Şimdi Ara

Almera için lpg markası ve montaj yeri tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nissan Almera Tekna 1.5 (2006) model aracımdan çok memnun olmamla beraber yakıt değerleri şehiriçinde biraz yüksek gibi geliyor bana. Kabaca yaptığım ölçümlere göre 38-40 kuruş arası bir şehiriçi yakıt sarfiyatı var. Yeni gelen ve ileride gelmesi çok muhtemel benzin zamlarıyla birlikte bize de lpg yolu gözükmeye başladı ufaktan. Geçmişte sahip olduğum tek nokta enjeksiyonlu bir araçta uzun süre sorunsuz bir şekilde lpg kullanmış birisi olarak konuya yabancı değilim, ama yol bilgisayarlı araçlarda kullanılan kitlerin özellikle bu tip araçlarla yaşadığı çeşitli uyumsuzlukları çevreden tek tük olsada duymuşluğum var. İkinci önemli husus ise montaj sırasında araca uygulanacak delme vs. işlemlerin en asgari düzeyde tutulması. Bu işlemler için ayırabileceğim limit 1000 tl ve sanırım atiker veya dengi bir kit tercih edeceğim gibi gözüküyor. İstanbul Avrupa yakasında daha önce taktırıp memnun kaldığınız yerler nerelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvoor -- 9 Ekim 2012; 2:10:56 >

• arkadaşım ben 5-6 ay önce DT GAZ diye bir markayı ustamın tavsiyesiyle taktırdım, avrupa malı, oldukçada uygun 1150 tl ye 18 ay taksit yaptılar.
    şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım, mesela motor lambasını yakmadı, % 40 dan fazlada tasarruf sağladı
  • uzun yıllar önce lada samaram vardı ve buna voltran taktırmakla hayatımın en büyük hatasını yaptığımı keşfettim,yıllar geçince içimdeki japon tutkusu beni Bluebird 2.0 SSS le buluşturdu ve inatla yine aynı firmaya giderek hayatımın hatasını yapmama gerektiğini şaka yollu söyledim.Aile şirketi olduklarını ve enjeksiyonlu araçlar için GASITALY markasının distrübütörlüğünü aldıklarını ve kaliteli olduğunu söyledi.Her zaman bir insana bir şans daha verilmesi taraftarı olduğum için taktırdım ve yaklaşık 2 yıldır LPG de bir arızayı geç rölanti bozukluğu dahi görmedim.İstanbul'da nerededir bilemem ama benim tavsiyem GASITALY dir,atiker bu cihazın yanında amatör kümede bile sayılmaz(şahsi kanaatim olup,çevremdeki bu cihazla sorun yaşayanların tecrübeleri ile oluşan fikrimdir,amacım markayı kötülemek değildir ama bir kıyas istenirse en güzel tabiri Barcelona ile Siirt Köy Hizmetleri'nin karşılaştırılmasıdır)

Birde bu işlerde cihaz kadar montajın önemi ön plana çıkmaktadır,işini aceleye getiren,savsaklayan bir ustanın koparacağı bir sensör kablosu yada takmayı unutacağı soket içinden çıkılmaz bunalımlara götürebilir.En güzeli fiyat ve marka kararını verdiğinde o cihazı takan firmanın atelyesinde biraz vakit geçir,gelen arabalara bak,aynı marka kullananlara iyi yada kötü yanlarını sor,en güzel tavsiyeyi kullanan verir,bir de araçlar oraya ne için geliyor takip et (tamir için mi? ayar için mi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degazor35 -- 12 Ekim 2012; 23:20:54 >

• arkadaşlar ilgi ve alakanız için teşekkürler, 1100 tl /10 taksite atiker safe fast sistemi taktırdım. Forumda da aktif olan florya otogazdan Metin usta yaptı montajı. Atikerin bu modelini taktırmama iten sebep olarak, italyan sorunsuz bir yazılım kullanması, servis desteğinin ve yedek parçasının güçlü olması ve fiyatının ekonomik olmasını söyleyebilirim. Metin ustanın ilgili olması ve konudaki yetkinliğide cabası. Aracın lpgde olduğu farkedilmiyor. 1000 kmden sonra herşey dahada netleşir sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.