Şimdi Ara

almanyada benzin 1 euro ve lpg diye bir şey yokmuş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
5
Favori
13.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o değil de asıl 2. el fiyatları çok deli Almanya'da. 2000 euroya 90küsür modellerde BMW bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

Bizim iktidarı Almanya'ya gönderelim 2 günde 5€ olur

Almanya maliye bakanı açıklama yapar sonra, "Nerde 4 euro ben göremiyorum" diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

LPG İngiltere'de de var. 0.50 pound falandı. Dizeli ise 1.40 pounddan almıştım.

Adamlar için bu LPG 50 kuruş Dizel 1lira 40 kuruş demek.

3'e çarpınca cortlayan senin paranın değeri!

Cortlayan bizim paranın değeri değil aslında. Öyle para hemen cortlatılmaz.
    0.50 pounda temel ihtiyaçlardan ne alınır, 50 kr'a temel ihtiyaçlardan ne alınır bakmak gerekir. Petrol fiyatı ile para değeri kıyası yapmak mantıksız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast
    Petrol fiyatı ile para değeri kıyası yapmak mantıksız.

Hayır bunu yapmıyorum demek istediğim şu;

adamlar 0.50 pounddan aldığı LPG'yi sen 3 ile çarpıp 1.5 liraymış diyorsun halbuki bu orada yaşayan adamın standartına göre 50 kuruşluk bir ürün yani ucuz.

Burada 11-13 liraya starbuckstan kahve+tost yiyorsun. ingilterede ben bu kombinasyona 8 pound verdim. onlar için 8 lira senin için 24 lira!
  • Almanyada kızlar teklif ediyomuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

Almanya hakkinda kulaktan dolma haberler ile turkiye ile kiyaslamaniz yanlis.
    Orada 3bin � ile gecinmek kolay degil. Vergileri sorsaydiniz keske.

Almanya'da toplam 6-7 ay yaşadım.

En son geçen yaz gittim. Benzinin litresi 1.5 euroydu ve insanlar isyan ediyordu pahalı diye.

Ayrıca, Almanya'da 3.000,00 euro ile geçinmek kolay değil diyorsunuz, Türkiye'de 750,00 TL asgari ücret ile geçinmekten daha mı zor?

Ev kiraları 500-1000 euro arası değişiyor. Türkiye'ye baktığımda da artık çok farklı bir şey görmüyorum. Düşünün, 750,00 TL asgari ücret ile çalışan bir işçinin, kira olarak 350-500,00 TL kira ödediği bir dönem yaşıyoruz.

Onun dışında, otomotiv sektöründe sakın ola Türkiye ile Almanya'yı kıyaslamayın. 20.000 Euro'ya alabildikleri sıfır kilometre otomobilleri görseniz, dudağınız uçuklar. Benzin desen 1.5 euroya isyan ediyorlar. Biz ise 65.000 TL'ye Jetta alıp, 4.70 TL'ye deposunu doldurmaya çalışalım. Hele ki ÖTV'ye %17 zam gelince, ev parasına araba (standart c segmenti, sıradan bir araba) alacak duruma geleceğiz.

Vergileri sorsaydınız keşke demişsiniz, Türkiye'deki vergi sistemini bildiğinizi düşünüyorum. Almanya ile kıyas görmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

Almanyada kızlar teklif ediyomuş

Ve atayizler her şeyi açıklıyormuş.
  •  almanyada benzin 1 euro ve lpg diye bir şey yokmuş

yani benzin yaklaşık 3.75 TL
    asgari ücret sistemi bizimki gibi değil iş koluna göre değişiyor
    1300€ da var 2100€ da daha fazla anlatıp kafanızı karıştırmayayım
    bu arada lpg ye de değinmeden geçemiycem fabrika çıkışı lpgli araçlar var ayrıca lpg dönüşümü için vergi vs teşviği bile var
    sağlam kaynaklara dayanmayan bilgileri burada paylaşmayın burası ciddi bir forum

edit: resim alıntıdır 2012 tarihli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemali44 -- 19 Eylül 2012; 14:49:17 >
  • Almanyadaki sağlık sistemi hakkında bilgisi olan var mı acaba? tıp fakültelerinden sadece ingilizce bilerek geçilebiliyor mu? doktorların genel durumu nasıl?
  • Atmış tutmuş

