Şimdi Ara

almanyada benzin 1 euro ve lpg diye bir şey yokmuş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
5
Favori
13.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blade8572

quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

quote:

Orijinalden alıntı: blade8572

quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

Geçen ay iş icabı Almanya'daydım, Lpg bulunuyor ve benzin fiyatı 3,9-4,1 TL arası bir fiyattaydı.

Gittiğim her ülkede taksicilere sorarım,
    1) Benzin fiyatları nedir?
    2) Araç vergileri nasıldır?
    3) İkinci el fiyatları nasıldır?

Daha hiç bir ülkede bizimkine kıyasla pahalısını görmedim...

Not: Berlin'de abartmıyorum 100 tane taksiden 95'i mercedes, dayanamayıp 2. el fiyatını sordum bindiğim taksinin "2004-2005 model C220 ler falan 7000Euro civarı" dedi.

seni keklemişler hangi benzin istasyonuna gittiysen kazık yemişsin

Evet Rusya, İtalya, Ukrayna, Almanya ve daha pek çok ülkede benzin istasyonlarına gittiğimde beni keklerler, kazıklarlar...

Bi de bakayım, ömründe benzin aldın mı? Yoksa babanın arabasını kullanıp, benzin bitince evin önüne bırakan veletlerden misin?

senin hayal gücün epey genişmiş belli oldu

Aferim, yak sigaranı otur köşeye...

• Devlet sayesinde bu ülke iyice yaşanmaz oldu,Almanya'da karışık bu aralar gerçi Türklere kötü davranıyorlar ırkçı bir millet.Ancak benzinin 2 TL olduğu bir ülkede insanlar niye LPG bir şeye ihtiyaç duysunki...
  • biraz gec olacak cevap ama yazayim almanyada yasiyan biri olarak :-) burda askeri ucret 3000 euro degil eyaletden eyalete degismekle beraber ortalama 1500 euro brüt dur ayrica benzinde 1 euro degil 1,77 eurolarda inip cikiyor son olarak lpg de burda yok deil yillardir var ve 1 .1 euro suanda herkes lpg taktirmak istiyor ama turkiyedeki gibi ucuz degil o yuzden kimse yaklasmiyor orjinal tuplulerde ates pahasi selamlar
  • Alamanya da fabrika çıkışlı gazlı Mersolar var yahu nasıl otogaz yok? Hatta opelin sitesine gir arabanın hem benzinde kaç litre yaktığını gösteriyor hemde LPG'de boş keseden atmayalım.
  • Almanya'da benzin fiyatları 17 Ocak 2011 tarihinde 1,50 euro imiş. Şimdi konu açılmış. 1 Euro deniyor. Ne olmuş. 20 ayda ucuzlamış mı?

http://www.istanbulhaber.com.tr/haber/almanyada-benzin-fiyatlari-bakani-alarma-gecirdi-68870.htm
  • http://www.benzinpreis-aktuell.de/

Dollar son günler değer kaybetdiği için biraz ucuzladı, ama 1,50 € Benzin bulursanız haber verin gidip dolduralım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

http://www.benzinpreis-aktuell.de/

Dollar son günler değer kaybetdiği için biraz ucuzladı, ama 1,50 € Benzin bulursanız haber verin gidip dolduralım

luxemburg da ucuz benzin bulabilirsiniz tabii ki yakınsanız. (<1,5 euro)

güncel fiyatlar için detaylı analiz ektedir.

http://tr.gas-globe.com/maps.phtml

• LPG başlı başına bir hata bence . Hiç sıcak bakmıyorum .
  • LPG yeni çıkmıştı, o zamanlar doğan S'imiz vardı. Babama Amerika'ya gezmeye giden, muthemelen de pek iyi ingilizce bilmeyen arkadaşlarından birisi orada arabaların hepsi 'gas' kullanıyor demiş, bizim ki de amerikada arabaların hepsi lpgli diye tutturmuştu. Benzinin ne kadar ucuz olduğunu ve galonla satıldığını anlatmaya çalıştım ama iş tartışmaya doğru gidince ben de kabullenmiştim Amerika'daki araçların hepsinin lpgli olduğunu, hey gidi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 18 Eylül 2012; 9:52:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

http://www.benzinpreis-aktuell.de/

luxemburg da ucuz benzin bulabilirsiniz tabii ki yakınsanız. (<1,5 euro)

güncel fiyatlar için detaylı analiz ektedir.

http://tr.gas-globe.com/maps.phtml

Vezir bnm Benzin canavarınlan oraya gidip gelince Depo yeniden boşalır

• 3000 euro asgari ücret olsa almanyada bizim gurbetçiler özel jet ile gelir izine......

Ailede 4 kişi çalışsa 12.000 euro yapar hiç akıl işi mi ?
  • Yok şura şöyle, yok bura böyle... Siz hala LPG'ye lüzumsuz gözüyle bakın. Ancak işin rengi değişik...

