Şimdi Ara

Almanyadan Pc Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, bilgisayar toplayacağım almanyadan daha ucuza geliyor gibi çok detaylı bilmiyorum. daha önce yapan var mı? güvenilir siteleri neler yada mağazaları neler? daha önce toplayan arkadaşlar var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

sistem içinde düşüncelerim
    5700-5700xt ekran kartı
    ryzen 5 3600-3600x
    16GB ram
    b450 tomahawk
    1tb hdd
    7000₺ 8000₺ gibi bir bütçem var. uyguna gelirse daha iyileri de olabilir. yurtdışından toplamada pek bilgim olmadığı için yardımlarınızı bekliyorum.

not: gelirken getirecekler arabayla veya uçakla gelecekler bir sıkıntı yaşanmaz falan denmiş ama fikirlerinizi sormak istiyorum.

teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Amazon üzerinden göz attığım üzere arada pek bir fiyat farkı yok, hatta RX5700 fiyatları Türkiye'de daha uygun duruyor. Tabi Amazon pahalı tarafta kalıyor olabilir, Almanya'nın nanokataloğunu sinerjisini bulmak lazım Türkiye ürünü olması eğer garantisi bitmeden satmak durumunda kalırsanız daha işinize yarar. Sistem olarak değil de kutulu olarak gelirken sorun yaşanmadığını söylüyorlar genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 7 Ağustos 2019; 14:44:38 >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    hocam katılıyorum size amazonu pek ucuz değil. dediğiniz gibi sinerjisi falan bulmak lazım pek bir bilgim yok. ama amazonda gezerken 2600€ bandında 2080ti r9 3900x li bilgisayarlar var bu durum beni çok üzdü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reddit'ten okuduğum kadarıyla genelde Almanya hatta tüm Avrupa için Mindfactory'i öneriyorlar. O siteye bir bakın isterseniz.
  • Amazon.de her zaman ucuz olmaz ama takipte kalmak lazım bazen TR fiyatından çok uyguna geliyor. Sistemimde kullandığım anakartı ve sıvı soğutmayı amazon.de den aldım anakart TR de 2250-2500 arası ben 1600 tl ye aldım gümrük iadesi olunca 1400 tl ye falan geldi. Sıvı soğutma TR de 1200 tl civarıyken 950 tl ye aldım. Kasa fanlarımı ise amazon ingiltereden aldım TR de en az 1000-1100 tl iken 650 tl ye aldım.

Kısaca takip etmek lazım
  • Fustercluck kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bakacağım
  • msb_bjk kullanıcısına yanıt
    Biraz ani gelişti hocam normalde almanya fikri yoktu o yüzden afalladım biraz. başka bildiğiniz bir site var mı?

gümrük iadesi nasıl oluyor hocam? siz direkt olarak oradan Türkiye'ye mi sipariş vermiştiniz yoksa bir tanıdık vasıtasıyla getirttiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Toplama da yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geizhals'dan bakarsın fiyata ucuz olandan alırsın.
    geizhals.de
    Geizhals Deutschland
    https://geizhals.de

Türkiye ile çok fiyat farkı yok. Almanya'dan Laptop alınır alınacaksa gidilip. Dönerken tax free fişiyle beraber ufaktan vergi iadesi yapılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu konuya bir bak mesela,ürün arızalanması durumunda...

• https://forum.donanimhaber.com/erimis-motherboard-kablosu--139394193

Forumun "Ses Sistemleri" bölümünde amazon.de'de alışveriş yapmak için bir konu var orayada bakabilirsin,açıklama yapmışlar ancak mesajlar 2017 yılından.

quote:

Amazonda her hangi bir ses sistemi ürünü alırken dikkat edilecek konular :

1 Eger satıcı amazon un kendisi ise Gösterdigi fiatın % 18 i kadar Almanya KDV sini düşerek fiatı belirliyor .daha sonra % 20 oranında Tr vergisi için depozito kesiyor ve bu para Türkiyedeki nakliyeci firmanın ofisi( DHL , İ-Parcel veya UPS) tarafından sizin adınıza vergiler ödeniyor ve işlem tamamlanarak ürün teslim ediliyor,
    Örnek olarak Marantz SR 6010 AVR Receiver :https://www.amazon.de/gp/product/B016KGNFI6/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Liste fiatı 964,18 Euro olan cihazı satın alma işlemi başlatılınca AVR Türkiye kargo ücreti 0 Euro ve

Sipariş özeti
    Sepet Alt Toplamı :EUR 810,24
    Tahmini Gönderim ve Paketleme Ücreti ÜCRETSİZ
    İthalat Ücreti Depozitosu :EUR 145,84
    Tahmini Sipariş Toplamı :EUR 956,08

Bu ürünü bu fiata Türkiye ev teslimi olarak alabilirsiniz

bu aralar bazı AVR ve Hoplarda % 40 yakın depozito talep edilmesi yeni çıktı , bazı arkadaşlarımızın dediği gibi ithalat gerçekleşip ödenen vergi miktarı ortaya çıktıktan sonra , fazlasını belki iade işlemi yapıyorlardır ama ben bu konuya hiç rastlamadım , fakat bu uygulama bir çok üründe benimde dikkatimi çekiyor bakalım nasıl olacak .

2.Eğer satıcı Amazon değilse firmalar genelde vergi işlerine karışmıyor ne Almanya veya satıcı ülkenin KDV iadesi işlemleri ile ilgileniyor nede Tr deki vergi için depozito işlerine karışıyor bu durumda AB içinde geçerli olan % 18 KDV size iade edilmiyor ve mal Türkiye ye geldikten sonra siz kendiniz vergiyi ödüyorsunuz , buda fiatta en az % 20 ekstra vergi ve en son gelen ekstra 28 Euroya kadar ek vergi ile fiat yükseliyor ve bir sürü bürokrasi ve iş bu sebeple ben amazon dışındaki firmaların ürünleri ile ilgilenmiyorum . selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 15 Mart 2017; 23:18:30 >

quote:

Amazondan yaptığım son alışveriş hiç beklediğim gibi olmadı,

Pair/çift yazmasına rağmen bana gönderilen hoparlör tekti ve konuyu müşteri hizmetlerine anlattım, tekrar kargo çıkardılar, elimdekini iade etmek üzere.... Yeni gelen de tek geldi, mecburen elimdekini iade etmeyeceğim ve bunun için de hesabımdan bir kez daha para çekilecek.... Pair yazmasına rağmen tek hoparlör gönderiyorlar

Kargo Fiyatları
    Almanyadan Pc Toplama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 8 Ağustos 2019; 12:44:46 >

• Uyurgezzer kullanıcısına yanıt
    Tax Free'yi oturum izni olanlar yapamiyor. Turistik amacla ve sanirim 3 aydan kisa kalimlarda tax free den fayfalanilabiliyor. Aldiginiz yerin de tax free formuyla satis yapmasi gerekiyor. Onun disinda getiren kisi cok adetli alim yapmadiysa gumrukte falan sorun olmuyor. En kotu kutulari acin 2.el statusunde getirin garanti olsun. Ben ucakla valizde kutusuz full sistem tasidim guvenlik kontrolu disinda kimse sormadi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.