|
ALMANYADAKİ RADYOLOJİ UZMANI ile TÜRKİYEDEKİ RADYOLOJİ UZMANI ARASINDAKİ KOCAMAN FARK(link )

-
-
-
hocam aylik 3879 lirada yillik 850.000 euroda gercekci degil. bu hesaba gore doktor turkiyede en dusuk memur maasindan daha dusuk kazaniyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tiksiniyorum şu "doktor maaşı" konularından.
Tıp okuyorsunuz bari siz yapmayın.
zaten fazla maaş kazanacaksam doktorluk mesleğini seçmezdim ki mühendislik seçerdim yurtdışında bir mba yapardım paraya para demezdim
doktorluk mesleği çalışmamızın karşılığını vermiyor bir pretisyen maaşı 3 bin iken siz seviniyorsanız o sizin sorununuz zaten konu 3-4. sayfaya inmişti demek ki bu konunun gündemde kalmasını istemişsiniz ki yorum yapmışsınız -
85 bin euro demek istemiş sanırım asşljfasfa
850 ne la -
-
Sevinmiyorum.
Neden mühendislik, öğretmenlik, hemşirelik maaşları falan konuşulmuyor da sürekli doktor maaşları konuşuluyor? Ben bundan rahatsız olduğumu dile getirdim sadece.
çünkü yanlış algı var toplumda herkes çok fazla kazanıldığını sanıyor ama öyle değil
hiç normal öğretmenin 30-40 bin kazanıldığını sanıp 4 kazandığını duydunuz mu kulağa aşırı derece komik gelir ama doktorluk da maalesef öyle ondan konuşuluyor bence
böyleyece de burda doktorluk maaşını gerçekte ne olduğunu öğreniyorlar -
850bin euro hayal gibi o kadar almıyorlardır diye düşünüyorum.
-
Almanya’daki 7 tane doktorun toplam maaşı 850 bin euro yoktur
-
praxis yani özel klinik açarsan radyolojiciler çok rahatlıkla kazanıyorlar ama mr gibi cihazları da kendileri alıyorlar
-
Bir kere almanyanın sistemine ters avrupa ülkeleri eşitlikikçi ve sosyalizme yakındırlar çoğu kişi hemen hemen aynı maaşı alır aradan sıyrılıp çok yüksek maaşlar kazanmak hem türkiyeye göre hem amerikaya göre daha zordur hangi meslek olursa olsun.
İkincisi maaşlar brüttür bunun yüzde 30 40 lık bir kısmı vergiye gider
Üçüncüsü eğer mr makinesi alıp muaynehane açtıysa işi ticarete dökmüş demektir hangi meslek olursa olsun eğer becerebilirsen ticaret yaparak çok iyi rakamlar kazanabilirsin diş hekimi de klinik açarsa iyi para kazanır baytar da açarsa kazanır yazılımcı da açarsa kazanır.
PARA TİCARETTE,MAAŞ ALARAK HİÇBİR ZAMAN ZENGİN OLAMAZSINIZ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.girişim olacak -- 2 Ocak 2024; 20:2:58 > -
iyi de burada özel klinik açan doktorlar da çok iyi kazanıyor ki. vergi rekortmeni bile var hatta, anestezi uzmanıydı sanırım.
-
bu adam anketör mü aga her gün biyerden istatistik paylaşıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
almanyada öyle bir durum yok kimse eşit maaş almaz zaten de saçma olur sosyalizm olan rusya ile karşılaştırdınız halbuki orada da öyle bir durum yok
almanyada asgari ücret yıllık 18bin euro iken kıdemli uzman doktor yıllık 120bin euro alabiliyor
aradaki farkın büyük olduğuna bakma türkiyedeki maaşları dövize çevirirsen ne kadar çok yakın olduğunu görebilirsin
almanyada asgari ücret 1500*12= 18bin euro yıllık
almanyada aşçı maaşı
almanyada öğretmen maaş
almanyada yazılımcı maaşı öğretmenden düşük
almanyada mühendis maaşı
almanyada avukat maaşı
hemşire maaşı
doktor maaşı ise uzmanlık
kıdemli uzman
bölümün şefi iseniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ocak 2024; 20:9:9 >
-
o verileri giren insan güvenilir kaynak değil almanyada informatiklerin aldığı ücretin en iyi buradan bakabilirsin
altta da iş ilanlarına bakabilirsin
Benzer içerikler
- yönetim bilişim sistemleri mezunları yorumları
- telegram pdf grupları
- hukuk okumak mantıklı mı
- lise diplomamı kaybettim
- sayısal 150 bin için kaç net
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X