Şimdi Ara

Yazılımcı maaşları ile ilgili son durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar kendini geliştirmiş iyi okullardan mezun yazılımcılar için geçerli, genelde cv'sini beğendiğim kişilerden topladığım veriler. Yani bilmem nerede akrabam arkadaşım var 25k alıyor diye yazmayın boşa. top 10'dan mezun olmayana sormadım bile. Doktor maaşları gibi düşünmeyin. Hesaba dreamgames gibi uçuk maaş veren firmalar da katılmamıştır. onlar da laf olsun diye ilan açıyor. birkaç gün önce bilkent'e gelmişler, herkese stanley termos dağıtmışlar ben kaçırdım, haber veren olmadı. Neyse konuyu dağıtmayalım.

Junior: 50-80 (top maaş savunma sanayide)

Mid: 60-100

senior: 100-250 (250 alan niş uzmanlığı olan çok kalifiye biriydi, tem teorik hem pratik altyapısı sağlam)

fazlası için yönetim taraflarına geçmek lazım.

phd'li adamların egosu çok yüksek konuşulmuyor o yüzden applied scientist ve researcher pozisyonlarından bir veri elde edemedim. glassdor'a göre abd'de phd'li bir applied scientist ve senior sofeng arasında pek bir fark yok ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 8 Aralık 2024; 13:28:36 >

• Junior, mid niye bu kadar yakın.
    Junior 80 alan mid olunca 100 üstü çıkmıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pfff

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

hocam 80 alan junior aselsan'da, açık ara da en fazla ora veriyor ama artış da yavaş oluyor.

bir de senior junior diye kategorize etmek bana saçma geliyor. siz mesela, programcılık bitirmiş 5-10 senelik senior yazılımcıdan daha kalifiyesinizdir.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

kanka sana da konu beğendiremiyoz

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Yine de hocam, aradaki fark beni tatmin etmedi.

O kadar kalifiye olduğumu sanmıyorum ama teşekkürler.  

• Pratisyen: 120k

Asistan: 120k

Uzman: 200k-250k

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jamser kullanıcısına yanıt

• Top üniden mezun olsan da herkes savunma sanayi giremiyor ortalama kasman lazım top ünilerde müthiş rekabet var hele de bilgisayar mühendisliğinde. Ortalama kasmak kolay iş değil. Bi de bazı kişiler savunma sanayide çalışmak istemiyor. Bankalardan vs bu maaşlara ulaşmak çok zor. Tıp yazın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

top ünilerdeki 5 bine girenleri ilgilendiriyor konu zaten. tskgv şirketleri üni sıralamasına bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 8 Aralık 2024; 17:17:39 >

Farklı bir soru sorayım,

maaşlar ok, peki ya yan haklar, çalışma şartları, genel tatmin?

Çalışanlar gerçekten "tecrübe" kazandığını hissediyor mu?

yan hakları tam bilmiyorum hocam, çalışılan departmana göre tatmin yüksek. tatminden ne beklediğiniz önemli, "mühendislik" işleriyle uğraşmak istiyorsanız yine grad mevzuları işin içine giriyor. çalışma saatleri sabit, haftasonu iş yok. tskgv için geçerli bunlar baykarı falan bilmiyorum.

kolay kolay yükselemiyorsunuz, yöneticiler koltuktan kalkmıyor, askerler çok karışıyor, diğerlerine göre aselsan'da daha az torpilli eleman var.

bir de savunma sanayi olduğu için özel sektörde bazı işlerin karşılığı yok o açıdan sıkıntı yaşanabilir. web'den devam edecekseniz sanki savunma sanayi çok mantıklı olmaz.

Bilgliler için teşekkürler,

Aselsan web üzerine ilanı var, fuarda konuştuğumda da fena durmuyordu.

Savunma sanayi dışı seçenekleri merak ediyorum aslında. Küçük-orta şirketlerde yüz güler mi, "hazine" saklı mıdır acaba :D

hocam savunma sanayi biraz memur zihniyetliler için uygun. Start-upların kariyer gelişimi ve tecrübe açısından daha iyi olduğu söyleniliyor. Fakat giriş maaşı aselsan/roketsan kadar olan pek bi yer yok. Dreamgames ve onun gibi 1-2 firma hariç.

benim pederden dolayı savunma sanayi hakkında bilgim var, son seçenek olarak görüyorum. siyasi ve askeri şahıslar her halta karışıyor, mobbing falan da çok.

bence aselsan + odtü master yapılabilir gap year gibi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 8 Aralık 2024; 21:27:33 >

Ben de ilk seçeneğe koymuyorum ama hiç düşünmemek de hata olur gibi.

Bakalım  

özeller nasıl?

uzman doktor devlette 150k almıyor mu biraz yüksekten uçulmuş sanki.

• geldegdon kullanıcısına yanıt

DMden bilgilendirme verilmiştir.

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Bu veriler Bilkent Şehir Hastanesi dokturları baz alınarak yazılmıştır.

cerrahi uzman ve dahili uzman maaşı farkı ne kadar ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.