4yıl öncesinin değil aktif asgari ücreti aldığım görsel google dan veriler ise en güncel rakamlar üniversite okuyan yazılımcılar ise 50 brüt ayda 2-2.500 euro anca alırlar ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ocak 2024; 21:48:45 > |
ALMANYADAKİ RADYOLOJİ UZMANI ile TÜRKİYEDEKİ RADYOLOJİ UZMANI ARASINDAKİ KOCAMAN FARK(link ) (2. sayfa)

-
-
50 Yİ master yapanlar alır
-
bizim bölümden mezun biri ile konuştum, siber güvenlik uzmanı olarak almanya'da çalışıyormuş, 2.5 sene tecrübeli (mezun olmadan da 1 sene tecrübesi var) net 3500 euro alıyorum dedi. ama bence yine de düşük bu paralar. Türkiye'de kalmak daha mantıklı.
-
Zaten dr maasinin icinden gectiler bes paralik oldu eskiden en dusuk memurun 3 4 katıydı simdi 1.5 kati giderek kotulesecek
-
en son %17 +8000 seyanen verilmesi oranları bozdu
en düşük memura %90dan fazla zam yapılmış oldu uzman doktora %25 gibi yansıdı o yüzden aradaki oranlar kötüleşti
dönersiz ve nöbetsiz olarak 2,39 oranına indi
-
850bin euro mu orda ceo bile yıllık o kadar kazanmiyordur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dead kings -- 4 Ocak 2024; 21:58:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ceo maaşı da almanyada yıllık 200-300 bin euro arası.
-
özelde çalışırsan 10bin civarı falan kıdemli olursan daha fazla şefi olursan çok daha fazla
ama 850bin gibi rakamları praxis yani kendi yerini açarsan kazanırsın çünkü bt mr gibi cihazları doktorun kendisi alıyor onun maliyeti uzun süre sonra kurtarıyor
praxis için
yıllık bürütü 1 milyon eurodan fazla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Ocak 2024; 22:51:3 >
-
Uzun sure sonra sizle iletisim kurunca mutlu oldum tablodaki maas uzman icin pratisyen olani nedir bilginiz var mı?quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıen son %17 +8000 seyanen verilmesi oranları bozdu
en düşük memura %90dan fazla zam yapılmış oldu uzman doktora %25 gibi yansıdı o yüzden aradaki oranlar kötüleşti
dönersiz ve nöbetsiz olarak 2,39 oranına indi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yeni baslayan pratisyen 58-60 arası alacak
Haberlerde ogretmen masi 40000 denmis bu yebi baslayan miquote:
Orijinalden alıntı: AnkaratıplıYeni baslayan pratisyen 58-60 arası alacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet ve ek derssiz yani brans öğretmeni için haftada 15 ders saati giren sınıf öğretmeni için de haftada 2p ders saatine giren öğretmenin dersi
Atıyorum branş öğretmeni haftada 30 ders saatine girse ve hafta sonu kursuna girse o taban maas+ haftada 15 daha ek ders ve hafta sonu kurslarının ek ders parasını alacak
Hocam yanlis anlamazsan drlar enayi mi hic mi akıl yok turkiyede en dusuk dr luk 30000 burssuzlarla 50000 ogretmenligin ucu yok 400000 bile giren var burada sencede sacmalik yok mu ya ogretmenler cok zeki ya doktorlar dusuk zekali senin yorumun nedirquote:
Orijinalden alıntı: AnkaratıplıEvet ve ek derssiz yani brans öğretmeni için haftada 15 ders saati giren sınıf öğretmeni için de haftada 2p ders saatine giren öğretmenin dersi
Atıyorum branş öğretmeni haftada 30 ders saatine girse ve hafta sonu kursuna girse o taban maas+ haftada 15 daha ek ders ve hafta sonu kurslarının ek ders parasını alacak
Doktorlar çalışmaktan başlarını kaldıramıyorlar o yüzden de kimin ne kadar ücret aldıklarında bihaberler
Daha önce de anlattım cerrahide asistanlık giriş saati sabahın 4-5i ile başlıyor öğle arası diye bir şey yok herkes 1.30saat öğle arası yaparken onlar yapmıyor akşam yemeğinde de mola yok boş olduğunda ayak üstü yemek.yemeye çalışıyorsun akşam da 10-11den erken çıkamıyorlar ertesi gün de aynı şekilde
Ve nobetin olursa da nöbete kalıyorsun ve nober ertesi geldi diyenlere bakma akşam 5-6ya çıkman ne 5 6si bizim orada 8-9a kadar çıkarıyordu
Hafta sonuna geldik orada tatil diye bir şey yok sabah 4-5 yerine 7-8de geliyorsun akşam 5-6da çıkıyorsun ama hem.cumartesi hem pazar gününde de çalışmak zorunda kalıyorsun kısacası tatil diye bir şey yok
O yüzden dışarıda neler oluyor kimsenin haberi olmuyor ve hiç de gün ışığı görmüyorlar karanlıkta geliyorlar karanlıkta gidiyorlar
İstifa eden de yaşamanın ne olduğunu anlıyorlar o yüzden kimse tercih etmiyor ve istifa oranları coooook yuksek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 6 Ocak 2024; 22:11:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Peki tabipler birligi ne yapiyor havaya mi bakiyor tr geneli grev her seyi cozer
Bende ayni bolumu okuyorum ama dr lar cidden yetim gibi kalmis gelen vuruyor giden vuruyor parasini da alamiyor mısırdaki kolelerden bile kotu durumda
Tıp neden dusuyor demistim bırak dusmeyi tam burslu devlette kontenjanlar bile boş kalmali zaten ucretliler bos kaliyor
Tabipler Birliği hekimler hakkı dışında her şeyle ilgileniyor sadece hekim hakları ile ilgilenmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X