Şimdi Ara

almanyada benzin 1 euro ve lpg diye bir şey yokmuş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
5
Favori
13.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzey avrupa dışındaki ülkelerde yaşam o kadar pahalı değil, maaşımız az ama hayat ucuz diye kendinizi kandırmayın. Hele istanbul ile karşılaştırıldağında 1.5 kat ancak fark vardır. İstanbul'da 700 tl ile geçineceğinize almanyada 700 euro ile geçinmek daha rahat. En azından asgari ücretle 1000 euro maaş alan adam 1 aylık maaşı ile 10 numara otomobili altına çekebiliyor, bizimkiler 700 tl maaşları ile çocuklarına akülü araba aladursunlar.
  • Son zamanlar Akaryakıt fiyatları bizdede çoş artdı, Super plus 1,70 €, LPG var, Doğal gaz lı araçlarda var, Doğal gazlı araçları birkaç modeli ms. E200 Fabr. çıkışı ısmarlamak mümkün. Bu artışlardan sonra aracını LPG çevirmeye düşünenler artdı, LPG Hollandada eskiden beri daha yaygın.
  • feyk.fabrika çıkışı lpg'li araçlar var
  • O almanyadaki arkadaşına benden selam et.Almanya diye Romanyada falan yaşıyor olmasın keklemiş seni.
    Almanyada insanlar milliyetçidir,her yere toplu ulaşım kullanılır.
    emeklisine memuruna maaş ödeyemeyen Yunanistanı Türkiye ile kıyaslamak da bizim memleketimize olan sevgimizin göstergesidir.
    Allah ıslah eylesin dicem,eylemesin.
    Bunlar dolaşsın ki memlekette düze çıkalım.
    Malum cehaleti görmeden iyiye güzele ulaşamıyosun.
  • 3000 euro asgari ücretmi dedi birisi? ahahaha 1200 eurolarda lan almanyada asgari ücret çok fena sallamış kim salladıysa,bide hollanda,almanya gibi ülkelerde lpg kullanılıyor.
  • Klasik ALAMANYA muhabbetleri Şu şöyleymişte, bu böyleymiş, ee sonra...

Almanya'da LPG yok demek başka, yaygın değil demek başka ?

Opel fabrika çıkışı LPG'li modellerini Mars'takiler için mi üretiyor ?

http://www.opel.de/fahrzeuge/modelle/personenwagen/corsa-5-tuerer/highlights/motoren-getriebe.html

• iycene çoluk çocuk forumu oldu, konu dışını geçti.
  • bugün bize eğitimde iranda benzin 10cent, mazot 3 cent dediler. ağlamamak için kendimi zor tuttum
  • Mercedeslerin hizlandikca tekerleri de aciliyor muymus?
  • 3000 euro mu : ) harbi iyi sallamış.
  • ALman komsuna degil de Turkiyedeki komsuna sormak gerek,
    asgari ucretin ne kadar? devlet senden, bu ucretten ve benzinden ne kadar vergi aliyor?

Belcika ve Fransada 95 oktan benzin 1.65 - 1.70 civarlarinda
    Almanya da buna yakin diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

Bizim iktidarı Almanya'ya gönderelim 2 günde 5€ olur

bi ara yunan halkı istedilerde %50 vermedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade8572

almanyalı komşuma sordum dediki almanyada 1 euro dedi ve orda lpg varmı dedim yok dedi,hani arabaların bagajında tüp var dedi gördüm çok komik dedi,eşyayı nereye koyuyorsunuz dedi
    almanyada lpg diye bir şey bilmiyorlar birde asgari ücret 3000 euro yani 6000 tl olunca benzin litresi 2 tl bir şey olmuyor

Komsunuz fena sallamis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade8572

almanyalı komşuma sordum dediki almanyada 1 euro dedi ve orda lpg varmı dedim yok dedi,hani arabaların bagajında tüp var dedi gördüm çok komik dedi,eşyayı nereye koyuyorsunuz dedi
    almanyada lpg diye bir şey bilmiyorlar birde asgari ücret 3000 euro yani 6000 tl olunca benzin litresi 2 tl bir şey olmuyor

