Şimdi Ara

Almanya'ya Yerleşme Fikri - Toplaşın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında öncelik Almanya devamında başka avrupa ülkeside olabilir. Bir çok neden sayabilirim burada yazmaya kalksam destan olur.. Gitmek isteme nedenlerimiz kısaca bu ülkede yaşamın gittikçe zorlaşması, insana değerin verilmemesi, yaşam kalitesinin yerlerde olması vs vs.. Konuyu siyasi yerlere çekmek istemiyorum ve lütfen sizlerde yorumlarınızda siyaseti bir kenara bırakıp bana fikirler verin.

25 yaşındayım ve nişanlıyım. 7 yıldır çalıştığım yerden ayrılıp, nişanlımda işyerinden ayrılıp, ailelerimizi burada bırakıp gitmeye karar verdik. Anlık bir hevesle bu kararı vermedik veya yurtdışı hayali olan insanlar değildik. Türkiye'de ki yaşamın zorlaşması bizi bu kararı vermeye itti. Birikimimiz de yok şuan, bazı nedenlerden dolayı borcumuz harcımız var hayli. Fakat yurtdışında iş bulduğumuz şartta bu borcu harcı rahat bir şekilde ödeyip orda da rahat geçinebileceğimizi düşünüyoruz.

İkimizin de sigarası yok, alkolü yok, gece hayatı yok. Örneğin Almanya'da gireceğimiz işte alacağımız asgari ücretler ile bile çok rahat hem Türkiye'de ki borçları ödeyebiliriz hem de yaşadığımız şehirde geçinebiliriz.

Örnek verirsem Almanya'da asgari ücret 1500 euro. İkimizde asgari ücret alsak 3000 euro.

Giderler Yylık
    400 eu sağlık sigortası
    800 eu Kira Olsun hadi
    500 eu ev masraflarına gitsin faturalar mutfak alışverişi vs
    250 euro araba masrafı ve yakıt desek hadi
    Toplam 1950 euro harcama olur. Tabi evdeki hesap çarşıya uymaz hiçbir zaman, onu da hesaba katıyorum. Düz hesap 2000eu gider olsa. 1000 eu Türkiye'ye göndericek olsak 7000TL para yapar.. Bununla 1 aylık değil 4 aylık borçlarımızı ödeyebiliriz.

Velhasılkelam şunun da farkındayız oraya gitmek kolay değil, gittiğimizde bizi 1500 eu maaşla kapılarında karşılayacak işverenler de yok.. Elimizden tutacak bi amcamız var bir çok konuda yardımcı olabilecektir ama ona da güvenerek iş yapmak istemiyorum kesinlikle.

Peki bize neyi soruyosun birader diyecek olursanız, sizce bu kararım ne kadar mantıklı? Veya yerimde siz olsanız ne yapardınız?

Evim yok, arabam yok, 3300 TL ben maaş alıyorum, 2200 TL nişanlım maaş alıyor. Sizler bu maaşları alıyor olsaydınız ve böyle bi düşünce oluşsaydı kafanızda, gider miydiniz kalır mıydınız nedenleriyle yazarsanız çok çok sevinirim.

• İşler pek dediğiniz gibi olmuyor ne yazık ki.

Bir de meslek nedir merak ediyorum. Eğer işe yaramayan bir meslek ise kimse almaz.
  • Anladığım kadarıyla üniversite okumamışsın. Eğer kendini geliştirip yazılım sektöründe çalışmıyorsan oraya gitmen çok zor nişanlın ile birlikte.

Evlenmeden bence nişan at, sonra orada evlilik yap anca öyle.

Yada her sene yeşil karta başvurun çıkarsa ikinizde gidersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel hayaller. Belki bu ülkedeki milyon seviyesine ulaşan birçok kimsenin (özellikle genç kesmin) hayalleri. Yerleşmek için daha doğrusu oturum ve çalışma izni almak için tüm şartları ve prosedürlerini en ince detayına kadar biliyor musunuz? Bir de Almanca olmadan zorluk çekeceğiniz garanti. Bunu da baştan göze almanız lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar zaten gidenlerin çoğu garson,kasiyer tarzı işlerde başlıyor yani herkesin yapabileceği işlerde. Ben de benzer bir konu açmıştım ama benimki dil okuluna gidip işe girmek ve yerleşmek ile ilgiliydi böyle gidince oturma izni çalışma izni falan haloluyor, Almanya'daki çalışma vizesi ve oturma izni gibi konular hakkında bilgim yok ve bunları nasıl halletceksiniz bilmiyorum sanırım bir planınız vardır hocam, sorunun cevabına gelirsek orada daha huzurlu bir hayat kurabileceğinizi düşünüyorsanız gitmelisiniz
  • Ah ah keşke her şey düşündüğün gibi olsa ama birikim yok diyosun borç diyosun ah ah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de var o fikirde. Mesleğim varken gidipte ayak işleri yapmak istemiyorum.