LPG için dizayn edilmiş bir motor yok. Benzin motorlarını LPg ile çalıştırıyoruz. LPG için dizayn edilmiş motorlar olsa, LPG'nin sıkışma oranı 112 civarında. Benzinde biliyorsunuz 95 - 97... Bu yüksek sıkışma oranını kullanan motorlar dizayn edilse ve üretilse daha performanslı veya daha ekonomik aletlere binebileceğiz bu net.

Benzin deposu olmayan, sadece LPG ile çalışan, LPG için dizayn edilmiş motoru olan araçlar olsa çok mutlu olacağım aslında...

Almanya'da LPG var ayrıca. Yaygın değil. Almanya'da da benzin çok ucuz değil. Ancak Avrupa'nın en ucuz benzinlerinden biri orada o kesin. İtalya'da benzin fiyatları bize çok yakın. 10 kuruştan az farkediyor genelde. Ki o yüzden ducati var, piaggio var... Mercedes en çok smart'ı orada satmış. Sat sat bitmemiş, dağ taş smart... Mini çok satıyor. Fiat 500'e tapıyorlar. Ben de tapıyorum... Lancia Ypsilon biraz büyük kaçıyor... İtalyanlar o benzin fiyatında böyle yapıyorken çok zeki milletim daha büyük, daha geniş, daha hantal... Benzin fiyatı arttıkça arabalar da büyüyor... Böylesi bir görgüsüzlük, böylesi bir tepkisizlik olan yerde vur sırtına vergiyi vur sırtına zammı. Adam uslanmıyor. Dolayısı ile vergi ve zammı sonuna kadar destekliyorum. Bu millet başına gelen / gelecek herşeyi hakediyor.

• Tamam deyin geçin klasik ülkeyi kötüleme çabaları
  • Benim bildiğim Almanya'da asgari ücret 1300-1800€ arası. 3000€ ne yahu
  • O kadar çok bilinçsiz mesaj var ki.

Sırf muhalif olmak adına kendi ülkesini yerin dibine batırmaya bayılanlar var.

Özellikle yaşı ufak ergen tayfa her muhabbette "abiee ya bu ülkede yaşanmaz, avrupada amerikada hyat çok güzel, en az kazanan bilmem kaç usd, euro kazanıyor, zaten devlet şunları bunları veriyor, araba desen sudan ucuz, eskisi satılmıyor bile direkt çöpe atıp yenisini alıyorlar, burada hayat moktan, emeğin değeri yok, demokrasi yok, gidecem bu ülkeden yeaaaaaa !" derler.

Amerika ve pek çok avrupa ülkesini gezmiş birisi olarak gerçeğin böyle olmadığını söyleyebilirim. Her ülkenin zenginleri olduğu gibi gelir olarak alt seviyede yaşayanları da var. Tüm bireylerin gelirlerinin, varlıklarının aynı olduğu sistem diye bir şey yok, komunizm buna benzer bir şeydi, yok oldu gitti. ABD ve avrupayı tv'de izleyip veya turistik seyehat amaçlı gittiğinizde düzenlenen merkez turları ile tanıyamazsınız. Vaktiniz varsa en özendiğiniz ülkeye gidin ve kenar semtlerini bir gezin bakalım. Kafanızdaki şeylerden farklı bir yerle karşılaşacaksınız, orada da zor şartlarda yaşayan insanlar var, tasarruf yapıyorlar, her şeyin hesaplısını almaya çalışıyorlar.
    Elbette genel itibarıyla bizim ülkemizden çok daha iyi gelir seviyesine, sosyal imkanlar seviyesine sahip ülkeler var, bunlar çok az ve biz onları örnek alıp geçmeye çalışacağız. Ama lütfen ülkemizi de küçümsemeyin, geçmişine de bakın, halkımızın "ben bu ülkeye ne veriyorum ?" diye sormadan hep isteyip, devamlı tüketmeye, götürmeye yönelik zihniyetini de göz önünde bulundurarak kötü yerde olmadığmızı da görün.

• LPG İngiltere'de de var. 0.50 pound falandı. Dizeli ise 1.40 pounddan almıştım.

Adamlar için bu LPG 50 kuruş Dizel 1lira 40 kuruş demek.

3'e çarpınca cortlayan senin paranın değeri!
  • ben bir aracın orjinal motoruna ekstrem durumlar hariç(arıza veya kaza) dışında müdahelesine sıcak bakmıyorum.. hele lpg'ye hiç.. eğer çok km yapan bir kişi iseniz dizel en mantıklısıdır.. öyle aracın sağını solunu deldir.. bir de kötü lpg kitleri yüzünden sorun yaşa.. hiç gereği yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

O kadar çok bilinçsiz mesaj var ki.

Sırf muhalif olmak adına kendi ülkesini yerin dibine batırmaya bayılanlar var.

Özellikle yaşı ufak ergen tayfa her muhabbette "abiee ya bu ülkede yaşanmaz, avrupada amerikada hyat çok güzel, en az kazanan bilmem kaç usd, euro kazanıyor, zaten devlet şunları bunları veriyor, araba desen sudan ucuz, eskisi satılmıyor bile direkt çöpe atıp yenisini alıyorlar, burada hayat moktan, emeğin değeri yok, demokrasi yok, gidecem bu ülkeden yeaaaaaa !" derler.