Bu mesajdan anladığıma göre Almanlar zırcahil. LPG'nin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Teknolojide bizden geri kalmışlar. Aman aman. İyi ki LPG'den haberleri yok. Aksi halde Kobra Takibi dizisindeki takip sahnelerinden asla zevk almazdım.
  • Komşunuz biraz uçmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: powereng

yurtdisindan turkiyeye gelenlerin palavralari cok oluyor.. Her kiz guzel ve elde etmesi basit, arabalar, benzinler bedava :D 1 euro degil , 1,5 eurodan biraz fazla demeliydi bence :) ayrica LPG var ustelik turkler tarafindan LPG ye cok talep var :D ikinci el arabalar ucuz oldugundan dolayi, 2. el arac genelde turk ogrencilerde lpg li olarak bulunur. Turkiyeye gore kiralar pahali, gida harcamalari pahali, is bulmak cok basit degil, heleki o sarisin alman irkindan degilseniz bir turkun yaninda calismaniz daha olasi.. Diyelim is buldugnuz turkiyedeki gibi salla basi al maasi diyip mesai dolduramazsiniz, Turkiyedeki ayni sektordeki birinden 3 kat fazla calisip 2 kat fazla maas alirsiniz, ama alisveriste zaten alacaginiz urunler turkiyeden 2 kat pahalidir :)

Soylediklerinize pesinen itirazım yok ama neler istanbula gore daha pahalı onu da bi yazsanız? Hep süregelen bu avrupada yasam pahalı soylemi dogru degildir, maalesef insanımızın kendini avutmaktan baska caresi yok. Amerika deseniz apayrı bir dunya ama almanya diyorsunuz, hem avrupanın ekonomi merkezi üretim +finans hem de sosyal devlet yapısında.

Et, süt ekmek bizden daha ucuz, sebze meyve hipermarketlerde yine aynı fiyat bizimle, yani insan gibi beslenerek yasiyorsunuz avrupada. Birçok bolgesinde cesme suyu kaynak suyu gibi temiz, en azından iskandinavyada boyle, suya para verdiğimizi söyledim adamlar şaşırıyorlar sodalı maden suyu dısında neden normal suya para odedigimize, evian mi? dedi yok dedim erikli, trajikomik.

Devlet eğitimi bizdeki özel universite ve liselerle yarışır hatta küresel yayın ve arastırma butceleri + sanayi ile entegrasyonu acısından yani bilim ve teknoloji gelistirme acısından kesinlikle daha iyi. Eğitim ücretsiz. Defter kitap vs bedava.

Ev kirası deseniz istanbulda ort fiyatlar 700 800 tl, 500 euroya cok getto sayılmayacak bi yerde saglam bir binada, ki almanyada kacak gocek is olmaz, 2+1 bir daire bulunamıyor mu ? İlla sehir merkezinde oturulacak diye bisey yok. İstanbulda insanların gunde en az 2.5 3 saati sabah ve aksam is ev arası yolculukta geciyor. Avrupada bu zaman zarfında adamlar bir ülkede çalışıp öbür ülkede evine geri dönüyor, düşünün aramızdaki farkı.

2. el araba fiyatları komik derecede ucuz. Yeni ve eski aracların motorlu tasit senelik vergisini bilmiyorum ama siz bilgi verin buraya gore kıyaslayalım.

Eğer yasam pahalılığına dolaylı olarak etki eden vergiler var diyorsanız buyrun acıklayın. Sonucta araba ev dahil tüm tüketim mlz. vergilendirilmiş alış fiyatları ortada, eger duzenli odenenen ilave vergiler cok agir diyorsanız buyrun bana rakam verin.

İstihdam sorunu var diyorsunuz buna katılırım ama asgari ucretle safkan almanların yapmak istemeyecegi agır islerde pekala calisabilir dısarıdan gelenler. Turkiyede o paranın 3 te birine yine is yok, santiye santiye gezerim cadirlarda yatarım dersen var ancak.