1. Asgari ücret 3000€ değil 1500€ civarı.
    2. Almanya da da LPG var hatta 0,8€ civarı litresi
    3. Sen kendini niye Almanya ile kıyaslıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

http://www.benzinpreis-aktuell.de/

Dollar son günler değer kaybetdiği için biraz ucuzladı, ama 1,50 € Benzin bulursanız haber verin gidip dolduralım

luxemburg da ucuz benzin bulabilirsiniz tabii ki yakınsanız. (<1,5 euro)

güncel fiyatlar için detaylı analiz ektedir.

http://tr.gas-globe.com/maps.phtml

Vezir bnm Benzin canavarınlan oraya gidip gelince Depo yeniden boşalır

aslında aynı sitede ucuz benzin için yapacağınız yolun deyip değmeyeceğini hesaplayan güzel bir program var . Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak her zaman ucuz benzin için yapılacak mesafe değmeyebilir. ekte hesaplayıcıyı veriyorum.

http://tr.gas-globe.com/bprechner.phtml

• quote:

Orijinalden alıntı: Anro

LPG başlı başına bir hata bence . Hiç sıcak bakmıyorum .

Modelinin en sevdiğim kasası bu;2-3 seneye daha da ucuzlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-benz-s-500-l-99574360/detay

Prins VSI Çift tank (170 litre) ile fena olmaz mı

• Yazları her sene 1 ay Almanya ya gidiyorum tatil için.Akrabaların hemen hemen hepsi orda yaşıyor.Amcam makine mühendisi 3170 euro alıyor.Maaş bordrosuna baktım.Fabrikada çalışan eniştem 1800 euro alıyor.Bazen gecelere kadar kaldığı oluyor ozamanda maksimum 2000 e çıktığını söyledi.

İşsizlere verilen yardım parası 560 euro.Asgari 3000 euro lafı tamamen uydurma olmuş.Araba fiyatları çok uygun.Daha liseden yeni mezun biri 19 diğeri 21 yaşında iki kuzenim var birinin passat v6 diğerininde 2008 model audi s4 ü var.2 kapılı üstü açılıyor ve 14000 euro ya almış.Eniştede opel signum (sw vectra) var 2005 model V6 3.2 dizel oda 7000 euro ya almış.Signum un aynı model aynı özelliklerde olanı türkiyede 53.000 TL.

Benzinli araca binmiyorlar çünkü onlarda aynen bizim gibi benzinin pahalı olmasından şikayetçiler.Çünkü aynı motor özellliklerinde benzinli bir araca binseler kazançlarının çoğu yakıta gider.

Türkiyeyle ora arasındaki en büyük fark onların maaşlarının çok yüksek olması(Kişi başına düşen gelir seviyesi).Almanyada bir öğretmen maaşıyla 2000 litre mazot alabilirken Türkiye de bir öğretmen maaşıyla en fazla 500 litre alabiliyor.Yakıt ucuz değil sadece alım gücü fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fytech -- 21 Eylül 2012; 11:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

LPG başlı başına bir hata bence . Hiç sıcak bakmıyorum .

Modelinin en sevdiğim kasası bu;2-3 seneye daha da ucuzlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-benz-s-500-l-99574360/detay

Prins VSI Çift tank (170 litre) ile fena olmaz mı

Olmaz araca yazık .

• quote:

Olmaz araca yazık .

2-3 sene sonra 7-8 yaşında olacak araç,fiyatı 65-70 bin euro'lara inecek.Sahip olunacak kıvama gelir yani

Araçta yok yok ama şehir içinde benzinde kilometre başı 1 lira yakar yazık günah valla :)

Sadede gelirsek LPG'nin mantıklı olduğunu düşünüyorum ben.Hem ucuz,hem çevreyi daha az kirletiyor(bu gerçekten önemli benim için,en az ucuz olması kadar) hem de artık LPG teknolojisi çok ilerledi.Farkedilir bir güç kaybı ve motora zararı yok artık bu sistemlerin.

• Guzel tartismalar olmus konuda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Olmaz araca yazık .