Solidworks, Inventor, Catia, Autocad iyi derecede biliyorum. Burda ekmeğimi böyle kazanıyorum. Orda da kazanabilirim. Ama dil işte dil lazım. 1-2 sene kursa gitsem hallederim diye düşünüyorum.
  • Oyle hadi hadi diyerek kafadan sallama iş yapmak pek dogru olmaz kiralarin o kadar ucuz oldugunu da dusunmuyorum ayrica..

Klasik kotu yorum yapanlardan olmak istemem ama cidden niyetiniz varsa yasal yollari arastirin, almanyada yasami arastirin ve rakamlara dair kesin bir seyler elde edin ondan sonra konusalim..

Mesleginizde cok onemli bu durumda. yukarida yazdiklarim olmayinca bu konu sanki bir hevesle acilmis gibi gorunuyor ne yazik ki

• Oraya gidip hemen işe girerim,ev tutarım..filan gibi hayal kurmak güzel
    Lakin oraya gidip yerleşmek kolay olmuyor malesef
    Tek başına gidip,orda oturumu olan biriyle evlilik yaparak,uzun süreli oturum alman lazım
    Amcanın işinde veya başka yerde çalışıp birikim yapasın ki,bunlar da 2-3 seneni alır.Hayat düzeni kurman 5-10 seneni de alabilir.
    Hem gurbet zordur,yabancı kültür ve insanlara alışmak kolay olmaz
    Bence,başka yerde mesleğini icra edebileceksen bulunduğun şehiri değiştir,
    Zamanla düzenini kurarsın
    Belki
    Ülkeye ve insanlara karşı olumsuz düşüncelerin de biraz düzelir
    ve
    Şuanki maaşın fena değilmiş,eşin de sana destek olur.
    Baktın yine olmadı,yurtdışına çıkarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sizin yerinizde olsam Kanadaya giderdim. Hem kozmopolit bir göçmen toplumu, hem de kültürel olarak almanlara nazaran daha kabulleniciler insanları diye biliyorum. Ayrıca iş imkânlarının da fazla olduğunu duymuştum. Ama tabii Kanada da, Almanya da belli bir alanda yetişmiş insana ihtiyaç duyuyor. Mesela geçen ay 55 kadar Suudi doktor, Kanadayi terketti Suudi Arabistan geri çağırdı diye. Kanada'da saglik hizmetleri bakimindan alaninda uzman 50 kadar doktorluk ciddi bir açık oluştuğu haberlere yansidi. Mesela bir uzman doktor olsaydim Kanadaya gitmeyi düşünürdüm...

• Çalışma iznini nasıl almayı düşünüyorsunuz?Öyle olsa şuan ülkenin 3 ye 1 i gider.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyaya veya başka bir ülkeye asgari ücretli olarak gidemezsin. Adamlar nitelikli eleman arıyor. Mühendis doktor yönetici vb olsan neyse. Şu anki durumunuzla imkansız gözüküyor.

• Arkadaşlar yazdığınız seviyeli ve ciddi yorumlarınız için öncelikle hepinize teşekkür ederim. Sırasıyla cevaplayayım.

@sniper23 trafo merkezinde elektrik teknisyeniyim 7 yıldır, 18 yaşımdan beri aralıksız olarak bir kamu kurumunda çalışıyorum.

@V. van Gogh evlilik yoluyla gitmek bana çok baş ağrıtıcı bir yöntem gibi geliyor, nişanı atma gibi şansım yok malesef

@programmer_onur prosedürleri en ince detayına kadar araştırıyorum. Hatta 2 gündür yoğun olarak iltica etme konusunu araştırdım. Çok fazla zorlanacağımızın farkındayım ama emek olmadan ekmek olmuyor. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

@Tessaiga @Birkardesiniz @Orcunsau @Cowinenge @Myhunter @trustem.111 @redbul_540 @Wilter

Şöyle topluca cevap vereyim. Almanya'ya gitmek isteme nedenimiz avrupa ülkeleri arasında alım gücü en yüksek ülkelerden olması ve elimizden tutup destek olacak bir yakınımızın olması. Türkiye'de sanırım en yaşanılası şehirlerden biri olan İzmir'de yaşıyorum, başka yaşanacak bir şehir yok bence. 18 yaşıma kadar İstanbul çocuğuydum

Vasıfsız değilim zaten elimde bir mesleğim, Türkiye'de hatta dünyada bu işi yapan çok az kişinin olduğu bir mesleğe sahibim. Almanya'da bu işi yapanların saatlik kazancı 15 20 euro. Ama bu işi devam ettirmeyi ister miyim onu bilemiyorum tabi..