Sozun ozu, batıdaki asgari yasam standardı ile bizim bagrı yanık anadolunun anlayısı arasında daglar var. Batı kişiselleşmiş ve buna göre bireyin asgari ihtiyaçlarını şekillendirmiş bir toplumdur. Biz yeri gelir sülale boyu aynı evde otururuz, orda en erken zamanda herkes ayrı bir evde tek başına oturmayı amaçlıyor ve şartlar buna izin veriyor.

Benim ulkemde deniz yuzu gormemis insanlar vardır hala belkide. senede bir tatil, dusuk kredi ile basını sokacak ve depremde gocmeyecek kalitede bir ev, kaliteli bir araba vs. Tüm bu sanayileşmiş bir toplumun sunduğu nimetleri ordakiler kadar normal karsilamak soyle dursun, hayatı boyunca bunlar ugruna ter akıtan insanların ulkesiyiz.

Uzun vadede baktığımızda avrupa sonun baslangıcında ama bu son gelecek 10 senedemi yoksa 50 senedemi gelir bilmiyoruz, goc problemini cozebilseler her halukarda surdurulebilir bir ekonomi yaratmayı basarabiliyorlar batı avrupalılar, yaslanan nusufun cozumu goc almak diyenlere karsın verimliliği arttırmak ve katma degeri yuksek alanlarda ustunluk saglamak gibi stratejiler de var. Herkes esmer olduktan sonra batı avrupa diye bişey mi kalır? Ne anladım ben öyle avrupadan :)

Sonuc olarak almanya simdi kapılarını acsa goc edecek milyonlar mevcut ama nasıl bir paradoks ki goc artarsa bu sefer tum bu sayıdıgım nimetler bir bir ortadan kalkacak,yani toplumlar arasındaki bu dengesizlik var olmak zorundadır, tek çare aynı almanya gibi bu ülkenin de aşamaları geçip ezilen değil ama dolaylı da olsa ezen 1. sınıf ülkeler konumuna geçmesidir. Bu minvalde ülkenin ileriye dönük bölgesel liderlik hedefini canı gönülden destekliyorum.

Not: Bizim 4 mevsimimiz var diyenlere seslenicem, senelik izin blok 15 gün maks. türkiyede o da müdürseniz veya patron müdürn has adamıysanız :) Ayrıca ya emek yogun calisiyorsun ter akitiyorsundur yada klimalı ofistesindir bütün gün, dışarıdaki hava günlük güneşlik olsa ne yazar? Sen değilmisin sabah karanlığında işe girip akşam karanlığında işten eve dönen? Nerde güneş?

Üstelik cumartesi dahil çalışmak artık norm oldu. Ne anladım doğa güzellğinden havasından suyundan eğer evden işe işten eve haftanın 5.5 hatta 6 günü koşturuyorsan? Her günün 2 3 saatini de yolda harcıyorsan?
    Haftada bir gün pazarın var onda da dinlenicekmisin coluk cocuk mu gezdireceksin, evin ihtiyaclarını mı temin edeceksin?

Ama gel görki elin alman işçisi cumartesiyi geçtim cuma günleri saat 2 3 gibi erken mesai bitirir, senelik iznini min 3 hafta olarak blok kullanır, munich antalya 40 euro, en kral otelde senin yarı fiyatına kalır, ihtimam gosterilir doviz geldi diye, içer s... sonra bu egzotik ulkeyi raki kebap diye diye terk ederek sanayileşmiş toplumuna geri döner. Biz bu dengesizliği nasıl kıracağız? Soru bu...

• bütün yandaşlar buraya toplamış almanya nerde desem haritada yerini bulamayan adamlar akıl veriyor
    almanyada yaşayan adamın söyledikleri yazdım o bile fayda etmedi eğlenmeye bakın
  • Almanya güncel benzin fiyatları

http://benzinpreis.de/statistik.phtml
  • Şuna benzemiş;

"Üniversiteye girince ordaki kızlar kendileri gelip çıkma teklif ediyorlarmış"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 29 Mart 2012; 14:04:34 >
  • Almanya daki kuzen 2010 model polosuna benzin fiyatlarından dolayı lpg taktırmış. Stepnenin yerine.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.