Arkadaşlar merhabalar. Almanya'ya turistik gezi amaçlı seyahat etmek istiyorum. Öncelikle durumumdan bahsedeyim.
İTÜ' de yapı mühendisliği dalında master öğrencisiyim 1.5 senedir ve tez aşamasındayım. İnşaat ve Jeofizik Mühendisi'yim bununla birlikte. Fakat master eğitimimden dolayı öğrenciyim.
Almanya'ya gidiş amacım, 2 ay sonra Dubai'de başlayacak olan bir projeye dahil olacağımdan dolayı (resmiyet kazanmadı) boşta kalan son günlerimde 1 haftalık kaçamak yapmak istiyorum. Bununla birlite Kranhaus adlı bir yapı var gideceğim şehirde. yüksek lisans tez konumla gayet alakalı bir konu. Bu yapı hakkında bilgiler edinmek, fotorağlar çekmek istiyorum.
Benden istenen belgelerin hepsini hemen hemen tamamladım fakat aklıma takılan bir soru var.
Gelirle alakalı istenen belgeler kısmında tapular , araç ruhsatları , arsa tapular v.b belgeler ile birlikte giriş ve çıkışları gösteren hesap dökümü diye bir belge istendi. Randevu talebinde bulunduğum sırada ise, adama babamın banka hesabının gösterilmesinin şart olup olmadığını sorduğumda bu size kalmış dedi karşıdaki şahıs.
Durum bu. Sorum ise, 3 ev, 2 iş yeri (kendimizin) 12 arsa tapusu, ve 2 araç ruhsatı belgelerini karşıya verdikten sonra yine de konsolosluk banka hesabında yüklü miktarda para bulunan bir belge istermi? Çünkü şuanda banka hesabımızda para v.s yok.
Şimdi benim bu ülke'ye gidip, geri gelmeyeceğim gibi bir durumun ortada olmadığı gayet açık ki şuanda tez sürecinin son 2 ayında olduğumu okuldan belgeledim. Mal varlığımız gayet iyi Allah'a bin şükür (Allah olmayanlarada nasip eylesin), sadece bankada para olmadığından dolayı bana vize verilmemesi gibi bir durum sizce olurmu?