2-3 sene sonra 7-8 yaşında olacak araç,fiyatı 65-70 bin euro'lara inecek.Sahip olunacak kıvama gelir yani

Araçta yok yok ama şehir içinde benzinde kilometre başı 1 lira yakar yazık günah valla :)

Sadede gelirsek LPG'nin mantıklı olduğunu düşünüyorum ben.Hem ucuz,hem çevreyi daha az kirletiyor(bu gerçekten önemli benim için,en az ucuz olması kadar) hem de artık LPG teknolojisi çok ilerledi.Farkedilir bir güç kaybı ve motora zararı yok artık bu sistemlerin.

Ben Lpg hayatta taktırmam bu kararım değişmez gibi . Ben dizel alırım sadece sanırım . He ileride elektikli araç gelir alırım o ayrı ama Lpg 'ye oldum olası uzak durmuşumdur .

Eğer iyi birşey olsa Firmalar 0 km Lpg'li araçlar yapardı . Acaba neden yapmıyorlar oda merak ettiğim nokta .

• quote:

Ben Lpg hayatta taktırmam bu kararım değişmez gibi . Ben dizel alırım sadece sanırım . He ileride elektikli araç gelir alırım o ayrı ama Lpg 'ye oldum olası uzak durmuşumdur .

Eğer iyi birşey olsa Firmalar 0 km Lpg'li araçlar yapardı . Acaba neden yapmıyorlar oda merak ettiğim nokta .

Sıfır km LPG'li araç üretimi koskoca bir sektörü bitirmek demek.LPG sistemleri üreten firmaların yok olması demek.Ayrıca dünyanın her yerinde akaryakıt bulabilirsiniz ama her yerinde LPG bulamazsınız.

LPG tercih meselesi,kimi çevreci olmak için tercih eder(İngiltere Kraliyet Ailesi),kimi de ucuz diye(Türk Milleti).Ama dediğim gibi tercih meselesi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fytech

Yazları her sene 1 ay Almanya ya gidiyorum tatil için.Akrabaların hemen hemen hepsi orda yaşıyor.Amcam makine mühendisi 3170 euro alıyor.Maaş bordrosuna baktım.Fabrikada çalışan eniştem 1800 euro alıyor.Bazen gecelere kadar kaldığı oluyor ozamanda maksimum 2000 e çıktığını söyledi.

İşsizlere verilen yardım parası 560 euro.Asgari 3000 euro lafı tamamen uydurma olmuş.Araba fiyatları çok uygun.Daha liseden yeni mezun biri 19 diğeri 21 yaşında iki kuzenim var birinin passat v6 diğerininde 2008 model audi s4 ü var.2 kapılı üstü açılıyor ve 14000 euro ya almış.Eniştede opel signum (sw vectra) var 2005 model V6 3.2 dizel oda 7000 euro ya almış.Signum un aynı model aynı özelliklerde olanı türkiyede 53.000 TL.

Benzinli araca binmiyorlar çünkü onlarda aynen bizim gibi benzinin pahalı olmasından şikayetçiler.Çünkü aynı motor özellliklerinde benzinli bir araca binseler kazançlarının çoğu yakıta gider.

Türkiyeyle ora arasındaki en büyük fark onların maaşlarının çok yüksek olması(Kişi başına düşen gelir seviyesi).Almanyada bir öğretmen maaşıyla 2000 litre mazot alabilirken Türkiye de bir öğretmen maaşıyla en fazla 500 litre alabiliyor.Yakıt ucuz değil sadece alım gücü fazla.

Ya ben 3500 Euro teklif aldım ama oturmak istediğim evler 1000 euro civarındaymış, bir de 3500 e adamlar acayip çalıştırtıyorlarmış diye vazgeçtim.

• quote:

quote:

Sıfır km LPG'li araç üretimi koskoca bir sektörü bitirmek demek.LPG sistemleri üreten firmaların yok olması demek.Ayrıca dünyanın her yerinde akaryakıt bulabilirsiniz ama her yerinde LPG bulamazsınız.

LPG tercih meselesi,kimi çevreci olmak için tercih eder(İngiltere Kraliyet Ailesi),kimi de ucuz diye(Türk Milleti).Ama dediğim gibi tercih meselesi :)

Değerli yorumunuz için Teşekkür Ederim .

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.