluşuyor, sözlüye girebilmek için 469 puan almak lazım yanlış hatırlamıyorsam bu da 100 üzerinden 67 başarı demek DSH 2 almak için.82 ise DSH 3 oluyor.57 DSH1 ama onu kabul eden yer yok gibi bir şey.Benim bi ara B2 C1 ingilizcem vardı ama eskidi, biraz çalışıp sınava girsem yine belge alırım ama muhtemelen.Giriş seviyesi ispanyolca biliyorum ama Almanca İngilizce hallettikten sonra uğraşırım belki onunla.Felemenkçe ile Almanca benziyor işiniz kolay olur muhtemelen.

Bu arada Almanyada 1-2 yıldır çalışıp DSH yı veremeyenler var, onlar benim DSH 2 aldığımı duyunca şaşırıyorlar mesela, Almanyada okumak konuşmayı geliştirir doğal olarak ama kağıt üstünde Turkiyede de geçilebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.