Gitmek için yasal tüm yolları araştırdım. En basiti evlilik, ondan sonra bi işverenin istek göndermesi, bunun dışında üniversite okumak veya en son çare iltica etmek.

Gurbet kesinlikle zordur, Türkiye kolay mı? 7 yıldır iş hayatımda öyle şeyler yaşadım, gördüm ve hala öyle şeyler görüyorum ki insanlardan nefret ettim. Kendimi insanlardan ciddi anlamda soyutladım. Fesatlık, çakallık, hile, hurda, onun bunun bi taraflarını yalamak vs aklınıza gelebilecek tüm kötü şeyleri bizim milletimizde fazla fazla görüyorum. Lütfen kimse kusura bakmasın ama genlerimizde bi bozukluk var ben bunu çok iyi anladım.

Almanya'da geçim o kadar kolay ki. Her şey güllük gülistanlık değil veya bi şekilde gittiğimde pat diye 1500eu maaş beni beklemiyor hepsinin farkındayım. Ama size şöyle bir kaç örnek vereyim.

Geçen ay 2006 model Opel Corsa aldım 2006 model, 31.000 TL verdim. Aynı aracın biraz masrafı olanları Almanya'da 500-1000 euro. Temiz cillop gibi olanları 2500 -3000 euro maksimum. Asgari ücretle çalışan birisi benim arabamı almak için 20 ay yemeden içmeden para biriktirmeli. Almanya'daki adam 2 ayda çeker altına.

iphone 7 Plus var nişanlımda, 5 6 ay önceydi 3500 TL'ye aldık. Şuan 5000 TL olmuş sanırım. Almanya'da 700 eu falan. Bizim asgari ücretli 3 maaşıyla 1 tanesini anca alırken, Almanya'daki 1 maaşıyla 2 tane alıyor.

Benim araba en az yakan araçlardan, dün 300 KM yol yaptım İzmir - Kuşadası - İzmir şeklinde. 100 TL yakıt bitti. Şehir içinde falan çok takılmadığım halde. Almanya'da benzinin litresi 1.40 Euro falan. Aradaki farkı sizler hesaplayın.

Ayıptır söylemesi etçil bi insanım. Dini inançlar doğrultusunda kurban bayramı dışında yıl içerisinde 3-4 kere et yiyemiyorumdur. Almanya'da etin kilosu 5-6 Euro. Hadi olsun 10 euro olsun. Bizde ne kadar? Siz cevaplayın.

Kira mesela, ben şuan lojmanda kalıyorum ve aylık 300 TL kira ödüyorum. Lojmandan çıkacak olsam veya çıkmam gerekse yahut çıkmak istesem, dışarıda 2+1 eli yüzü düzgün evlerin kiraları 1100 1200 TL'den başlıyor. Almanya'da olsam 1+1 de otururum nişanlımla. Burada 1+1 kiraları da en düşük 800 900 TL..

Ya kardeşim her şey maddiyat mı diyeceksiniz, ailen yanında yok, arkadaşların yanında yok, yemişim gurbeti diyenler olacak elbet. Arkadaş demek ne demek? İşi düşünce aloo kankaa naber yağğğğ diye arayan gevşekler demek. 1-2 istisna hariç..

Aile konusu doğru. Ailem yanımda olmayacak ki şuan ailemle yaşıyorum. Ama hayat hep onların dizinin dibinde gitmiyor. Abim Kocaelide evli barklı, ellerinizden öper bir yaşında da dünya tatlısı yeğen var. Burdan kalkıp gideyim desek uçakla sabiha gökçen, ordan kocaeliye. Ortalama 3-4 saat gidiş, 3-4 saat geliş sürüyor. 300-400 TL gibi de bi masraf olur yol parası olarak sanırım. Yılda maksimum 5 sefer görebiliyoruzdur, bi onlar gelir 3-4 biz gideriz falan. Almanyaya gidiş dönüş uçak bileti + vize masrafıyla 1500 TL tutsun hadi yanıma gelip gitmesi. 1500/7 (7,20 şuan) desek =215 euroya annemi yanıma istediği zaman getirebilirim, istediği zaman gönderebilirim.

Destan yazdım ama velhasılkelam, kararımı vermişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CekomastikSilikon -- 28 Ağustos 2018; 2:57:28 >

• Gittin mi?

• dostum hevesini kırmak istemem ama o işler hiç kolay değil...
    1.si oturum nasıl alacan 2.si almanya öyle filmlerdeki gibi bir ülke değil bizim peder 3 ay kaldı sosyal hayat sıfır orada herkes çalışmak için yaşıyor parkta sokak ta bir tane çocuk sesi seyyar sataıcı sesi duyamazsın bilmem anlatabildim mi ?
  • sonuç nedir arkadaşım. Ne yaptın gidebildin mi?
  • Gittin mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Derman- D kullanıcısına yanıt
    Ne güzel işte sessiz sakin yer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.