Şimdi Ara

ALMERA 1.5 TEKNA MI FORD FOCUS1 Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkürler mazda 6 yı bende düsünüyorum iç mekan dıs mekan olsun güzel ancak 2.el hiç yok nerdeyse bunları yeniden degerlendirmek gerek teşekkürler
  • Arkadaslar varmı baska tavsiyeleriniz limitler 22 23 e cıkabilir ancak 20 bin sıkıntıya sokmaz ayrıca almera ile focus hakkında bilgisi olanlar yakıt yol tutus konfor performans malzeme kalitesi işcilik vb vb yazarsanız sevinirim
  • otomatik ford focus 2001 ghia var. lpg ile uzun yolda 2.19 dan 18-19 kuruş yakıyor , şehir içi 26-28 kuruş yakıyor.
  • Teşekkürler temiz focus bulmak gercekten zor bulursamda otomatik vites gecisleri nasil sarsintisiz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 bine cok temiz ful stilo bulabilirsin diger rakiplerini 5le carpar 3 e boler.

• 19-23 bin arası alınacak en sorunsuz benzinli araç 2005-06-07 Nissan Almera Tekna olur.

Aracın yakıtı uzun yolda 6-6.5lt şehir içinde 8lt civarlarında oluyordu hatırladığım kadarıyla klima açık halde. Rampalarda araç sollamak isterseniz ve ani ivmelenme gerekirse vites düşürmeniz şart ancak bu bir çok araç için de geçerli. Öyle yığılıp kalma diyemem durum için. Ayrıca o kasanın gerçek motoru 1.8lt lik bir motor. Ülkemizdeki güzel vergilendirmeden dolayı 1.5lik motoru getirildi. Onun dışında yağ-su hariç 7 senedir bindiğimiz aracın en ufak masrafı olmadı ( araç babama ait bende imzamdaki araç var ). Parçaları çok pahalı değil ama bir reno-fiat kadar değildir. Bazı parçaları renoyla aynı.

Kısaca sorunsuz bir araç isterseniz almera bu konuda sınıfında tek diyebilirim.

Performans: Focus
    Kaza güvenliği: Focus
    Yol tutuş: Focus

Yakıt: Almera
    İşçilik: Almera
    Malzeme sağlamlığı: Almera
    Sorunsuzluk: Almera
    Uzun ömür: Almera
    Konfor: Almera

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 3 Temmuz 2013; 20:03:47 >

• Hepinize tesekkürler stilo yu araştırcam ama aklimda almera ve focus ustun baska önerilerinizi bekliyorum

• Arkadaslar önerilerinizi bekliyorum
  • İkiside çok iyi ama hb focus 1 yol tutmuyor yapışıyor yoldan çıkarana helal olsun böyle yol tutuş görmedim emsal arabalarda.
  • Evet hocam focuslarin yoltutusu cok iyi

• 2004 almera 1.5 visia hb var. sorularınızı alabilirim
  • Arkadaşım kullanıyor 2006da diyarbakırda sıfır almış. Ve halen eşi kullanıyor.
    Dediğine göre bakım harici para harcamamış. Araç daha 62000Kmde sorunsuz kullanıyor. Klasik JHapon.
    Focus 1 hiç kullanmadım ama yol tutuşunun çok iyi olduğu söylenir hep.
  • hocam ben de iki yıl önce o bütcelerle almera almayı düşünüyordum ama aynı fiyata 2008 model fabia 1.6 aldım fulle yakındı.. fabia da üzmez sizi.. bence ne olursa olsun yüksek modeli tercih edin.. fiyat kalite, düşük km, model yüksekliği hepsini işin içine katarsanız o fiyatlara en iyi secenekler fabia, ibiza, swift, almera.. ama illa focus ya da almera diyorsanız bence almera .. hem daha genc hem de belli bir kalitesi var.. en azından piyasadaki reno, fiat ve hyundailerden daha kaliteli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

19-23 bin arası alınacak en sorunsuz benzinli araç 2005-06-07 Nissan Almera Tekna olur.

Aracın yakıtı uzun yolda 6-6.5lt şehir içinde 8lt civarlarında oluyordu hatırladığım kadarıyla klima açık halde. Rampalarda araç sollamak isterseniz ve ani ivmelenme gerekirse vites düşürmeniz şart ancak bu bir çok araç için de geçerli. Öyle yığılıp kalma diyemem durum için. Ayrıca o kasanın gerçek motoru 1.8lt lik bir motor. Ülkemizdeki güzel vergilendirmeden dolayı 1.5lik motoru getirildi. Onun dışında yağ-su hariç 7 senedir bindiğimiz aracın en ufak masrafı olmadı ( araç babama ait bende imzamdaki araç var ). Parçaları çok pahalı değil ama bir reno-fiat kadar değildir. Bazı parçaları renoyla aynı.