Amerika ve pek çok avrupa ülkesini gezmiş birisi olarak gerçeğin böyle olmadığını söyleyebilirim. Her ülkenin zenginleri olduğu gibi gelir olarak alt seviyede yaşayanları da var. Tüm bireylerin gelirlerinin, varlıklarının aynı olduğu sistem diye bir şey yok, komunizm buna benzer bir şeydi, yok oldu gitti. ABD ve avrupayı tv'de izleyip veya turistik seyehat amaçlı gittiğinizde düzenlenen merkez turları ile tanıyamazsınız. Vaktiniz varsa en özendiğiniz ülkeye gidin ve kenar semtlerini bir gezin bakalım. Kafanızdaki şeylerden farklı bir yerle karşılaşacaksınız, orada da zor şartlarda yaşayan insanlar var, tasarruf yapıyorlar, her şeyin hesaplısını almaya çalışıyorlar.
    Elbette genel itibarıyla bizim ülkemizden çok daha iyi gelir seviyesine, sosyal imkanlar seviyesine sahip ülkeler var, bunlar çok az ve biz onları örnek alıp geçmeye çalışacağız. Ama lütfen ülkemizi de küçümsemeyin, geçmişine de bakın, halkımızın "ben bu ülkeye ne veriyorum ?" diye sormadan hep isteyip, devamlı tüketmeye, götürmeye yönelik zihniyetini de göz önünde bulundurarak kötü yerde olmadığmızı da görün.

Bu oldukça açıklayıcı bir yazı olmuş. Çevremden bir örnek vereyim:

Kanadalı bir arkadaşım var. Türkiye'de konsoloslukta çalışıyordu. Küçülmeden ötürü sözleşmesini yenilemediler. Lise mezunu. Anne-baba askeri ateşeliklerde çalışan bir çift, Kanada Ordusunda astsubay. Çocukken dünyanın çoğu yerinde yaşamış. Eğitim desen tırt. Kanada'da standart öğrenciye eğitim zayıf, herif çarpma bölmeyi düzgün yapamıyordu... Konuşması süper; ama yazılı İngilizce'si ile Bilkent'te makale verse direkt "F" alır. O derece kötü... Neyse bu çocuk kıçını yırtıyor Türkiye'de kalmak için. Zira ülkesine dönerse vasıfsız çalışanlar tam zamanlı çalıştırılmıyor. Yarı zamanlı firma için daha ekonomik oluyor. O yüzden kendisinin sırf geçinebilmek için 4 ayrı yarı zamanlı işte çalışması gerekiyor. Üniversite okumak da hayal oluyor. Çocuğun kulağının birinde de doğuştan %85 civarında duyma kaybı var. Amelyatla düzeltilecek birşey. Ancak doğuştan gelen birşey olduğu için sigorta yaptırsa bile masrafları karşılanmıyor. Kanada şartlarında bir 150.000$'a ihtiyacı var...

O yüzden bu çocuk kıçını yırtıyor Türkiye'de kalmak için. SGK amelyat olursa tüm masraflarını karşılıyor. Sırf native speaker olduğu için iş bulsa 1600TL civarı maaş alabiliyor. 1600TL de ona burada yaşam masraflarını karşılama imkanı sunuyor. Kanada'da 4 yarı zamanlı iş ile 2000$, onunla da anca yaşanabiliyor. Elçilikte çalıştığı dönem boyunca biriktirdiği az bir para var 20.000TL civarı. Yabancılar için olan kolay bir üniversite sınavı var. Onu kazanabilirse bir devlet okuluna kayıt yaptıracak, yıllık taş çatlasa 1500TL harç ödeyerek mezun olacak. İşte tüm bu sebeplerden ötürü KANADA VATANDAŞI OLAN BU GENÇ, KANADA YERİNE TÜRKİYE'DE KALMAK İSTİYOR!!

Ancak vasıflı, çok iyi yaptığı bir iş olan kişiler, kendisinin sahip olduğu becerilere yurtdışında fazlaca ihtiyaç varsa, yurtdışına gitmeyi düşünebilir. Ancak bu şartla yurtdışında daha iyi koşullarda yaşanabilir. Bunun dışında amelelik aynı amelelik. Burada da amelesin, orada da. Orada da amele olsan iyi bir hayat süremezsin inan bana...

• arkadaş almanyada da benzin pahalı ne olmuş bu dünyanın hali ya
  • Vergi az olsun araba,benzin,i phone hep lüks tuketsin bizim milletimiz.kurallara uyma kültürü yok,ama 400 hp lik araçlara binsin,iphone alsın alo desin oyun oynasın facebook a girsin havası 1500 olsun aziz milletimin.ee giden dövizi nasıl yerine koyacağız 1$ 5 lira,1€ 10 lira olur sonra ne yaparız diyenler çıkarsa diyeceğim o ki Allah kerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.