Şimdi Ara

Portekiz Vizesi - detaylı-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yine bir vize macerası ile birlikteyiz. daha önce ingilterenin
    hem okuyorsun hem çalışıyorsun, bi bize garip geldi reddini yaşamış
    italyanın, gelen şirket ceo su davetiyemi kabul etmemesi gibi bir macera yaşamış biri olarak
    bu seferkinde çok ekşın yoktu.

PORTEKİZ VİZESİ; nasıl ve nerden alınır sorularına cevaptır bu yazı.
    ankarada ikamet ediyorsanız; portekiz konsolosluğundan vize randevusu almanız gerekiyor.
    https://www.ancara.embaixadaportugal.mne.pt/tr/
    bu adrese baktıgınızda linkler sizi açık bir şekilde yönlendiriyor.
    adınız, seyahat tarihi telefon numarası ile mail atıyorsunuz. onlarda size 2 aylık randevu
    listesini yolluyorlar ve ordan günü seçiyorsunuz.
    aman dikkat. ben temmuz 13 te mail attım, 1 eylüle kadar full doluydu!!!
    minimum 3 ay önceden randevu alın.
    randevu saati yok. gelen mailde, 930-1230 saatleri arasında orda olun yazıyor.
    ben saat 10 da gittim. sıranın sondan 1.siydim. millet kaçta gelmiş bilmedim yani.
    güvenlik telefonunuzu alıyor. içeri alıyor.
    bahçede sigara yasak, güvenliğe söyleyip dışarı çıkmanız gerekiyor.

gelen mailde evrak listesi var. herşeyi ıslak imzalı istiyorlar. herşeyi.
    neyse, başladık beklemeye, toplamda 20m2 bir alan!!! allahtan klimalı. %80 i kız. cır cır cır...
    güvenlik var mekanda. her soruya cevap veriyor. evraklara birsey demiyor.
    ayrıca basvuru formu kopyaları var. yanlış olsa bile ordan düzeltebilirsiniz.
    bir tane de ups formu veriyorlar. pasaport için.
    konsoloslukta, camekanlı bölümde 1-1 görüşme yapıyorsunuz. içerdeki görevli her evrakı inceliyor.
    soruyor.
    bu görüşmede, mikrofon var, görevli hafif geriye gidince ses gidiyor. sürekli uyarmanız gerekebiliyor.
    buda hoş olmuyor açıkcası.
    kötü yanı; görevli baya katı kuralcı. kabul etmiyor hiçbirşeyi.
    mesela evrakları sıralı istiyor. evrakların tam olsa bile görüşme odasından çıkartıyor,
    sırala öyle getir diyor.
    iyi yanı; eger erken saatte girerseniz ve eksik evrakınız varsa, 1 saate filan halledebilrseniz
    git hallet geri gel diyor. ben sırada beklerken 2 3 kişiye yaptı bunu.

2buçuk saat beklediktensonra sıra bana geldi. (max 15 kişi vardı önümde)
    istedigi belge ile benim sundugum belge arasında HİÇBİR FARK (adres yazmıyordu sadece)yokken, olmaz dedi.
    illa benim dedğim belgeyi istiyoruz dedi. ikna edemedim. zaten dünya kadar beklemişim. iyice gerildim bende.
    bende sesimi yükselttim. örnekler verdim ve istediği evrakın saçma olduğunu belirttim.
    oda, kural böyle dedi.
    ben böyle alsam bile, istanbuldan geri döner dedi.
    sinirlendim, Ama Sonuçta oda işini yapıyor. teşekkür ettim, kusura bakmayn dedim çıktım.

o gerginlikle
    orda da tanıştığım birileri vardı. onlarada dogru dürüst selam veremeden ayrıldım merkezden.
    randevu yok ona mı yanayım, vakit yok onamı yanayım, istediği evrakın gelmesi 2 hafta sürer onamı yanayım.

problem bundan sonra başlıyor.
    randevu olmadıgı için size
    istanbuldaki macaristan konsologluguna gidin diyorlar.
    www.as-visa.com resmi aracı kurummuş. konsolosluk dogrudan almıyormus.
    ankara da macarisan randevusu veriyormuş bu adamlar. mail attım sordum, cevap,
    ankara sadece macaristan basvurularına bakıyor. portekiz için basvuramazsınız.
    bu durumda sadece istanbu kaldı. peki istanbulda macaristanmı/portekiz vizesinemi basvuracagız.
    cevap, portekiz. tüm evraklar toplanıp macaristan kons. a gidiyormuş.
    as-visa nın iyi yanı, extra ücretle hafta sonu randevusu var. 3 gün sonraya randevu alabiliyorsunuz.
    2. iyi yanı, randevu saatleri için milyonlarca bilgi doldurmanıza veya üyelik açmanıza gerek yok.

tavsiyem;
    minimum 3 ay önceden ravdevu alın
    ne olur ne olmaz diye, ankaradakinden randevu aldıktan sonra, asvisa danda 2 gün sonra ya randevu almanızdır.
    8 de binanın önünde olun
    herşey ıslak imzalı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 23 Temmuz 2018; 12:37:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İspanya vizesi
    4 yıl önce açıldı
    Hollanda Vizesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.