Kısaca sorunsuz bir araç isterseniz almera bu konuda sınıfında tek diyebilirim.

Performans: Focus
    Kaza güvenliği: Focus
    Yol tutuş: Focus

Yakıt: Almera
    İşçilik: Almera
    Malzeme sağlamlığı: Almera
    Sorunsuzluk: Almera
    Uzun ömür: Almera
    Konfor: Almera

Negatif yönleri size göre neler ? Araç fiyatına göre çok iyi,fakat piyasası hiç yok.İlanlara bakıyorum,km ler 60-80 bindeki araçlar uzun zamandır satılmamış.

En önemlisi yedek parçası kolay bulunabiliyor mu ? Yedek parçasının yan sanayisi var mı ? Misal hava filtresi ne kadar ? (25-30 tl hava filtresi olan araçlarda gördüm )

edit:

http://www.parcayedek.com/nissan-almera-filtre/27007-nissan-almera-hava-filtresi-15-18-22-1000-1106-bosch-bosf560161.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 4 Temmuz 2013; 1:20:28 >

• inceleyici78 İ kullanıcısına yanıt
    almera , fokus, Lancer , hepside çok iyi araçlar
    fakat model yılı nedeniyle fabia sedan1.4 tavsiye ederim.
    2002 model 1.4 , 101 beygirliğini arkadaşım 10 yıl kullandı, 7 yıl benzinde kullandı,
    bir depo 50-52 litre benzinle 1050 km gitti. ben şahidim.
    bizim zorumuzla lpg taktırmıştı.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-kazasiz-orjinal-dizel-fabia-sedan-129183412/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-dizel-fabia-1.4-tdi-ambiente-124260372/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-70000-binde-temiz-117806743/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-bakimli-temiz-1.4-101-beygir-sedan-kasa-fabia-2005-123864064/detay

• almera tekna kullanmış biri olarak , almera güzel ve dolu bir araba ancak seninde bahsettiğin gibi performansı biraz düşük, onun dışında kötü diyebileceğim hiçbir sorunu yok, yakıtı az , masrafsız bir araç.
    focus1 ise zaten ülkemizde çok sevilen bir araç olmasından belliki iyi bir araç, performans olarak almeradan üstün olduğuda bir gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceleyici78

Teşekkürler temiz focus bulmak gercekten zor bulursamda otomatik vites gecisleri nasil sarsintisiz mi

otomatik vitesin rahatlığı çok güzel. gazı kökledin mi vites düşüyor veya ayağını gazdan çekip tekrar bastın mı vites artıyor bu sırada vitesle uğraşmamak acayip rahatlık. vites geçişleri bence normal yani hissedilmiyo diyemem ama sarsıntılıda diyemem çünkü ilk defa otomatik araba sürüyorum. bana göre normal. yakıt duruma zaten bahsettim. sana özellikle diyeceğim tek şey otomatik alıcaksan ustana götür iyi bir baksın şanzımana benim aldığım kişi yeni arabayı satmadan yeni baktırmış şanzımana şansa iyi durumdaydı. bende senin gibi almeralarada baktım. ama fordu sahibinden bulunca aldım.2001 model ghia 17500 e geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig
    Negatif yönleri size göre neler ? Araç fiyatına göre çok iyi,fakat piyasası hiç yok.İlanlara bakıyorum,km ler 60-80 bindeki araçlar uzun zamandır satılmamış.

En önemlisi yedek parçası kolay bulunabiliyor mu ? Yedek parçasının yan sanayisi var mı ? Misal hava filtresi ne kadar ? (25-30 tl hava filtresi olan araçlarda gördüm )

Filtreleri renolarla aynı, far, tampon gibi bir çok parçanın fason üretimi mevcut. Negatif yönü yok bana göre. Kazasız temiz bulursanız asla ama asla üzmez.

Kmsi düşürülmemiş ve kazasız olması şart.

İlla negatif yan isterseniz nissan yetkili servisleri beşpara etmez.

Piyasasının olmaması ülkemin çok bilmiş müşteri kitlesinden kaynaklanıyor maalesef.

• Focus hakkında hiç bilgim yok o yüzden Almera diyorum. Almera arkadaşımda var çok iyi bir araba. İlla bu iki araba içinden mi seçeceksin? Almera yerine fordun focus haricinde başka bir modelini alabilirsin mesela. Focus çok bilinen bi araba değil.
  • Arkadaslar oncelikle yorumlariniz icin tesekkurler konu gercekten cekismeli oldu almera agir basmaya basladi ama diger modellerede bakcam Fabia araştırcam almeranin ikinci eli az o düşünduruyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.